Izbor novice

Poudarki

  • Pritiske na sindikalno delovanje prek odvetniških družb obsojajo tudi v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije.
Čistilke
Sindikati opozarjajo, da je predajanje čiščenja zunanjim izvajalcem vprašljivo tako s stroškovnega vidika, kot tudi z vidika pravic delavcev. Foto: BoBo
Ana Jakopič
Ana Jakopič iz sindikata VIR meni, da so pritiski prek odvetnikov nedopustni. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač

Dodaj v

Aktiva Čiščenje prek odvetnikov nad sindikat. V sindikatu sumijo na korupcijska tveganja v primeru ŠC Velenje.

V sindikatu VIR ocenjujejo, da gre pri odvetniških pozivih za nedopusten pritisk na sindikalno delovanje
19. april 2018 ob 06:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja in raziskovalnih dejavnosti (VIR) opozarjajo na pritisk odvetniške družbe Pirc Musar, ki zastopa družbo Aktiva Čiščenje. V odvetniški družbi so namreč sindikat po opozarjanjih na slab položaj čistilk v Šolskem centru Velenje pozvali, naj prenehajo posegati v ugled družbe Aktiva Čiščenje, ki izvaja čiščenje v tem centru. ZSSS ob tem opozarja na pritiske na sindikalno delovanje.

Pred dvema tednoma so v sindikatu VIR javno opozorili na slab položaj čistilk, ki so prek družbe Aktiva Čiščenje opravljale delo v Šolskem centru Velenje. Te so med drugim po podatkih sindikata s svojim delom krepko presegle normative za čistilke, kar se je pri nekaterih čistilkah poznalo na slabem zdravstvenem stanju. Pritiski nanje pa so se stopnjevali, ko so se začele sindikalno včlanjevati. Ko je pogodba med ŠC-jem Velenje in Aktivo Čiščenjem potekla, na novem javnem razpisu pa je pogodbo sklenila družba Aktiva TS, sicer del iste skupine kot Aktiva Čiščenje, so nanjo prezaposlili vse čistilke, razen dveh, pri čemer je ena veljala za neformalno vodjo sindikalnega delovanja.

Ko so se v sindikatu VIR obrnili na javnost, pa so od odvetniške družbe Pirc Musar, ki zastopa družbo Aktiva Čiščenje, prejeli poziv za "prenehanje s posegi v ugled pravne osebe". V pozivu sindikatu očitajo, da položaj predstavljajo "senzacionalistično nepopolno, neresnično, izkrivljeno in zavajajoče", s čimer naj bi bilo dejansko stanje predstavljeno netočno, pristransko in izkrivljeno. "Z netočnimi in žaljivimi informacijami tako na nedopusten način posegate v čast in dobro ime naše stranke." Dopis v odvetniški družbi Pirc Musar končujejo s pozivanjem po končanju tovrstnih dejanj, "z morebitnimi dokazi, na katere opirate svoje izjave, pa se lahko kadar koli oglasite pri naši stranki, ki vam bo v zvezi z vašimi vprašanji podala vsa potrebna pojasnila".

Sindikat: Po mirni poti nas ni nihče poslušal
Sekretarka sindikata VIR Ana Jakopič pa meni, da gre za pavšalne pritiske na sindikalno delovanje in da namen teh pozivov ni v ščitenju ugleda pravnih oseb, temveč ustvarjanju pritiska. "Pri tem opozarjamo, da je pravica do sindikalnega združevanja z razlogom opredeljena že v ustavi. Opozarjanje na kršitve pravic delavcev pa je v naši družbi vrednota." Jakopičeva ob tem poudarja, da so v sindikatu dalj časa zadevo poskušali reševati po mirni poti. "Za ureditev razmer smo večkrat prosili in pozivali, a smo razen v enem primeru pri družbi naleteli na gluha ušesa." Pritiske na sindikalno delovanje pa je obsodila tudi predsednica ZSSS-ja Lidija Jerkič.

Gluha so bila, tako Jakopičeva, tudi ušesa vodstva Šolskega centra Velenje, kjer so nenehno ponavljali, da te čistilke niso zaposlene pri njih. Direktor Janko Pogorelčnik pa je sindikatu po njenih besedah dal večkrat vedeti, da je za Šolski center bistvenega pomena, da so prostori čisti in da se vodstvu ni treba ukvarjati s temi delavci. Vendar v sindikatu VIR ob tem opozarjajo, da so ob menjavi izvajalca v družbi Aktiva Čiščenje zaključek pogodbe s Šolskim centrom izkoristili kot argument za odpoved delavki, ki je veljala za neformalno vodjo sindikata, preostale pa zaposlili na novega izvajalca Aktiva TS. Sicer pa so v sindikatu ugotovili, da so nekatere delavke družbe Aktiva TS Šolski center Velenje čistile še v času, ko je bila sklenjena pogodba z Aktivo Čiščenje, pri čemer se sprašujejo, ali je bilo tovrstno podizvajanje pravno ustrezno urejeno.

Javni razpis bodo predali na KPK
Prav tako v sindikatu menijo, da je bilo tudi javno naročilo, ki ga je dobila družba Aktiva TS, vprašljivo. Šlo je namreč za pridržano javno naročilo, kjer so lahko kandidirala le invalidska podjetja, pri čemer je veliko vprašanje, koliko invalidskih podjetij razen Aktive TS v Sloveniji je takih, ki bi se lahko prijavilo na to javno naročilo. Ob dejstvu, da je družba Aktiva TS nastopala kod podizvajalka že v prejšnji pogodbi, pa menijo, da je dovolj sumov za prijavo zadeve na Komisijo za preprečevanje korupcije, v sindikatu pa napovedujejo tudi kazenske ovadbe.

Ob tem Ana Jakopič opozarja, da je tudi pogodba, sklenjena z Aktivo TS, zanimiva z vidika, da v njej nikjer ni navedena obveznost spoštovanja pravic delavcev, medtem ko pogodba omogoča Aktivi TS delo s podizvajalci, omogoča tudi spreminjanje cen storitev, če se spremeni minimalna plača in omogoča Šolskemu centru dodatno naročanje storitev pri Aktivi TS brez postopka javnega naročanja. "Skratka imamo možnost dodatnih naročil, dviga cen storitev in podizvajalcev, medtem ko spoštovanje pravic delavcev pri izvajalcu sploh ni omenjeno."

"Zunanji izvajalci niso najcenejša rešitev"
Sicer pa v sindikatu VIR opozarjajo tudi na to, da je oddajanje čiščenja podizvajalcem vprašljivo tako z vidika stroškov, kot tudi z vidika kakovosti storitve. "Oddajanje čiščenja zunanjim izvajalcem je v praksi za javne institucije dražje in obenem spodbuja socialni dumping. Pogosto je vprašljiv položaj teh delavcev kot tudi varnost uporabnikov storitev." Pri tem sindikati poudarjajo, da je tudi ministrica za finance na seji Ekonomsko-socialnega sveta postavila pod vprašaj to, da je zunanje izvajanje čiščenja za državo cenejše. "Obenem pa ti ljudje zaradi izčrpanosti in zdravstvenih posledic preidejo v dolgotrajne bolniške dopuste, ki se financirajo iz državne blagajne," je poudarila Jakopičeva. Skupaj z Lidijo Jerkič sta napovedali akcijo, s katero bodo v sodelovanju s sindikalnimi centralami poskušali spodbujati k neposredni zaposlitvi delavcev, ki izvajajo čiščenje in podobne storitve.

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
Robiland
# 19.04.2018 ob 06:35
Pirc Musar?

Iz rdecega kriza nad cistilke.
Eticno, ni kaj.
totijosipborz
# 19.04.2018 ob 07:12
Aktiva, mafija.
krnekilojz
# 19.04.2018 ob 07:16
Aktiva je pokvarjena še od Čistoča d.o.o. naprej in naj se nehajo delati svetnike in da imajo kao dobro ime, a vsak teden nekaj novega, da lahko mutijo in izkoriščajo delavce.
igor-za
# 19.04.2018 ob 07:12
Škodljive poslovne prakse postajajo običajne.
Še bolj žalostno pri tem je, da jim štango držijo v javnem sektorju, podaljšku države, ki naj bi bila po ustavi socialna. Seveda je vse t ozaradi pohlepa oziroma cvenka.
džeko
# 19.04.2018 ob 07:03
takole je....kamorkoli se obrneš je korupcija in izkoriščanje......
urle
# 19.04.2018 ob 07:36
STRAN od Aktive!!! Verjemite mi.
Mcclane
# 19.04.2018 ob 07:31
Res, narobe svet.
Kje so inšpektorji, KPK, FURS in ostali? Spet samo brezzobi tigri ki salonsko modrujejo kako naj bi bile zadeve urejene - ko se jim pa eklatantno pokaže dana situacija pa poniknejo in ne naredijo nič.
lord
# 19.04.2018 ob 08:18
Bravo čistilke. Ne dajte se tej lopovski bandi od Aktive!
divinedante
# 19.04.2018 ob 07:57
Taki odvetniki nimajo ne morale, ne lica. Vse za denar, pa četudi je treba poteptat reveža. Tipično za našo mafijsko državo.
levidevžej
# 19.04.2018 ob 08:22
@nelon
Seveda ga. Musar opravlja samo svoj posel, samo je nihče ni silil, da prevzame ta posel. Odvetnik ima pravico zavrnit zastopanje, ki ni v skladu z njegovimi moralnimi načeli. Če pa nimaš moralnih načel in vidiš samo denar, pač vzameš vsak posel-zastopanje.
srsly?
# 19.04.2018 ob 07:44
Joi, a se ne bi Pirc Musarjeva raje lotila kakih dobrodelnih primerov, da si malo povrne plus tocke?

Pa cisto vsako izjavo njene druzbe preberem z njenim glasom/naglasom :/
qwatebriga
# 19.04.2018 ob 07:52
Musarjeva se mi je zdela včasih. dolgo nazaj, še moralna avtoriteta.
Zadnje čase pa temu vsekakor ni tako.
slovenkaaaa
# 19.04.2018 ob 09:26
Zakaj pa podjetje spreminja ime, ce so tako pošteni?
samo.jug
# 19.04.2018 ob 09:18
Sicer pa mimo vsega filozofiranja, Pirc Musar gor ali dol, čistilke imajo prav in iz povedanega je jasno, da se jih izkorišča (in o tem poslušamo na dolgo in široko že lep čas z vseh koncev Slovenije).
Pa še mimogrede za tiste, ki pravijo, da se Štruklju ni treba oglasiti. Te ženske delajo na njegovem dvorišču in gleda, kako se jih izkorišča. Lahko bi sindikat naših intelektualcev izrazil vsaj solidarnost in podporo delavkam, ampak je ne. Potem pa pride do tiste zanimive situacije, ko se učitelji čudijo, da ne uživajo nobene podpore v javnosti. Le zakaj bi jo? Če učiteljem ni mar za druge delavce, zakaj bi bilo drugim delavcem potem za učitelje, ko so le-ti v stiski?
firbec111
# 19.04.2018 ob 10:36
Pejtnourt

Pa od kje vam zamisel, da veste s kom imate opravka na drugi strani interneta. Pojma nimaš kdo sem, ne kaj delam.

"Če ti je tako noro hudo v službi, zakaj je ne zamenjaš?"

glede na izjavo imamo kar dobro predstavo o tebi
marjan777
# 19.04.2018 ob 10:11
Pa ni problem samo Aktiva,problem so vsi čistilni servisi.Naročniki plačajo po kvadraturi čiščenja.Vsaka čistilka dobi veliko več kvadrature,kot določajo normativi.A je potem čudno,da pride do izgorevanja čistilk,bolniške in nezadovoljstva.Naročniki dobro plačujejo servise,a kaj ko so ti prelakomni in čistilke dobijo drobtinice.Zanimiva bi bila primerjava,koliko plača naročnik za delo ene čistilke čistilnemu servisu in koliko ta plača čistilko.Tu bi morala biti neka varovalka za te delavke,da bi naročnik zahteval,da če on dobro plačuje za usluge čiščenja,naj bo potem ta delavka solidna plačana od strani servisa....Ampak to je že znanstvena fantastika...žal.
nelon
# 19.04.2018 ob 08:07
Epilog vsega bo da bo Aktiva verjetno znižala ceno čiščenja za 1/3....Ga. Muser pa ni nič kriva ona upravlja samo svoj posel...Je pa dokaj lahko dokazat, če so čistilkam kratene pravice...
Mirko Tipka
# 19.04.2018 ob 09:00
pritisk odvetniške družbe Pirc Musar

banda!
gizmolinux
# 19.04.2018 ob 07:59
Se je g.Štrukelj že kaj oglasil ali on zagovarja samo "elito" v šolstvu, tako kot se v zdravstvu samo zdravniki znajdejo ostali podložniki pa naj molčijo in ne jamrajo kot svetuje g.prime minister
šurda
# 19.04.2018 ob 09:58
Pejtnourt
A bejž, no bejž, kar tako misliš, da gre to ??
Če zamenjaš službo ( čistilka v tem primeru ) bo
novi delodajalec preden jo bo zaposlil poklical
prejšnega, tako pač gre, zgleda da ravno TI še
NIKOLI nisi fizično delal !
tu in tam
# 19.04.2018 ob 09:31
@ADN
>>Tudi javni zavodi, šole in podobno se čedalje
>>pogosteje zatekajo k temu, da namesto, da bi
>>zaposlili čistilke najemajo čistilne servise.

Dragi komentatorji, še malo minirajte Štruklja, pa bodo šole najemale tudi "učiteljske servise".
Pa bolnice "zdravniške servise".

Roko na srce, šole niso več daleč od s.p.-jevskih učiteljev.
Mladi učitelji imajo na veliko šolah pogodbe po 10 mesecev. Med pošitnicami pa so na zavodu, ravnatelj pa vseeno "pričakuje" od učitelja, da med počitnicami "prostovoljno" izvaja popravce, če želi dobiti novo 10 mesečno pogodbo.
Binder Dandet
# 19.04.2018 ob 10:22
@Pejtnourt:
"Če ti je tako noro hudo v službi, zakaj je ne zamenjaš?"

Verjetno nikoli nisi delal za 500, 600 ali 700€. Pa še kakšne višje cifre padejo v to. Imaš kredit, imaš otroke, imaš obveznosti. Nimaš rezerv. Zdaj pa menjaj šiht frajer.:)
firbec111
# 19.04.2018 ob 10:06
Pejtnourt

Dejstvo je, da večina komentatorjev nima pojma in samo sledi floskulam sindikatov in medijev, ki najlažje prodajo zgodbo o ubogem malem človeku. Za kaj več moraš situacijo poznati bolj natančno in jo celo razumeti. Sam pa nikoli ne bom razumel enostavnega dejstva: Če ti je tako noro hudo v službi, zakaj je ne zamenjaš?

hmmm ne vem zato ker verjetno večina čistilk pride iz bosne in seveda one si ziher takoj lahko zamenjajo službo ane. kako že pravjo najlažje je srati z polno ritjo, al bomo zdaj dobili zgodbo kako si ti oh in sploh deloven in si začel iz nič in sedaj nekaj imaš. tipično
samo.jug
# 19.04.2018 ob 09:14
@m72

Okej, ne pretiravaj :) Tudi v rajnki Jugoslaviji se je kradlo, ampak finta je v tem, da so takrat malo po malo kradli VSI, danes pa kradejo še samo IZBRANCI pri koritu in to na veliko. Enako je s krediti. Nekoč so jih dobili vsi in vsi so si gradili bajte, danes jih dobijo samo še izbranci pri koritu, ki nas zapufajo kot državo, plačujemo pa jih vsi kot javni dolg. Skratka, Jugoslavija ni bila sveta, je pa bila država vseh, Slovenija pa je dobra samo za nekaj, kot pravim, izbrancev.
valcek2010
# 19.04.2018 ob 09:05
activa = manpower = adeco je vse na istem,m iz delavca iztisnit največ, pa ta mu tisti kar si za izstiskanje zasluži, bolniška, regres, dodatki nagrade, kaj je to? da ga nia ali pa nisi več v službi
ADN
# 19.04.2018 ob 09:01
Tudi javni zavodi, šole in podobno se čedalje pogosteje zatekajo k temu, da namesto, da bi zaposlili čistilke najemajo čistilne servise. Tako zahtevaš le rezultate in te ne zanimajo normativi. Če imaš zaposlene se pogosto zgodi, da so čistilke obremenjene na max normativa in je posledično slabo očiščeno. Potem pa bog ne daj, da zaposliš še kako čistilko, ki je pogosto na bolniški ali pa takšno, ki pozna vse svoje pravice delala pa glih ne bi. V tem primeru se lahko od kvalitetnega čiščenja kar posloviš, reda pa itak ne moreš nardit, ker so zaposleni zaščiteni bolj kot kočevski medved. Ergo: čistilni servis, ki pa delavke izkoristi do konca.
m72
# 19.04.2018 ob 08:56
"takole je....kamorkoli se obrneš je korupcija in izkoriščanje......"

Zato pa neki modeli razglašajo prejšnji družbeni sistem za "zločinskega". Ker niso mogli krast.
bilzerian
# 19.04.2018 ob 08:14
@ gizmolinux

štrukelj je v sindikatu javnega sektorja, ne v tistem, ki je pristojen za čistilke.
on se bori za svoje, za čistilke pa se spet drugi.

ampak ker ste kekci dolga leta spodkopavali sindikate, jih pri nas upajo tožiti. če bi to naredili v kaki nemčiji, avstriji, franciji, bi bili danes pred to firmo protesti.

ampak janezki ne razumete tega, da če bodo danes tožili tale sindikat čistilk in zmagali, da bodo jutri drugega in na koncu bo delodajalec tožil tebe, ker se boš pritoževal, da je na delovnem mestu premalo svetlobe, prehladno in da dobiš prenizko plačo.
divinedante
# 19.04.2018 ob 08:07
Štruklju je hebe za čistilke ..
melanholik
# 19.04.2018 ob 10:08
Pejtnourt
# 19.04.2018 ob 09:46
Prijavi neprimerno vsebino
Dejstvo je, da večina komentatorjev nima pojma in samo sledi floskulam sindikatov in medijev, ki najlažje prodajo zgodbo o ubogem malem človeku. Za kaj več moraš situacijo poznati bolj natančno in jo celo razumeti. Sam pa nikoli ne bom razumel enostavnega dejstva: Če ti je tako noro hudo v službi, zakaj je ne zamenjaš?

Na tole je dokaj enostavno odgovorit. Veš, obstajajo službe, ki jih v neki družbi, če želimo zagotovit neko kvaliteto bivanja, pač mora nekdo opravljat. In kakorkoli obrnemo, čiščenje je ena izmed njih. In zdaj - če zdaj trdimo, da je čiščenje v družbi nujno potrebno, obenem pa trdimo, da ljudem, ki se z njim ukvarjajo, ne pripada dostojno plačilo, potem nismo več daleč od trditve, da je legitimno, da imamo v neki družbi sužnje, ki morajo delati, dostojno življenje pa jim na tej podlagi ne pripada. In no, na srečo nas je še nekaj, ki se nam to zdi sporno.
firbec111
# 19.04.2018 ob 09:33
slovenkaaaa

Zakaj pa podjetje spreminja ime, ce so tako pošteni?

sej niso spremenil imena imajo mislim da 4 firme Aktiva bla bla bla
m72
# 19.04.2018 ob 08:58
Ravnatelj očitno še ni suspendiran. Kaj zdaj počne Ministrstvo za šolstvo?
EnDivja
# 19.04.2018 ob 08:13
#Gizmolinux
... če ste natančno prebrali, so se čistilke obrnile na sindikat VIR in ne na SVIZ.
G. Štrukelj je v imenu SVIZa vsekakor obsodil izkoriščanje zaposlenih čistilk, kaj več pa seveda najbrž ne more, saj ne razpolaga z vsemi natančnimi podatki.
vsenior
# 19.04.2018 ob 11:25
@EITorro morda drži, da je ni težko najti za minimalno plačo, od katere ne moreš ne živeti niti umreti,kaj šele, da vzdržuješ družino.

Odvetnica pa z vsakim svojim javnim pojavljanjem izgublja na dobrem imenu. Očitno nima vrenostnih meril . Lahko bi to zastopanje zavrnila. Kako je lahko sploh kandidirala za mesto predsednice rdečega križa? S figo v žepu.
nelon
# 19.04.2018 ob 12:31
Čistikam predlagam da prosijo za odpoved socialna bo tako 400 evrov dodato zavarovanje bo plačala občina višje bodo doklade... eni starejsi gospe bodo dvakrat tedensko na fus malo počistile in bodo v velikem plusu.... Ne splača se jim delat
firbec111
# 19.04.2018 ob 11:50
ElTorro

Za menjavo službe sicer ni treba najprej dati odpovedi v stari....seveda ob kreditu in družini ne moreš kar reči "pejte v rit, jaz se ne grem več", nič pa ti ne preprečuje iskanja nečesa boljšega.

Danes je k sreči gospodarska situacija takšna, da službe ni ravno nemogoče najti.

drži, ampak verjetno za čistilko ki je prišla iz bosne ali Makedonije je trg zel omejen
Binder Dandet
# 19.04.2018 ob 10:48
@Pejtnourt:
Očitno si sfalil besedo "verjetno". Gre namreč za sklep na podlagi tvojih zapisov. Kažeš, da ne razumeš, zakaj nekdo ne menja službe. Nič slabega ni mišljenega. Pomiri se.
QUENDI
# 19.04.2018 ob 09:54
.....odpovedat vse pogodbe z javnimi zavodi in zamenjat vodsta le teh - javne - državne ustanove so prve dolžne preveriti in spoštovati zakonodajo.......potem bomo naredili prvi korak k pravni in socialni državi......
šurda
# 19.04.2018 ob 09:33
Čistile so uboge, to je dejstvo !
Glede odvetnikov pa tole, to je njihov posel, lahko bi
ga Pirc-Musarjeva zavrnila, a ga ni, ker denar NE
SMRDI, tako pač je !

Odvetnik NK:OLIMPIJE Ljubljana pa je TV zvezdnik
Franci Matoz, mož ki ga sam ne prebavljam !
valcek2010
# 19.04.2018 ob 09:03
dobro je dobit za delvaca 40€ na uro dat pa mu 4€ bruto, taisat čistilka pa dobi na fimi minimalno plačo, če ta računica štima naj me kokla brcne
in omrežit cel JU, in vse kar je državno,zakaj bi se trudil in iskal stranke

enkrat bo aktive vse prevzela
ti odvetniki ki smo jih imeli nek vzgled vse kvarijo in se mažejo z nečednimi posli
jgjg
# 19.04.2018 ob 12:51
NIč jim ni treba najemati čistilnih servisov, lahko jih zaposlijo, vendar se otepajo tega, ker jih morajo imeti v sistemizacija in poskrbeti še za kaj drugega. Javni zavod, naš denar, briga jih
ElTorro
# 19.04.2018 ob 10:53
Verjetno nikoli nisi delal za 500, 600 ali 700€. Pa še kakšne višje cifre padejo v to. Imaš kredit, imaš otroke, imaš obveznosti. Nimaš rezerv. Zdaj pa menjaj šiht frajer

Za menjavo službe sicer ni treba najprej dati odpovedi v stari....seveda ob kreditu in družini ne moreš kar reči "pejte v rit, jaz se ne grem več", nič pa ti ne preprečuje iskanja nečesa boljšega.

Danes je k sreči gospodarska situacija takšna, da službe ni ravno nemogoče najti.
ElTorro
# 19.04.2018 ob 10:49
Pa sploh lahko javni zavodi zaposlijo čistilke?

Mar ni bila zahteva OECD da mora Slovenija najemati zasebnike?


Lahko zaposlijo čistilke.

OECD lahko kaj takšnega kvečjemu priporoči (če lahko takšno priporočilo ustrezno argumentira).
šurda
# 19.04.2018 ob 10:19
Pejtnourt
Saj lahko tudi sam poizkusiš pa boš videl kako to
gre !

Jaz sem ti samo pojasnil na sila preprost način kako
stvar v praksi deluje !
gejzir
# 19.04.2018 ob 09:47
To bi morala biti ena izmed glavnih predvolilnih tem. Ali v javnih institucijah zaposliti tisoče čistilk in varnostnikov, ki so trenutno najeti pri zasebnikih? To dejansko vpliva na življenje tisočev.

Ampak tega ne bo, ker večina strank in medijev na soočenjih ne odpira bistvenih vprašanj.
los-t
# 20.04.2018 ob 19:25
Pirc Musar...da se je nekoč samo pretvarjala da je zagovornica pravic javnosti in posameznikov se vidi po njenih dejanjih odkar je šla privat v odvetništvo...
+hellbastard+
# 19.04.2018 ob 14:51
zunanje delace je lažje kontrolirat menjat pa še vsi vedo kako padajo kuverte polne denarja.to je zelo zanimivo, da noben nikoli ne omenja tolko procentu, da ta firma ki dela v določenem objektu
je pa res tezko dokazljivo
gizmolinux
# 19.04.2018 ob 14:31
Odziv na moj komentar,kjer sem omenil g.Štruklja je bil dosti buren. Vendar lot je nekdo omenil sem imel v mislih, da bi kot predstavnik sindikata ustanov, kjer čistilke opravljajo to mizerno delo lahko izrazil neko vsaj principielno solidarnost glede takšne oblike zaposlovanja ali kaj podobnega. Mea culpa
oliva
# 19.04.2018 ob 12:22
Žalostno.
Kako je vse požeruško in oderuško.

Musarjevo sem včasih kar obrajtala, potem sem je že res bila sita, ker se je že tudi počasi videlo, kako strašno je ambiciozna, tako da tole ji ravno ni v prid, čeprav je res, da pač opravlja svoj psel odvetnice. Ampak a ji gre tako slabo, da mora vse zagrabit?

Tole je že daljnosežno slabo, kot je že nekdo napisal, če bo šlo tko naprej.
Pol bodo vsi sam še bolj cuzali delavce in ružili po njih.
firbec111
# 19.04.2018 ob 09:32
samo.jug

Sicer pa mimo vsega filozofiranja, Pirc Musar gor ali dol, čistilke imajo prav in iz povedanega je jasno, da se jih izkorišča (in o tem poslušamo na dolgo in široko že lep čas z vseh koncev Slovenije).
Pa še mimogrede za tiste, ki pravijo, da se Štruklju ni treba oglasiti. Te ženske delajo na njegovem dvorišču in gleda, kako se jih izkorišča. Lahko bi sindikat naših intelektualcev izrazil vsaj solidarnost in podporo delavkam, ampak je ne. Potem pa pride do tiste zanimive situacije, ko se učitelji čudijo, da ne uživajo nobene podpore v javnosti. Le zakaj bi jo? Če učiteljem ni mar za druge delavce, zakaj bi bilo drugim delavcem potem za učitelje, ko so le-ti v stiski?

sej ne vem zakaj bi se moral Štrukelj tukaj oglasiti, kaj pa sindikalist policajev, ali rudarjev???
Kazalo