Izjava dneva
()
Otroci in žoge

Dodaj v

Gregor Jurak

24. maj 2018 ob 14:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate. Ker so slovenski otroci bolj zmogljivi od vrstnikov po svetu, lahko iz manjše populacije sploh dobimo toliko športnikov, ki se lahko kosajo z drugimi vrstniki na globalni ravni.

Profesor z ljubljanske Fakultete za šport in eden vodilnih raziskovalcev gibalne dejavnosti otrok in njihovega gibalnega razvoja ter didaktike športne vzgoje pojasnjuje, da raziskovalna skupina z ljubljanske fakultete deluje v več mednarodnih projektih, znotraj katere strokovnjaki primerjajo telesno dejavnost otrok širom sveta. Slovenija najvišjo oceno prislužila na področju šole, saj je bil slovenski šolski sistem z vidika zagotavljanja telesne dejavnosti otrok ocenjen z oceno A (najvišja možna ocena je A+).

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Luka Dončić
1
18. oktober 2018 ob 08:00 Rekel bi, da sem igral slabo. Res sem igral slabo. V prvi četrtini sem začel dobro, toda nato sem moral iz igre zaradi osebnih napak. Nisem srečen zaradi poraza, ker sem zelo tekmovalen.
Več novic ...
Kazalo