Izjava dneva
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Otroci in žoge

Dodaj v

Gregor Jurak

24. maj 2018 ob 14:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate. Ker so slovenski otroci bolj zmogljivi od vrstnikov po svetu, lahko iz manjše populacije sploh dobimo toliko športnikov, ki se lahko kosajo z drugimi vrstniki na globalni ravni.

Profesor z ljubljanske Fakultete za šport in eden vodilnih raziskovalcev gibalne dejavnosti otrok in njihovega gibalnega razvoja ter didaktike športne vzgoje pojasnjuje, da raziskovalna skupina z ljubljanske fakultete deluje v več mednarodnih projektih, znotraj katere strokovnjaki primerjajo telesno dejavnost otrok širom sveta. Slovenija najvišjo oceno prislužila na področju šole, saj je bil slovenski šolski sistem z vidika zagotavljanja telesne dejavnosti otrok ocenjen z oceno A (najvišja možna ocena je A+).

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Heiko Maas
20. avgust 2018 ob 14:57 Potrebujemo ta kraj, ker se naša odgovornost ne bo nikoli končala. Nemški zunanji minister je kot prvi nemški zunanji minister po 26 letih obiskal koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, STA.
Več novic ...
Kazalo