Izjava dneva
(4)
Robert Waltl
Robert Waltl. Foto: BoBo

Dodaj v

Robert Waltl

6. avgust 2018 ob 14:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za Slovenijo in judovsko skupnost pri nas je ta dogodek ogromnega pomena. Slovenija do zdaj ni imela spomenika za slovenske Jude, žrtve holokavsta. To je prvi takšen spomenik, ki pa ni klasičen, saj žrtve skuša personalizirati.

Predsednik Judovske skupnosti v Sloveniji ob položitvi spominskih obeležij - spotikavcev, ki so največji decentralizirani spomenik žrtvam nacizma, Dnevnik.

Prijavi napako
Komentarji
borchica
# 07.08.2018 ob 10:34
Kdaj bomo nehali živwti v preteklosti in nehali zidati spomenike, ki stanejo in večinoma odžirajo prostor?

Nimamo postavljenega spomenika umrlim v turških vdorih, pa umrlim v pokristjanjevanju Karantancev, pa umrlim v Balkanskih vojnah, pa umrlim 'čarovnicam' v času inkvizicije (zadnja umrla pri nas v 18. stoletju) itd.

Spomeniki so pogruntavščina tistih, ki ne morejo izviti se iz primeža preteklosti, ki jih bremeni in iščejo skoznje katarzo, ki je pa na ta način ne dosežejo, ali tistih, ki to izkoriščajo za lastno promocijo. Jaz bi dal večino ali celo vse spomenike porušiti in če že, gradil spomenike veselja, obilja, zdravja, radosti, mladosti, zadovoljstva, spomenik odprtih src itd. To bi prineslo čisto drugačno energijo.
zamudnik
# 07.08.2018 ob 10:03
Kje si ti v Ljubljani in drugod po Sloveniji našel palestinsko skupnost, ki je čez noč izginila s svojih slovenskih domov?
ateistek
# 07.08.2018 ob 05:12
Slovenija do zdaj ni imela spomenika za slovenske Jude, žrtve holokavsta.

Tudi za pregnane, zazidane in zažičene milijone Palestincev jih tudi še nimamo.
cairns
# 07.08.2018 ob 13:51
Slovenija do zdaj ni imela spomenika za slovenske Jude, žrtve holokavsta. To je prvi takšen spomenik, ki pa ni klasičen, saj žrtve skuša personalizirati.

Je pa cel kup spomenikov za domobrance in ostale nacifašistične hlapce, ki so pomagali nacifašizmu iztrebljati Žide. To je sramota za Slovenijo.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
15. december 2018 ob 15:02 Prepričan sem, da danes odpiramo novo poglavje v odnosih z ZDA. Ne le, da smo utrdili dosedanje dobre odnose, ampak smo si tudi iskreno povedali, kje jih lahko izboljšamo in kje vidimo težave.
Več novic ...
Kazalo