Klepet
(9)
Predsedniška palača, Erjavčeva 17
Devet kandidatov je prepričanih, da bi morali svoje delo nadaljevati iz predsedniške palače. Foto: BoBo

Dodaj v

MMC-jev spletni klepet: Kandidati za predsednika države

Kaj so predsedniški kandidati odgovarjali našim bralcem?
3. oktober 2017 ob 10:41,
zadnji poseg: 17. oktober 2017 ob 18:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Devet kandidatov je prepričanih, da ima vse potrebno, da postanejo predsedniki Republike Slovenije. Pet žensk in štirje moški se predstavljajo z bolj ali manj podrobnimi programi, zamislimi, idejami in prepričanji, kako voditi Slovenijo v smer, ki je po njihovem prepričanju najboljša za državljane Slovenije.

Nekateri so program zastavili le v stavku ali dveh, ki po njihovem mnenju najbolj zaobjameta tisto, kar državljani potrebujemo, drugi so smernice natančno razdelali. Tudi vizija tega, kakšen bi moral biti predsednik in kakšna pooblastila bi moral imeti v prihodnosti, se od kandidata do kandidata razlikujejo.

O vsem tem ste jih lahko vprašali tudi v MMC-jevi spletni klepetalnici.


Posamezne klepete si najdete tukaj:


Ljudmila Novak (kandidatka NSi-ja): sreda, 4. 10. 2017, ob 11. uri

Boris Popovič (kandidat SZV-ja): četrtek, 5. 10., ob 14. 30 uri

Maja Makovec Brenčič (kandidatka SMC-ja): petek, 6. 10. 2017, ob 14. uri

*Borut Pahor (neodvisni kandidat): Kandidat za predsednika Borut Pahor se je odločil, da ne bo sodeloval v spletnem klepetu z uporabniki

Angelca Likovič (kandidatka stranke Glas za otroke in družine): torek, 10. 10. 2017, ob 9. 30.

Romana Tomc (kandidatka SDS-a): četrtek, 12. 10. 2017, ob 10. uri

Suzana Lara Krause (kandidatka SLS-a): petek, 13. 10. 2017, ob 10. uri

Andrej Šiško (kandidat stranke Zedinjena Slovenija), ponedeljek, 16. 10. 2017, ob 14. uri

*Marjan Šarec (neodvisni kandidat) - Kandidat za predsednika Marjan Šarec se je odločil, da ne bo sodeloval v spletnem klepetu z uporabniki

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
SKing
# 03.10.2017 ob 15:35
Smešno. Borut P. niti sodeloval ne bo pri pogovorih z nami, torej ljudstvom. Ljudje ga bodo pa spet izvolili. Ajej. Kriza.
twofours44
# 03.10.2017 ob 21:03
Glede na "programe" s katerimi nastopajo, bi prav vsakega kandidata vprašal, če je prebral tisti del Ustave, ki govori o pristojnostih predsednika republike. Glede na to kaj berem v teh "programih", mislim da ni prebral nihče, resno me skrbi če sploh znajo brati.
rozinko
# 15.10.2017 ob 14:38
Gospodu Pahorju!
Gospod Pahor, trdite, da kot predsednik države ne morete storiti nič. Nimate moči niti niste moralna kvaliteta. Tako trdite vi. Torej kaj obljubljate ljudem ko hodite po Sloveniji. Ali predstavljate sodobno beračenje, ki nas čaka vse, če boste ponovno vi izvoljeni za predsednik? No ja; bodite brez skrbi, saj vas bodo zopet volili, saj ste dovolj simpatični, vsaj za nekatere.
Kalvos
# 13.10.2017 ob 07:56
Aktualni gospod predsednik bi se lahko resna zamislil nad ted, da je res že predolgo v politiki in bi se lahko iz nje umaknil. Celo svoje življenje je presedel v političnih fotelih in to da razume ljudstvo igra z nekimi norimi potezami, da se loteva dela z njimi. To je prej bolano kot resno.

Najbolj pa zamerim tako predsedniku, kot nam državljanom, da smo tako kratke pameti in da nekoga nagradimo za njegovo neučinkovitost. Kakšen pa je bil kot predsednik vlade, koliko napak je bilo storjenih, koliko slabih potez, koliko se je v tem obdobju zgodilo nepravilnosti, koliko je Slovenija nazadovala, koliko se je zadolživa,.....

Pa tudi kot predsednik države ni bil ravno cvet in zgled fukcije predsednika. Svojo politiko je gradil na spravi, kjer se je spravljal bolj sam s sabo in politika med sabo, kot pa ljudje. Ti so se že zdavno spravili.

Se je predsednik kdaj oglasil ko je šlo za sovražni govor, za zavržena dejanja, za kršenje ustave, za ,nogo stvari, ko smo pričakovali, da bo izrekel svoje mnenje, mnenje avtoritete - predsednika države ????
Nikolas
# 15.10.2017 ob 07:24
Škoda, da ne sodeluje g.Pahor. Mogoče bi bila to priložnost, da ga vprašam, kakšno je bilo ozadje, da je pomilostil Bahtijarja, evidentno krivega ?
Nikolas
# 13.10.2017 ob 13:23
Pa jasno, Pahor se zna vsaj obnašat (v glavnem) , kakšnih večjih pooblastil predsednik tako nima, ... torej !?
meho007
# 05.10.2017 ob 22:53
Kandidat Šiško pojmuje o kriminalu, genocidu. Škoda, da ni bilo vprašanja na temo soočanja s porastom terorizma po Evropi in v kolikšni meri imamo izkušnje s postavljenim eksplozivnimi sredstvi v preteklosti.
Rugess Nome
# 04.10.2017 ob 17:24
samo še srečko katanec se manjka na seznamu
nemesis999
# 04.10.2017 ob 20:20
absolutno zmaga pahorja,ostali kandidati niso neka resna konkurenca.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo