Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 38 glasov Ocenite to novico!
Isaac Palma
Isaac Palma poudarja čustva v glasbi. Foto: BoBo
Isaac Palma, MMS
Isaac Palma je v soboto slavil na 37. MMS-ju. Foto: BoBo

Dodaj v

"Slovenija me je presenetila, ker ima močno poslušanost nacionalne glasbe"

Klepet z zmagovalcem MMS-ja
11. julij 2017 ob 10:02,
zadnji poseg: 13. julij 2017 ob 12:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Kaj je tisto, kar morda slovenski glasbeni sceni manjka? Čustva. Veliko je pevcev, ki imajo krasen glas in velik talent. Manjka pa dobra interpretacija," meni Isaac Palma.

V MMC-jevi spletni klepetalnici smo gostili zmagovalca festivala Melodij morja in sonca, ki prihaja iz Argentine, in glede na to, da je od "zunaj", je enega od uporabnikov zanimalo, kako vidi slovensko glasbeno sceno in česa ji po njegovem manjka.

Isaac je pojasnil, da ga je v prvi vrsti presenetilo, da ima Slovenija zelo zakoreninjeno in močno poslušanost nacionalne glasbe. "Meni je to pri Slovencih všeč, zavednost mora biti," je dejal, dodal pa, da pri interpretaciji pogosto manjkajo čustva. "Kadar besedilo pesmi govori o neskončni žalosti, bi bilo dobro, da pevec to vsaj približno pokaže tudi s svojim obrazom. Enako, kadar gre za pesem o veselju - naj se veselje vidi, naj žari!" je prepričan Argentinec, za katerega je petje nekaj, kar prihaja iz srca, iz duše, zato se trudi, da v vsako pesem vključi obilico čustev.

Njegova najljubša slovenska pesem je sicer pesem Andreja Šifrerja Za prijatelje in to "predvsem zaradi tega, ker ima besedilo, ki bi si ga morali pogosto ponavljati prav vsi".

Rad bi tudi na Evrovizijo
Pesem Če te kdaj spustim iz rok, s katero je prepričal na Melodijah morja in sonca, bo objavljena tudi v španščini, konec avgusta pa bo predstavil novo pesem, v kateri bo svoj žanr pomešal z narodno-zabavno glasbo.

"Moji cilji so vezani predvsem na glasbo. Še naprej želim ustvarjati in bogatiti svojo kariero. Prvi cilj je zagotovo, da kmalu izdam svoj prvi album, moja želja je, da vas še naprej razveseljujem in da ustvarjam glasbo, ki bo primerna za vse starostne skupine in preko katere bodo ljudje lahko črpali energijo, se spominjali lepih in manj lepih življenjskih trenutkov," je pojasnil v klepetalnici.

Dejal je tudi, da bi prihodnje leto Slovenijo z največjim veseljem zastopal tudi na Evroviziji. "Slovenija je zame postala drugi dom, tudi tukaj zelo uživam. Všeč mi je, da je izjemno umirjena, varna, zelena, čista," je dejal pevec, ki rad poseže poseže tudi po repi s krompirjem in pečenici.

V Slovenijo ga je pripeljala ljubezen
Isaac Palma je v soboto slavil na 37. izvedbi priljubljenega poletnega festivala s skladbo Če te kdaj spustim iz rok, s katero je najbolj prepričal tudi strokovno žirijo, ki mu je namenila največ, 12 točk in s tem tudi končno zmago - ob koncu glasovanja sta imela namreč z Aniko Horvat (ta je pela skladbo Ruleta) enako število točk, končni zmagovalec pa je postal tisti, ki mu je žirija namenila (naj)več točk.

26-letnika je iz Argentine v Slovenijo leta 2014 pripeljala ljubezen, dokončno pa se je na Ptuju, od koder prihaja njegova izbranka, ustalil konec leta 2015. Javnost ga je spoznala lani, ko je tekmoval v resničnostni oddaji Slovenija ima talent, zdaj pa se lahko pohvali tudi s svojo prvo zmago na glasbenem festivalu.

Celotni klepet si lahko preberete spodaj!T. K. B., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
vladarsvemira
# 13.07.2017 ob 19:06
Despacito despacito despacito despacito despacito despacito nekako ne sovpada z močno poslušanostjo nacionalne glasbe...Na nekaterih postajah ne mine 15 minut da ne spustijo isti komad pa to se ti lako zmeša, če bi lahko bi šel preverit kaj je narobe s temi, ki vodijo radio postaje a nam hočejo sprat možgane?
cene vols
# 13.07.2017 ob 15:46
Da slovenski popularni glasbi manjkajo čustva ima delno prav. Če pod ta čustva mislimo patetiko. Zato so latino in seveda, nam blizji dalmatinsko grski melosi, pri nas tako priljubljeni.
Ni čudno, da je fant tako prepričljiv, patos ima v krvi.
commodore
# 13.07.2017 ob 15:32
vsako leto tako kot na EMI dokažejo na MMS da lahko naredijo še večjo blamažo.
Bivši uporabnik
# 14.07.2017 ob 10:36
očitno fant ne ve, da so poslušalci z zakonom v to prisiljeni.... naši medijev ne poslušam že vse od časov pred začetkom krize 2008 ...
samyyy44
# 13.07.2017 ob 13:59
@bilzerian

Raje bi napisal, da še nikoli nisi gledal nobenega resnega glasbenega festivala/ tekmovanja. Vsi nastopajiči na MMSju, EMI, Popevki, Poprocku so imeli slušalke, ki služiju kot monitorji, da pevci slišijo sami sebe med petjem. Če ti Isac ni všeč, raje to naravnost povej, kot pa da iščeš neke razloge, da svojo prepričanje utemeljiš.
josh k.
# 12.07.2017 ob 15:23
Nisem pričakoval, da bo on zmagal. Letos je bil bolj švoh izbor, tako bolj mlačno vse skupaj. Upal sem na Aniko, a kaj ko njen komad ni prav nič "morsko" obarvan. Upajmo, da se dobi nekdo, ki bo v prihodnje malo popestril tale MMS in mu vrnil blišč.
www
# 13.07.2017 ob 16:02
"Kaj je tisto, kar morda slovenski glasbeni sceni manjka? Čustva. Veliko je pevcev, ki imajo krasen glas in velik talent. Manjka pa dobra interpretacija," meni Isaac Palma.

No ja...Pestner še vedno da vse slovenske pevce v koš. (podobno na rock sceni Kreslin) Jaz pravim, da imamo dobre pevke, pevcev pa ne.
www
# 13.07.2017 ob 16:00
Sammy44 : saj enim ne pomaga, a dajmo še z Wikipedijo poskusiti. Nima veze slušalka z znanjem ali neznanjem besedila ampak je tole, se množično uporablja pri glasbenikih...

https://en.wikipedia.org/wiki/In-ear_monitor
Debely
# 26.02.2018 ob 15:40
Kdo? Hujši ste od kurnika!
Haloo
# 15.07.2017 ob 06:50
https://youtu.be/50mqsLjXTz8

Ne razumem v čem je kvaliteta za zmago?!
Bivši uporabnik
# 14.07.2017 ob 10:37
Ani pri štiridesetih tudi ni več IN
Taadey
# 13.07.2017 ob 22:08
Zanimivo, da tega Issaca Recimo tok daleč Rivajo, me zanima kdo ga fincaira, ker komadi in spoti niso poceni, en taki projekt kvaliteten te takoj stane 2 do 3 tisoč €, nimaš pa pol nič od tega. Ker pr nas je znano, da več vložiš kot pridobiš... redki so , ki jim ratuje, predvem stari mački... Čuki, Plestenjak, Siddarta... taka je realnost na našem malem Trgu. Vidimo, da so SIT-talenti iz prvih sezon... Peter Vode, Jaka Vižentin, Sanja Pesem, Boštjan Bračič, Alen Vogrinec Vesel... itd, obupali, pač delajo za lastno dušo kaki komad, dva na leto, pa še to nihče ne ve, razen, če namensko pogledaš na youtube. Ni izy. Issacu pa je ratalo, da je Raay Pristopil do njega, sta anredla z Manco všečen komad publiki, ki še ga je zdaj podprla na MMS-u.

Letos me veseli, da so dali priložnost večinoma 'neznanim', razen Anike in in Issaca, v večini niso nikogar drugega poznali, zato, ko sem videl, da je aprila blo znano, kdo bo nastopal, sem rekel 'Issac bo zmagal', pa še res je bilo na koncu. Če bo sprejet na Emo drugo leto, pa bo spet težek boj, verjetno bosta fanta iz BQL spet tam, se pač 'rivajo radi enainisti skoz' in Issac, prijavljeni bodo oboji, kaj bo pač rekla žirija. Ker se gleda na denar, od televoutinga se zna to zgodit ja.
Mare_4
# 13.07.2017 ob 16:18
Pogljete Isaakovo izjemno kvalitetno izvedbo uspešnice Demisa Rousosa "Goodbye my love goodbye" v španščini.
Za moj okus tudi najboljša izvedba.
bilzerian
# 13.07.2017 ob 14:36
@ sammy
slušalko v ušesih imajo samo tisti, ki ne znajo melodije ali besedila na pamet. če bi kdaj bil kakšnem resnem koncertu, bi vedel, da imajo nastopajoči monitor pred sabo. to je taki manjši zvičnik, ki je na tleh, obrnjen proti izvajalcu.
in če si že omenil EMO. ker so jo v zadnjih letih zmagovali sami taki s slušalko v ušesu, pa so bili uspehi na eurosongu temu primerni
zmajmun
# 13.07.2017 ob 12:30
zame najboljši zmagovalci MMS-ja so dvakrat Domen Kumer, Atomiki, pa dvakrat Kingstoni

uglavnem na prelomu tisočletja...pol z jazz station je šlo pa samo še navzdol...aja, pa Alya je tud dober komad imela lani...ostalo je za v smeti
bilzerian
# 13.07.2017 ob 10:34
zmagal je nekdo, ki niti besedila pesmi n znal na pamet. zato slušalka v desnem ušesu.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo