Isaac Palma poudarja čustva v glasbi. Foto: BoBo
Isaac Palma poudarja čustva v glasbi. Foto: BoBo
Isaac Palma, MMS
Isaac Palma je v soboto slavil na 37. MMS-ju. Foto: BoBo

V MMC-jevi spletni klepetalnici smo gostili zmagovalca festivala Melodij morja in sonca, ki prihaja iz Argentine, in glede na to, da je od "zunaj", je enega od uporabnikov zanimalo, kako vidi slovensko glasbeno sceno in česa ji po njegovem manjka.

Isaac je pojasnil, da ga je v prvi vrsti presenetilo, da ima Slovenija zelo zakoreninjeno in močno poslušanost nacionalne glasbe. "Meni je to pri Slovencih všeč, zavednost mora biti," je dejal, dodal pa, da pri interpretaciji pogosto manjkajo čustva. "Kadar besedilo pesmi govori o neskončni žalosti, bi bilo dobro, da pevec to vsaj približno pokaže tudi s svojim obrazom. Enako, kadar gre za pesem o veselju - naj se veselje vidi, naj žari!" je prepričan Argentinec, za katerega je petje nekaj, kar prihaja iz srca, iz duše, zato se trudi, da v vsako pesem vključi obilico čustev.

Njegova najljubša slovenska pesem je sicer pesem Andreja Šifrerja Za prijatelje in to "predvsem zaradi tega, ker ima besedilo, ki bi si ga morali pogosto ponavljati prav vsi".

Rad bi tudi na Evrovizijo
Pesem Če te kdaj spustim iz rok, s katero je prepričal na Melodijah morja in sonca, bo objavljena tudi v španščini, konec avgusta pa bo predstavil novo pesem, v kateri bo svoj žanr pomešal z narodno-zabavno glasbo.

"Moji cilji so vezani predvsem na glasbo. Še naprej želim ustvarjati in bogatiti svojo kariero. Prvi cilj je zagotovo, da kmalu izdam svoj prvi album, moja želja je, da vas še naprej razveseljujem in da ustvarjam glasbo, ki bo primerna za vse starostne skupine in preko katere bodo ljudje lahko črpali energijo, se spominjali lepih in manj lepih življenjskih trenutkov," je pojasnil v klepetalnici.

Dejal je tudi, da bi prihodnje leto Slovenijo z največjim veseljem zastopal tudi na Evroviziji. "Slovenija je zame postala drugi dom, tudi tukaj zelo uživam. Všeč mi je, da je izjemno umirjena, varna, zelena, čista," je dejal pevec, ki rad poseže poseže tudi po repi s krompirjem in pečenici.

V Slovenijo ga je pripeljala ljubezen
Isaac Palma je v soboto slavil na 37. izvedbi priljubljenega poletnega festivala s skladbo Če te kdaj spustim iz rok, s katero je najbolj prepričal tudi strokovno žirijo, ki mu je namenila največ, 12 točk in s tem tudi končno zmago - ob koncu glasovanja sta imela namreč z Aniko Horvat (ta je pela skladbo Ruleta) enako število točk, končni zmagovalec pa je postal tisti, ki mu je žirija namenila (naj)več točk.

26-letnika je iz Argentine v Slovenijo leta 2014 pripeljala ljubezen, dokončno pa se je na Ptuju, od koder prihaja njegova izbranka, ustalil konec leta 2015. Javnost ga je spoznala lani, ko je tekmoval v resničnostni oddaji Slovenija ima talent, zdaj pa se lahko pohvali tudi s svojo prvo zmago na glasbenem festivalu.

Celotni klepet si lahko preberete spodaj!