Ljubljana prejela "turističnega oskarja"

Nagrado, ki jo podeljuje Svetovno združenje turističnih novinarjev in piscev FIJET, bo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću predal predsednik združenja FIJET Tijani Haddad na slavnostni prireditvi v Narodni galeriji.

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je prejela še eno nagrado. Gre za nagrado zlato jabolko, ki jo podeljuje Svetovno združenje turističnih novinarjev in piscev FIJET - primerjajo jo s turističnim oskarjem. Nagrado bo na večerni slavnostni prireditvi sprejel ljubljanski župan Zoran Janković.

Zlato jabolko je priznanje za odlične dosežke pri razvoju turizma, za ohranjanje kulturne, naravne in zgodovinske dediščine, njeno vključevanje v turistično ponudbo ter izstopajoče primere vpeljevanja principov trajnostnega razvoja v turizem. "Novo priznanje mednarodne strokovne javnosti zopet potrjuje delovanje v pravi smeri in kakovostno ponudbo v prestolnici," so sporočili iz Turizma Ljubljana. Nagrado bo Jankoviću predal predsednik združenja FIJET Tijani Haddad na slavnostni prireditvi v Narodni galeriji. Ob tej priložnosti bodo goste pogostili z jedmi iz nabora Okusov Ljubljane. Turizem Ljubljana bo priložnost izkoristil tudi za dodatno promocijo; Haddada ter člane komisije za dodelitev zlatega jabolka bodo namreč popeljali na ogled Ljubljane in dela osrednjeslovenske regije. V soboto pa bodo predstavniki FIJET v Šmartinskem parku v Ljubljani zasadili avtohtono sorto jablane, ki bo Ljubljančane in obiskovalce v prihodnje spominjala na prejeto priznanje.

Doslej nagradili 47 organizacij, držav, mest, podjetij ali posameznikov

Združenje FIJET nagrade podeljuje od leta 1970 in je nagradilo 47 organizacij, držav, mest, podjetij ali posameznikov. V Sloveniji sta jo doslej prejela Fundacija Poti miru v Posočju leta 2012 za obnovo, vzdrževanje in predstavitev zgodovinskih obeležij prve svetovne vojne v izobraževalne in turistične namene ter družba Postojnska jama leta 2014 za upravljanje z jamo na osnovi principov trajnostnega turističnega razvoja s ciljem, da bi ohranila to izjemno naravno turistično znamenitost za prihodnje generacije. Predlog za podelitev zlatega jabolka Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016, je podal FIJET - Društvo turističnih novinarjev Slovenije. Ljubljano je v sklopu ostalih predlogov nato obravnavala komisija za dodelitev Zlatega jabolka, kot končno nagrajenko pa jo je potrdil svet direktorjev nacionalnih turističnih organizacij FIJET, ki ga sestavlja več kot 20 priznanih turističnih novinarjev z vsega sveta.

Foto: BoBo

Spremljajte nas tudi na in !

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor
Zadnja oddaja
Arhiv oddaj
NE PREZRITE
Več
  • Podjetje Oriens mora vrniti kupnino za kozmetiko L'amorage

  • Ryanair do konca marca odpovedal 20 tisoč letov

  • Potrošnik v primeru stečaja podjetja nemočen

  • "Podjetje je že več let tonilo"

  • Odmevni primeri spornih upravniških poslov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Twitter