Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 23 glasov Ocenite to novico!
Tanja Starič
"Ime kandidata SDS za predsedniške volitve bo zato eden od pomembnih kazalnikov, s kakšnimi dilemami se bo prihodnjo pomlad spoprijemala slovenska politika in v kakšnem kontekstu bo potekala kampanja." Foto: BoBo

Dodaj v

Alternative

Kolumna Tanje Starič
23. maj 2017 ob 07:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev. Pa tudi, da so za to stranko pravi cilj parlamentarne volitve prihodnje leto.

Predsedniške, z zelo verjetnim referendumom vred, bodo očitno le uvertura vanje. Hkrati pa odlašanje kaže, da morda Janša le še ni do konca prepričan, katero predvolilno strategijo izbrati v nepredvidljivem letu do izteka mandata aktualne vlade.

Ni vseeno, ali bi stranko na volitvah zastopala Romana Tomc ali morda Aleš Hojs, ki je na glasovanju za člana izvršilnega odbora SDS-a premagal vse druge strankine prvokategornike. Tomčeva je evropska poslanka, ki bi po svojem javno znanem političnem profilu lahko sodila v krog evropske desnice, ki jo simbolizira nemška CDU z Angelo Merkel. Aleš Hojs je v sozvočju s programom, ki ga je v soboto potrdil kongres, s komplimenti častnega gosta Viktorja Orbana.

Za (zlasti vzhodno)evropsko "alternativno" desnico je največja napaka razmajane Evrope politika Merklove do beguncev. Razlika je očitna; čeprav stranke sedijo v isti politični skupini, se med sabo razlikujejo vsaj tako, kot se v Sloveniji razlikujeta SDS in Nova Slovenija. Incident z (ne)povabljenim gostom iz vrst NSi-ja, ki je v Mariboru ostal pred vrati kongresa, je potrdil, da bi obe stranki po volitvah v resnici težko sedeli v skupni vladi. Vsaj če na čelu NSi-ja ostane Ljudmila Novak s svojo ekipo.

Ime kandidata SDS-a za predsedniške volitve bo zato eden od pomembnih kazalnikov, s kakšnimi dilemami se bo prihodnjo pomlad spoprijemala slovenska politika in v kakšnem kontekstu bo potekala kampanja. Kar bo izziv za levico, ki se že nekaj časa neusmiljeno spopada za čim večji del politične moči, kar potrjuje kaotično dogajanje v vladni koaliciji. Izvršna oblast je čedalje bolj podrejena nenehnim – zdaj že skoraj vsakodnevnim - usklajevanjem koalicijskih strank, iz katerih ne prihaja nič, razen nasprotujočih si sporočil.

Vse pomembne odločitve, s katerimi je trojica strank predolgo odlašala, od drugega tira, demografskega sklada, do zdravstvenih zakonov ali preureditve centrov za socialno delo, so ukleščene v navzkrižju interesov. Leve in levosredinske stranke je očitno uspavalo prepričanje, da so obsojene na zmago, ker Janševemu SDS-u, tudi če dobi na volitvah večinsko podporo, v nobenem primeru ne bi uspelo sestaviti vladne koalicije. Vprašanje bi torej bilo le še, katera med njimi (SD, SMC, DeSUS, morda še ZL ali morebitni novi igralci) bo dobila največ.

Toda ta taktika je kratkovidna in tvegana. Ne upošteva cele vrste spremenljivk, tudi v širšem evropskem prostoru, ki se lahko še zgodijo v zadnjem letu vladnega mandata. Spregleda, da bo na izid volitev brez dvoma vplivala (ne)udeležba. Ignorira dejstvo, da na prihodnjih volitvah morda ne bo "novih obrazov", kot sta bila Janković in Cerar, da pa tradicionalne stranke skoraj povsod dramatično izgubljajo. In še: če bo zadnje leto v znamenju padlih projektov – kot se je pred leti zgodilo Pahorjevi vladi – serijski poraženci pač ne morejo računati na uspeh.

Začenja se torej težko, nepredvidljivo leto. Zelo verjetno tudi surovo in neusmiljeno – po vsebini in formi. Predsedniške volitve pa bodo lakmusov papir, ki bo pokazal, kako se je v zadnjih letih nevarnega življenja spremenila slovenska politika in koliko je v njej ostalo prostora za realne alternative prihodnosti.

Tanja Starič, Radio Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Valuk_
# 23.05.2017 ob 07:12
Kar mal z grozo je bilo spremljat kongres SDS. Tako me je vse spominjalo na stare železne čase, en kandidat, eno mnenje, en večni predsednik, ki je pravi kult o katerem ni kritičnega razmišljanja. Nekaj kar toliko prezirajo, postajajo oz. so že sami. Partija.
Valuk_
# 23.05.2017 ob 07:16
Hojs pa..še eden, ki se napaja na delitvah, teorijah zarote, žalostno, če je to vse kar imajo za ponudit. Že res da je vse bolje kot megleni Zver, a vseeno. Sama žalost.
mb128
# 23.05.2017 ob 07:53
Eh ja ne bi se ravno strinjal z zapisanim. Morebiti je že res, da je aktualen predsednik države sprejemljiv za JJ-ja ampak je to za JJ-ja pač nujno zlo. Vprašanj je tukaj, tako to vidm vsaj jaz, več. A bi JJ sploh imel kakšno šanso če bi nastopil na teh volitvah? A je JJ-ju sploh v interesu, da nastopi na teh volitvah iz njegove stranke? A je JJ-ju sploh v interesu, da bi nastopil na teh volitvah?
Odgovori na ta vprašanja so po vsej verjetnosti negativni.
1. JJ, vsaj po moje ne bi imel nikakeršne šanse naspram Pahorju
2. JJ ne bi prenesel če bi kdo drug iz njegove stranke postal predsednik države kajti to bi vsaj pro forma pomenilo da je bolj priljubljen od njega kar pa JJ-jev ego po vsej verjetnosti ne bi prenesel!
3. JJ se ne namerava kandidirati iz preprostega razloga. To bo namreč pomenilo dvoje.
3.1. Predati žezlo stranke nekomu drugemu.
3.2. Najpozneje po drugem mandatu slovo od političnega parketa.
Micesar
# 23.05.2017 ob 07:43
Zaradi podpore Janše, lahko Pahor volitve celo izgubi. Jaz nočem imet nič skupnega z Ivanom, a me načeloma Pahor ne moti. Tako, da mojega glasu nima.
SKing
# 23.05.2017 ob 08:27
Veličastni Veliki Vodja JJ podpira Borata, to se je videlo že leta 2012. Posledično to pomeni, da so vsi na isti strani. Kar sem pa že večkrat poudaril :)
k.u.j.o.
# 23.05.2017 ob 08:31
To še bolj dokazuje dejstvo, da ima Janez Pahorja pod nadzorom. In to je lep razlog, da Pahor nima mojega glasa.

Ali smo za SD ali za SDS je isto. Cerar tudi dokazuje da je del sistema, kdo ostane ? Ne vem in sem tako razočaran, da verjentno ne grem sploh več volit, bo vsaj manjše razočaranje.
el CARTEL
# 23.05.2017 ob 08:05
Janša in Pahor sta bila sošolca na Ameriškem tečaju za bodoče vzhodnoevropske voditelje iz časov po nastanku Slovenije

slovenija skoraj nima politika, ki ne bi bil udeleženec tega tečaja.
po domače, kako dobro ubogati ukaze gospodarjev
kotzi
# 23.05.2017 ob 09:37
Ko Stariceva pise o JJ...ves kako bo posala..saj prihaja iz Dela...
semaino
# 23.05.2017 ob 09:30
JJ problem, Milan pa lahko vlada vsem iz ozzadja, stari pajaci praznijo UKC in Gorenje. To je sprejemljivo, ker novi obraz vsake tri leta. Slovenci smo res bebci.
Otoček
# 23.05.2017 ob 08:20
Barbika je ocitno zadosti dvignila noge, da jo je ivan Vecni potrdil za drugi mandat
generacija56
# 23.05.2017 ob 08:01
Ne si zatiskati oči...
Janša in Pahor sta bila sošolca na Ameriškem tečaju za bodoče vzhodnoevropske voditelje iz časov po nastanku Slovenije. Tam sta dobila smernice, globlji vpogled v način vodenja države, znanja iz področja manipulacije javnosti.
Sta velika prijatelja. En drugemu pomagata. Zakaj, lahko vidimo po politiki, razsuti državi, kjer se volivci lahko borimo le z vedno novimi kandidati, ki nato razočarajo, saj so generirani iz istega gnezda, le javnost tega ne izve pred volitvami....
hehet
# 23.05.2017 ob 09:39
Obsedenost z Janšo je najbolj uničujoč novinarski virus. Bogovi naj nam pomagajo, če SDS na volitvah zmaga, ker si sploh ne predstavljam kako bojo novinarji delovali pod tako vlado brez stalnih razglašanj da so žrtve, in da gre za diktaturo.
NAUTILUS
# 23.05.2017 ob 08:10
Anja Mladič

MLADENKA IN NOVI OBRAZI

Obrazov novih silno željna vedno,
zaljubljeno dekle v alternative,
po njenem še edine perspektive,
postavlja zopet v vrsto se napredno.

Naprednim mladcem iste vrste, baže,
pove naravnost svoje zdaj bojazni,
da upi o svežini žal so prazni,
pogled v zrcalo kajpak da ne laže.

Mladenka ogledalo jim postavi,
s katerimi od nekdaj koketira,
odkrito z njimi ki simpatizira,
kateri so po njenem tisti pravi.

»Obrazov novih, svežih ni med vami,
pomagajo le stežka vam ličila,
ne morejo zakriti več občila,
da stari ste, opešani in sami.

Iz mulja vlečete nasedlo barko,
pazíte, da še te ne potopite.«
Zazrejo vanjo se oči ubite,
v edini nov obraz, v preroško starko.
el CARTEL
# 23.05.2017 ob 08:04
pahor kot trojanski konj janšizma.
tako je to, ko si mlačen ("povezovalen"), in se v bistvu udeležuješ domobranskih proslav in jim s tem daš legitimnost, da širijo svojo zločinsko ideologijo naprej.
Tugomer1000
# 23.05.2017 ob 08:48
Glas za Pahorja je glas za Janšo.
To je vse, kar je treba vedeti.
politik kritik
# 23.05.2017 ob 08:12
haha pa smo spet tam. Domobranci so zločinci, "naši", ki so pobili in zmetali na tisoče žensk in otrok v jame pa heroji. Skupna vsota vzetih življenj za revolucijo, celo bistveno višja od tistih vzetih od okupacijskih sil in "zlobnih" domobrancev. Ejej zato miru ne bo in zato bo Janša tam kjer je in tudi Pahor (ki kaže vsaj malo empatije in razumevanja do žrtev revolucije).

Nastrada pa najbolj delavska klasa ki podpira "partizane". Tudi prav, pa se pejmo že 26 let... Namesto da bi pobite pokopali, krivce pa obdolžili, četudi posmrtno. Umor nikoli ne zastara in tega enostavno eni nočejo razumeti.
mile952
# 23.05.2017 ob 10:25
>Incident z (ne)povabljenim gostom iz vrst NSi-ja, ki je v Mariboru ostal pred vrati kongresa, je potrdil, da bi obe stranki po volitvah v resnici težko sedeli v skupni vladi. Vsaj če na čelu NSi-ja ostane Ljudmila Novak s svojo ekipo.

Če bo desnica imela možnost sestaviti Vlado, jo seveda kljub trenjem med JJ in Ljudmilo Novak v vsakem primeru tudi bo. Tu bi desna stranka, ki ne bi podprla JJ kot mandatarja, naredila politični samomor. Vsaj to bi moralo biti jasno. NSl seveda ne more podpreti Židana ali Cerarja za mandatarja.
Flagellum Dei
# 23.05.2017 ob 09:51
"res ne razumem desnih volilcev, ki volijo za tega partijca! glas za Janšo je glas za rdečo vlado."

Aja itak. Glas za Drnovška je bil glas za desno napredno vlado. Glas za Jankoviča je bil glas za desno napredno vlado. Ker glas za Cerarja je bil glas za desno napredno vlado,...
Dragoon
# 23.05.2017 ob 09:50
S tem dejanjem je Janša Pahorju ravnokar odnesel ogromno glasov.
Valerija
# 23.05.2017 ob 09:34
"ti meni predčasne volitve in premierski stolček, jaz tebi predsedovanje."

dogovor Janša - Pahor.
Bivši uporabnik
# 23.05.2017 ob 09:19
Ja res je. Pahor je še najboljša rešitev za predsednika... le zakaj bi SDS spuščala kako od svojih dam v naprej izgubljen boj... ali celo da bi glasovali za Jazbeca..ipd... Poleg Pahorja je Šarec (za mnoge od nas) edini sprejemljivi kandidat...
LosAlamos
# 23.05.2017 ob 08:10
Kaj čmo. Politika je odraz družbe.
windmaster
# 25.07.2017 ob 06:02
Ko se tri dni pred začetkom volilne kampanje ustanovi "nova stranka" na levici, to nikogar izmed režimskih medijev ne moti. Bo pač SDS podala svojega kandidata tik pred zdajci, kje je tu težava?
memepower
# 25.07.2017 ob 05:27
en kandidat, eno mnenje, en večni predsednik, ki je pravi kult o katerem ni kritičnega razmišljanja

Ne gre za to, da ni kritičnega razmišljanja - ob takem stanju, v kakršnem je Slovenija, se razmišljujočim res ni težko poenotiti.
Sparks
# 23.05.2017 ob 23:39
@Sujo
Zato kot edno rešitev vidim umik g. Janše s prestola desnice in s tem omogočanje normalnega delovanja le te. In z umikom mislim celotno frakcijo, g. Gorenaka, g. Grimsa in ostalih kislo izgledajočih politikov. Predvsem mladi vas imamo dovolj. S tem boste odprli desnico novim idejam in posledično bo močnejša

Kaj pa če ukinemo kar celo desnico, bo še najlažje? :) Prosim pa, da ne tlačiš vseh mladih v svoj mentalni okvir. Mnogo (tudi)mladih se zaveda, da je stranka SDS v tem trenutku edina, ki je kot alternativa zmožna potegniti voz iz blata in to z ekipo kakršna ta trenutek deluje in to z Janšo na čelu. Takšna kot je, je ta trenutek tudi najmočnejša med vsemi strankami v Sloveniji pa tudi njen program je povsem na mestu, tako da... na volitve in obkrožit, dragi Sujo!
Sparks
# 23.05.2017 ob 23:04
Toda ta taktika je kratkovidna in tvegana

Ha, ha... res je tvegana! A je tvegana le za levičarje, ne pa za Slovenijo, ki bo s padcem izrojene levice končno zadihala, kot se za evropsko državo spodobi. NSI je zgodovina in SDS ne računa nanjo. Računa pa na novonastale "desne" stranke, ki bodo pritegnile pomemben del prevaranih in izdanih volilcev levice. Cefranje tradicionalnih vrednot, družine, feministična norija in zahrbtno uvajanje teorije spola namreč ni nekaj, kar bi zdrav del levega političnega bloka še hotel tolerirati!
QUENDI
# 23.05.2017 ob 11:02
Sujo
.....za JJ in še nekatere stare ti. osamosvojitelje je Država njihova neodujljiva last kar se izraža v totalitarnem pristopu.....vse preostalo so muhe trajajoče morda le en demokratični volilni ciklus.....nekako je pa vse posledica negativnega kadrovanja partijskih ti. stricev v ozadju v bivši Jugi.....poanta Kersnikove črtice Mačkova očeta - Ti očeta do praga, sin tebe čez prag........
QUENDI
# 23.05.2017 ob 10:42
....cvetober ekstremnih skrajnežev, ki za svoj obstoj potrebujejo kakršnegakoli sovražnika.......oz. se ga izmislijo.......spominjajo na čase Ein Volk, Ein Führer in kar lahko še dodamo na en.....daleč od Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo........
tuintam
# 23.05.2017 ob 10:41
...ali morebitni novi igralci...

Najbolje bi bilo, če bi si vsi ti igralci naši druge sponzorje... Naj jih podprejo direktno volilci.
gesan
# 23.05.2017 ob 10:19
ajvard
# 23.05.2017 ob 09:48
Janša je edini predsednik parlamentarne stranke, ki je nekdanji komunist.

kot konzervativni volilec zato gotovo ne bom nikoli volil Janše.

res ne razumem desnih volilcev, ki volijo za tega partijca! glas za Janšo je glas za rdečo vlado.
......................................
Nihče ni bolj "rdeč" v naši deželi kot prav on!
Že od vsega začetka! To, da postane tako močan kult osebnosti kot je bil njegov vzornik tito, so njegove mokre sanje!

ZA to tudi tako skrbno hoče prikrit svojo pravo barvo.
Pa kaj, ko nas je preveč, ki vemo, da je zahrbten!
gesan
# 23.05.2017 ob 10:15
Valuk_
# 23.05.2017 ob 07:12
Kar mal z grozo je bilo spremljat kongres SDS. Tako me je vse spominjalo na stare železne čase, en kandidat, eno mnenje, en večni predsednik, ki je pravi kult o katerem ni kritičnega razmišljanja. Nekaj kar toliko prezirajo, postajajo oz. so že sami. Partija.
...................................
Ne da ni kritičnega razmišljanja.
Ne sme ga bit!
aktivist
# 23.05.2017 ob 10:05
Lepo napisano
ajvard
# 23.05.2017 ob 09:48
Janša je edini predsednik parlamentarne stranke, ki je nekdanji komunist.

kot konzervativni volilec zato gotovo ne bom nikoli volil Janše.

res ne razumem desnih volilcev, ki volijo za tega partijca! glas za Janšo je glas za rdečo vlado.
dStroj
# 23.05.2017 ob 08:40
Hvala za vedno čustveno, pomensko nabite fotografije MMC. Sicer ne vem kaj pomeni ta 90let stara roka volilca, ampak zelo novinarsko od vas. Lahko bi kdo naredil razstavo na temo vizualne spremljave člankov in kolumn MMC-ja na temo JJ.
SamoRes
# 23.05.2017 ob 07:18
Slovenija ječi pod težo janšizma.
Sujo
# 24.05.2017 ob 21:27
Dragi Sparks. Vedno grem. In nikoli ne bom volil kontinuitete, ne leve, ne desne. Čas je za resn prevetritev. SDS z Janšo je bila efektivno v ladi (če odštejemo DEMOS) 8 let. Popolnoma soodgovorni so
Sujo
# 23.05.2017 ob 10:42
problem našega političnega prostora je gospod Ivan Janez Janša. Naj elaboriram na kratko.

G. Janša je s svojo politiko in načinom delovanja ustvaril dva pola. Enega obvladuje sam, drugega naveza Zemljarič/Kučan in podaniki. In volitve pri nas so posledično popolna farsa. Namreč, precejšen del aktivnega političnega prostora (=aktivnih udeleencev volitev) namreč gospoda Janše ne podpira in so pripravljeni voliti šimpanza v kravati, če mu v borbi z g. Janšo dobro kaže. Tako nam lahko t.i. rdeči klan vsakič znova servira" nov obraz" (Golobič, Bratušek, Janković, Cerar), ki pa je zgolj prepakirana kontinuiteta prejšnjega sranja, zato je njen rok trajanja omejen na maksimalno 4 leta. Da pa smo si na jasnem, ko, g. Janši uspe sestavit vlado, ga takoj premami krvoločni revanšizem, frustracije vseh let opozicije in to takoj spravi iz sebe, kar seveda rdeči pol izkoristi in z natančno plasiranimi informaciji preko medijev izzove vsesplošni revolt. Lahko zgolj v predvolilnem času, lahko že prej. Zato kot edno rešitev vidim umik g. Janše s prestola desnice in s tem omogočanje normalnega delovanja le te. In z umikom mislim celotno frakcijo, g. Gorenaka, g. Grimsa in ostalih kislo izgledajočih politikov. Predvsem mladi vas imamo dovolj. S tem boste odprli desnico novim idejam in posledično bo močnejša. To pa bi potencialno lahko prineslo tudi nove sile na levici in srednjeročno bolj normalen politični parket v naši kuri.

Drug problem je pa Erjavec in DeSUS. Te bi pa osebno prepovedal na veke vekov. Država, katere jeziček na tehtnici ustanavljanja vlade so upokojenci, nima pihodnosti. Defacto je g. Erjavec že več kot desetletje najpomemnejši faktor na slovenski politični sceni, saj stranka DeSUS lastoročno odloča o obstanku/razpadu vlade. Tako v Janševi vladi, kot v nesojeni Jankovićevi, kot pred tem.
gesan
# 23.05.2017 ob 10:24
kotzi
# 23.05.2017 ob 09:37
Ko Stariceva pise o JJ...ves kako bo posala..saj prihaja iz Dela...
............................
Verjetno te objektivnost neke NOVA24UR prav nič ne moti!
:)
gesan
# 23.05.2017 ob 10:14
Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev.
........................................
............
Pa naj še kdo reče, da SDS ni jansha!
Če je zanj psrejemljiva rešitev, potem mora pač tako bit!

Jasno, da sta naredila dill!
Janezek mu je obljubil podporo, če se naš najlepši prasednik umakne iz vlade.

To smo vedeli že takrat, to vemo tudi danes
Partizan Miha
# 23.05.2017 ob 09:38
"a je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev. "

Ne, a res ? :) Saj že vsi ptiči čivkajo, da bo pahor, ker je predlagal jakliča, v zameno dobil glasove desnice. Glas za pahorja je glas za janeza in to je to.
Adi H.
# 23.05.2017 ob 09:17
Če bo Marjan Šarec res kandidiral za predsednika, potem Pahor nima nobenih možnosti. Kar se parlamentarnih volitev tiče, če tudi SDS oz. Janša zmaga, ne more sestaviti vlade. Skratka, Janša ne bo nikoli več predsednik vlade. Mu pa ankete kažejo razmeroma dobro, ker ima slabo konkurenco. Kljub vsemu je pa dejstvo, da imamo gospodarsko rast, res pa navadni ljudje nimajo od tega nič, najprej je elita sebi povišala plačo.
AM
# 23.05.2017 ob 08:13
"Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev. Pa tudi, da so za to stranko pravi cilj parlamentarne volitve prihodnje leto."

Po mojem mnenju je to daj-dam. SDS ne bo kandidiral svojega kandidata, v zameno, da Pahor ne bo podpiral Židana na volitvah v DZ.
Partizan Miha
# 23.05.2017 ob 09:40
hehet, tvoj janez se vedno razglaša za žrtev, zmage pa na volitvah ne bojo nikdar več videl, vsaj z janezom ne.
gesan
# 23.05.2017 ob 10:20
Dragoon
# 23.05.2017 ob 09:50
S tem dejanjem je Janša Pahorju ravnokar odnesel ogromno glasov.
................................
Ne verjamem!
Slovenci s(m)o naiven folk!
kotzi
# 23.05.2017 ob 07:50
haha..clanek o jj..pa se spet pozabijo vsakodnevne tezave...hahaha...
brehme
# 23.05.2017 ob 08:25
RTV kot ostali režimski mediji, že pripravljena na volitve. Nas že napeljujejo...
MitjaM
# 23.05.2017 ob 07:53
Janša in Cerkev Slovenijo držita s kleščami, od katerih je en krak predsednik Pahor, drugi pa Ustavno sodišče. Če hočemo njegov prijem nekako omiliti, je potrebno sesuti Pahorja, oz. njegovo spravatorsko politiko.
Optimalen scenarij bi bil, da Pahor ne zmaga že v 1. krogu in bo posledično v 2. krogu kandidat desnice.
kotzi
# 23.05.2017 ob 07:53
vas moti kongres sds..cudno..se dobro da vas ne motijo kongresi drugih strank..vsaka stranka ima svoje kongrese..izvoli vodstvo...in je...torej...ne vem kaj vas moti...Saj boste lahko volili Cerarja la pa Jankovica...kje je problem
politik kritik
# 23.05.2017 ob 07:30
Janša ma pač določene zasluge iz osamosvojitve, ki jih noben drug v Slo. ne premore. Zato je "dosmrtni". Verjemte pa da dalj kot do penzije ne bo. Še 6, 7 let, maksimalno 10 let.

Škoda samo ker SDS na ta račun stagnira... Se tudi vidi v zadnjih letih, da ni več tiste prave motivacije. Po vej verjetnosti ker se je vodja malo "utrudil". Ampak pač tako je in bo, do njegove penzije.
Tanja Starič
link
Komentar: Obrambni ukrep v predvolilni ofenzivi
123
15. marec 2018 ob 07:14 Če oluščimo presenetljivo ostre besede, s katerimi je odhajajoči predsednik slovenske vlade Miro Cerar sinoči dramatično pojasnil svoj odstop, je sporočilo jasno.
Več novic ...
Kolumne
link
Manchester City vroči favorit, da konča post angleških prvakov
42
10. avgust 2018 ob 12:00 Zadnjih devet prvakov angleškega nogometnega prvenstva je bilo neuspešnih pri branjenju svoje lovorike. Vsaj sodeč po stavnicah naj bi Manchester City vendarle prekinil črno serijo.
Več novic ...
Kazalo