Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 38 glasov Ocenite to novico!
Tim Matavž, Milivoje Novaković in Kevin Kampl (Slovenija)
Zakaj so nogometaši premalo simpatični v očeh slovenske javnosti? Ali si tega oni sploh želijo? Foto: EPA
Goran Dragić
Goran Dragić se je letos dokončno izstrelil med največje slovenske zvezde, ki so osvojili srca ljudi. To potrjuje tudi nagrada Sporto za znamko leta 2013 med športniki. Foto: Twitter
       Najnevarnejša nagrada Sporto je priznanje znamka leta za športne klube, saj so vsi štirje predhodniki NK Maribora zašli v finančne težave, kar se je hitro poznalo pri izidih. Dolgoletna vladarja RK Celje Pivovarna Laško in KK Union Olimpija sta izgubila primat na domači sceni, v mednarodni pa sta daleč od stare slave. A to ni najhuje, saj je HK Acroni Jesenice pristal kar na smetišču zgodovine. ACH Volley se medtem letos bori za preživetje.       
 O nevarnosti biti najboljši klub v Sloveniji.
Anže Kopitar na naslovnici portala TSN
Anže Kopitar je lani postal prvi športnik leta v Sloveniji, ki je prišel iz ekipnega športa po letu 1974 (Vinko Jelovac/košarka). Zanimivo, da je najodmevnejše neodobravanje prišlo od Iztoka Čopa. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Bog nas obvaruj slovenskega CR7

Ekipni športniki kot posamezne športne znamke
27. november 2013 ob 10:01,
zadnji poseg: 27. november 2013 ob 10:44
Portorož/Ljubljana - MMC RTV SLO

Za Slovence sta Milivoje Novaković in Valter Birsa premalo simpatična, o Kevinu Kamplu se ne pogovarjamo ob kavi, zato pa sta Goran Dragić in Anže Kopitar carja, a še vedno v senci Iztoka Čopa.

Ali je res Iztok Čop še vedno najbolj prepoznaven športnik v Sloveniji? 25 let uspehov in predvsem olimpijskih medalj, v času, ko je Slovenija postala samostojna država, so dejavniki, ki so pripeljali do tega, da ga pač vsi Slovenci poznamo in ga še bomo. Pojdite vprašat stare mame in očete, ne samo moških med 18. in 49. letom, ki sicer v očeh oglaševalcev narekujejo smernice življenja.

Predstavitev Mediane na konferenci Sporto dan po podelitvi nagrad športna znamka leta 2013 je razburila številne, da so se spraševali o verodostojnosti podatkov in raziskave, ki išče, kateri športniki in klubi so tržniško najzanimivejši v deželi pod Alpami. (Slavko Jerič je odgovore iskal v intervjuju z Janjo Božič Marolt).

A mene je najprej pritegnila ugotovitev, da nogometašem manjka simpatičnosti ali pa pogovorov o njih. Kako močni so stereotipi o "tupih fuzbalerjih"?

Milivoje Novaković bi že pred leti mirno lahko rekel Sloveniji ne, saj je tu kot mladinec ob prehodu med člane zašel v nemogoče izsiljevanje in je moral oditi čez mejo, da je na tujem uspel kot nogometaš (vsaka podobnost z mladimi, ki vse bolj množično iščejo priložnosti v tujini ni naključna). Tako pa je "Nova" bil prvi napadalec Kekove izbrane vrste ob igranju na mundialu v Južni Afriki, v zadnjem letu pa katalizator skoraj popolnega preobrata v Katančevi reprezentanci. Valterja Birso je ob sanjskem prestopu spremljal posmeh (hišnik, podajalec brisač), a sinoči je zrežiral prva dva gola Milana za prepotrebno zmago v Ligi prvakov. Kevin Kampl je najbolj navdušujoč slovenski nogometaš zadnjih let, a kaj kot "gasterbajtar" še ni osvojil slovenskih športnih src.

In tukaj imamo najboljšega slovenskega nogometaša, ki v najbolj množičnem, konkurenčnem in globaliziranem športu spada med najboljšo deseterico na svojem položaju. A kaj ko je Samir Handanović v zadnjem letu postal šolski primer zapravljanja naklonjenosti javnosti. V skorajda izgubljenem položaju je kot kapetan sam sebe zastavil in z drzno napovedjo o reprezentančni upokojitvi skušal zasukati Stojanovićevo ladjo, ki je rinila na čeri namesto v Brazilijo. Do preobrata je res prišlo, a on še vedno molči. (Moja žena pravi, da je tvegal in zafrknil, zdaj pa kot pravi moški ne prizna napake.)

Preblisk - koliko se najboljši ekipni športniki sploh tržijo v Sloveniji? Z zaslonov me napadata izklesano telo Cristiana Ronalda in umirjena genialnost Lionela Messija, a "naših" skorajda ni nikjer. Izginila so celo legendarna "takšna okna bom imel tudi jaz" Edija Kokšarova, najboljšega tujega športnika, ki je na vrhuncu kariere igral v Sloveniji.

Anže Kopitar kot športnik, ki samo na MMC-ju letno poskrbi za okoli 100 naslovov, ni zavezan nikomur, "Sarma" je premeteno izbral leseno hiško, pravi preboj z vseprisotnostjo je zares naredil le Goran Dragić, ki je telekomunikacijskemu operaterju dodal še rusko banko.

Pomislek - ali si najboljši sploh želijo tega? Finančno preskrbljeni za vse življenje in tekmujoči na največjih svetovnih odrih ne potrebujejo še dodatnega dela v domovini, pri čemer so hkrati previdni, s kakšno znamko se lahko povežejo. Ob tem bi kot posamezniki tudi hodili v zelje državnim reprezentancam, ki ob majhnosti trga in krizi skrbno pazijo na svoj življenjski prostor.

Na koncu koncev je to zdravo, vsaj nam tako kot v osrednji Španiji in Portugalski CR7 ne skače z vsake druge strani ali zaslona ali police v vseh možnih pojavnostnih oblikah. Obenem se (vsaj za zdaj?) pušča veliko prostora tudi športnikom iz posameznih športov, ki bazirajo v Sloveniji in tekmujejo na mednarodni sceni ter imajo tako med sezono kdaj tudi čas, da skočijo k Mariu in tako osvojijo nove simpatije, ki nogometnim "milijonarjem" manjkajo.

P. s.: O naslovu - kdo pa si želi, da bi sestra xy slovenske športne superzvezde delala pevsko kariero kot Katia Aveiro?

Toni Gruden, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
RedMiner
# 27.11.2013 ob 10:09
Pomoje več ljudi pozna Bojana Križaja, kot Iztoka Čopa :)
spf 25
# 27.11.2013 ob 10:10
Že dva dni isto pišete, kaj je čop kakšno pizzerijo odpira da mu dva dni delate reklamo in se zmišljujete dejstva.
MIRNČAN
# 27.11.2013 ob 10:11
Mislim da bo Čop prevzel OKS zato se mu dela reklama.
Giroud
# 27.11.2013 ob 10:38
Iztok Čop najbolj prepoznaven? Morda med populacijo, ki je šport gledala pred dvajsetimi leti.

Dejstvo je, da je težje biti najboljši nogometaš v svojem bloku, kot pa najboljši v marsikaterem drugem športu na svetu. Veslanje že spada med te. Vsa čast Iztok tebi, za tvoje uspehe, zastopanje Slovenije, ampak z enim Anžetom Kopitarjem se ga ne da primerjati.
Anže je globalna zvezda, v športu ki nekaj pomeni v svetu. Celo v ZDA. On tam spada med najboljše hokejiste, med zvezde, ki so igrali na tekmi vseh zvezd, on je v Los Angeles pripeljal Stanleyev pokal. To so zgodovinski dosežki. On je večja reklama kot sto Iztokov Čopov.
In zato naj ne bi bil športnik leta? Zato, ker je ekipen igralec? Prav tako je športnik kot Iztok Čop.

Pa ni moj namen pljuvati po Čopu, ampak to me je tako ujezilo ko se je čudil kako je lahko hokejist najboljši športnik Slovenije. Ko bo Anže končal kariero, ga bomo lahko mirne vesti rekli, da je to najboljši športnik Slovenije vseh časov.

Pa tudi z Goranom Dragićem in Samirjem Handanovićom se ne more primerjati. En je zvezdnik lige NBA, sicer ne v taki meri kot Anže, a vendarle.
Samir pa med najboljšimi vratarji na svetu. Po mojem mnenju, top 5 na svetu zagotovo. Že to, da je bil mislim da dve leti najboljši vratar Serie A, pove vse. In to ob konkurenci kot je legendarni Gigi Buffon.
To kar ima pa Sarma z vami (mediji) me pa ne zanima. Dokler govori na igrišču je zame povem dovolj. Ga je pa pol Slovenije tu po forumih pljuvalo po tisti izjavi in krivilo za vsak prejet gol. Tisti, ki smo ga zagovarjali smo pa prejemali minuse.
Zbornaya Komanda
# 27.11.2013 ob 11:35
S kolegi vsako jutro ob kavici debatiramo o Iztoku Čopu in njegovih veslaških veledosežkih.
pureredneck
# 27.11.2013 ob 10:11
Če gledamo "svetovno" prepoznavnost sta tu zasluženo Anže Kopitar in Tina Maze. Tu ni dvoma. Mogoče lih kakšna 2 američana in 2 rusa vesta kdo je Iztok Čop.
tomtom
# 27.11.2013 ob 10:11
kakšen iztok čop neki...
jbzt
# 27.11.2013 ob 10:12
Kevin Kampl JE ŽE osvojil slovensks športna srca...
Kakšna pič.. je pa Čop,pa lahko vsak prebere pod zadnjo sliko !
MIRNČAN
# 27.11.2013 ob 10:07
Slovenski CR7 bi se moral izselit ker bi bil popljuvan in zasramovan na vsakem koraku. Pri nas uspevajo pohlevni, umirjeni in brezjajčni ljudje. Ostali pa delijo javnost na sovražnike in podpornike.
jurica
# 27.11.2013 ob 10:42
Zame je najbolj prepoznavn slovenski športnik trenutno Beno Udrih.
Še pri frizerju slišiš..
A to je pa tisti, ki ni hotel igrati za domovino ali pa
fejst fant, raje doma z ženo, kot pa,da ga pije celo poletje z prijatelji.
Rolf
# 27.11.2013 ob 10:08
Zelo dobra iztočnica. Pa ne samo ko sta bila mlada, tudi potem, ko sta se Novakovič in Birsa že dokazala v Slovenski reprezentanci sta bila deležna degradacije in šele Nacionale jima (pa še komu drugemu...) dal veljavo. Bi se bilo za zamisliti.
aufbiks
# 27.11.2013 ob 10:17
Portugalci imajo Ronaldovo sestro, ki želi biti pevka, Slovenci pa ženo Jerneja Damjana.
duke
# 27.11.2013 ob 12:02
Otroci starše prosijo, da jim kupijo košarkarsko žogo zaradi Gorana Dragića, nogometno zaradi Messija, dvomim pa, da je do sedaj kateri koli otrok prosil starše, da mu zaradi Čopa...kupijo veslo!
walker_1900
# 27.11.2013 ob 11:08
Samo eden je Milan Osterc - slovenski CR7.
jast123
# 27.11.2013 ob 10:44
Ali je res Iztok Čop še vedno najbolj prepoznaven športnik v Sloveniji?

Meni je bolj znan po tem, da je vso svojo kariero jokal, kako je premalo plačan, kako njegove discipline nihče ne upošteva in jo ceni. Danes smo pač v tržnem gospodarstvu, in športniki se "prodajajo". Če se nekdo dobro proda, se proda v športu ki je medijsko podrpt, kar pa za veslanje ne moremo reči. Mimo so časi socializma, ko so vsi športi dobivali enako podporo. Zato pa Djoković zasluži na teden toliko, kot je verjetno Čop vso svojo kariero.
ZeK
# 27.11.2013 ob 10:43
Čopu po romanju na magistrat najbrž dobro kaže s prevzemom funkcije v OKS.
slamič
# 27.11.2013 ob 12:22
Abspolutno napačno mnenje glede Čopa.... tisti, ki se ne zanimajo za šport zanj niso slišali, tiste ki nas šport zanima, pa visokega menja o nejmu nimamo..vsaj krog ljudi, ki jih jaz poznam. In sicer ker: 1) veslanje v športnem smislu pomeni bore malo in tudi vse medalje tega ne odtehtajo in ga zatorej no možno primerjati s s športniki: Kopitarjem, Dragičem, Zahovičem, Katancem, pokojnim Pucem
2) tip je antipatičen zaradi svoje napihnjenosti, samoveličine, materialističnosti in negativnega odnosa do ostalih, predvsem kolektivnih športov.
jurica
# 27.11.2013 ob 12:04
Najbolj prepoznavni in cenjen slovenski športnik vseh časov je Leon Štukelj.
Atlanta 1996..Dawn Fraser, Bob Beamon, Mark Spitz, Nadia Comaneci, Teofilo Stevenson, Carl Lewis, Greg Louganis, Vitaly Scherbo.Ampak največji aplavz je dobil Slovenec Leon Štukelj.Ta posnetek bi moral biti obvezen del učnega načrta v OŠ, Srednjih Šolah, vsak dan pred telovadbo !

www.youtube.com/watch?v=mLun64OPh9w
čak mal noris
# 27.11.2013 ob 12:09
Glede "babic", ki ga poznajo; zdele sm mojo povprašal po Čopu, pa je rekla: "A je to un, k je utonu"?
leondejan1
# 27.11.2013 ob 10:29
noben ni omenil največjega slovenskega športnika ki je dočakal 100let in ki mu je ploskalo več kot milijarda ljudi po televiziji in ameriški predsednik Bill Clinton kdo ne pozna Leona Štukelja,
jst nevem kaj je zvami, kaki dragič kaki kopitar največji sigurno Leon Štukelj.
Mislim da je tud največji satan Hitler čestital Leonu ko je zmagal na OI
vas je lahko sram RTV
stezosledec
# 27.11.2013 ob 12:10
še martin strel je bolj prepoznaven kot čop, pa nima nobene medalje............
nenn0
# 27.11.2013 ob 11:32
Čop pride na čelo OKS in je to začetek konca. Tip se namreč zavzema za načelo, da največ velja naslov svetovnega prvaka ali olimpijska medalja, pa četudi je iz frnikolanja. On dejansko misli, da je večji car svetovni prvak v podvodnem frnikolanju kot recimo Anže Kopitar, ki sodi med najboljših recimo 30 hokejistov na svetu...nima smisla debatirat
Etienko
# 27.11.2013 ob 10:55
In poanta tega članka je?
Da bi se kregali 2 dni tukaj......
pici.poki
# 27.11.2013 ob 12:19
Pa kdo plačuje to reklamo Čopu v zadnjih dneh in ZAKAJ????
Mr.D
# 27.11.2013 ob 11:12
joj, kdo se pogovarja o Copu? Jaz se o njemu se nikoli z nikomer nisem pogovarjal.
mihatirs
# 27.11.2013 ob 10:13
Boli nas racku! Gremo naprej, dons so nove tekme Lige prvakov, za vikend smučanje itd...
kljunaš11
# 27.11.2013 ob 16:05
kaj pa Primož Peterka?
frank james
# 27.11.2013 ob 14:46
Čopje fauš kot satan,ker je njegov domet čolnarna na blejskem jezeru, medtem ko kopitar igra skoraj vsak dan pred 30000 ljudmi v razpodanih športnih halah po zda in kanadi, v prostem času pa hodi na tekme lakersov, čop pa se peni od pristne hribovske favšije!!!
wisan
# 27.11.2013 ob 11:11
Kar se tiče popularnosti in prepoznavnosti ne more nikdar in nikoli nihče premagati naših smučarjev - pionirjev: Križaja, Strela, Kuralta, Franka. Ti so nas postavili na športni zemljevid, tako Jugoslavije, kot na svetovni in zaradi njih smo si prislužili naziv "smučarji".
mušica
# 27.11.2013 ob 14:40
Ali je res Iztok Čop še vedno najbolj prepoznaven športnik v Sloveniji?

Za mene ne.
alfabet
# 27.11.2013 ob 13:23
Se enkrat tipicen dvolicen obraz slovenske druzbe. Vsi pljuvajo po kapitalizmu in potrosniski druzbi, ampak ocitno je za vecino najboljsi sportnik tisti, ki ga najvec ljudi po svetu pozna, ki najvec zasluzi, ki se najbolj trzi... Ko je Cop kot prvi dobil olimpijsko medaljo za Slovenijo, je bil najboljsi, ljudje bi mu postavil spomenik. Zdaj je bednik, aroganten, napihnjen. Ker nam kot Slovencem ne prinasa nobene dodane vrednosti - ce gremo v Ameriko lahko upamo, da nas bo nekdo potrepljal po ramenih, ko omenimo, da je Anze Kopitar nas, ces "ja tako majhna drzava pa tako dobre igralce imate". In upamo, da bo nekega dne kak Spanec ali pa Nemec rekel: "iz Slovenije si? Tako kot Kampl? Ja on je pa res dober!"
Kdor se je kadar koli bolj resno ukvarjal s sportom, bo znal ceniti vse sportnike in njihove vrhunske dosezke, pa naj bo to veslanje ali pa kosarka. Kavcarji in tisti s kompleksom majhnosti pa bodo imeli velike oci samo za tiste najbolj medijsko izpostavljene, s katerimi se bodo potem v tujini lahko ponasali in govorili "glejte nas Slovence, kako smo dobri!!!"
jay_pee_zi
# 27.11.2013 ob 13:14
No, moram napisat, da se s kolegi, kadarkoli se dobimo in nanese tema na šport, vedno omenimo Kampla. Ko poslušamo njegove izjave, kako " ima rad kupe in ima včasih problem ker si mora žele not mazat" potem pa tak umiramo od smeha. Kako ne bi imel tega človeka rad. On bo ta, ki ob v prihodnosti gradil našo igro pa tudi odnos do grba mu je pravi. Prvo, kar je storil ko je dal Albaniji gol je to, da je poljubil slovenski grb. Verjetno je to bolj zadeva mene in kolegov, da ga omenjamo, ampak vendarle...na dobri je poti.
stezosledec
# 27.11.2013 ob 12:12
čak mal

tvoja babica je faca..........:)
Firnk
# 27.11.2013 ob 14:12
CR7, kaj je to? Da ni to ena Mazda? Al mogoce kaksen od Hondinih mopedov?

Kar se pa tice Copa, pa je bil kot sportnik s svojimi uspehi v veslanju med nami (vsaj pri menI) vedno priljubljen, dokler ni zacel na veliko v javnosti vsake 14-dni javkati, kako ga nihce ne ceni in kako malo zasluzi in ob enem napadati druge sportnike ter njihove dosezke. Iste bolezni se je zadnje case "nalezel" tudi njegov vajencek Spikov Lukec.
Ce jima kaj ni vsec, bi se lahko lotila kaksnega bolj donosnega sporta ali pa bi si mogoce lahko nasla posteno sluzbo. A grem pol lahko tud jaz naokrog jokcat, da me noben ne ceni in da mam premal dnarja?
angryjoe
# 27.11.2013 ob 14:06
pozabili ste Kranerja
MIRNČAN
# 27.11.2013 ob 13:52
Jaz Čopa čisto spoštujem kot športnika. Kapo dol pred njim. Ne morete pa me prepričat da je najbolj popularen pri nas.
comrade
# 27.11.2013 ob 11:19
Po mojem sta tut Košir in Peterka visoko na lestvici prepoznavnosti.
mušica
# 27.11.2013 ob 16:58
"zato pa sta Goran Dragić in Anže Kopitar carja, a še vedno v senci Iztoka Čopa"

Ta izjava je tako mimo, da ne more biti drugo kot politična propaganda.
zamudnik
# 27.11.2013 ob 15:33
pozabili ste,..............Robert Kranjec,...........pozabili ste,..........Tina Maze,..........pozabili ste,.......... alpiniste,............pa Jure Robič,..........

Splošna razgledanost večine slovencev, je, nogomet in košarka


alpiniste ...
pa dričarje po brzicah.
Domet tega v svetovni javnosti je žal manjši od odmeva tekmovanj v pikadu.
brehme
# 27.11.2013 ob 15:03
Toni gruden, od tebe smo navajeni kvalitete, ne pa takega zmazka kot si ga tule naredil . Ma kakšen Iztok Čop, ma kakšnih 25 medalj, v športu ki ga nihče ne gleda, v športnu kjer je vsako leto SP....na RTV SLO ga forisrate že 20 let, ljudje se pogovarjamo o Zahoviću, Kamplu, Dragiću, Brečku, Mazetovi...kjerkoli, medtem ko se o Čopu nikjer.
Zbornaya Komanda
# 27.11.2013 ob 12:06
A zdaj ko se je Janez Kocka usedel na stolček EOC-ja, se na OKS-ju pripravlja stolček za Čopa ali kako naj si drugače razlagamo to smešno očitno propagando zadnje dni?

Andraž Vehovar ni bil prave barve?
NightHawk
# 27.11.2013 ob 11:43
ma kak Osterc? prej Turbo Rudi
Rolf
# 27.11.2013 ob 10:13
Toni Gruden -bravo. Izjema med športnimi novinarji (mogoče še kdo), ki si upa o tem pisati. Ostali, če že ne sodelujejo pri umazanih zakulisnih igricah, pa molčijo.
kucheysh
# 27.11.2013 ob 15:06
Čeprav na prvi pogled izgleda neverjetno, je čisto možno, da je en svetovni anonimus Čop najbolj prepoznaven športnik. Ipak je to država, kjer se v medjih časti drkanje na smučeh na 100 in en način ter podobni miki maus športi, da svršavanja nad ekshibicionisti tipa Karničar, Robič, Humar, Strel, sploh ne omenjamo.
Alek
# 27.11.2013 ob 11:45
Kapo dol Čopu, ampak takoj ko športniki stopijo v politiko se mi zaserjejo. drugače pa kot ste že drugi napisali, Čopa dajat v isto kategorijo kot Kopija, Mazejevo, Sarmo in Dragiča. predvsem prvi trije so zvezde v svojih športih, Dragič pa še postaja. Od neaktivnih bi tu zraven spadali še Štukelj, Majdič, Peterka in mogoče Križaj ter Mateja Svet, ki so bili oz. so svetovno prepoznavni.

Dober potencial imajo skakalci
Majoneza
# 27.11.2013 ob 11:31
A dekleta pa ne tekmujejo? Sam dece ste tle naštel. Ne da je Tina Maze lansko leto razfukala konkurenco v enem izmed bolj gledanih individualnih športov, ampak da ste ŽE pozabil na Petro Majdič!!! Res žalostno.
Sibid
# 27.11.2013 ob 11:17
Toni je verjetno mislil Iztok Puc in ne Cop! btw...Taksne primerjave so cisto odvec...so pa slovenske :)
sonet7
# 27.11.2013 ob 14:21
Zgleda, da je v članku govora o globalni prepoznavnosti, ker ni glih razvidno...

Kakorkoli...s tega stališča mislim, da se vsi skup z novinarji vred ne zavedamo kakša zvezda je AK11. V Sloveniji jo še nismo imeli!

Potem Dragon, Tina Maze, itd.... Takoj, ko bo šel Sarma na otok, mu bo prepoznavnost zelo narasla.
alfabet
# 27.11.2013 ob 13:59
tigercek vedno se kaj najde. Pljuvalo se je Novakovica in Korena (oziroma so ju celo izzvizgali na tekmi), ki sta zato zapustila reprezentanco, Handanovica, Birso (ob prestopu v Milan, pa mi pojasni to logiko, ce mores). Potem Lorbka letos (da noce nastopat za reprezentanco, pa se zdaj zdravi poskodbo), pa se bi se naslo (in se verjetno se bo v prihodnje) Pri Slovencih ni potrebno veliko, da obrnemo plosco in zacnemo zanicevat nekoga, ki smo ga dan prej kovali v zvezde.
tigerček
# 27.11.2013 ob 13:51
alfabet - Kdor se je kadar koli bolj resno ukvarjal s sportom, bo znal ceniti vse sportnike in njihove vrhunske dosezke, pa naj bo to veslanje ali pa kosarka.

Sej največji problem Čopa je prav v nespoštovanju ostalih športov....zato je prišlo do določene antipatije do njega. On je lani najbolj glasno nasprotoval izbiri športnika Slovenije.
Seveda ima vso pravico komentirati izbor, vendar od športnika pač pričakuješ, da spoštuje druge športnike in panoge (pa čeprav so to skupinski športi).
Toni Gruden
link
Risi predobri za drugo ligo in preslabi za elito. Kako dolgo še?
88
1. maj 2016 ob 06:35 Naloga je opravljena in risi gredo znova, že sedmič, med hokejsko elito, a Katovice niso bile glavni turnir leta, temveč bo to Minsk, kjer se bo na začetku septembra borilo za olimpijske sanje.
Več novic ...
Kazalo