Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Kako pogumno in suvereno, že kar necerarjevsko ravnanje, kajne? Pa še pop-TV-jevsko všečno - zaradi plač so jih, super!

Resnica je drugačna: plače so drobiž proti škodi! Vodstvo slabe banke bi morala vlada že davno zamenjati, saj le-ta, ne le da ni delovala v korist okrevanja in razvoja podjetij, ampak nasprotno, na hitro jih je spravljala v stečaj in jih nato poceni razprodajala. Celo podjetja, ki so si že opomogla in izpolnjevala obveznosti do bank. Tudi našo svetinjo Elan!
Skratka, slaba banka je naredila veliko škode. In g. Nyberg je zadnji, ki bi kogar koli lahko opominjal na korupcijo, pa ne zaradi plač.

Je pa res, da če poznemu pogumu g. Mramorja, ki je vse to vedel, dodamo še pogum npr. SD-ja z njenimi omrežji levih tajkunov, ki jim je šla slaba banka v zelje, je vladni pogum še bolj dvomljiv, sploh če se način dela slabe banke ne bo korenito spremenil.

In kdaj bo na vrsti pogum za reformo zdravstvenih financ, kjer javni denar še kar odteka v zasebne žepe? Zato pa se tako varčuje z drobižem v kulturi, da gladovno stavka soustvarjalec mednarodno pomembnega kulturnega projekta, vitanjskega KSEVT-a? In kdo verjame, da bo g. Mramor zavrnil nevaren trgovinski sporazum z Ameriko?

Spoštovani, če nam je tak pogum dovolj, smo gotovi. Lahko noč in srečno.