Kolumne
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 26 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Če nam je tak pogum dovolj, smo gotovi!

Kolumna Studia City
12. oktober 2015 ob 21:05,
zadnji poseg: 12. oktober 2015 ob 21:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Naše vlade so tradicionalno pridne in ubogljive evroučenke, nazadnje ob begunski krizi tudi nemške. Sedaj pa naenkrat vlada kar brez dovoljenja Berlina/Bruslja odslovi vodstvo slabe banke, vikinško dvojko v službi evropske trojke in globalnega finančnega kapitala!

Kako pogumno in suvereno, že kar necerarjevsko ravnanje, kajne? Pa še pop-TV-jevsko všečno - zaradi plač so jih, super!

Resnica je drugačna: plače so drobiž proti škodi! Vodstvo slabe banke bi morala vlada že davno zamenjati, saj le-ta, ne le da ni delovala v korist okrevanja in razvoja podjetij, ampak nasprotno, na hitro jih je spravljala v stečaj in jih nato poceni razprodajala. Celo podjetja, ki so si že opomogla in izpolnjevala obveznosti do bank. Tudi našo svetinjo Elan!
Skratka, slaba banka je naredila veliko škode. In g. Nyberg je zadnji, ki bi kogar koli lahko opominjal na korupcijo, pa ne zaradi plač.

Je pa res, da če poznemu pogumu g. Mramorja, ki je vse to vedel, dodamo še pogum npr. SD-ja z njenimi omrežji levih tajkunov, ki jim je šla slaba banka v zelje, je vladni pogum še bolj dvomljiv, sploh če se način dela slabe banke ne bo korenito spremenil.

In kdaj bo na vrsti pogum za reformo zdravstvenih financ, kjer javni denar še kar odteka v zasebne žepe? Zato pa se tako varčuje z drobižem v kulturi, da gladovno stavka soustvarjalec mednarodno pomembnega kulturnega projekta, vitanjskega KSEVT-a? In kdo verjame, da bo g. Mramor zavrnil nevaren trgovinski sporazum z Ameriko?

Spoštovani, če nam je tak pogum dovolj, smo gotovi. Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
bojanvasiljevic
# 12.10.2015 ob 23:14
Lepo povedano. Prišli so, uničili in bili nagrajeni. Obnašanje naših politikov pa je samo sprenevedavo amatersko igralstvo skrbi za narodov blagor. In nič več.
resnicar
# 13.10.2015 ob 10:01
Nekdo je razbil okno, Vidmar pa se ukvarja s tem, kako nekdo nepravilno pobira črepinje. Ja, tko je to pri naših in vaših kolumnistih. Če okno razbijejo naši, se bomo spravili na pobiralce črepinj.

Tako imenovani nacionalni interes, državna lastnina, domači lastniki, pogoltni tujci, ki nas bodo pojedli za malico in smrt kaptializmu, te svete teme Vidrmarja so bile predvsem dimna zavesa, da se skrije bistvo.

Pa saj smo imeli nacionalni interes, imamo največjo državno lastnino v Evropi, imamo in imeli smo domače lastnike, ki so nas obvarovali vsega tujega zla, imamo SDS večno v opoziciji predsednika pa vlačimo po sodiščih že zadnjih 25 let. Kaj je šlo torej narobe. So mar zamočili vaši?
gesan
# 13.10.2015 ob 15:34
resnicar
# 13.10.2015 ob 10:01
....................................
Si ti prepričan, da si razumel napisano?
resnicar
# 13.10.2015 ob 17:52
gesan

Si ti razumel moj komentar, ki cilja malo širše od zgolj zgoraj navedenih parih stavkov?
joketr
# 15.10.2015 ob 09:53
Bom napisal še enkrat, ker so v administratorskih jaslih pohiteli z izbrisom mojega komentarja: torej, tretjerazredni komentar, ki ne pove ničesar. Prekladanje prazne slame z davkoplačevalskim denarjem. Da ne govorim o oportunističnih osebnih pogledih, ki se zrcalijo zdaj tako, drugič drugače - odvisno, v katerem obdobju pišeš, a na istem mediju, v isti redakciji ... Lahko tudi zbrišete.
if
# 13.10.2015 ob 13:26
Igor Vidmar, trditve izrekajte podprte s številkami, na primer takole.

[url="http://www.reporter.si/komentar/jo
%C5%BEe-bi%C5%A1%C4%8Dak-zgodbe-iz-sekreta/55942"]Poslanstvo slabe banke je davkoplačevalcem vrniti čim več denarja, ki so ga namenili za sanacijo bank. Te obveze je izpolnila, presegla. Namesto načrtovane osemodstotne donosnosti je imela skoraj 22-odstotno, namesto desetodstotne realizacije je dosegla 12-odstotno.
Glede poslovanja Larsu Nybergu in Torbjörnu Månssonu ni kaj očitati. [/url]
Nagrade za njuno delo? Cerarjeva vlada nadaljuje s tipično balkanskimi navadami, s spreminjanjem pravil igre, kot se komu zljubi. Zato v Sloveniji ni tujih naložb, zakaj naj bi nekdo vlagal v našo deželico, če nima zagotovila, da se zakonodaja in druga regulativa ne bo spremila čez noč, ker bo pač nekdo zjutraj vstal z levo nogo ali pa se mu bo zazdelo, da bi konkurenca lahko ogrozila njegovega pajdaša.
qayxc
# 13.10.2015 ob 10:06
Ha, HA, HA, ma kaj so uničili, kar je bilo že uničeno, vprašanje je, kje ima, kdo kaj naložb in mu je slaba banka na prste stopila, ko bi vsaj pred 4-5 leti tako hitro pošiljali podjetja, ki so bila insolventna v stečaj, bi tudi kaj denarja za poplačilo delavcev in bančnih kreditov ostalo pa na pogorišču kaka firma zrastla, kakor sedaj marsikje, ko so podjetje v stečaju prodali, vi pravite za nizke cene, vprašajte se raje koliko so bila res vredna in G. Vidmar vemo, da ste nalagali denar v delnice in vam gre v nos, da vas sedaj spodrivajo, ampak take so zakonitosti borznega trga in tako je povsod, ne mi sedaj tu nekaj joKati.
imemijeIvan
# 12.10.2015 ob 21:49
Vse okej, razen KSEVT-a. Čisti kvazi kulturniški blef.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo