Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 60 glasov Ocenite to novico!
Žiga Dimec
Vsakdo, ki je proti Španiji stopil na parket, je opravil svoj delež. Žiga Dimec je tako odlično izkoristil deset minut in razbremenil Gašperja Vidmarja. Foto: Reuters
VIDEO
Franci Pavšer: Kokoškov p...
VIDEO
Izjemni Slovenci v polfin...
VIDEO
Goran Dragić v Številkah:...

Dodaj v

Cilj reprezentance izpolnjen: več od vsote posameznih delov

Kolumna Slavka Jeriča (177)
15. september 2017 ob 12:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ob zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev me spomin hitro vrne v Carigrad, v isto dvorano Sinan Erdem, kjer je Slovenija svojo pot na svetovnem prvenstvu leta 2010 končala v četrtfinalu.

Takrat je v huronskem vzdušju hitro pokleknila pred gostiteljem turnirja, ki je svoje opravil že v prvem polčasu in se veselil visoke zmage (95:68). Po končnem osmem mestu se je v grlu vse bolj zatikalo spoznanje, bolje rečeno, temačna napoved, da je ta generacija res zamudila eno zadnjih priložnosti za medaljo. Ta se je leto prej na Poljskem res izmuznila v nesrečnih okoliščinah, jedro reprezentance je bilo vse starejše, njihovi nasledniki pa se na mladinskih prvenstvih niso mogli več kosati s tistimi, ki so osvajali medalje.

V Carigrad sta se od ekipe s SP-ja 2010 po sedmih letih vrnila le Goran Dragić in Gašper Vidmar. Oba sta napovedala, da je to njun zadnji reprezentančni turnir. Ključen je seveda kapetan, ki mu je bila podrejena celotna podoba reprezentance, na čelu s selektorjem Igorjem Kokoškovom. Izbor srbskega strokovnjaka je namreč pomenil iskanje tistega, ki bi najbolje izkoristil odlike starejšega od bratov Dragić. Ta je znan po svoji hitri in prodorni igri, ki je naravnost ustvarjena za Ligo NBA. V času njegove reprezentančne kariere je evropska košarka zapadla v počasno, šablonsko igro, ki je v povprečju dopuščala do 70 točk. Kokoškov, ki je Gogija od blizu spremljal že junija 2008 v Phoenixu na preskusu za Ligo NBA, je svoje delo - iskanje nove identitete slovenske igre - opravil optimalno.

Ob tem mu gre seveda na roko, da se je reprezentanci pridružil mladi biser Luka Dončić. O sposobnostih 18-letnika nihče ni dvomil, učna leta v Realu je opravil z odliko. V španski prestolnici je postopno dobival svoje minute, ki jih je s pridom izkoriščal in navduševal s svojo lucidnostjo. Kako fantastično ga je opazovati na parketu. Njegova igra je res neverjetno široka, kar ne nazadnje priča, da je v polfinalu proti veliki Španiji le za las ostal brez trojnega dvojčka. Statistika je res sijajna, v obrambi se mojstrsko postavlja pod obročem, saj je z naskokom prvi skakalec ekipe, v napadu je predrzen, kljub zgrešenim metom si upa vzeti žogo v roke in vreči z devetih metrov. Njegovo veselje - ob lastnih akcijah in akcijah kolegov - je tako pristno in navdušujoče.

Trk dveh velikih imen slovenske košarke - sedanjosti in prihodnosti - je tako posrečen. Ko sem pred prvenstvom ob zelo pozni uri opravil pogovor z Dragićem, se je ta nekaj minut prej družil in šalil s 13 let mlajšim soigralcem. Lepo je bilo opazovati njun odnos, kemijo, sproščenost, kolegialnost, netekmovalnost. Vloge so bile jasno razdeljene.

Ta sproščenost, navihanost, ki jo zasejal dvojec Dragić - Dončić, je hitro okužila vse reprezentante. Vidmar, ki je na prvih tekmah nekajkrat neposrečeno prodiral in se obračal pod nasprotnim obročem, je v bojih na izpadanje postal prava žival. Neustrašno se je boril proti višjim in mnogo bolj cenjenim centrom, kot sta, denimo, brata Gasol. Pravzaprav je padalo z vseh strani, Klemen Prepelič je z mirno roko v napadu prevzel svoj delež, Anthony Randolph se je tako pristno ujel med fante, kot da bi bil reprezentant Slovenije od najmlajših kategorij naprej.

Misel, da je celota vredna precej več od vsote posameznih delov, je v očeh Slovenije na tem turnirju še kako resnična. To brez dvoma poimensko ni najboljša slovenska reprezentanca do zdaj, a nevidno lepilo je tako močno, da smo proti Španiji lahko občudovali Žigo Dimca, kako je izkoristil svoje minute in se pogumno ruval pod španskim košem, ali Sašo Zagorca in Alekseja Nikolića, ki sta zadela trojko.

Dva milijona prebivalcev Slovenije res ni veliko in razumljivo je, da smo se v dobrega četrt stoletja samostojnosti večinoma veselili uspehov v posamičnih športih. Kdo ni bil navdušen nad zmagami in rekordi Petra Prevca, Tine Maze, Primoža Kozmusa, judoistov in drugih pridnih zbiralcev medalj? A zbrati dovolj športnikov, ki tvorijo reprezentanco in z njo posegajo po medaljah, se je vedno zdela misija nemogoče. A nemogoče je lahko mogoče, slovenski športniki so v zadnjih dveh letih namreč osvojili medaljo še v tretjem članskem reprezentačnem športu - srebrnim odbojkarjem in bronastim rokometašem so se zdaj pridružili še (najmanj srebrni) košarkarji. Beseda majhnost je prepogosto samo izgovor ...

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Quinlan
# 15.09.2017 ob 12:10
Murić ni igral, ker ni bil primeren za igro proti Špancem. Kokoškov ima nenormalen IQ za košarko, mojster.
OMNIC
# 15.09.2017 ob 12:26
Predvsem na portalih v Hrvaški in Srbiji se na veliko natolcuje, da Slovenija itak ne bi dobila nikoli medalje v košarki, če ne bi imeli Srbe v reprezentanci in srbskega selektorja.
Resnici na ljubo gre za čudovito mešanico naših fantov, ki tako ponosno igrajo za naš dres in se borijo kot levi, ki se deklarirajo za Slovence, saj so se tu rodili in imajo prve košarkarske korake na slovenskih terenih, starši so jih lepo vzgojili in so povečini iz mešanih zakonov, pa če bi jim nekdo v lice povedal (obrekoval), da niso Slovenci, bi jih verjetno močno skupil (huje kot Španci in Latvijci). Še Tonček pravi, da je ponosen na dosežen uspeh SLOVENIJE.
Troli so pa itak vseprisotni. Gre za neko skupino petih ali desetih, ki konstantno zaje*avajo na MMC v zvezi z EP. Na drugih, tudi hrvaških in srbskih portalih, pa trdijo (nekateri), da bi v primeru finala Slovenija - Srbija itak bilo na terenu 8 ali 9 Srbov.
Pa da Slovenci itak nimamo pojma o košarki.
Kakšna ZMOTA!
Leta 1965 je popeljal SFRJ do zlata na SP kdo drug kot Daneu. Ivo je bil takrat priznan za najboljšega posameznika SP. Takrat je Srbija imela samo Trajka Rajkovića in Radivoja Koraća. Ki sta se od Daneua UČILA! Aja, Ivo je verjetno za Srbe Daneuić. Pa Zdovc, najboljši obrambni igralec na EP in najboljši igralec prvaka Limogesa - ta je zih Zdovcić.
Pa da ne naštevam. Poleg sedanjih zvezd, ki izhajajo iz SLOVENSKEGA OKOLJA, smo imeli super zvezde v evropskem in svetovnem merilu (Udrih(ić), Erazem Lorbek(ić), Smodiš(ić) itd.).
In potem eni trolajo, da Slovenci nimamo pojma o košarki. Ko je Kandus začel s košarko pri nas, v Srbiji niso niti vedel, kaj je košarkarska žoga.
Pa lepo se imejte in uživajte v zlati slovenski medalji.
MiD
# 15.09.2017 ob 12:14
Bravo. Zelo realen komentar.
Vsi skupaj smo navdušeni in čas je, da uživamo. Seveda mi je žal tistih odličnih fantov, ki so se v preteklosti borili z enakim srcem pa jim ni uspelo osvojiti medalje, ampak zdaj se gotovo veselijo tudi oni: Bečirović Milić, Nachbar, Brezec, Smodiš, Kotnik, ................. Tudi njim gre na nek način zasluga, da je naša reprezentanca zdaj končno v finalu! Zato, ker brez naavduševanja ob gledanju svojih predhodnikov danes ne bi imeli ne Gorana (igral bi nogomet?) ne Prleta, ne Luke, ne Gašperja....

Zato pa upam, da bo sedanja generacija navdušila nove mlade, da bodo pričeli ali pa bodo bolj resno trenirali to izjemno lepo igro!

p.s.
Naša reprezentanca U20 je izpadla iz divizije A. Vemo, da bi bila z Luko Dončičem in Čančarjem lahko tudi evropski prvak. Kljub temu pa se mi zdi, da je bila odločitev KZS (in obeh igralcev) , da igrata samo na članskem prvenstvu popolnoma pravilna.
So pa Dončič, Nikolič, Čančar, Omić, Dimec, Rebec, Kosi, Hrovat, Lapornik, Macura, Kraljevič, Barič, Šiško..... zagotovilo, da bomo lahko še naprej na velikih tekmovanjih navijali za našo reprezentanco. Že prav kmalu novembra na domačih tekmah v kvalifikacijah za SP.

Zdaj pa je najprej na vrti VELIKI FINALE, poslovilna (upam, da še ne) tekma Gorana in Vidmarja ter NASLOV PRVAKA EVROPE ZA NASLEDNJA ŠTIRI LETA!
g1n3k
# 15.09.2017 ob 12:17
RTV ni večje sramote za vas! Ljudjem pobirate naročnine a prvenstvo na ekranu ni bilo priorteta. Ste internetni medij ali TV hiša?
Bethtempet3
# 15.09.2017 ob 12:15
Dončič na naslovnici Marce
Binder Dandet
# 15.09.2017 ob 12:07
Ne vem pod katerim člankom je en skušal ustvarit vtis, da sta Jaka in Goran kakorkoli skregana. Dovolj ej it na Goranov instangram in videt njuno sliko, ki jo je Goran objavil pred mesecem dni.

@Resnica123:
V enem od člankov Kokoškov pove, da mu ne bi ustrezali visoki španski igralci. Prijatelj je včeraj ugibal, da se ni dan prej preveč napil, ko je podpisal za turški klub.:)
kaliber1
# 15.09.2017 ob 12:27
srebro mamo , bron mamo, manjka sam se.....to kar bomo dobili v nedeljo :)
comrade
# 15.09.2017 ob 12:03
Zato, da smo zmagali.
Mode
# 15.09.2017 ob 12:57
Ne glede na to katere nacionalnosti so fantje, kdo so njihovi starši itd. so vsi, razen Toneta seveda, produkt slovenske košarkarske šole, tko da...
moj komentar
# 15.09.2017 ob 12:44
Hrvati so nam fouš, zato pa pišejo takšne neumnosti.
Srbi in Hrvati so genetsko popolnoma isti narod, le vere so različne.
sarkozy
# 15.09.2017 ob 13:08
1990

ti pa pejt nazaj na 24ur smetit z svojimi komentarji,ne morm vrjet da se gres dans registrirat da lahk pol pises iste bedarije se tukaj,ocitno te na 24ur ze vsi ignorirajo in bi zdaj se tle mal blo ti fajn tezit,ja ok jasno nam je smucanje noben ne gleda po tvojem 7 drzav kosarko pa cel svet zdej pa sic nazaj na svoj forum
tukaj imamo svojega cloveka ki iritira folk z komentiranjem to je EL CARTEL in on to pocne vsaj z nekim stilom in pise vsaj neko doloceno resnico in vsaj statistiko pozna in ima o dolocenih zadevah kjer se javlja vsaj toliko znanja da ve kaj govori
ti si pa obicen zmazek od trola
ProP
# 15.09.2017 ob 13:29
@1990

"nc ne mislm"

Tu zna bit učasih precej težava ja...
drejkus
# 15.09.2017 ob 12:42
Cilj je ZLATO !!!
top
# 15.09.2017 ob 12:15
Res je. Ni važno koliko je igralcev v državi.
Na igrišču jih je naenkrat pet.
Ekipa s srcem!
el CARTEL
# 15.09.2017 ob 12:45
Predvsem na portalih v Hrvaški in Srbiji se na veliko natolcuje, da Slovenija itak ne bi dobila nikoli medalje v košarki, če ne bi imeli Srbe v reprezentanci in srbskega selektorja.

če odšteješ trolle,
jaz tega nisem opazil.

novice so bile korektne, hrvaška komentatorja sta hvalila slovenijo, in večina srbskih komentarjev privošči sloveniji.
nekateri omenijo poreklo dončića ali križanje dragića s tremi prsti, da sta srba, je pa tudi veliko komentarjev, ki ju popravijo (v smislu, da sta pol pol in da je slovenija njihova domovina in da je logično, da igrata za slovenijo).

tako da se ne strinjam.
večina novic je povsem korektnih, večina komentatorjev tudi, je pa kak troll komentar tudi tam.
judoka
# 15.09.2017 ob 13:17
Treba je pokazat tudi na KZS, ker tale projekt je bil izveden perfektno.

1. Ambicioznost - vecina ni verjela da je trenutna reprezentanca, ki je (bila) po imenih najmanj ugledna v zadnjih 15-20 letih, sposobna takih dosezkov. A vseeno so odkrito startali na medaljo...respect!
2. Izbira selektorja - perfektno
3. Randolf - potegnili so ga iz ne vem kje, sproti se zlobirali spremembo zakona o naturalizaciji in splacalo se je. Ogromno cinicnih komentarjev o njemu vse do zadnjih dveh tekem. Clovek je naredil razliko.

Skratka kudos KZS-ju.
sarkozy
# 15.09.2017 ob 12:18
Binder Dandet

to je bil uporabnik Janezski ki ni dejal da sta skregana,ampak da ga je Dragic namerno ignoriral,pac malce isce neke zadeve da bi Dragica prikazal kot igralca ki ni dal vedno vse od sebe za naso ekipo,zameri mu ocitno tisto ne prevec posreceno sodelovanje z Zdovcom kjer ni bilo kemije med njima in je sedaj to uspelo Kokoskovu
tomlin
# 15.09.2017 ob 13:18
če izbirali prvo peterko po efficency ratingu in le igralce iz top 8 ekip , bi morala izgledat takole :
Dragić
Shved
Dončić
Porzingis
Pau
malasraka
# 15.09.2017 ob 13:14
"Misel, da je celota vredna precej več od vsote posameznih delov, je v očeh Slovenije na tem turnirju še kako resnična."

In ne samo v očeh Slovenije, ampak za vse v življenju, vedno in povsod...

Slavko, odličen prispevek, ni kaj dodati, to je ti!
levak
# 15.09.2017 ob 13:04
Mož z 1990 nicki ne nas učiti karkoli o športu. Sploh ne vem zakaj ti dovolijo dostop do te strani.
peroaroma
# 15.09.2017 ob 12:53
kakšen užitek bo v miru danes gledat drugo tekmo, kjer se bodo med sabo mučili rusi in srbi
Resnica123
# 15.09.2017 ob 12:14
Ql, hvala.
nikson13
# 15.09.2017 ob 13:12
1990
Od kdaj vam na Povšetovi dovolijo uporabljat internet za čas kosila?
Zbornaya Komanda
# 15.09.2017 ob 12:23
Čestitke Slovencem, upam na dvoboj s Švedom in Mozgovom v finalu, da enkrat za vselej razblinimo dvome, kdo je boljši.
Franc Pijanc
# 15.09.2017 ob 14:39
Kolk košarkarskih prvenstev od naši sem že spremljal, pomoje sem v zadnjih 15 letih pogledal čisto vse tekme, nekatere po dvakrat, in ves ta čas je bila medalja na dosegu roke, a je nikoli nismo zagrabili......sedaj pa končno.

Zakooooon, res noro.
Franc Pijanc
# 15.09.2017 ob 14:37
ja mene tud zanima kako bo kokoškov vodil ekipo proti srbiji. jst vem da bi mi blo težko zmagat svojo repko

To so ljudje ki so tako tekmovalni, da si želijo zmagat pa magar če igrajo proti svoji mami in očetu.
Sploh ni pomembno kdo je na nasprotni strani, zmagat pa naj stane kar hoče.

Pa seveda ne želim rečt da so takšni kadar niso na igrišču, tam so pač kot vsi ostali, a kadar igrajo, igrajo za to da zmagajo.
MrzlaJuha
# 15.09.2017 ob 12:56
Končno! Finale, medalja, norenje navijačev ... 25 let že čakam na kaj podobnega in bilo mi je že dovolj, da se moram tolažit z medaljami stare Juge iz časov, ko sem bil star toliko kot je zdaj mladi Dončič.
Hvala, Gogi, Luka in ostali!!!
K_ris
# 15.09.2017 ob 14:40
@davide

Kokoškov je včeraj res maestralno popravil "napako" iz tekme proti Latviji....tam smo imeli težave ko je šele v 3. četrtini poslal noter Dimca in Zagorca


Takrat je bilo še to prezgodaj. Latvijski centri so prehitri za oba omenjena. Proti Špancem pa lahko igrata.
K_ris
# 15.09.2017 ob 13:20
@g1n3k

RTV ni večje sramote za vas! Ljudjem pobirate naročnine a prvenstvo na ekranu ni bilo priorteta. Ste internetni medij ali TV hiša?


Z izjemo Balkana skoraj nikjer drugje tovrstnih športnih dogodkov že kar nekaj časa ne prenašajo nacionalne televizije. Tudi meni ni všeč, se bo pa treba navaditi, ker to ni neka naša posebnost.
moj komentar
# 15.09.2017 ob 12:46
el CARTEL

V vsakem žitu je plevel. Če se ga ne čisti, se razraste.
Na žalost......
izo
# 15.09.2017 ob 12:41
RTV ni večje sramote za vas! Ljudjem pobirate naročnine a prvenstvo na ekranu ni bilo priorteta. Ste internetni medij ali TV hiša?

tudi drugi pobirajo, če komu še dela spomin (to je bilo mišljeno od začetka). in to ni toliko stvar rtv-ja, kolikor drugih zadev, tudi (geo) političnih, malo poglejte, katerega sponzorja nosijo na majicah naši bojsi..

vseeno po čestitke fantom in srečno v finalu!
Bokisan
# 15.09.2017 ob 14:25
Vzel sem si dve minuti in prijavil vse komentarje trolcice 1990. Admin prosim briši.

JE TAKO TEŽKO UŽIVATI OB USPEHIH SLOVENSKIH ŠPORTNIKOV?
PravnoSredstvo
# 15.09.2017 ob 13:53
@OMNIC IN @Moj komentar, kdor isce ta najde. Vi2 ocitno isceta negativne stvari in jih potem tu servirata. @moj komentar je sel se korak dalje in zadevo celo posplosil - "zavistni so nam!". Jaz tega, razen vecinsko iskrenih cestitk, nisem nasel..je pa vedno nekaj trollov ki jih sploh ne jemljem resno..veliko pove ze to da forumski uporabniki ze leta in leta neumorno padajo na vrzeno kost denimo Zbornaye Komande ali kaksnega podobnega..
TCF
# 15.09.2017 ob 13:26
Na enem od Youtube videih o naši zmagi nad Španijo, je nek Hrvat (vsaj mislim, da je, sodeč po imenu) napisal:

"BRAVO SLOVENCI najbolji ste ...ambijent u vasem TIMU je vrhunski.... voleo bih da sam SLOVENAC...VI ispunjavate srca i nas OSTALIH"

:)
Pueblo Libre
# 15.09.2017 ob 13:04
gremo po zlato!!! kaj zdej gledat nazaj?? samo hrabro in kot že znate!!! gremo fantje!!! tutta la forca!! to bo zlata generacija!!! čutim na nosu da bomo prvaki!!!
boro007
# 15.09.2017 ob 15:19
Glede hrvaških, srbskih ali katerihkoli drugih trolov se ne bi preveč obremenjeval. Za enkrat so vsi igralci vihteli slovensko zastavo, in tudi v anale zgodovine bo šla tekma kot zmaga slovenije nad aktualnimi evropskimi prvaki...

Tudi ć-ji me ne motijo, in ni razloga za to, ker toliko kot so do sedaj naredili za slovenski šport jih bo težko prekositi.

Tisti kavč strokovnjaki, ki jih pa priimki motijo, pa lahko sami začnejo trenirat košarko...
davide
# 15.09.2017 ob 14:34
Kokoškov je včeraj res maestralno popravil "napako" iz tekme proti Latviji....tam smo imeli težave ko je šele v 3. četrtini poslal noter Dimca in Zagorca

Tokrat pa že v 1. četrtini, da fanta čimprej prideta v ritem, in potem smo lahko celo tekmo koristili dolgo klop
miha-kolbanar
# 15.09.2017 ob 12:52
To je bila najboljša predstava Slovenije v glavnih ekipnih športih kadarkoli. Razbili Špance, aktualne evropske prvake in prve favorite turnirja za 20, lahko pa bi jih tudi za 30, če bi na polno igrali do konca. Ponovno odlična predstava naših najboljših, ampak kar je najbolj fascinantno, razliko sta delala celo Zagorac in Dimec, lol. Pogled Paua, ko je Dimec že drugič zapored zadel čez njega je bil neprecenljiv. Priznam, da nisem verjel, da lahko pridejo tako daleč, sploh pa ne čez Špance, a sedaj verjamem, da so sposobni in da bojo osvojili zlato!
el CARTEL
# 15.09.2017 ob 12:21
Naša reprezentanca U20 je izpadla iz divizije A.

uspeh slovenske košarke na tem EP - v katerem lahko uživamo (saj igrajo najlepšo košarko) - ne sme zasenčiti sistematičnih problemov, ki se pojavljajo pri delu z mladimi in težavah klubov. sloenska košarka mora pač imeti evroligaški klub, če hoče biti relevantna tudi v bodoče.

comrade
# 15.09.2017 ob 12:03
Prijavi neprimerno vsebino
Zato, da smo zmagali.

LOL
jCoob
# 15.09.2017 ob 14:51
@1990..
"vi slovenci".. torej nisi slovenc/ka? potem ti čestitam za znanje slovenskega jezika. odlično ti gre. ampak, joj, slovenski jezik je v svetovnem merilu povsem obrobni jezik.. le zakaj si temu jeziku posvetil/a toliko časa??..

in res ne vem kaj ima veze kateri šport je svetovno pomemben in kateri ne? pink ponk igra več ljudi kot košarko.. se ti zdi pomembno se navduševati nad ping pongom?.. zresn se..

sicer pa je poanta bila drugje, če nisi pokapiral/a.. verjamem sicer da si, sam okol te poante je težko trolat ane
jCoob
# 15.09.2017 ob 14:41
@1990 .. očitno si odlična v moškem nogometu in boš vsak čas svetovna velezvezda tega športa :)) ..

ena stvar je, k je ne dojemaš: ne glede na šport, če želiš biti v nečem najboljši na svetu, moraš trenirat optimalno in maksimalno. veliko odrekanja gre za to...
ne glede na to da brazilci ne smučajo.. al pa kitajci, zmaga v svetovnem pokalu je zmeraj velik dosežek. medalja na olimpijskih igrah je fenomenalen rezultat, pa če je to sablanje ali pa curling...
če tega ne razumeš, potem mi je jasno, da se sam/a s športom sploh ne ukvarjaš. zato je toliko bolj čudno, da misliš, da so tvoji komentarji sploh relevantni..
in jasno mi je tudi, da si nekdo izmed tistih, ki dajo nekaj samo na neke masovne trende,.. zakaj ti originalnost, alternativnost ipd ne štejejo kot vrednota pa tud nekej pove o tebi mar ne?

smešno vse skupaj :))
sarkozy
# 15.09.2017 ob 13:30
hahaha
ATP
# 15.09.2017 ob 12:09
Kokoskov za predsednika :-)
peroaroma
# 15.09.2017 ob 15:15
včeraj pa res dobro sojenje, ne bom rekel odlično ker je bilo nekaj napakic, ampak so sodili enakovredno, tudi Pou-ju so lepo piskali v napadu, sploh tistih nekaj favlov v napadu nad Vidmarjem bi mirno piskali faul Vidmarju in 5. osebno. Vendar takrat je bilo že prepozno, vprašanje pa je kako bi bilo če bi bili v egalu
fah-q
# 15.09.2017 ob 15:00
@zbornaya
Čestitke Slovencem, upam na dvoboj s Švedom in Mozgovom v finalu, da enkrat za vselej razblinimo dvome, kdo je boljši.

tole je pa skor večji čudež od onega včeraj...

:)
tomlin
# 15.09.2017 ob 14:30
tudi debata okrog našega Tončka se je malo polegla oz so haterji malo utihnili.
Ja , sej po svoje je res malo čudno da ''zaposliš'' tujca in mu daš kar tako državljanstvo. Ampak ta uspeh je potrdil pravilno odločitev , saj (na žalost) medalja v košarki precej bolj odmeva v svetu kot rokometna ali pa celo odbojkarska (pa ne želim zmanjševat uspeha odbojkarjev ali rokometašev),

Čez 10 , 20 let se itak nihče ne bo več spomnil ali obregnil ob Randolpha , vsi se bodo spomnili le medalje (upajmo zlate ) in fenomenalne igre naše reprezentance.
Janezski
# 15.09.2017 ob 12:27
No, bemtiš še kolega :) sarkozy me je najbrž prehitel.
No strinjam se z njegovim komentarjem do ",pac".

Je pa zanimvo nadaljevanje, Zdovc je dal Goranu praktično proste roke, delal z njim v rokavicah, kaj pa je Goran počel?
Ja, Zdovc je bil kriv, itak.
sLOVEnia sport
# 15.09.2017 ob 17:44
Ali je mogoče kje posnetek tekme hrvaškega komentatorja?? Ali pa srpskega?
Rad bi si ogledal še delčke tekme z njihovih televizij :)

Upam, da ima kdo vir kje bi jih lahko dobil ali pač ne?
sisoruen
# 15.09.2017 ob 15:20
Ja, se strinjam z naslovom. Slovenija cilja ni le dosegla, ampak ga je presegla, ravno iz razloga, ker z vidika posameznikov niti pod razno ne spadamo na mesto, ki smo ga že dosegli in ki ga lahko še celo presežemo. Da reprezentanca je igrala ne samo 100% svojih zmožnosti, ampak dejansko vsaj 130%. To je dejstvo in ravno to je tisto, kar dela ta uspeh še toliko večji. Dejansko niso tako dobri, da bi Špance premagali za 20 pik, ampak ravno to jim je uspelo. In to je tista veličina, ko dejansko reprezentanca, ko gledaš njene posameznike, ni bila niti za v polfinale, dajmo si priznat, kaj šele v finale in na koncu potem, upajmo, celo zmaga. Temu se pač reče ekipna moč, ko kot posameznik nisi nula, ampak v ekipi potem prispevaš ravno tisto malo, da je dovolj za zmago.
bim--bam-bom
# 15.09.2017 ob 15:11
Evropsko prvenstvo v košarki
link
Igor Kokoškov
12
9. november 2017 ob 18:10 Gorana poznam že zelo dolgo, še ko je bil mladenič v prvi sezoni Lige NBA. Zdaj je veteran. Igralske odlike so vsem znane, a njegova osebnost je tista, ki še posebej navdušuje.
Več novic ...
Slavko Jerič
link
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Več novic ...
Kazalo