Igor Vidmar
slice
Pošast hodi po Evropi, pošast populizma!
Kolumna Studia City, 26. november 2018 ob 22:58 Pošast hodi po Evropi, pošast populizma! Vse moči stare Evrope so se zavezale za sveto gonjo proti tej pošasti: papež in Merkel, Bruselj in Macron.
13
Transparentnost – sopomenka za nepreglednost, šlamparijo in zavajanje
5
8. oktober 2018 ob 21:39 Že po mesecu vladnega vladanja je marsikaj bolj transparentno: g. Črnčec je še vedno državni sekretar, dobil je celo hudo domoljubno nalogo implementiranja arbitražnega sporazuma.
Vsi za enega, eden za vse
9
3. september 2018 ob 21:09 Široki nasmehi in optimistično polaganje rok 'vsi za enega, eden za vse' ob podpisu koalicijske pogodbe so bili razumljivi: dva deležnika sta največja poraženca volitev, eden se bo celo vrnil na ...
Prav in pošteno, gospod predsednik?
16
18. junij 2018 ob 22:07 Spoštovani! Za predsednika republike je prav in pošteno, da dobi mandat relativni zmagovalec volitev. Lepo in prav, a le če že imel podporo vsaj 46 poslancev, pa je nima.
Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu
4
14. maj 2018 ob 21:51 Spoštovani! Bomo volili prijatelja Viktorja Orbana in mladega favorita Ameriške trgovinske zbornice ali prijatelja Rusije, podpornika TEŠ 6 ali celo stranko za ponižane in razžaljene?
Vsi na volitve! Bomo šli na volitve ali pa ne, ker je tako in tako vseeno in bomo odločali le o tem, kdo bo služil tisoče evrov poslanskih plač?
19
Banalno perfidna predvolilna finta Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
15
S pozitivnostjo do novega začetka Spoštovani, naj se tokrat pridružim duhu novoletnih razglasov.
2
Črni petek in nekaj lučk Le črni petek in nekaj lučk pa je veselje skoraj povsod. Vladajoči imajo drugo veselje; prvič po 13 letih bodo vladali štiri leta, vsekakor uspeh za priučene nove obraze s padlim moralistom na čelu.
4
Izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo Ali bomo v nedeljo izkoristili priliko za spremembo na vrhu, ali pa bo, kot kaže, zmagala apatija in nesveta aliansa ljubiteljic šova predsednika Barbike in dela desnice?
18
Drugi tir bi moral že stati ali se graditi Spoštovani, Slovenija zlata pod koši! Izjemno, vse čestitke!
10
Kdo so ti ljudje? Naj začnem z vprašanjem Pankrtov izpred štiridesetih let: "Kdo so ti ljudje? Kdo je tist, k' mi lahko govori, kva lohk mislim, kva lohk vem, kva lohk' delam, kva lohk smem?"
8
Naši velmožje že vadijo Slovenijo dveh hitrosti! Menda nismo najbolj srečni, zato pa skačemo na vlak prihodnosti!
15
Leta 2050 bomo srečni Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj napredujemo: ne le Ilko, dobili smo tudi vizijo Slovenije leta 2050! Zdaj je 10 odstotkov nezaposlenih, 20 odstotkov revnih, velikanski javni dolg ...
12
Kako se bo stara Evropa uprla Trumpu in populizmu? Novi svetovni red je tu, stari se ruši! Nemški Der Spiegel je že našel krivca: »Trump ogroža EU in Nemčijo Merklove«. EU in Nemčija v isti sapi!?
16

Kazalo