Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Koga predstavlja minister za javno upravo, ki ponuja Slovenijo ameriškim digitalnim korporacijam, ki skoraj ne plačujejo davkov, sam pa bo nepopustljiv do sindikatov javnega sektorja, saj je treba varčevati! Ta srečni minister bi se šel krasno novo delitveno ekonomijo, medtem pa birokrati izvajajo birokratski terorizem nad podjetniki in celo šolami!?
Naši predstavniki in oblastniki pa v svoji suverenosti nad ljudstvom, v svojem sodelovanju v razkroju slovenske državnosti (Drenovec) in podrejanju tujini niso izjeme, ampak lepo usklajeni z globalno elito. Ta zadnje čase dosti govori o neenakosti, o drugačni, inkluzivni globalizaciji itd., naredi pa nič; ne proti davčnim oazam ne za odpis nevračljivih dolgov itd. Pač pa vsiljuje Ceto in TTIP za še večjo moč nadnacionalnih korporacij.

Naš parlament pa ga bo poslušno potrdil, kar niti ni čudno, erozija nacionalnih interesov se dogaja že poldrugo desetletje. Bolj je čudno, da sploh še verjamemo ali pravimo, počakajmo nove volitve.

Ampak, spoštovani, še nobene korenite spremembe ali ohranitve suverenosti v zgodovini vladajoči niso podarili. Naš premier je upor delavcev v Luki Koper, s katerim so vsaj začasno rešili Luko pred pronemško oblastjo, označil za ulično nasilje. Če se strinjamo, si zaslužimo oblast, kakršno imamo.

Lahko noč in srečno.