Igor Vidmar
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo

Kolumna Studia City
6. november 2017 ob 20:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ali bomo v nedeljo izkoristili priliko za spremembo na vrhu, ali pa bo, kot kaže, zmagala apatija in nesveta aliansa ljubiteljic šova predsednika Barbike in dela desnice?

In to kljub temu, da padajo na plan okostnjaki uspehov nekdanjega predsednika vlade? In da je v sedanji vlogi slabo izbral vodjo KPK, zrežiral farso sprave, se izmikal odgovornosti za TEŠ 6 in pozne dokapitalizacije bank, molčal o vrsti perečih družbenih problemov, nato pa še opletal z janšistično razlago - floskulo o stricih iz ozadja - in se nazadnje celo odpovedal moralni avtoriteti ...

Nikakor ni res, da ni izbire, kot se zmrdujejo nekateri levo in desno, slednji s figo v žepu: izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo. Če pa bomo aktivno ali pasivno požegnali minulo nedelo, kako lahko potem pričakujemo, da bo kaj drugače?

Odpustek predsedniku države pa bo tudi potuha za realne vladalce, da se bodo pred parlamentarnimi volitvami hvalili z nadaljevanjem evrovazalske politike in z visoko gospodarsko rastjo, za katero imajo približno toliko zaslug kot za evropski uspeh košarkarjev.
Plače pa stagnirajo, da o revščini in zdravstvu ne bi znova. In kaj so polresnice o krasni novi investiciji Magna drugega kot predvolilna propaganda? Tisoč delovnih mest čez deset let bodo Štajerci videli o svetem nikoli. Za drugi tir in Luko Koper pa bo morda uporabljena formula uspeha Heliosa in NKBM. Predsednik države pa nič. To niso povezovalne teme.

Spoštovani, če ne bomo začeli vaditi volilne strogosti, nam bodo še naprej vladali po starorimskem vodilu: Slovenija hoče biti varana, torej jo varajmo.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako
Komentarji
ZIZITOP
# 07.11.2017 ob 11:56
Igor, vedno želiš biti in, od prvega punkerja naprej, čeprav to nisi bil, kot danes, ko želiš nekaj povedati, samo da se oglasiš, a ne veš kaj.
bruhnmici
# 07.11.2017 ob 06:35
@ogroženi: odlično zapisano. Žal je res tako, da dokler ne bo šlo vse v tri krasne, ne bo prostora za zdrav razum, resničen napredek in boljši jutri.
Adi H.
# 07.11.2017 ob 12:03
Vsak naj sam oceni, kako in kaj. Jaz ocenjujem, da nekdo, ki je naredil toliko škode in sramote državi, ne sme in ne more biti nagrajen še z enim mandatom predsednika vseh nas. Kdorkoli bi stal nasproti Pahorju, bi ga raje podprl, na srečo pa imamo politika, ki se je že izkazal na lokalni ravni, je inteligenten, pošten in po potrebi zna udariti po mizi.
3010eur
# 07.11.2017 ob 10:09
Vse si zadel, samo strici iz ozadja niso floskula ampak realno stanje v SLO.

Oproščeno. Službo človek mora imeti. Nisam ja supermen ...
Ogroženi
# 07.11.2017 ob 09:43
Ponovno objavljam svoj komentar a s cenzuro tukajšnjega administratorja (manjka torej del, ki se nanaša na avtorja in podpisnike javnega odprtega pisma v zvezi s PRS Borutom Pahorjem).

Popravljen komentar z dne 6.11.2017, 21:42 uri

Spoštovani!

"Et tu, Igor Vidmar, et tu?
Tudi ti si nasedel domnevni izbiri, ki to ni? Tudi ti nisi poštekal, da gre za umetno izbiro, v kateri v vsakem primeru zmaga sistem, ki bo še naprej potiskal malega človeka na dno?

Izjemno razočaran nad nocojšnjo kolumno Igorja Vidmarja. Cenil sem ga in ga imel za pametnega človeka. Takšne plehkosti od njega ne bi prišakoval. ********************************************CENZURIRANO*********************************************************************************** ampak od tebe Igor.... plehko.

Izbira je #bojkot #volitve. Izbira je, da pustite Pahorju samemu zmagati s 100% in 25% udeležbo. Zagotovo pa ni izbira hoditi na volitve s kandidatom, kakršen je Šarec, kandidatom brez vsebine, brez strokovnosti, brez izkušenj. Kandidatom, ki prodaja floskule in svojo versko opredelitev (katera naj bi bila po načelih, katera sicer zagovarja stvar njegovega osebnega prepričanja) izrablja za nabiranje glasov tistih, kateri ga v resnici nočejo - "le glas mi dej, baba".

Živimo v času, ko je paranoja jutrišnjega dne zrahljala zdrav um tudi pri tistih, ki so nekoč pomenili steber stabilnosti razuma.

Gotovi smo.

Ne grem volit! Bom počakal, da gre vse v tri krasne ter, da začnemo znova. Očitno z nule."
AlBundy
# 07.11.2017 ob 09:27
Veliki nesposobnež in patološki narcis, ki je pred kamerami med drugim nonšalantno povedal, da sploh ne bere obvestil SOVE, temveč to prepušča svojim svetovalcem, po drugi strani leporeči in blefira, kako je on za nas garant varnosti in miru. On je najslabše, kar se je Sloveniji zgodilo v zadnjem desetletju in je s svojimi (ne)ravnanji vsem nam povzročil ogromno škode, obenem pa se za zlaganim nasmehom skriva karakterno zelo preračunljiva, strahopetna in vse prej kot dobra oseba, brez osnovnega človeškega sočutja. Slednje se je med drugim lepo pokazalo ob nepomilostitvi očeta štirih mladoletnih otrok, ko ni zmogel toliko poguma in človečnosti, da bi nič krive otroke vsaj obiskal in jim na primeren način povedal, zakaj se je odločil, kot se pač je. Takšna nemoralna avtoriteta si ne zasluži še enega mandata.
Joe Malkovich
# 10.11.2017 ob 14:13
Pristranski komentar do amena.
metro
# 08.11.2017 ob 18:46
No RTV ,nič vas ne moti,da kršite lastne predpise.Ali se lahko spustite še nižje????
bad brains
# 07.11.2017 ob 15:34
Ne grem volit, ker sta oba kandidata daleč pod mojim osebnim nivojem.
Bivši uporabnik
# 10.11.2017 ob 10:10
Izbirati bi morali med butcem in ne butcem, ko bi nebutec spet butasto popravil butasto ustavo...
Bivši uporabnik
# 10.11.2017 ob 09:52
Vidmar, težko razumljivo, v bistvu, je tudi kar pišete vi. Zato - ali je socializem res levo? Je delavska oblast res levo? Je oblast sploh kdaj levo? Ali mora biti res na desni in levi? Je pravna država res vladavina? Ali ne gre morda za lastniško pravno državo in ali izraz morda ne pomeni, da se tudi celoto ščiti lastniško-pravno pred posameznimi subjekti? Ko se je ne taji več in se jo prizna kot subjekt lastnika, ki nima lastne uprave in ne upravlja, da si ne bi kakšna upravica lastila identitete celote. Kot kakšen napoleonček identitete Napoleona. Ko bi ga norega s tem naredila že kar kakšna ustava (češ da je vzajemni kapuital upraviteljev, on pa celota). Vse.

Ko se celoto prizna z ustavo in opredeli ločeno od Države, ki je subjekt, eksplicitno definiran kot upravitelj? Kdo sedaj brani celoto pred upraviteljico Državo, če pa kar ta celoto predstavlja. Še vedno noben? Kar oblast sama? Nobeno lastniško pravo (celoto se tudi brani, ne le zasebnike in oblastne grebatorje), nobena ustavnopravna opredelitev celote kot lastnice in kot subjekta. Še vedno delamo vse po feelingu, na pamet, nič pa pravilno! In potem pravijo, da bodo na vse kriplje branili prav tisto, tako površno in slabo vse pravno zapisano.

Ali imamo mi res sistem enak kakor ZRN, Avstrija? Ki sta bili zato, da se ne bi ponovil kašen nacizem, io je nekdo mislil, da je on vse in celota, edini kaznovani z neko pravilnostjo. Da ga mogoče kot del zmagovitih nismo svirali dalje? Sploh vemo, v čem je smoter. Da v zaščiti vseh? A da se to dela večinoma čisto narobe, ker se zamenjuje Drćavo in pa državo v smislu celote, oblast in pa ljudstvo, trenutno prisotne in vse ipd.

ZRn ima davkoplačevalsko celoto opredeljeno kot pravno osebo in kot lastnico vzajemnega kapitala, s katerim potem upraviteljica Država in ostali res le upravljajo in si ga ne prilastijo. Ni kar državni, pač pa je javni. Je ločen in ščiten od Države in ostalih. Ščiten ne z oblastjo, pač pa tudi pred njo.

Oni nimajo ustave. Imajo pa drug pravni red. Z Osnovnim zakonom ločeno plačujejo dele Države, sektorje, da so vsi direktno zavezani ne Državi, kii vse to nadzira, pač pa celoti. Da celoto s tem čisto res branijo vsi. En pred drugim. Ko noben nima drugih v oblasti. Kapitalizem kje lev in desen, je oblasti in upraviteljem naklonjen, Državi ali pa državi kot celoti (katere del je tudi zasebni kapital ipd.). Monopolom ali pa res vsem in res neki celoti. Država kot subjekt, ki upravlja, ni država v smislu celote. In ZD prej tudi ni bilo družba. Vseeno si pa prilastita z ustavo identiteto celote...

Lahko se družbo ali celoto in neupraviteljico lastniško-pravno ščiti tudi pred lastno oblastjo in Državo, ali pa vedno znova pač ne.- Ne sme biti kapital, s katerim upravitelji upravljajo, kar njihov, češ da so oni tista ista celota, s katere kapitalom upravljajo. Ker s tem se ustvari državo v državi, monopole ipd. To je ravno obratno smotru. Celota ne upravlja sama, kot pravi naša ZL. Kot da ostali pa nismo poslušali in gledali Želimirja Žilnika in njegove teze, da bi naj se družbo tudi opredelilo. Ja, a ne kot upravitelja spet. Ne kot oblast. Tu se je zmotil. Družbo bi se moralo iopredeliti kot lastnico vzajemnega kapitala, ki sama ne upravlja, Da bi se upravitelje nekomu s tem lastniško-pravno zavezalo. Tudi Državo državi kot celoti. Davkoplačćevalski celoti. družbi.

V resnici je vse socialistično desno, enako kakor ostalo d4sno, ker se preferira oblast in se ji da kar polna pooblastila. Ljudstvo na oblasti je zanikanje ljudstva s strani oblasti. Samo na videz je to preferiranje ljudstva.

Saj je res, da se za celoto zavzema, a bi jo v nadaljevanju oblast, ki bi jo ona določila, spet izigrala in ne opredelila ločeno in kot neupraviteljskega ter lastniško-pravno ščitenega lastnika ... Oblast in ljudstvo nista isto. Problem je, kako zavezati del celoti, kako obvladovati del celote, ki je oblasten. Z oblastjo nad oblastjo, z boljšo oblastjo ? Ali pa se morda zaščititi tudi pred njo. Se izenačiti ali vzpostaviti razliko?
Kalvos
# 10.11.2017 ob 08:58
Slabši kot dosedanji predsednik pa res ne more biti ! Dejstvo je, da je aktualni predsednik že vse svoje življenje v politiki. Da bi jutri, če ne zmaga na volitvah, ostal brez službe. In kaj bi lahko počel ? Tuidi o tem se na soočenju ni izjasnil. Pa to niti ni tako pomembno, bolje je pomembno to, da v vsem svojem dosedanjem delu ni bil ravno vzorec uspešnosto. Še posebej to velja za čas njegovega mandata kot predsednika Vlade. Čista polomija. Smo že pozabili ? V tem času se je stanje bistveno poslabšali, mnogo preveč smo se zadolžili, niso bili preprečeni pregrešno predragi projekti in še in še....

In mi, ga bomo še enkrat nagradili. Če je tako rad v delovnih haljah, prosim lepo, naj gre v službo, če jo dobi, obleče haljo, del 8 in več ur, in če bo imel srečo bo dobil kakih 500 evrov. Hmmm, je to to?
Bivši uporabnik
# 10.11.2017 ob 08:39
O joj.
nikoli
# 09.11.2017 ob 15:48
Kako hudo, Pahor noče prilivati ognja na špetir.
schawlly
# 09.11.2017 ob 14:29
Ne hodim na volitve, zato, ker me preveč spominjajo na demokracijo! Poleg tega ni nobene stranke, ki je srednjesredinska, imamo samo levosredinske in desnosredinske!
gesan
# 08.11.2017 ob 14:42
ZIZITOP
# 07.11.2017 ob 11:56
Igor, vedno želiš biti in, od prvega punkerja naprej, čeprav to nisi bil, kot danes, ko želiš nekaj povedati, samo da se oglasiš, a ne veš kaj.
........................................
................
Ne razume vsak slik v galeriji!
To še ne pomeni, da jih ne razume nihče!

Nekdo zna slikat abstrakcijo, nekdo pač ne zna!
S tem, da tole njegovo pisanje sploh nitit ni tako ne vem kakšna abstrakcija.

Bolj se gre tukaj za sposobnost dojemanja ali bolje rečeno, ne dojemanja.

Saj vem, tudi jaz ne vem kaj bi rad povedal in pišem brez veze...
:):):)
Grommm
# 07.11.2017 ob 15:05
Za Šarca !
Basta!
gesan
# 08.11.2017 ob 14:39
Pravi, da ni moralna avtoriteta... bla bla bla.

Seveda ni! Če bi bil, bi sestopil iz politike takoj, ko je spravil svojo politiko v popolni polom!
Namesto tega pa je šel z janezekom v pakt a podporo na prasedniških volitvah...

Ne more on niti bit "moralna" avtoriteta, ker je tipičen luzer, ki nikoli ne bo sposoben priznat svojega poraza kot čisto dejstvo!

Luzerji smo zanj vsi mi, tako vsaj pravi svoji mamici, ki jo je spet sram it v štacuno po domači ulici, ker vidimo resnico njegove nesposobnosti!

Prepričal si me!
Šel bom volit, pa čeprav sem nekoč dejal, da ne bom hodil na volitve volit proti nekomu, če nimam za koga.

Bolnikom je treba pokazat pot in vrata bolnišnice!
Sami dostikrat ne najdejo...sploh, če imajo samovšečno ali narcisoidno bolezensko stanje!
In on jo ima!
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo