Kolumne
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 19 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar.
Igor Vidmar Foto: BoBo

Dodaj v

Kaj vse so slavile vladajoče stranke?

Kolumna Studia City
30. maj 2016 ob 21:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vse vladajoče stranke so slavile. Kaj? Uspešno nadaljevanje uničevanja bank in razprodaje podjetij, če citiram dr. Mencingerja? Ne, to so počele že prejšnje vlade.

Kaj pa bruseljske komplimente za varčevanje, kar je mimogrede navrglo 50.000 več bolnikov v čakalnih vrstah? Ah ne, slavili so krasen vladni odgovor s kar osmimi milijoni za krajše vrste, zasebne zavarovalnice pa z dobički in stroški še kar "kasirajo" 10-krat več letno?

Je g. Cerar slavil etiko varčnosti državnih organov, ki, enako kot nemoralni podjetniki, sramotno plačujejo delavke prek posrednikov? No, g. Židan je kljub temu slavil; preteklost: 120 let socialne demokracije pri nas. Kaj res? Tudi če odšteje 20 let, se Cankar ne bo kaj manj obračal v grobu. Hlapcev Jernejev je vse več, delovnih inšpektorjev pa vse manj. In kaj za vraga je slavil g. Erjavec? To, da on in njegova stranka vedno znova uspešno na volitvah vlečeta za nos naivni del upokojencev? Dveletna stranka na čelu vlade da je nenavadna? Kaj nenavadno, farsično je, da teflonski karierist splošne prakse vodi zunanje ministrstvo.

A en pravi razlog za slavje pa ta vlada nedvomno ima: mi, večinski državljani, sol demokracije, mirno sprejemamo vsa ta početja, zablode in opustitve, evroposlušnost, državomornost in še na misel nam ne pride, da bi kak praznik zavožene državnosti preimenovali v praznik vstaje. Saj nismo Francozi, a ne.

Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Bivši uporabnik
# 31.05.2016 ob 10:06
Podpišem, lepo povedano. Neoliberalci in kolaboratorji kapitala nas kradejo že 20 let, banda lopovska. JJ in RKC so nam uničili državo.
paver
# 15.11.2016 ob 15:10
Živel Janez Janša!
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo