V čem se Afričan ali Azijec, ki v skupini pred železniško postajo napade neznano žensko, razlikuje od zakonskega partnerja, ki napade žensko v zavetju doma? Foto: Reuters
V čem se Afričan ali Azijec, ki v skupini pred železniško postajo napade neznano žensko, razlikuje od zakonskega partnerja, ki napade žensko v zavetju doma? Foto: Reuters
false
Tako bomo pobrali vse davke, a porabili jih ne bomo za srečo vseh, temveč samo za srečo nekaterih. Izžrebanih. A tega seveda ne bo nihče opazil, kot nihče ne bo opazil, da so propadli javno šolstvo, zdravstvo in vsa javna infrastruktura. Foto: BoBo

Sledi malo nedopustnega poenostavljanja za lepši dan.

Nepodučen in naiven posameznik težko uvidi, v čem je razlika … V čem se Afričan ali Azijec, ki v skupini pred železniško postajo napade neznano žensko, razlikuje od zakonskega partnerja, ki napade žensko v zavetju doma?

Ker statistika je prav toliko jasna, kot je grozljiva! Poročilo, narejeno po anketi, ki je zajela 42 tisoč žensk iz 28 držav Evropske unije, je jasno: ena od desetih žensk je že do petnajstega leta izkusila katero izmed oblik spolnega nasilja, v isti starostni skupini je bila ena izmed dvajsetih posiljena. V poznejših starostnih skupinah je ena izmed petih žensk izkusila spolno ali telesno nasilje sedanjega ali prejšnjih partnerjev, in kar je še najbolj značilno - le 13 odstotkov žensk takšno nasilje prijavi.

Globalno gledano, je za ženske med 15. in 44. letom bolj verjetno, da bodo postale žrtev domačega nasilja ali posilstva, kot pa, da dobijo raka, postanejo žrtev prometne nesreče ali pa žrtev vojne! Nasilje nad ženskami je natančno opredeljeno in sega od spolnih napadov do plemenskih nenavadnosti, pa dogovorjenih porok, obrezovanja, vse do umorov, povezanih z nasiljem v družini. V devetdesetih odstotkih so, tudi v Sloveniji, žrtve teh umorov ženske.

Podatki so jasni in v okviru raznih prosvetljenskih akcij tudi objavljeni, tako da lahko v zvezi z napadi v Kölnu evropski moški ponosno vzkliknemo: »Ne potrebujemo prebežnikov, da so nasilni nad ženskami, ker to odlično opravimo sami!«

Povedano drugače; evropska družba, evropski moški, nimamo nobene moralne pravice, da se zgražamo nad dejanji priseljeniških barbarov. Kar so oni naredili javno, se v Evropi množično počne, le da z nekaj več buržoazne diskrecíje.

Tako ni jasno, čemu takšno strašno razburjenje ob nasilju nad ženskami v družbi, ki je nasilje nad ženskami razvila do popolnosti. Ne nazadnje se tudi neenakost žensk tako skozi karierno kot širšo družbeno prizmo zdi vsaj tako boleča, kot je stegovanje po ženski dojki.

Menimo, da je največje razburjenje ob kölnskih napadih povzročilo to, da so se zgodili na javnem mestu, da so jih opravili tujci in da so ženske napade prijavile. Kot dokazuje statistika, se zdijo napadi intimnega partnerja za štirimi stenami in brez kazenske prijave veliko bolj družbeno sprejemljivi!

Zdaj pa še nekaj o potencialno novi teroristični praksi; evropske policije, ki se zdijo s tem capljanjem za dogodki podobne cefizeljski varnostni dogmi, so ugotovile, da so bili napadi najverjetneje dogovorjeni. Kje drugje kot na socialnih omrežjih. Kar se zdi za ekstremni islam velik korak nazaj. V zlatih časih so šivali samomorilske jopiče in se urili v razstavljanju kalašnikovk, zdaj pa se na konspirativnih sestankih dogovarjajo o tem, kako se s pogledom, gesto ali dejanjem spolno napade Nemko! »Če nismo pokorili Evrope z razstrelivom, jo bomo z erekcijo,« je najnovejša paradigma strategov ekstremnega islama.

Dajte no! Vzrok napadov je najverjetneje prozaičen in korenini v temeljih islama. Muslimani naj ne bi pili alkohola! Svetovni pijančki se sicer s tem ne strinjajo in celo citirajo Koran, ki opisuje določeno toleranco do alkohola, a dejstvo, da ga goreči muslimani »ne nesejo«, kar drži. In zdaj ti pridejo množice mladeničev na največjo zabavo, ki se 31. decembra dogaja po vsej Evropi. Rešeni spon, ne samo vojne, temveč tudi diktata verskih blaznežev. In pivo, ki je v njihovi domovini nevarnejše od meča, je mogoče kupiti na vsakem koraku. Jasno, da so se ga »vlili«, kot se reče. Kot se ga je na silvestra vlila polovica Evrope. Pijan moški pa v vseh kulturah, to je človeštvu skupno, najraje pomisli na koitus … In namesto zategnjenih nosilk burk so se pred pohotnimi prosilci za azil sprehodile konfekcijsko liberalne Nemke. Samo seči je bilo treba po njih!

Kot dokaz, da so se začeli s prihodom beguncev v Evropi pojavljati predindustrijski vzorci, se zdaj po nemških mestih organizirajo nemški moški. In pretepajo prebežnike. Imenujte jih kakor koli, a dejstvo je, da jih je razbesnelo nadlegovanje nemških žensk. Njihovih žensk. Njihove lastnine. Najprej zaščitimo svoj ogenj, nato svojo čredo in nazadnje še svoje ženske.

Merklova se prvič zdi zmedena. Spada pač med tiste srečnice, ki se jim spolnega napada ni treba bati.