Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 97 glasov Ocenite to novico!
Edvard Žitnik
Edvard Žitnik s hišnikom Glennom. Foto: MMC RTV SLO
Anže Kopitar
"Kopitar v hokejski ekipi iz Los Angelesa sicer je Slovenec, a na tej strani Atlantika je to nepomemben podatek, ki pomeni veliko več nam kot Američanom," piše Žitnik. Foto: Reuters

Dodaj v

"Kopitar je moja dragocena naložba v čas, ko bo v bloku spet puščala voda"

Newyorška kolumna Edvarda Žitnika
6. junij 2014 ob 07:14,
zadnji poseg: 6. junij 2014 ob 07:29
New York - MMC RTV SLO

Moj hišnik Glenn je prijazen človek, pred blokom vedno rad poklepeta z menoj, po navadi potarna, da mu kljub kolesarjenju trebuh neusmiljeno raste …

Ker ve, s čim se preživljam, seveda rad zaide k politiki in politikom, ki da so vsi seveda banda skorumpirancev. Sinoči sva se srečala pred dvigalom, imel je polne roke, v eni dva "Six Packa" piva, v drugi vrečko z vsem mogočim hrustljavim materialom, ki spada v meni ameriške družine pred televizorjem.

Po navadi razoglav je imel Glenn tokrat na glavi kapo z napisom New York Rangers in seveda ni potrebna nadpovprečna inteligenca za sklep, kje je prebil ostanek večera. Prenos prve hokejske tekme med domačo ekipo, New York Rangers in Los Angeles Kings v bitki za Stanleyjev pokal je poleg Glenna na kavče dnevnih sob prikoval še milijone Američanov.

Čeprav se hokej po priljubljenosti v Združenih državah ne more primerjati z ameriškim nogometom, bejzbolom in košarko, je seveda še vedno šport milijonov. Prvi spopad v dvorani Staples v Los Angelesu sinoči je bil spektakel za oči in ušesa, kakršnega znajo v bitki za gledalstvo narediti samo ameriški televizijski producenti. Sinoči je televizija znova potrdila svojo čarobno moč, hokeju se najbrž niso uspeli upreti niti navijači Yankeesov ali Knicksov.

Takoj ko se je izvedelo, da bosta 9. in 11. junija vsaj dva obračuna od lahko skupaj celo sedmih za Stanleyjev pokal v tukajšnji dvorani Madison Square Garden na 34. ulici, so cene vstopnic poskočile celo na vrtoglavih 3.000 dolarjev. Norost, ki je mogoča samo v New Yorku, kjer se vedno najde dovolj dekadentno bogatih ljudi, ki jih vrtoglava cena za spektakel, četudi bi ga morda bolje videli na trati bližnjega Parka Bryant, ne zanima.

Tudi tisti, ki smo si bili primorani pred tekmo razširiti svoja hokejska obzorja z Wikipedijo in si to drznemo celo priznati, zdaj vemo, da smo gledali tekmo izvrstnega hokeja. Bolj globokoumno analizo samega obračuna seveda prepuščam športnim kolegom ter menda sploh nemajhni množici navdušencev, navijačev, poznavalcev igre, ki so tudi v Sloveniji zgodnje jutranje ure prebili pred televizorji.

Novinarski kolega je sinoči peljal ženo na večerjo, kar je upoštevajoč, da ni sovražnik hokeja, lahko razumeti kot poseben izraz ljubezni. Morda celo s tihim upanjem, da bo v restavraciji zaradi tekme malce manj gneče kot sicer, natakarju ob plačilu zagotovo ni pustil, sicer Slovencem, težko dojemljivih newyorških dvajset odstotkov napitnine. Tudi natakar je bil namreč vse prej kot imun na hokej, pri njuni mizi se je bolj ali manj prikazal le vsakih dvajset minut med reklamnimi bloki.

Glenn mi je med vrati dvigala pomenljivo zaupal, da je Stanleyjev pokal resnično "big deal", še posebej za njegove Rangerse. Ti se v finale niso prebili že dvajset let, zato je zdaj zares edinstvena priložnost za newyorški hokej. Priznava, Kralji so favoriti, v korist jim govorijo izkušnje in rezultati, vsakdo, ki razmišlja z glavo, bo stavil nanje. A prav zato gre, poudarja Glenn, tako kot vsak šport je hokej v marsičem stvar srca, in njegovi fantje si resnično želijo zmage!

Razkril sem mu, da za Kingse igra tudi Slovenec, "enajstka" z imenom Kopitar, in zazdelo se je, da so vrata za začetek prave moške debate odprta. "Kopi", kot se ga je tu prijelo, je mojster na ledu, priznava Glenn, čeprav seveda bi si več kot želel, da bi namesto črnega nosil bel dres. V vsakem primeru, rade volje se predajam vtisu, da je Kopitar moja dragocena naložba v čas, ko bo v bloku spet puščala voda.

Ko govorimo o Anžetu Kopitarju, velja opozoriti na malenkost, ki jo, vsaj tako se mi zdi, njegovi oboževalci, navijači in vsi drugi v domovini radi pozabljajo. Kopitar v hokejski ekipi iz Los Angelesa sicer je Slovenec, a na tej strani Atlantika je to nepomemben podatek, ki pomeni veliko več nam kot Američanom.

Kopitar je v očeh ameriške hokejske javnosti daleč predvsem član ekipe LA Kingsov, s katero se popolnoma identificira in v kateri vlada železna disciplina, tudi ko gre za medijske nastope … Kakšen potni list nosi kdo od igralcev v žepu, je nepomembno; v ekipi je še kup hokejskih borcev z za ameriška ušesa nenavadnimi imeni; vsi so izvrstni hokejisti, od kod prihajajo in kam nekoč odidejo, nikogar ne zanima. Za vse, od prvega do zadnjega velja en in edini kriterij, merilo uspeha, slave, sreče, zaslužka in vsega, kar gre zraven: Zmaga!

Televizija Slovenija ni akreditirala svojega dopisnika za Stanleyjev pokal, zato je veliko vprašanje, ali se mi bo v New Yorku sploh uspelo prebiti do slovenskega zvezdnika. Nacionalni predznak tudi pri deljenju akreditacij za medije seveda ne pomeni nič; to ni olimpijada. Ni izključeno, da bom zato Kopitarja in njegove spremljal zgolj in samo na velikem zaslonu v bližnjem Bryant parku. Tako kot tisoči "siromakov" si bom na travo pogrnil odejo in užival v navijaškem vzdušju, ki zagotovo ne bo bistveno drugačno od tistega v Madison Square Gardnu!

Edvard Žitnik, RTV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Master s puppet
# 06.06.2014 ob 07:28
prijeten članek :)
Nedelja
# 06.06.2014 ob 07:31
Odlično napisano, z veseljem prebrano! Dajmo Kopi (in Edvard do akreditacije :))!
jedrnat
# 06.06.2014 ob 07:30
Bravo Edvard Žitnik, takšni prispevki iz množice, iz ozadja so zanimivi. Go Kopi, Go, score it!
Humanist_sem
# 06.06.2014 ob 08:07
Lahko bi pisal potopise, saj je bil ta članek res prijeten za branje. Lepo je če nisi obremenjen z vsebino, kot pri politiki...
štanga
# 06.06.2014 ob 08:12
Vse lepo in prav, a zakaj potem vsak malce obširnejši članek o Kopitarju (ki jih s kandidaturo za Conn Smythe res ne manjka) poudarja, da je Slovenec in še posebej izpostavljajo Soči? In znajo najboljši poznavalci tudi odkrito povedati, da je premalo good old canadian boy za zmago.

Tole o akreditaciji pa seveda obuja spomine na dogodke izpred dveh let, ko je imel Pop svojo Tadejo na ledu tako v Newarku kot tudi v LA-ju na šampionski tekmi, medtem ko je Edi v Odmevih z druge strani reke razglabljal kako je hokej itak kar en lev šport in da to nobenega ne gane. Valda ni to fuzbal, bejzbol ali basket, ni pa spet to alpsko smučanje,gimnastika, veslanje ali športno plezanje.

In če bi slovenski turizem kaj hotel doseči v Severni Ameriki, bi moral Kopiju nabiti svojo kapo na glavo, ne pa da je včeraj nosil od Doughtyja Blue Jayse. Vsaj v Kanadi in hokejskem delu ZDA (Minnesota, Michigan+New England) bi si to zapomnili.
ikacbe
# 06.06.2014 ob 07:26
Bravo
scorpa
# 06.06.2014 ob 08:54
Meni pa se zdi, da v prenosih kar radi poudarjajo iz kje prihaja določen igralec. Vsaj v finalih, kjer se vsake toliko časa pod igralcem izpiše napis njegovega rojstnega kraja. Npr zadnjič se spomnim, da so pokazali Voyova in napisali, da prihaja iz Čeljabinska. Enako je bilo pred dvema letoma pri Kopitarju in verjamem, da bodo tudi letos pokazali iz kje prihaja in morda dodali tudi kakšen posnetek spremljanja tekem na Jesenicah. Sploh po tem, ko je nastopal na OI in tega praktično nikoli ne pozabijo omeniti.
grobarrr
# 06.06.2014 ob 08:52
TV Slovenija bi preje akreditirala svojega dopisnika za prijateljsko nogometno tekmo med Afganistanom in Filipini kot pa za finale Stanleyevega pokala, kjer eno glavnih vlog igra Slovenec.
Žitnik o hokeju ne ve nič (tudi če ne bi napisal, da se je o tej igri pozanimal na Wikipediji, je to evidentno). K temu, da ga je ta finale "pritegnil", pa je pripomoglo dejstvo, da je videl, da je ta šport v ZDA popularen, da ga ljudje spremljajo ... od omenjenega natakarja in hišnika, pa še marsikoga.
To, da Američane niti pod razno ne zanima iz katerih držav prihajajo igralci moštev ne drži. Do te ugotovitve je Žitnik prišel preko edinega vira - hišnika iz vzhodne obale, ki ga sestava ekipe iz zahodne obale prav malo zanima. Če bi recimo spremljal finale pred dvema letoma (seveda je to za TV Slovenija španska vas), bi zlahka opazil že med samim prenosom na ameriški televiziji, kako so prikazali in omenili prizor iz šotora na Hrušici v Sloveniji, lahko bi opazil kako so ameriški mediji poročali o Slovencu in Sloveniji ter jim delili hvalospeve ... med drugim so napisali tudi "Bog blagoslovi Slovenijo, da nam je dala takšnega hokejista".
grobarrr
# 06.06.2014 ob 09:30
Kopitar je za prepoznavnost Slovenije naredil stokrat več kot pa celotna TV Slovenija. Mogoče bi si Žitnik lahko ogledal film, ki so ga posneli Američani, ko je imel Stanleyev pokal v Sloveniji. Če ne bi bilo Kopitarja, recimo Metthew Perry za Slovenijo nikoli sploh ne bi slišal, ne pa da je bil tukaj na obisku (in Kopitarjevi poroki), ...
JanezKranjski
# 06.06.2014 ob 08:36
vprašanje: "da mu kljub kolesarjenju trebuh neusmiljeno raste"

odgovor: "imel je polne roke, v eni dva "Six Packa" piva, v drugi vrečko z vsem mogočim hrustljavim materialom"

Evo Glenn, zdaj veš!
daryankoff
# 06.06.2014 ob 10:13
Seveda je tudi čez lužo pomembno od kod prihaja igralec, mnogi vedo, da je Kopitar iz Slovenije in o tem se pišejo tudi posebne zgodbe. Kopitar je največja reklama za Slovenijo v svetu, po mojem mnenju večja od Mazejeve in Dragića.
Da si RTV ni zagotovila akreditacije, pa res ni presenečenje.
ventil
# 06.06.2014 ob 08:25
Bravo Edi Žitnik, berljiv članek. To je poročanje iz Amerike, ki pritegne marsikoga Slovenca! Go Kopi, go!!!!!!!
Wasabi
# 06.06.2014 ob 11:57
Rtv Slo ni akreditirala novinarja za finale Stanlyjevega pokala, medtem ko je na 2 prijateljski tekmi, ki ne štejeta popolnoma nič v J Ameriko poslal najmanj 2 novinarja. Naj razume, kdo more.
heroj
# 06.06.2014 ob 09:27
Da se priti do akreditacije ... pustmo kdo je sposoben, nesposoben priti do nje. NHL, NBA in podobne lige imajo posebne kvote za tuje novinarje. Lažje je priti kot tujec kot pa domačin, razen če že delaš za tavelike medije (NBC, CBC, NY times, LA times).Vsekakor sem mnenja, da si je ne zaslužiš, ker te hokej ne zanima ;)
urh8
# 06.06.2014 ob 08:10
Seveda ima vezo iz kje igralec prihaja, vsaj pri podeljevanju individualnih nagrad, kjer so v veliki prednosti Američani in sploh Kanadčani!

Tega na wikipedii ne piše...
larsson
# 06.06.2014 ob 11:22
Točno to - na veliko žalost Slovencev -; v Ameriki nihče ne ve oz. nikogar ne zanima, da je Kopitar iz Slovenije.

Ne veš kaj pišeš. Sem bil novembra na tekmi v Staples centru (Vancouver Canucks). S seboj sem imel slovensko zastavo (da me je Kopitar lahko opazil hehe) in kar nekaj ljudi je prijazno pristopilo in se pozanimalo, če sem prišel iz Slovenije navijat za Kopija. Še kako jih zanima s kje so igralci in vedno kažejo primerno spoštovanje do vseh.

Tudi na splošno ne drži stereotip, da Američani ne vedo kje (ali kaj) je Slovenija. Na povsem različnih krajih (Arizona, Nevada, LA, NY...) sem srečal ljudi, ki so vedeli kje je Slovenija.
Mr.Blobby
# 06.06.2014 ob 10:04
''Tudi tisti, ki smo si bili primorani pred tekmo razširiti svoja hokejska obzorja z Wikipedijo in si to drznemo celo priznati...'' Tukaj se vidi veličina novinarja.

Odličen članek!
štanga
# 06.06.2014 ob 08:32
Mimogrede glede milijonov: povprečno je gledalo 1. tekmo 4,77 mio. v ZDA (NBC), vrh je doseglo s 5,7 mio. PUCK DADDY. Temu je potrebno dodati še kakšna dva do celo 3 milijona gledalcev v Kanadi na CBC-ju. Skratka v soboto mora AK11 zabijat in podajat.
grobarrr
# 06.06.2014 ob 10:04
Glede na to, da je Žitnik strokovnjak za politiko, bi moral vedeti, da je bil Kopitar med drugim tudi na sprejemu pri Obami. Koga iz TV Slovenija je že sprejel Obama?
bleeeee
# 06.06.2014 ob 11:28
rad zaide k politiki in politikom, ki da so vsi seveda banda skorumpirancev. Sinoči sva se srečala pred dvigalom, imel je polne roke, v eni dva "Six Packa" piva, v drugi vrečko z vsem mogočim hrustljavim materialom, ki spada v meni

Hehe, več imamo skupnega z Američani, kot želimo priznati ;)
urosq
# 06.06.2014 ob 10:54
Zanimivo branje.

@Grobarrr, saj je avtor članka povedal in priznal, da ne ve prav veliko o hokeju, zato lahko kakšno stvar vzameš malo z rezervo in ga ni potrebno takoj napadati. Drugače pa seveda drži, kar si napisal.
Kauko
# 06.06.2014 ob 10:11
Da bi bilo več takih člankov... ne pa večina nekvalitetnih političnih skropucal.
primziSTAR
# 06.06.2014 ob 07:42
Kopitar KRALJ! :D
B in .
# 06.06.2014 ob 09:46
Kopitar je za prepoznavnost Slovenije naredil stokrat več kot pa celotna TV Slovenija. Mogoče bi si Žitnik lahko ogledal film, ki so ga posneli Američani, ko je imel Stanleyev pokal v Sloveniji. Če ne bi bilo Kopitarja, recimo Metthew Perry za Slovenijo nikoli sploh ne bi slišal, ne pa da je bil tukaj na obisku (in Kopitarjevi poroki), ...

Tako je. Na Otočcu ...
In ne samo Perry ....
Celjan27
# 06.06.2014 ob 11:42
Žitnik - poleg Berganta, eden najboljših na RTV!
urosq
# 06.06.2014 ob 11:28
Ko je govora o gledanosti in popularnosti športov v ameriki. Letos so imele tekme nba končnice približno še enkrat več gledalcev kot nhl. s tem da je nba tukaj v veliki prednosti, saj nba prenašata TNT in ESPN, nhl pa NBC Sports Network. Je pa sedaj tako nhl kot nba finale na ABC in NBC, tako da bodo tv rejtingi bolj primerljivi.

Ko je pa govora o kartah, je pa več zanimanja za nhl kot nba, zato so vstopnice za tekme nhl končnice dražje, kot za tekme nba končnice.
peter_skater
# 06.06.2014 ob 08:38
drgač je druga tekma finala v nedeljo ob 1:05 zjutraj
FunkedUp
# 06.06.2014 ob 12:32
pa eh americani sploh ne vedo od kod je Kopitar
čisto naklucje da mi je leta 2005 navijač Flyersov ko smo se spoznali na ircu
takoj ko sem mu dejal da sem iz slovenije povedal da so Kingsi dobili enega najvecjih talentov lige NHL ki tudi prihaja iz slovenije
hubertfast
# 06.06.2014 ob 09:45
Bravo Edi, zelo dober članek, gremo na zmago.
bad brains
# 06.06.2014 ob 16:19
RTV bi morala akreditirati Tonija Grudna. Si kar predstavljam njegove odlične članke.
kundera 78
# 06.06.2014 ob 14:36
Hja Edo, če gapa Kopi zabije v odločilni tekmi pomeni, da boš imel poplavo...
hostenza
# 06.06.2014 ob 09:47
bravo Edi!
le tako naprej. vedno te je lepo poslušati in prebrati kar napišeš!

pozdrav iz Kranja
grobarrr
# 06.06.2014 ob 13:59
Ni izključeno, da bom zato Kopitarja in njegove spremljal zgolj in samo na velikem zaslonu v bližnjem Bryant parku. Tako kot tisoči "siromakov" si bom na travo pogrnil odejo in užival v navijaškem vzdušju, ki zagotovo ne bo bistveno drugačno od tistega v Madison Square Gardnu!

To je prav takšna "tragedija", kot če nek športni novinar ne bi dobil akreditacije za zasedanje Varnostnega sveta Združenih narodov.
Špula
# 06.06.2014 ob 11:11
''Nacionalni predznak tudi pri deljenju akreditacij za medije seveda ne pomeni nič''
Hja, če nebodo preverjal, kak odnos ima RTV do hokeja, imaš kake šanse.Če bodo pa preverjal pa lahko kar pozabiš.
{Belen}
# 07.06.2014 ob 05:47
To, da Američane niti pod razno ne zanima iz katerih držav prihajajo igralci moštev ne drži. Do te ugotovitve je Žitnik prišel preko edinega vira - hišnika iz vzhodne obale, ki ga sestava ekipe iz zahodne obale prav malo zanima. Če bi recimo spremljal finale pred dvema letoma (seveda je to za TV Slovenija španska vas), bi zlahka opazil že med samim prenosom na ameriški televiziji, kako so prikazali in omenili prizor iz šotora na Hrušici v Sloveniji, lahko bi opazil kako so ameriški mediji poročali o Slovencu in Sloveniji ter jim delili hvalospeve ... med drugim so napisali tudi "Bog blagoslovi Slovenijo, da nam je dala takšnega hokejista".

Seveda ni res, da jih ne zanima nacionalnost posameznega igralca. Med drugim je bilo na navijaškem forumu LAK mogoče prebrati debate o sorodnosti slovenščine in slovaščine ter o tem kako komunicirata Kopitar in Gaborik...
fedorov71
# 06.06.2014 ob 12:48
Je že kul članek, pač malo drugačen oz. z drugačnega zornega kota. Kdor pa ne želi brati, pa naj ne.
grobarrr
# 06.06.2014 ob 11:20
Avtorja članka čisto nič ne napadam in nimam nič proti njemu, lahko pa bi vsaj malo preveril stvari o katerih piše ... dovolj bi bilo že pri New York Timsu (njemu najbližjem na vzhodni obali, kjer se o Kopiju piše in govori bistveno manj kot pa na zahodu) - 2012, lahko tudi 2014, ... ali pa že kar pri nas doma 2012. Sicer pa je člankov in prispevkov čez Lužo o Kopitarju kot Slovencu ogromno.
B in .
# 06.06.2014 ob 08:40
Seveda ima vezo iz kje igralec prihaja, vsaj pri podeljevanju individualnih nagrad, kjer so v veliki prednosti Američani in sploh Kanadčani!

Tega na wikipedii ne piše...


Eh, gre za poudarjanje globalizma kot ideje ... pridobivanje simpatij ideji, zato pa poudarja, da je bolj važno, da je član KIngsov in kako se popolnoma identificira (pazi: plačan igralec, ki gre drugo leto lahko drugam), kot pa to, da je Slovenec oz. naš dečko.
one_half1
# 07.06.2014 ob 00:47
Je pa zanimivo prebrati clanek novinarja, ki ga sport ne zanima in ima o teh stvareh pac svoje mnenje pa ceprav se moti, Ze ce bi svojega hisnika vprasal bi mu najbrz razlozil od kje je k njim prisel recimo Hagelin, ce Henrika niti ne omenjam. Vse prave ljubitelje katerega koli kluba zanimajo se veliko vecje malenkosti o igralcih kot pa to od kje kdo prihaja. Ze na tem forumu je kar nekaj ljubiteljev hokeja za katere sem preprican da vsaj za 5 let nazaj vedo kdo od tujcev je igral na Jesenicah in v Ljubljani pa tudi od kje so le ti igralci prisli....
zamudnik
# 06.06.2014 ob 23:42
si bom na travo pogrnil odejo in užival v navijaškem vzdušju, ki zagotovo ne bo bistveno drugačno od tistega v Madison Square Gardnu!

Čisto drugače kot tisti, ki za te tekme vstajamo sredi noči. Ampak verjetno res ne moremo biti vsi enako"trčeni". Je pač tako: navijači bodo trpeli ali doživljal izbruhe veselja, g. Edo pa bo mirno zleknjen na dekici v parku to opazoval in užival, če bodo navijači v Madison Square Gardnu srečni.

Mogoče pa RTV vendarle ve, da pač na oni strani nima dopisnika, ki bi bil ravno primeren za to akreditacijo. S Kopijem se lahko po tekmi pogovori tudi Toni Gruden, čeprav po telefonu.
zamudnik
# 06.06.2014 ob 23:33
v ekipi je še kup hokejskih borcev z za ameriška ušesa nenavadnimi imeni

Ja? Kup?
Quinlan
# 06.06.2014 ob 10:57
Wikipedia lol. Enkrat sem Kopitarja zasledil v sekciji "ameriški Slovenci".
SsDrag
# 06.06.2014 ob 23:21
V prvem odstavku že vidim, zakaj mu raste trebuh klub kolasarjenju. ^^
Polymath
# 06.06.2014 ob 13:31
Ni izključeno, da bom zato Kopitarja in njegove spremljal zgolj in samo na velikem zaslonu v bližnjem Bryant parku. Tako kot tisoči "siromakov" si bom na travo pogrnil odejo in užival v navijaškem vzdušju, ki zagotovo ne bo bistveno drugačno od tistega v Madison Square Gardnu!

Hm, boljšega dopusta si ne bi mogel predstavljati v ZDA, kot da greš v park, vržeš na tla odejo in uživaš ob velikem zaslonu, in da na koncu seveda zmagajo kingsi.
angelmanuel
# 06.06.2014 ob 12:58
Kak ste eni zakompleksani to je neverjetno. Ma ja glih Američane briga od kod je Kopitar. Kot, da je pri nas kaj drugače. Še pri nas se ne ve od kod tujci prihajajo. Če bi vprašali kakega random navijača Maribora od kod je Mendy ne bi dal roke v ogenj, da bi znal prav odgovorit.
21.12.2012
# 06.06.2014 ob 10:33
amerika krade vse, od znanstvenikov do športnikov.
grobarrr
# 06.06.2014 ob 09:08
Žitniku ne bi bilo treba pisati stvari o katerih nima pojma, dovolj bi bilo, da bi napisal kot zanimivost o teh astronomskih cenah vstopnic, takšnem in drugačnem zanimanju za finale v "jabolku" (kjer po dvajsetih letih igrajo Ragsi), ne pa "modrovati" o hokejski strokovni javnosti in kako je za le-to nepomembno od kje prihajajo igralci posameznih ekip - tukaj je močno brcnil v temo. Sicer pa kaj drugega od TV Slovenije niti ni za pričakovati.
Precej bolj kot se igralci zlijejo z ekipo za katero igrajo (kot je "strokovno ugotovil), se on na žalost zlije z hišo za katero dela - TV Slovenijo.
seb123
# 06.06.2014 ob 09:11
Točno to - na veliko žalost Slovencev -; v Ameriki nihče ne ve oz. nikogar ne zanima, da je Kopitar iz Slovenije.
Edvard Žitnik
link
Velika pričakovanja
45
21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
Več novic ...
Kazalo