Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Blagodejna pomirjevalnost ni dovolj, vlada bi se morala temu upreti, poleg ureditve financ in bank takoj ustaviti korupcijo javnih naročil, odtekanje nakradenega v tujino, obdavčiti res bogate, ne pa kmete; odpustiti birokrate, ki sebi legalizirajo vikende, drugim jih pa rušijo itd.

Premierka pa bi se morala odločno upreti vrnitvi svojega stvarnika, ki je politično samomorilska za vlado in za državo, saj jo bodo potem spet prevzeli še bolj zvesti oprode Evropske ljudske stranke, ki bodo v sovraštvu do vsega rdečega spet uvajali zahodne krščanske vrednote, privatizacijo vsega, rezanja javnih storitev in druge ukrepe za končno zmago liberalnega kapitalizma in oligarhične kvazi-demokracije.

Nič ne pomaga tovariša Lukšiča tolčenje po rdečih prsih in vpitje "Basta!", če njegovi ministri in poslanci istočasno sodelujejo točno pri tistem, proti čemur sam grmi - izgubi stare pravde. Na Slovenskem smo mi gospodar. Nekaj upanja daje akcija zdravnikov, a samo če jo bomo državljani še bolj množično podprli in če bo takih dobro organiziranih, s številkami podprtih ljudskih uporov in zahtev jeseni še več.

Lahko noč in srečno. Nasvidenje jeseni.