Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 36 glasov Ocenite to novico!
Rafael Nadal
V Parizu je bilo vse pripravljeno na deseto zmago Rafaela Nadala. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal je letos izgubil šestkrat, polovico porazov mu je zadal Roger Federer. Foto: Reuters
VIDEO
Nadal Wawrinki ni pustil...
VIDEO
Pregled: Nadalovih deset...
VIDEO
"La decima" Nadala v Parizu

Dodaj v

Nadalova zgodba X: V Parizu igra z odprtimi kartami, in to le z asi

Kolumna Slavka Jeriča (169)
12. junij 2017 ob 08:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

V obdobju teniških superjunakov ni nič nenavadnega, če vsaj en grand slam v letu osvoji Roger Federer, enega pa Rafael Nadal. Malce nenavadno je le, da govorimo o letu 2017, in ne več 2005.

Rafael Nadal je pred natanko 12 leti prvič osvojil Roland Garros in začel pisati uvodne vrstice legende o vzponu kralja peska. Do konca prejšnjega desetletja sta si pokorila praktično vse grand slame, Roger Federer je dobil 12 najbolj čislanih turnirjev, Nadal devet, do ene drobtinice pa sta se dokopala le še Novak Đoković in Juan Martin del Potro.

Z začetkom tega desetletja sta se najbolj dominantna igralca te generacije umaknila nekoliko v ozadje in glavni oder prepustila predvsem Đokoviću, kar potrjujejo tudi spodnje številke.

ČasFedererNadalSkupaj
2005-201012921/23 (91,3 %)
2011-2016156/24 (25,0 %)
2017112/2 (100,0 %)


Opomba: Tabela prikazuje izkoristek Federerja in Nadala na grand slamih od Pariza 2005 naprej.

Marsikdo (vključno z avtorjem teh vrstic) je že večkrat pomislil, da se je njuno nabiranje slamov končalo, a letošnja sezona je vse obrnila na glavo. Vrh aktualne lestvice ATP je sicer še vedno v rokah Andyja Murrayja, a pogled na prvi mesti letošnje lestvice osvojenih točk je svojevrstni časovni stroj, saj je občutek, da smo v letu 2007 in ne 2017.

IgralecStarostTurnirjiTočke
Rafael Nadal31106.915
Roger Federer3564.045
Dominic Thiem23143.165
Stan Wawrinka32103.140
Alexander Zverev20122.140
Novak Đoković3081.975
Andy Murray3091.930


Prednost Nadala je sicer ogromna, a Federer je odigral skoraj polovico manj turnirjev. Špančeva prednost je minimalna, ko pogledamo zgolj povprečno število osvojenih točk na en turnir (Nadal 692; Federer 674).

Težko je razložiti, zakaj sta Nadal in Federer spet tako silovito zavzela teniški vrh. Če gledamo iz vidika starosti, je v najslabšem položaju gotovo zmagovalec 18 turnirjev za grand slam, ki bo čez dva meseca dopolnil 36 let. Federer se dobro zaveda te omejitve, zato je postal precej izbirčen pri odločitvi, kje bo igral. Skoraj celotno kariero je igral brez poškodb, zato so bile lanske težave s hrbtom in kolenom svojevrstni alarm. Letos je tako izpustil celotno peščeno sezono, saj ga očitno zanimajo le tisti slami, kjer ima realne možnosti za končno zmago. Na ta način si tudi daljša svojo tako ali tako bogato kariero.

Na drugi strani Nadal stavi ravno na pesek, zato je njegov urnik običajno vedno najbolj zgoščen ravno v tem delu sezone, ko igra praktično vsak teden. Zato ni čudno, da so ob njegovem imenu zapisane kar tri desetice. Po desetkrat je namreč osvojil Monte Carlo, Barcelono in zdaj še Roland Garros. Zaradi brutalne igre trpijo njegova kolena, zato ni čudno, da je v celotni karieri izpustil kar osem grand slamov.

Njegov letošnji Roland Garros je bil za čisto desetko. Ne le, da je oddal vsega 35 iger, da seveda ni izgubil niti enega niza, za osvojitev vseh 20 nizov je potreboval vedno le šest iger, samo trikrat se je zgodilo, da je imel ob koncu niza prednost dveh iger (6:4), v vseh preostalih so bile njegove zmage še bolj suverene. Pot do te neslutene prevlade je v prilagajanju. Največji šampioni vedno prilagajajo svojo igro, iščejo nove rešitve, ki so bolj učinkovite in primerne za novo obdobje (lastna starost in različni tekmeci). Odličen primer je Federer, ki je v zadnjem času precej pospešil svojo igro in izpilil bekhend. Enako velja za Nadala, ki je letos prav tako pripravil nekaj novosti. Nadgradil je svoj servis (v finalu si je Stan Wawrinka izboril le eno priložnost za brejk), maratonsko nabijanje z osnovne črte pa je nekoliko pospešil (več je bilo 'sprehajanja' levo-desno, bekhend je nadgradil, nekoliko pogosteje se je približal mreži, kjer je osvojil 90 odstotkov vseh točk).

Iskanje novih poti in novih rešitev kaže, da oba žene neizmerna motivacija. Ni dvoma, da so člani zlate štiriperesne deteljice izjemni igralci in sposobni zmagovanja v serijah, a motivacija (Đoković bi temu rekel žar) je tisto, v čemer sta (vsaj za zdaj) Federer in Nadal nad ostalima članoma. Ni skrivnost, da je Đokovića iz leta v leto gnala želja po Roland Garrosu, s katerim bi dopolnil karierni grand slam. Ko mu je to lani uspelo, je bil na vrhuncu svojih moči, bil je aktualni prvak vseh slamov, na računu je imel kar 16.950 točk. Leto kasneje ima le še 5.805 točk. Podobno velja za Murrayja, ki je po uresničitvi večne želje - osvojiti prvo mesto na lestvici ATP, - prav tako precej padel v igri.

Prva polovica sezone je minila, kot bi trenil. Federer in Nadal sta bila lačna uspeha in sta se v sezono pognala pripravljena in z motivacijo, s katero bi z neba lahko klatila zvezde. Že dan po Roland Garrosu se začenja najkrajši del sezone - na travnati površini, komaj bomo dobro zadihali, nas čaka že tretji vrhunec sezone - Wimbledon. Zmagovalne karte ima zdaj Nadal, jasno pa je, da so vsaj trije igralci, ki mu iz rok želijo izbiti ase.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
joy
# 12.06.2017 ob 08:39
To je dosežek, ki ga bo nemogoče preseči. Vsaj na prvi pogled se zdi, da je podatek tako neverjeten, da se zdi neponovljiv. Kakorkoli že, 10 zmag na GS je nekaj kar gre absolutno med največje dosežke v zgodovini športa.

Rafko je bil rojen za pesek. To sem opazil že na peščenih mastersih leta 2005, predvsem pa istega leta proti Federerju na RG. Tako kot se njegova specifična igra zlije s peskom je fascinantno. Daleč največji teniški igralec na pesku vseh časov.

Res, da je še prezgodaj govoriti o tem, a niti malo ne bom presenečen, če bo vzel tudi Wimbledon. V tenisu ni večje stvari, kot je hipersamozavestni Rafko. Na travi lahko samo še doda izjemnemu začetku sezone. In bo dodal, kajti na travi ni absolutnega favorita. Favoritov bo veliko. Marsikdo misli, da je Fedex s tem, ko je izpustil velik edeni pravi favorit, a počasi ... Pauza, ki jo je naredil ne bo nujno tudi prinesla oz. vrnila tistih občutkov, ki jih je imel vse do Miamija. V tenisu moraš biti tekmovalnem pogonu kar se da dolgo. 2,5 mesečna pauza odpira vprašanja. Tukaj so močni serverji, ki na svoj dan lahko na travi odpihnejo kogarkoli. Rafko je brez dvoma eden izmed favoritov, to sem omenil že tekom ameriške turjene (Indian Wells, Miami). Enakega mnenjea je zdaj tudi Wilander.

Rafkotova igra je trenutno absolutno na najvišjem možnem nivoju. Mislim, da je na podobno lahek način osvojil samo še Roland Garos leta 2008, pa še to nisem prepričan. Ko igraš tako efektivno ni pomembno kakšna je podlaga.

Za Wimbledon je težko napovedati zmagovalca. Se mi pa zdi, da bo Fedexu zelo težko. Paleta igralcev, ki lahko dobijo Wimbledon je kot že rečeno res velika. Tudi Djoko in Murray bosta na Wimbledonu precej bližje zmagi, kot na pesku.
clash
# 12.06.2017 ob 09:06
@joy
"Enakega mnenjea je zdaj tudi Wilander"

Wilander menjuje mnenje kot Barbara Schett čevlje...
burkelca
# 12.06.2017 ob 09:46
biba007, Thiem je star 23 let, bi moral imeti že par grand slamov osvojenih, če bi se hotel vsaj približati Nadalu.
TBN123
# 12.06.2017 ob 09:06
No joy poglej. Res, da je bil tale RG brutalen. Ampak Wimbledon. Drži, da je izboljšal servis, igro na mreži, bachand. Najpomembnejši bo žreb. Enostavno ne sme dobiti kakšnih Kyrgiosov, Brownow, Isnerjev,.... pred četrtfinalom. Tudi jaz si želim, da bi zmagal, a priznavam si, da je skoraj nemogoče. Tako kot bi si Fedex fani mogoče priznali, da zagotovo ne vo zmagal Pariza. Fino pa je ker je sedaj 2 na lestvici. To pomeni boljši žreb ker je postavljen takoj spodaj. Pustimo se presenetiti....
Bivši uporabnik
# 12.06.2017 ob 11:43
@KrNekej; 12.06.2017 ob 11:40

Če je v ravnem drevoredu med vsakima sosednjima drevesoma viseča mreža za spanje in je postavljenih visečih mrež 24, koliko je dreves?
Bivši uporabnik
# 12.06.2017 ob 10:05
@ biba007
... cestitkah iz celega sveta se ni oglasil ne Federer ali Novak.


Ne drži popolnoma. Roger mu je čestital, Novak pa verjetno še ni prebiral današnjih časnikov.
sisoruen
# 12.06.2017 ob 14:22
Takole bom rekel. Glede vse velikih imen v tenisu lahko spekuliramo, ali bi nekdo osvojil še več GS turnirjev, ali pa morda manj, če bi bila konkurenca kaj drugačna. Zgolj glede Nadala in Roland Garossa je jasno, da to ne more biti debata. Nadal, kar se tiče peska, preprosto nima primerjave v zgodovini teniške igre. Za njega na peksu konkurence preprosto ni. Še najbliže bi bil Bjorn Borg, potem pa pride "saharska puščava".
ElChapo
# 12.06.2017 ob 12:05
Rafa ima na Wimbledonu več možnosti, kot bi jih imel Federer v Parizu.A kljub temu ni med glavnimi favoriti

Jaz pa menim da je letos med glavnimi favoriti to pa predvsem zato ker je popravil servis in predvsem svoj Backhand. Njegov pristop je bolj napadalen in to bo za Wimbledon odlično. Mislim da bo letos prišel zelo daleč tak občutek imam. Letos imajo igralci tudi več časa za prilagoditev na podlago. Recimo prejšnja leta Nadal niti ni imel časa da se resno pripravi saj je takoj ko je osvojil RG ves utrujen letel v Halle in v torek že igral. Letos je stvar nekoliko drugačna in sicer bo ta teden počival, potem naslednji teden igral v Queen-su potem še en teden počitka (treninga) in nato Wimbledon. Torej za priprave bo imel tokrat ogromno časa zato mu dajem tudi veliko več možnosti kot prejšnja leta. Več bo jasno že v Queen-su.
Vitez
# 12.06.2017 ob 11:24
Ko pogledaš lestvice, vidiš, da so fedex, Nadal in Nole klasa za sebe. Murry ima 3 gs in 2 zlati olimpijski. Wawrinka ima 3 gs-je, pri tem bo verjetno tudi ostalo, mogoče dobi še enega. Thiem ima 23 let in še ni bil v finalu gs. Big picture je, da je velika trojka pač klasa za sebe, potem so ostali.
Blazz
# 12.06.2017 ob 11:10
danes ob 20:30 bo na Eurosportu 1 posebna dokumentarna oddaja o tem podvigu, vredno ogleda.
robespierre
# 12.06.2017 ob 10:57
Sijajen dosezek Nadala. Sedaj se zacne travnati del. Jaz dajem Federerju velike moznosti za zmago na Wimbledonu. Roger ni pocival, temvec se je dobro pripravljal in zavzeto treniral. Wimbledon bo sila zanimiv.
Vitez
# 12.06.2017 ob 09:49
Ne pozabite, da je Nadal 5 let mlajši od Federerja. Ne bi dal roke v ogenj, ampak mislim, da bo on v karieri osvojil več GS_jev, kot Federer, ko oba knčata, plus tega ima zlato olimpijsko v singlih, tako da, nisem prepričan, da bo federer še dolgo najboljši vseh časov.
Webb
# 12.06.2017 ob 09:16
srečkoti vsi, ki ste lahko gledali finale na eurosportu. ostali smo trpeli. res trpeli.
Vitez
# 12.06.2017 ob 11:44
Prvega je osvojil leta 2005, torej od takrat do sedaj jih je bilo 13 s tistim vred.
el CARTEL
# 12.06.2017 ob 12:06
Začenja se travnati del sezone ki bo še kako pomemben predvsem v boju za tako imenovanega GOAT-a kajti če Nadalu uspe osvojiti tudi Wimbledon potem bo že zelo blizu in glede nato da je 5 let mlajši od Fedexa bi se znalo vse skupaj hitro zaplesti, kar je samo dobro za tenis

kako malo je rederer oddaljen od nadala (čeprav 5 let starejši) pove že dejstvo,d a če bi par iger na AO šlo v nadalovo stran, bi sedaj bilo 17 GS proti 16.

GOAT pa je itak le igra za otroke.
federer je bil vedno slabši od nadala oz ga je nadal po večini vedno zdominiral.
ElChapo
# 12.06.2017 ob 11:58
Včerajšnja zmaga je bila za Nadala zelo pomembna kajti zdaj si je povrnil vso samozavest in ko je Rafa samozavesten lahko osvaja turnirje na katerikoli podlagi tudi na travi. Začenja se travnati del sezone ki bo še kako pomemben predvsem v boju za tako imenovanega GOAT-a kajti če Nadalu uspe osvojiti tudi Wimbledon potem bo že zelo blizu in glede nato da je 5 let mlajši od Fedexa bi se znalo vse skupaj hitro zaplesti, kar je samo dobro za tenis. Če Federer osvoji 19 naslov pa bo to tudi izjemno in bo še enkrat več pokazal da je pravi šampion. Rafa ima eno prednost in to je da je 5 let mlajši od Federerja. Ne vidim razloga zakaj ne bi mogel Nadal osvajati GS-je pri 35 letih tako kot Federer. Vsaj kar se tiče peska mislim da bo konkurenčen še vsaj 3-5 let. Skratka to je glavno "orožje Nadala" se pravi da je skoraj 5 let mlajši od Federerja. Federerju se bo na koncu morda celo kolcalo ker ni med leti 2012-2016 osvojil še kakšen GS (če odštejemo Wimbledon leta 2012). Najbolje da ne prehitevamo kajti v tenisu se stvari hitro spreminjajo in sicer iz tedna v teden tako da je mogoče prav vse. Uživajmo.
Bivši uporabnik
# 12.06.2017 ob 11:40
Dobra analiza, Slavko. Kar se odraža tudi v tem, da ima članek po 16 glasovih oceno 5,0. Ena od ocen je tudi moja. :)

Zanimiv je pogled stavnic na prihajajoči Wimbledon. Stavnice so nekakšen kolikor-toliko realen barometer razmerja moči, saj smo mi tukaj včasih malo preveč subjektivni. :)

Od 16 glavnih stavnih hiš sem vzel povprečno vrednost pri vsakem.

Takole je trenutno:
1. Murray 2,60
2. Federer 2,75
3. Djokovic 4,50
4. Nadal 6,50

5. Raonic 12,00
6. Kyrgios 15,00
7. Zverev 22,00
8. Wawrinka in Dimitrov 24,00
10. Del Potro 25,00

ostali imajo kvote 40 ali slabše (Thiem, Čilić, Nišikori, Tsonga,Berdych, ...).

Na kratko pričakovanja za Wimbledon: pričakuje se, da štiriperesna deteljica strikes again! :)
iniesta8
# 12.06.2017 ob 11:34
Rafa ima na Wimbledonu več možnosti, kot bi jih imel Federer v Parizu.A kljub temu ni med glavnimi favoriti
el CARTEL
# 12.06.2017 ob 11:22
kar se nadala tiče,
pa je itak brutalno zdominiral tole sezono na pesku.

ni čudno,d a je la decima prišla.

nasploh, tip je osvojil od 10 final prav vse obračune (4x proti federerju). kar le pomeni, da federer ni nikoli mogel proti nadalu na pesku. pravzaprav, ko je bil v formi, nihče ni mogel.

bi pa pohvalil vse teniške poznavalce na tem forumu, tipa urke, Albert in podobni, ki so se posmehovali češ nadal ne bo nikoli več osvojil GS. čestitke!
el CARTEL
# 12.06.2017 ob 11:18
Finala si sicer nisem pogledal kaj dosti, ko sem videl, da Wawrinka ne čuti žogice in je začel pošiljati "zicerje" v mrežo, je bilo jasno, da dvoboj ne bo zanimiv.

hehe,
prav predstavljam si, kako si po prvem setu ugasnil tv in se šel jokat v najtemnejši kot tvojega stanovanja/hiše
Conchis
# 12.06.2017 ob 10:13
"Se mi pa zdi, da bo Fedexu zelo težko. Paleta igralcev, ki lahko dobijo Wimbledon je kot že rečeno res velika. Tudi Djoko in Murray bosta na Wimbledonu precej bližje zmagi, kot na pesku."

Hvala Joy, potrjuješ, da je edini resni kandidat, če ne bo poškodbe, za zmago v Wimbyju le en in to je seveda gospod tenis. Pometel je Mimaiju, ki je mega počasna poglada, v IW je odpihnil konkurenco, na obeh turnirjih tudi Nadala, kaj bo šele na super hitri in nizko se odbijajoči travi, šanse ma kvečjemu kak odličen serviser z noro dobrim dnevom, pa še to proti drugim favoritom, Fedex bo prižgal kosilnico in se ustavil konec julija..
mat
# 12.06.2017 ob 14:26
Ostali imajo veliko srečo, da je le en GS na pesku in trije na hitri podlagi.
doda33
# 12.06.2017 ob 10:49
Federer nima olimpijskega zlata v singlu. Ima srebro in zlato v dvojicah. Samo za informacijo. Veliko pisete od Thiemu in njegovi glavi. Fant ima glavo na mestu in njegov tim odlicno dela z njim. Ima 23 let. Treba je vedeti, da je tudi Federer prvi grand slam osvojil pri 22 23 letih. Nole in Nadal sicer malo prej ampak serijsko na vseh podlagah pri 23 24 letih. Danasnji tenis je napredoval predvsem v fizicnem smislu in 20 letniki prakticno nimajo moznosti proti 30 letnikom. Plus da Thiem igra v dobi verjetno 3 najvecjih igralcev tenisa v zgodovini, ce jim pristejes se Samprasa, Aggasija pa Laverja. Wimbeldon bo letos zelo zanimiv.Prva favorita bosta prav gotovo Federer in Nadal. Murray takoj za njima. Noletu ne dajem veliko moznosti. Enostavno nima konstante v igri in kondicijsko je na 50% svoje pripravljenosti v najboljsih letih. Za Noleta bi bilo najbolje, da si vzame odmor do konca sezone. Prisel bo se drugi otrok Nole pa ne uziva vec v tenisu. Sicer je blizu vrha po drugi strani pa za njegove standarde zelo dalec.
Albert
# 12.06.2017 ob 09:14
Finala si sicer nisem pogledal kaj dosti, ko sem videl, da Wawrinka ne čuti žogice in je začel pošiljati "zicerje" v mrežo, je bilo jasno, da dvoboj ne bo zanimiv.

Nadal je res rojen za igro na pesku, vsa čast!!! Letos se mu je vse poklopilo (v začetnih rundah, ko je bilo vreme bolj deževno in mrzlo je imel relativno lahek žreb, Wawrinka je v SF igral maraton, vreme v finalu pa je bilo sončno, vroče, posledično žogice suhe in elastične,... ne bi moglo biti bolje za Nadala). Ampak ni kaj, zaslužil si je naslov, nič ni dobil podarjenega.
sisoruen
# 12.06.2017 ob 16:00
"Malo za šalo malo zares."

Samo za šalo.
Gravesen
# 12.06.2017 ob 11:18
Včeraj sem končno užival v Nadalovi igri, če bi tako igral že od nekdaj bi imel veliko več navijačev, a morda kak GS manj za pasom...
kosarkas76
# 12.06.2017 ob 08:54
joy pazi se zdaj navijačev Federerja:)
fudelaster
# 12.06.2017 ob 14:53
Vapi on si to lahko privošči glede na bogastvo ki si ga je prigaral. Bolj me skrbi zate, da te ne bo doletela hujša in agresivnejša oblika plešavosti, ker se toliko obremenjuješ z njegovimi lasmi!
lambizer66
# 12.06.2017 ob 10:13
Čestitke Nadalu... skoraj nemogoče ponovljiv dosežek !!! Vendarle ni tak invalid, kot so ga nekateri želeli predstaviti po porazih proti Federerju pred peščeno sezono!!!
Gautama
# 12.06.2017 ob 16:34
Jaz el Cartelovih komentarjev ne berem vec, samo preskrolam in ignoriram, se minusa mu ne dam.
KER JE TROL.
Vapi
# 12.06.2017 ob 15:14
fudelaster, saj presaditve niti niso več tako noro drage. Sama cena pa je tako ali tako njihova daleč najmanjša pomanjkljivost.

Dejstvo je, da bodo lasje izpadali še naprej, mešičke z zadnjega dela glave pa bo s svojo plešavostjo kar hitro izčrpal. In potem kaj?

Razumel bi presaditve, če bi vsaj že razvili varno in zanesljivo metodo za zaustavitev izpadanja. Ampak ljudje, ki trpijo za plešavostjo, so očitno nezmožni zbrati dovolj poguma, da bi načeli odkrito debato o plešavosti in psihičnemu bremenu, ki ga lahko predstavlja.

In če me res doleti še agresivnejša plešavost? So zato moji argumenti kaj manj tehtni oziroma plešavost kaj manj neprivlačna?
el CARTEL
# 12.06.2017 ob 12:34
urbant @ federer osvaja GS le ko ni konkurence. ko pa ta je, pa na vsake 4,5 let.
black russian
# 12.06.2017 ob 12:19
Ne vidim razloga zakaj ne bi mogel Nadal osvajati GS-je pri 35 letih tako kot Federer.

ELChapo, ga maš mal pod kapo?
SKing
# 12.06.2017 ob 11:08
To je dosežek, vreden poklona. Tudi če letos neha, bo za vedno med največjimi. V Parizu pa mislim, da ga bo izjemno težko preseči. Vse je sicer možno, a mislim, da bo zelo težko.
urke12
# 12.06.2017 ob 11:07
Se strinjam z Dodo. Na travi bi sam dal za prva favorita Murrayja in Rogerja, nato Raonica, Cilica in Kyrgiosa, v 3. stebru pa ze pridejo Nadal (res je izboljsal servis), Nole in Zverev. Bo pa ogromno igralcev zelo nevarnih za favorite ze v 1. kolu - Isner, Mahut, Karlovic, Querrey, Thiem, Anderson, Sock. Prakticno vsi z dobro servis+FH kombinacijo znajo premagati vsakogar, ce pa znajo se solidno odigrati na mrezi...

Trava je neizprosna, zreb pa kljucen.
sharkyslo
# 12.06.2017 ob 09:39
Nadal, peščeni kralj, bravo! 18 GS Rogerja Federrerja je še vedno dosegljivih, sploh če bo Nadal igral na nivoju, kot ga prikazuje v zadnjem času...
as666
# 12.06.2017 ob 09:34
Samo, da je konec RG.

Sedaj pa trava, kjer "iglice" ne pridejo toliko do izraza, le fina roka.
fafaron
# 12.06.2017 ob 17:44
Ka ni tu un ka nedeovoljena poživila papa?
el CARTEL
# 12.06.2017 ob 13:51
ja, jaka konurenca je bila - razpadli đoković in murray ter specialist za pesek nadal (pa še on bi ga skoraj dobil)

ajde, priznam mu da je premagal svojo veliko nočno moro nadala (s pomočjo medicinskih time-outov). še vedno pa sta bila prvi in drugi igralec sveta takrat popolnoma razštelana.
Albert
# 12.06.2017 ob 11:27
"hehe,
prav predstavljam si, kako si po prvem setu ugasnil tv in se šel jokat v najtemnejši kot tvojega stanovanja/hiše"

Spet haluciniraš, kot z raznimi "Federerjevimi konkurencami" in podobno... realnost je bila čisto drugačna od tvojih halucinacij. Preživel sem super nedeljo.
RazorBack
# 12.06.2017 ob 11:25
Slavko, maš kako dejansko študijo, o tem da tripjo "kolena" to je gostilniški pogovor, nima veze z biomehaniko in športno medicino. Bolje, da se to ne omeni.. kot pa neka ugibanja zakaj. Izpustil zaradi poškodbe, če nimaš podatkov, ki to podpirajo.
Bivši uporabnik
# 12.06.2017 ob 15:12
@sisoruen; 12.06.2017 ob 14:22
Nadal, kar se tiče peska, preprosto nima primerjave v zgodovini teniške igre. Za njega na peksu konkurence preprosto ni. Še najbliže bi bil Bjorn Borg, potem pa pride "saharska puščava".


Malo za šalo malo zares.

Mislim, da se 8-kratni zmagovalec turnirja
Max Decugis
ne bi strinjal s tem, kar si zapisal. ;)
Vapi
# 12.06.2017 ob 14:27
A Nadalu nihče ni povedal, da ima veliko preagresivno obliko plešavosti za presaditev las? Prav čudaško bo videti, ko mu bodo izpadli lasje okoli teh presajenih mešičkov.

Namesto, da bi denar vložil v razvoj nekega dejanskega zdravila, si je kupil par ubogih mesecev.
urbant
# 12.06.2017 ob 12:37
Aha tudi na to se ne boš mogel več obešati, ker letos bo osvojil wimbeldon pa bo konkurenca. Tudi na ao je bila pa ni blo nekih problemov
urbant
# 12.06.2017 ob 12:22
Kakšni optimisti ste nekateri. Nadal do konca sezone nima šans ne v wimbledonu ne na us opnu. Oziroma sploh nevem če bo še sploh kaj osvojil do konca sezone
KrNekej
# 12.06.2017 ob 11:40
Če je v 12ih letih osvoji turnir 10x, potem sta vmes samo 2 zmagovalca. A niso vmes zmagali po enkrat Dokovic, Federer in Wavrinka? Al se motim?
Albert
# 12.06.2017 ob 11:29
"bi pa pohvalil vse teniške poznavalce na tem forumu, tipa urke, Albert in podobni, ki so se posmehovali češ nadal ne bo nikoli več osvojil GS. čestitke!"

Spet haluciniraš... Jaz za nobenega igralca ne bom (in nisem) trdil, da ne bo nikoli več osvojil GS-ja. Tako, da začni enkrat pisat resnico z nekimi dejstvi... žal ti je to španska vas.
petr144
# 12.06.2017 ob 11:22
"Marsikdo (vključno z avtorjem teh vrstic) je že večkrat pomislil, da se je njuno nabiranje slamov končalo, a letošnja sezona je vse obrnila na glavo."

Mislite na "znanost", ki napreduje in vse obrača na glavo...?
QUENDI
# 12.06.2017 ob 09:24
......favoriti so se že prej medsebojno zmrcvarili......in Rafa je imel prosto pot......zame je bila najboljša igra.Thiema proti Novaku.......
urbant
# 12.06.2017 ob 12:25
el cartel trolaj dokler še lahko, čez kakšen mesec se boš zopet moral skriti v kakšno luknjo, tako kot po 18gs federerja pa čeprav si potem zatrjeval vsaka čast pa nevem kaj a dobro vemo kako hudo te je to bolelo.
Teniški turnirji
link
Bedene v Miamiju izpadel v uvodnem krogu
13
23. marec 2018 ob 08:59 Aljaž Bedene je na turnirju serije 1.000 v Miamiju izpadel v prvem krogu. S 7:5 in 6:4 je bil boljši Rus Jevgenij Donskoj. Obračun je trajal uro in 32 minut.
Več novic ...
Slavko Jerič
link
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Več novic ...
Kolumne
link
Imamo politikante ali državnike?
5
18. julij 2018 ob 12:30 Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
Več novic ...
Kazalo