Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 22 glasov Ocenite to novico!
Ivo Milovanovič
Ivo Milovanovič je dolgoletni novinar na RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Nicola Rizzoli
Finale zadnjega svetovnega prvenstva v nogometu je sodil Italijan Nicola Rizzoli. Foto: Reuters
Domžale - Olimpija
O tekmi Domžale - Olimpija je bilo prelitega precej črnila. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Domžale niz brez poraza p...
VIDEO
Olimpija z igralcem manj...

Dodaj v

Nekaj posebnega!

Kolumna Iva Milovanoviča
1. oktober 2015 ob 07:30,
zadnji poseg: 1. oktober 2015 ob 08:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Čudna so ta nogometna pravila, bolje rečeno, predpisi, pogostokrat pa je še bolj čudno in po svoje skrb vzbujajoče nenapisano vedenje. Sodniki nič kaj radi ne sprejmejo ocene medijev in v glavnem so vse "krivične".

Izjema so seveda pohvale. Na drugi strani so kar pogoste kazni za trenerje ali drugih uradnih oseb zaradi "nešportnega" ocenjevanja sodnikov. Znano je dejstvo, da sodniki ne smejo ali pa nočejo pred mikrofone ali kamere, kakšne so ocene nadzornikov ali strokovne komisije za opravljeno delo, so več kot vojaška skrivnost in še bi lahko našteval. To je očitno v krvi sodniških krogov, ki se med seboj, ko jih primerjaš med sabo bodisi po športih ali geografsko, ne razlikujejo kaj prida.

Poučili so me in vse bolj to tudi verjamem, da riba smrdi pri glavi. Torej pri ljudeh, ki v nogometnem primeru delajo pri ustreznih organih Fife in Uefe. Ti sprejemajo predpise, pravila in narekujejo kulturo vedenja. In seveda popolnoma normalno je, tako ni samo v športu, temveč najpogosteje v politiki, če ubogaš, si tudi nagrajen, če ne, pa … In tu je bistvo zgodbe. Nagrade, pa ne mislim na denar, so vedno dobrodošle. Najpogosteje je "ubogljivost" nagrajena z večjim številom sodnikov, ki sodijo na mednarodnih tekmovanjih in pogostokrat tudi z opravljanjem funkcij nadzornikov, delegatov … In na koncu so vsi zadovoljni, razen …

Večkrat sem se zamislil in se vprašal, zakaj je tako. Nimam natančnega odgovora, lahko samo razmišljam. Očitno gre za družbo, ki ima natančna pravila vedenja, in kar je pomembneje, ima super nadzor in vsak napačen korak kaznuje. Super, ko gre za spoštovanje sodniških pravil. Toda, ko gre za javnost, so tiho, brez sporočil za javnost, celo skrivajo jih. Šele čez čas opaziš, da tega ali onega, ki je kaj zagrešil, preprosto ni. Nekateri izginejo za vse večne čase. In kdo so ti, ki sprejmejo tak način delovanja?

Za slovenske sodnike bi seveda lahko natančno analiziral izobrazbeno strukturo, geografsko poreklo, kdaj in kje je storil prve korake, kdo je bil mentor, izkušnje in tako naprej. Za sodnike iz Evrope bi bilo že težje, če pa bi se lotil vseh mednarodnih sodnikov na zemeljski obli, pa je vse skupaj že kar utopično. Med izbranimi bi zagotovo našli prav vse poklice, najrazličnejše stopnje izobrazbe, bogato znanje tujih jezikov in še bolj raznovrstne hobije.

Pa vendar imajo vsi vsaj dve skupni točki: so absolutno ubogljivi in lahko vodeni. Zakaj? Najbrž je razlogov več. Zagotovo je pomembno to, da so v večini najboljši sodniki v zadnjem desetletju postali poklicni sodniki. Torej jim je sojenje, edini, kar dober, vir preživetja. Prav je, da zapišem, da imajo po svoje nomadsko življenje, saj večina najboljših na teden sodi tudi dve ali tri tekme, recimo v angleškem in katarskem prvenstvu. Ali pa če hočete, tekme mednarodnih pokalov in državnih reprezentanc. Ob treningu so zagotovo več ur na letalih ali drugih prevoznih sredstvih. Nič jim ne zavidam.

Jasno in v tem času je to očitno tudi sprejemljivo, da je pomemben tudi zaslužek. Natančni podatki potrjujejo, da ima že z rednim sojenjem v slovenski prvi ligi kot glavni sodnik izkupiček na koncu meseca v višini nekaj zajamčenih plač. Na mednarodnem področju pa so seveda zaslužki bistveno višji in že ena sama tekma v Ligi prvakov ali Evropski ligi zagotavlja nekaj tisoč evrov. Velika tekmovanja pa prinesejo zneske, ki so primerljivi z letnimi. Seveda tistih, ki zelo dobro zaslužijo. Nekaj deset tisoč frankov ali dolarjev. Za sodnike absolutno tudi velja, da vedno, kar je danes tudi pomembno, redno dobijo plačilo. Na tem področju so po različnih državah izredno iznajdljivi in inovativni. Pri njih ni dolžnikov.

No, seveda delo sodnikov ni lahko in prav je, da so primerno nagrajeni. Mene, ki prihajam iz medija, pa seveda moti njihov odnos do našega dela, ali če hočete, do javnosti. Preprosto ni informacij, viri so hermetično zaprti. Imam občutek, kot da se bojijo medijev in se jih raje izogibajo. Rad bi slišal pohvale in seveda tudi graje posameznikov od nadrejenih, analize, pojasnila. Sodniška stroka bi nas lahko marsikaj naučila in morda bi bilo kritik poročevalcev in reakcij javnosti manj. Vsekakor pa bi vse skupaj bilo bolj pošteno. Če bi uspelo v praksi tudi v Sloveniji doseči, da po tekmah sodniki tako kot trenerji in igralci komentirajo opravljeno delo, bi jih predlagal za kakšno odmevno državno nagrado. Pa sem skoraj prepričan, da mi tega ne bo treba storiti. Žal. Prepričan pa sem, da bi bilo precej manj napisanega in povedanega o opravljenem delu Mitje Žganca na tekmi Domžale - Olimpija.

Za konec pa morda kot vzor ali opozorilo primer iz Turčije, ko je glavni sodnik tekme, ki je s sumljivo (beri: napačno) odločitvijo oškodoval domačo ekipo in med TV-pogovorom z domačim trenerjem pristopil in se opravičil oškodovani ekipi, turški nogometni zvezi in združenju sodnikov (video spodaj). Ja, pa napovedal, da bo resno premislil, ali bo še nadaljeval sodniško kariero. Ni težava v tem, da narediš napako, temveč, da je ne priznaš, ne pojasniš javnosti (športnikom in navijačem) in se ne opravičiš.

Ivo Milovanovič, TV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
cime_14
# 01.10.2015 ob 07:39
Kaj zdaj piskata Španca pa to je neverjetno! :)
zerdo_90
# 01.10.2015 ob 07:43
Po moji uri še 5 minut do konca tekme...Gajić...in kaj piskata španca?? Pa to je neverjetno....PRILOŽNOST!!!!!!! in gol...pet in štirideseta minuta 1:0 za Slovenijo....Zorman....še vedno Zorman..pa napaka Zormana...pred tekmo sem govoril s predsednikom Slovenske rokometne zveze, ki mi je dejal da so naši dobro pripravljeni....
Hladilnik
# 01.10.2015 ob 07:47
Vrata so prazna, ali je to priložnost?!?
zerdo_90
# 01.10.2015 ob 07:39
Ivo legenda..koliko je še kaj časa po tvoji uri? In že slučajno veš kaj sta piskala španca?
sirob
# 01.10.2015 ob 07:38
In zdaj se je našel pametovati g. Milovanovič, ki je eklatantni primer pristranskega komentiranja. Redko objektiven, pogosto subjektiven ter z enimi in istimi besednimi vzorci komentiranja. Skratka športni komentator, ki to ne bi smel biti. Slovensko športno novinarstvo (komentatorstvo) z njegovo upokojitvijo ne bo veliko izgubilo. Tudi zgornji članek ni kakšen poseben prispevek k nogometu, temveč bolj ali manj površno naštevanje določenih stvari, ki g. Milovanoviča "motijo".
zerdo_90
# 01.10.2015 ob 07:45
RTV, lahko bi razmislili tudi o kakšni oddaji Iva Milovanovića, podobno kot imata to Zvezdana in Manca Košir
based god
# 01.10.2015 ob 08:32
na novico kliknil samo, da bi videl komentar piskajočih špancev. nisem bil razočaran:))))
anze82
# 01.10.2015 ob 08:12
po moji uri je čas za penzijo
žamot
# 01.10.2015 ob 07:56
Ofsajd ali drugače povedano prepovedni položaj ;)
cime_14
# 01.10.2015 ob 09:05
Morda pa je to priložnost da z vami delim eno zanimivo anekdoto... Pred kratkim sem praznoval pol abrahama in so kolegi želeli, da bi me osebno Ivo poklical, ker dostikrat pade kaka imitacija ob druženju, rekreaciji, skratka prišlo smo že do točke, ko se včasih obveščamo preko FB-ja ali sms-a Ivo RTV2, ko se enkrat navadiš nanj, ni več poti nazaj in se tudi zgodi da gledaš pol ure konjeništvo samo zaradi Ivota :)

Skratka kolega kliče na RTV pa vpraša, če lahko stopi v stik z Ivotom pa mu je tajnica odgovorila, da ne ve kdaj Ivo pride v službo ali nekaj v tem stilu...
Nauk zgodbe: Ivo dela po svoji uri ;)
vreteno
# 01.10.2015 ob 08:29
Človek, ki nikoli ni razumel nogometne igre. Zato od njega, med prenosom, ne morete dobit nobene strokovne informacije oz. vsaj površne razlage dogajanja na terenu. V zameno so tukaj standardne fraze (čas po moji uri, kdor ne da dobi, neskončno naštevanje nepomembnih podatkov, ...), ki zapolnijo velikansko luknjo neznanja. O tem, da več časa gleda v neke zapiske (ali kam drugam), kot na zelenico in s tem posledično govori neumnosti pa nima niti smisla razpravljati, ker to že spada v kategorijo humorističnih vložkov. Mladi novinarji bi res morali gledati njegove in prenose Andreja Stareta, kajti le-ti so zelo dobri primeri slabega komentiranja in tega kako ni treba opravljat ta poklic.
stigmella7
# 01.10.2015 ob 07:58
...dobro, da sem hodil na tečaj turščine za začetnika;)...lepa gesta od sodnika, da se je opravičil...se spomnim pred leti, ko je sodil vsaj za moje pojme alfa in omega med sodniki P. L. Collina, ko je na neki tekmi pokazal nekomu karton (napačno) in je nato po posredovanju kapetana nasprotne ekipe spremenil mnenje in se tudi opravičil...
jela
# 01.10.2015 ob 07:46
Novinar, ki ga je čas že zdavnaj povozil. Če bi nehal komentirati pred desetimi leti, bi bilo zadnji čas...
SF0100
# 01.10.2015 ob 08:32
Eh Ivo. Ti in tvoj kompanjon Protega sta dva kalibra.

Tudi ti lahko razložiš par stvari:

1. kako si bil lahko novinar RTVSLO na SP in EP komentiral reprezentanco v rokometu in bil član najvišjih organov Rokometne zveze Slovenije. Kako naj verjamem, da si korektno komentiral, če pa si vedel vse vendar, da ne bi ogrozil svoje funkcije nisi označil katastrofalnega nastopa za KATASTROFO?

2. Zakaj zmeraj vneto zagovarjaš Katanca (edini izmed novinarjev) hkrati pa si redni gost vseh VIP dogodkov NZS, kjer se veselo zabavaš z vsemi funkcionarji? Prav tako si večkrat deležen posebnih uslug NZS, ki pa jih ne bom našteval.

3. Zakaj se te določeni mladi novinarji izogibajo?
zamudnik
# 01.10.2015 ob 09:04
innnn... prestop.
tigerček
# 01.10.2015 ob 09:00
Ivo Milovanović je (kot je že nekdo pred mano omenil) novinar, ki je prototip, kako se ne komentira zadev. Dejstvo je, da je na NZS že dolga leta alfa in omega delegiranja sodnikov eden in isti človek. Tudi dejstvo je, da je slovenska liga zelo siromašna tudi zaradi zelo slabih sodnikov, ki sodijo pri nas (razen redkih izjem). Najbolj zanimivo je pa to, da je Ivo to napisal šele zdaj, čeprav je to problem že dolga leta.....Tudi Ivo je bil "ubogljiv" in prizanesljiv novinar do vplivnih ljudi, da je lahko opravljal vse te funkcije in bil deležen ugodnosti.
Zato dragi Ivo, ta komentar med drugim opisuje tudi tebe.
zhak
# 01.10.2015 ob 07:45
Prekršek Španca nad Novakovičem, kaj je piskal sodnik? Enajstmetrovka za Špance, pa saj to je neverjetno. Veliko, veliko napak danes sicer zelo dobrega nemškega sodnika, se opravičujem, sodnika iz Francije, ki pa je v zadnjih minutah podlegel pritiskom argentinskega trenerja na klopi Špancev. Po moji uri smo že v sodnikovem podaljšku.

Zgornji tekst je sicer izmišljen, je pa po drugi strani kar šolski primer komentiranja Iva M.
Lovec
# 01.10.2015 ob 09:53
Ivo Milovanovič je dolgoletni športni novinar. Zgornji zapis pa je v posmeh vsem, ki ga berejo.
On ima odgovore na vsa vprašanja, ki jih v tekstu zastavlja.
Kako dobro mu je šlo, koje je bil prvi in edini komentator rokometa v času EP v Sloveniji itd. itd.
Omenjeni zapis bi moral nastati vsaj 35 let prej, pa bi mu čestital. Tako pa je dal po moje pol sveta čez na račun '' dobrega komentiranje '' oziroma služnosti.

Pa čeprav ima v nekaterih delih celo prav in se z njem strinjam.
Vision
# 01.10.2015 ob 09:25
Raje 10x Ivo kot tisto onaniranje na Barco in povzdigovanje posesti žoge nad samo igro - nogomet. Pri ivu vsaj ne rabim gledat na "mute", zaboga!
mojo
# 01.10.2015 ob 09:16
Bil je dober v 90ih. Vendar ga je sedaj čas povozil, že vsaj dobrih 5 let nazaj. Ima še tisti stari slog komentiranja. Novi, mladci (pa mi je redko kdo kul), so bolj energični, več/hitreje govorijo, razpolagajo z več podatki (najbrž bolje obvladajo tehmologijo - smart phone, tablice, WiFi ...), so tudi bolj strokovni, najbrž po večini trenirali do kadetov/mladincev.
Kakorkoli, ni ga potrebno pljuvati, ob njem s(m)o marsikateri gor rasli z nogometom. Naj pa sedaj pride nek nov, mladi val.

Kar se pa tiče vsebine članka, pa ... na zapadu ništa novog :)
melitam
# 01.10.2015 ob 08:46
zerdo_90

zadel si v polno.... hahahaha
Benten
# 01.10.2015 ob 09:40
Ivo, pejt v penzijo. Predlani je bilo že prepozno.
zerdo_90
# 01.10.2015 ob 09:15
Po moji oceni slaba sodniška odločitev
Urko
# 01.10.2015 ob 09:09
In kaj je bilo spornega v tekmi Domžale : Olimpija? Sem šel brat tisti link, ki je v članku in o sojenju piše le, da je bil Mitrović zaradi napada na nasprotnika izključen in da je Žganec zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavil gol Domžalčanom.

Sicer pa kar se Milovanoviča tiče... Prav nemogoče ga je poslušati, saj nima nikakršnega občutka za igro, večkrat pa sem si že tudi postavil vprašanje, če sploh pozna osnovna pravila. Prepovedani položaj je že ena izmed njegovih specialnosti.
čarli
# 01.10.2015 ob 15:48
Ni težava v tem, da narediš napako, temveč, da je ne priznaš, ne pojasniš javnosti (športnikom in navijačem) in se ne opravičiš.

In to piše nekdo ki ni vedel za pravilo zlatega gola leta 2001 (finale UEFA pokala) in je trdil, da je sodnik za 3 minute prehitro odpiskal konec podaljška:) Lahko bi se vsaj opravičil kasneje zaradi nepoznavanje pravil, pa se seveda ni. Verjetno še zdaj misli, da ima prav:)
Da ne pišem o tem, da bi se moral opravičiti vsem poslušalcem, ker so njegove oguljene fraze muka za poslušanje. Ene in iste fraze pa sevda uporabljajo tisti, ki nimajo pojma kar komentirajo...
jela
# 01.10.2015 ob 11:57
Modrijan6

Imam vtis, da tule komentarje piše mladež, ki se še rodila ni, ko je Ivo že blestel...

Morda sem starejši kot ti in Ivota kar dobro poznam. Kot človek ni slab, kot komentator pa me že doooolgo ne prepiča več.
jela
# 01.10.2015 ob 11:55
Modrijan6

Ja, za božjo voljo, kje si se pa ti vzela Jela, in od kdaj se ženske zanimajo za nogomet.....???

Zakaj pa bi morala biti Jela ženska????
intelekt
# 01.10.2015 ob 10:19
Kot si sam ugotovil, sodniki ki ne sodijo dobro kasneje izginejo. Ne vem kaj je narobe z nefinančnim načinom nagrajevanja oz. kaznovanja, ob katerega si se obregnil. Meni se zdi precej logičen - če sodiš dobro sodiš več, če sodiš slabo te počasi umaknejo (slabo sojenje nikomur ni v interesu. Pač sodniške organizacije so organizirane tako da ne perejo umazanega perila v medijih. V tem dejansko ne vidim nobenega problema.
Bi bilo pa dobro, ko bi razčistil tudi v reporterskih in novinarskih krogih. Recimo, ali je Stare kdaj odgovarjal za več kot očitno pijano komentiranje hokeja (po eni tretjini se je prenos selil v studijo zaradi "tehničnih" težav). O posledicah javnost ni bila obveščena, kljub temu da je RTV javni zavod, biti na delovnem mestu v vinjenem stanju pa je vsem jasno, da je kršenje marsičesa.
Namigujete, da bi se morale sodniške organizacije javno odzivati na očitke o slabem sojenju etc. Ali se RTVSLO kdaj javno odzove in obrazloži ali pa obsodi vaše slabo komentiranje (če malo prečešete javno mnenje boste hitro ugotovili da gledanje na uro in navajanje imen igralcev trenutno pri žogi javnost ne ocenjuje kot dobro komentiranje) ...
Lahko je obsojati druge, pa vendar je vedno dobro najprej pred lastnim pragom pomesti.
mc007
# 01.10.2015 ob 09:27
Saj moj komentar lahko brišete, a vseeno je nedopustno, da komentator na tekmi Domžale : Olimpija 2 leti nazaj komentira tekmo v anoraku NK Maribor.
zamudnik
# 01.10.2015 ob 09:12
Kadar komentira Ivo, tekmo kljub vsemu lahko gledaš. Kadar sta za mikrofonom znamenita brata, se pa samo živciraš zaradi njunega neutemeljenega kričanja in nadležnega domačijskega robljenja.
blekpero
# 01.10.2015 ob 09:05
Pustite Iveka pri miru.Ko bo prišel boljši boste lahko klicali po zamenjavi.Tisti iz SK-ja in STV-ja pa so skoraj vsi pod nivojem:''Kaj je zgrešil Messi.Pa to je neverjetno.''
Edino njegovo zagovarjanje Srečkota je mimo.Odvetniška pisarna.
cvicek
# 01.10.2015 ob 08:46
So ti krogi slučajno v hiši gluhih in naglušnih?

Drugače pa uvod v kolumno (drugih nebuloz niti nisem šel brat) opisuje komentatorja - dovzeten za pohvale, vse ostalo presliši.
kozorog1973
# 01.10.2015 ob 08:05
Vrata so prazna, ali je to priložnost?!?

genijalno:)
themetun
# 02.10.2015 ob 10:16
Ivo vseeno boljše komentira, kot piše. Po moji uri sem z barnjem članka zapravil nekaj minut. Pa to je neverjetno!
hrgotax
# 01.10.2015 ob 16:26
Modrijan6,
praviš, da je Ivo "špica", po drugi strani pa govoriš,
da so vremenarji na nacionalki "poden" v primerjavi
z napovedovalci vremena na drugih televizijah.
Ali se norca delaš iz drugih in tudi iz sebe?
A ti sploh veš, o kom pišeš?
Narobe svet ... Hahaha ...
kozorog1973
# 01.10.2015 ob 10:56
lepe cvetke nam je posejal Ivo, so ans pa vsaj nasmejale:)
tenisač
# 01.10.2015 ob 10:33
A ta posnetek iz turške lige, a to je prva al kakšna nižja liga?
komplikator
# 01.10.2015 ob 08:51
@SF0100:

Zaradi verodostojnosti tvojega komentarja, prosim, naštej VERODOSTOJNE posebne usluge NZS, ki jih imenjaš pod točko 2.

P.S.: Pa mi je popolnoma vseeno za delo g. Milovanoviča.
ikacbe
# 02.10.2015 ob 14:45
Modrijan6 - koliko jaz vem, je bil Ivo zaposlen v marketingu rtv slo, kot športni komentator pa se je ukvarjal honorarno. Torej dve plači za neumne nagovore po TV.
Če se motim, me prosim tisti, ki veste kej več popravite.
Moder
# 02.10.2015 ob 07:21
Obvezno narediti oddajo o nogometu, ki naj bi imela od komentiranja igre, sojenja in tudi kotiček za pravila nogometne igre. Sodniška organizacija pa mora imeti javno kontrolo sojenja. saj vemo, da so oni tisti, ki naj bi imeli škarje in platno. Strici , tete pri določanju sodnikov, tihi lobiji za nekatere ekipe, vse to so problemim ki uničujejo nogomet.
gizzy
# 01.10.2015 ob 21:59
Sodniška organizacija - korupcija, korupcija....vodilni na zvezi forsirajo svoje sorodnike do najvišjih pozicij...enkraten primer je omenjeni sodnik...
Žal najboljši sodniki redko dobijo priložnost biti najboljši, izjema je Skomina. Na tekmah prve lige se smešne stvari dogajajo, posrani glavni sodniki se tresejo od strahu, pomočniki zavaljeni in komaj laufajo, enkrat je en sodnik v MB mahal brez zastavice, po tekmah so cari in največji pijanci po bližnjih lokalih...
Komentar na sojenje je nekajkrat dal Milovan Nikolić na kanalu a po tekmah 1.lige, to je že korak naprej.
kopibrejk
# 01.10.2015 ob 21:44
Nič posebnega!
Kolumna Iva Milovanoviča
čarli
# 01.10.2015 ob 15:56
vreteno
Človek, ki nikoli ni razumel nogometne igre. Zato od njega, med prenosom, ne morete dobit nobene strokovne informacije oz. vsaj površne razlage dogajanja na terenu. V zameno so tukaj standardne fraze (čas po moji uri, kdor ne da dobi, neskončno naštevanje nepomembnih podatkov, ...), ki zapolnijo velikansko luknjo neznanja. O tem, da več časa gleda v neke zapiske (ali kam drugam), kot na zelenico in s tem posledično govori neumnosti pa nima niti smisla razpravljati, ker to že spada v kategorijo humorističnih vložkov. Mladi novinarji bi res morali gledati njegove in prenose Andreja Stareta, kajti le-ti so zelo dobri primeri slabega komentiranja in tega kako ni treba opravljat ta poklic.

Amen:) Pa lepo da si omenil stareta, ker njegova kvaliteta poročanja rapidno pada. No saj je že prej znal navesti kopico netočnih podatkov med prenosom, ampak to da pa na lanskih OI ni vedel niti za osnovna pravila v hokeju pa pove da ga je čas prehitel.
B in .
# 01.10.2015 ob 14:52
Vrata so prazna, ali je to priložnost?!?

Odvisno kdo igra ...

Drugače pa. Stare je za atletiko in hokej. Ivek pa pogojno za rokomet. Vse ostalo je mrk, kar se tiče znanja in poznavanja teh dveh. Gore googlovih statističnih podatkov zame niso kvalitetno komentiranje (stare).
Modrijan6
# 01.10.2015 ob 12:29
@jela

Zato, ker je Jela ženskega spola......., in Jelo celo poznam, ki dela kot novinarka v Kulturni redkacija Dela. Toliko, pa lep pozdrav; Modri....................
SLOBloodPatriot
# 01.10.2015 ob 11:44
*čelu
pinkfranc
# 01.10.2015 ob 10:57
pa zadnjič se je sodnik v nemškem DP, ki je dosodil šenkan penal Bayernu proti Augsburgu, ki je tako zmagal 2:1, tudi opravičil.
pinkfranc
# 01.10.2015 ob 10:55
če bi bilo kaj vprašljivo na tekmi Domžale:Maribor, oz. kateri koli drugi tekmi brez Olimpije, in je tudi že bilo, ne bi bilo tega članka oz. ga ni bilo.

zato sum na njegovo ubogljivost tudi obstaja. ali pa privrženost? tega v prispevku nič kaj ne omenja, pa bi znal bit tudi en ključnih razlogov za napake sodnikov. ti so najprej ljudje, pomeni imajo čustva, vsak se nekam nagiba. res objektivnih ljudi ni, zato tudi sodnikov ne more bit.
qwertz
# 02.10.2015 ob 00:26
Meni je Ivekovo komentiranje malo predolgočasno (tu ga doktor šiša na cli črti). AMpak že za brata Obrez je car, primerjava z onim amaterjem iz A kanala pa je zanj žalitev...
Dečko še govorit ne zna, o nogometu nima pojma groza od groze...
melanholik
# 01.10.2015 ob 10:53
Ivo res ni nič posebnega, ampak - a res kdo misli, da je slabši od kakega Lukača? Pa ta in podobni, kot prvo, nimajo pojma o slovenščini, in kot drugo, so popolnoma nerazgledani. Najverjetneje v mestu, kjer komentirajo, poznajo samo letališče in stadion.
Milovanovič ni nič posebnega, ampak, žali bog, osnove ima pokrite. Ti novodobni mladci imajo probleme že s tem.
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Ivo Milovanovič
link
Primer Kampl: Reprezentanca je nekaj več
104
31. avgust 2017 ob 08:01 Mene novica o ravnanju Kevina Kampla ni presenetila. Je pa res, da je nisem pričakoval v tem trenutku.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
63
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo