Lajna. Evroliberalna lajna: reforme, reforme, reforme. Foto: BoBo
Lajna. Evroliberalna lajna: reforme, reforme, reforme. Foto: BoBo

Takšno 'prijateljsko' spodbujanje nižanja plač, pokojnin in privatizacije sredi velike naravne nesreče ni nič drugega kot sovražna neoliberalna doktrina šoka. A gozdovi bodo zrasli, tudi daljnovodi bodo obnovljeni; ob naravni nesreči znamo stopiti skupaj.

Grozi pa nam večja, trajnejša nesreča, razprodaja nacionalne lastnine. Zanjo lepo stopajo skupaj stranke, vlada in predsednik države. In EU.

Državljani pa ne le da ne stopimo skupaj in ne zamenjamo sistemsko skorumpirane politike; zdi se, da po desetletjih takšne politike, pa liberalne propagande zasebnih medijev in potrošniške BTC-kulture te grožnje niti prepoznamo ne.
In tako bo za gospodarskega ministra nastavljen gospod Dragonja, ki je tujcem nepotrebno prodal Lek; zdravstvenega ministra, ki bi počistil ta hlev, ni od nikoder, vlada pa še naprej počaaasi 'pomaga' gospodarstvu in pušča slabi banki, da rešuje tajkune in pripravlja največji rop skupnega dobrega v samostojni Sloveniji.

Ni čudno, da za ameriškega veleposlanika predčasne volitve niso potrebne, saj, kot pravi: Bratuškova odlično uresničuje program Janševe vlade. Gospod Lukšič pa v isti sapi poziva k enotni levi fronti in zmerja nove leve stranke!

Lahko noč in srečno.