Kolumne
biatlon
Jakov Fak je svoje opravil, vse preostale čaka premislek. Foto: Reuters
VIDEO
Fak odstopil od kandidatu...
VIDEO
Največja zasedba Slovenij...

Dodaj v

Primer Fak: Obsojeni smo na vrtenje v kazenskem krogu

Kolumna Slavka Jeriča (186)
28. januar 2018 ob 06:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ameriška vojska se je ob koncu 40. let prejšnjega stoletja znašla v hudih težavah, saj se je vse več pilotov v testnih preletih poškodovalo ali celo umrlo.

Ko so izključili mehanske napake, se je kot logična rešitev ponujala "napaka pilotov". A tudi to se je kmalu izkazalo za napačno domnevo, pravi odgovor se je skrival v besedi povprečje. Tako je, matematični izraz je bil kriv za porast števila letalskih nesreč. Ko so od 20. let naprej oblikovali pilotov sedež, je bil ta razvit na podlagi povprečij, pri tem so bili upoštevani ključni podatki (kot so dolžina rok, nog, velikost dlani ...). Na podlagi teh povprečij je bilo razvito optimizirano delovno okolje, ki naj bi pomagalo pilotom.

Problem je skušal razumeti in rešiti vojak Gilbert Daniels. V raziskavo je povabil 4.000 pilotov in jim izmeril deset telesnih značilnosti, za katere so bili takrat prepričani, da vplivajo na kakovost pilota (in seveda posledično oblikovanje kokpita). Kaj so pokazali rezultati? Daniels ni našel niti enega pilota, ki bi bil hkrati povprečen po vseh desetih merilih. To spoznanje je omogočilo prilagoditev kokpitov, zaradi česar so vsi piloti z različnimi telesnimi značilnostmi lahko upravljali letalo.

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je v začetku tedna napovedal akcijo, s katero naj bi izbral nosilca zastave na odprtju olimpijskih iger v Pjongčangu in javnosti v glasovanje predlagal tekačico Vesno Fabjan, biatlonca Jakova Faka in hokejista Mitjo Robarja. Zgodba je svojevrstni preobrat dobila v petek, ko se je Fak zaradi "uničujočih komentarjev" odločil, da umakne svojo kandidaturo. OKS je v prvi izjavi za javnost zapisal, da "z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremlja odzive športne javnosti in nekaterih slovenskih medijev glede kandidature Jakova Faka".

Pravzaprav je to pismo in ta razlaga naredila dogodek, ki ga prej skoraj ni bilo zaznati. Od najave dogodka namreč nisem nikjer zasledil 'žal besede' zoper Jakova Faka. Očitno nisem bil edini, saj se je v petek precejšnji del javnosti trudil poiskati te sporne odzive. Po dolgem iskanju medijev sem našel le zapis Ekipe (ki je potem v slogu pozabljive zlate ribice ploskala odzivu slovenskega biatlonca; isti medij je še izraziteje na ogenj nacionalizma črke zlival v času evropskega prvenstva v rokometu na Hrvaškem) ter nekaj drobcev po spletnih forumih. Ki pa so - sploh v primerjavi s težko izmerljivo podporo, ki jo je bil slovenski biatlonec deležen v petek - res kaplja v morje (in da ne bo pomote - vsaka tovrstna kaplja je preveč!).

In tu pridemo do problema svetovnega spleta. Omogoča izenačevanje kakršnih koli stališč. Ves gnoj (žaljive, rasistične, lažne vsebine ...) dobi pospešek in glasnost. Nekaj, kar bi ostalo na robu šanka, se kar naenkrat izstreli v ospredje. Dobi energijo, moč in lahko zaseje dvom o pravilnosti nečesa, o čemer ne gre dvomiti. Na neki točki smo se najbrž že poenotili in strinjali o nevarnosti potenciala sovražnega govora. In še kaj drugega, recimo o koristih, ki jih prinaša cepljenje. Ali o tem, da je Zemlja okrogla. O prvi temi v Sloveniji prevečkrat slišimo skeptike, o drugi pa imajo veliko povedati v ZDA.

Beseda gonja, ki jo uporablja OKS, pomeni močno, organizirano delovanje proti nečemu. Take gonje ni bilo, kar pa seveda niti slučajno ne pomeni, da je treba biti strpen do trolov. Verjamem, da je vsak tak zapis, ki ga je dvakratni svetovni prvak videl, neprijeten, kar pa najbrž še bolj velja za "čudna telefonska klica, ki ju je prejel". Vsako tako dejanje lahko zmoti športnikovo koncentracijo in ruši mozaik, ki ga gradi in sinhronizira za najpomembnejša tedna v štiriletnem ciklusu. Ni presenečenje, da se je tekmovalec hitro odločil, da bo vse svoje misli usmeril le na podiranje tarč v Južni Koreji.

Je pa morda še bolj problematičen zadnji del zapisa, v katerem pri krovni športni organizaciji pišejo, da v "športu nikoli ne bodo dovolili, da bi se preštevali". A kaj drugega je glasovanje za zastavonošo? Ali ni ravno to preštevanje? Morda je bila ideja v osnovi dobronamerna, ampak športniki pač niso tekmovalci v resničnostnem šovu, ki se za vsako ceno borijo za zmago pri glasovanju. Nošenje zastave ni zmaga, je simbolno dejanje, ki med drugim izpostavlja vse delo, ki ga je posamezni športnik opravil v svojem življenju, pri tem ponosno nosil simbole svoje države in z njimi tudi osvajal medalje. Kot je to Jakov Fak počel v slovenskem dresu in navduševal slovenske navijače.

Vsi smo piloti svojega letala, razmah komunikacijskih tehnologij omogoča primerjavo v različnih parametrih, hkrati pa omogoča ogled sosedovih nastavitev. Smo v trenutku, ko sedimo za orodjem, ki je brez dvoma koristno, a ker ga očitno še ne znamo (ali nočemo) uporabljati, lahko škodimo sočloveku. Odgovornost se začne pri vsakem mediju. In pri vsakem posamezniku.

V tem trenutku smo vsi (mediji, OKS, javnost) obsojeni na kazenski krog.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
skoviik
# 28.01.2018 ob 07:07
To se je zgodilo pri Faku, enako se dogaja pri poročanju o zdravstvu, gosodarstvu , šolstvu..
...ravno zato medijem ne verjamem prav NIČ, edino športni rezultati so verodostojni, vse ostalo je mnenje in zgodba posameznika, ki ga "požegna" neki urednik, ki je ravno tako posameznik. Izjave se jemjle iz konteksta, izjave se reže itd...
exwannabe
# 28.01.2018 ob 06:58
Ali smo res postali tako občutljivi in nam bo nekaj trolov kmalu narekovalo kako živeti... lol ...živel trolizem...
skoviik
# 28.01.2018 ob 07:02
bravo Slavko, lepo zapisano in exwannabe ravno tako
heron
# 28.01.2018 ob 07:41
Ali se še v kateri drugi državi izbira zastavonošo preko faceboka? Kdo je dosedaj odločal o tem? Ali se preko fb sprašuje za plačo SDH,plačo funkcionarjev OKS,,.....? Take stvari s ene delajo na tak način,to je bla prvošolska napaka. Najbolje da še preko fb delamo volitve,čeprav ga mnogo,mnogo ljudi nima,še je nekaj pametnih,.. Jakov Fak pa je super oseba,super športnik in ga podpiram.
Breathe
# 28.01.2018 ob 08:10
Primer Fak je tipičen primer fakenews.

Pravzaprav, faknews.
Quatebriga
# 28.01.2018 ob 08:00
Kolega ze nekaj dni mrzlicno isce te famozne zapise na forumih in jih ne najde. Nekako sklepam, da si je OKS to gladko izmislil in so razlogi za Fakov umik cisto drugje.
veza
# 28.01.2018 ob 07:09
Ne razumem primerjave s piloti in kokpiti z našo izbiro zastavonoše, vsekakor so pri tej naši zadevi mnogi pretiravali, pretiravanje pa je značilno za osebe ali skupine, ki jim manjka samozavest.
Dajmo to končat, vsako nadalnje pretiravanje bo zares škodilo športu, športnikom in vsem nam.
Gremo dalje, srečno, Slovenija!
In prepričan sem, da nikoli nismo bili vsi enakega mnenja, ko je šlo za nosilce zastave na otvoritvah, mogoče pri Bojanu Križaju, čeprav jo je potem na zaključni slovesnosti nosil Jure Franko, ker je pač osvojil medalje v takratnem Sarajevu.
miranpohar138
# 28.01.2018 ob 07:41
Sam sem vedno bolj prepričan, da je Jakov Fak dobil grožnje s strani Hrvatov, kajti težko si predstavljam, da bi ob vsem tem, kar se zadnja leta dogaja med Slovenijo in Hrvaško, Hrvat (ki je povrh vsega še odličen športnik z odličnim znanjem slovenščine) nosil slovensko zastavo in to na olimpijskih igrah. To bi bilo za Hrvate ponižujoče.
Druid
# 28.01.2018 ob 08:32
No, pa glasujmo:
+ znizajmo placo OKS
- placa ostane ista
naš človek
# 28.01.2018 ob 07:50
Še enkrat, 3. člen ustave RS:
"Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov"

Ne glede na narodnost, kraj rojstva, levo/desno politično prepričanje, če misliš, da je Slovenija najboljša ali pa najbolj pokvarjena država na svetu itd. Tako kot Fakove medalje štejemo na slovenski kupček ne glede na simpatičnost, hrvaškost, naglas, za koga bojda tekmuje itd... Nisem še idel, da bi se jim kdo odpovedal pri statistiki, enako velja za Tino Maze, Zahota, Randolpha ali kdorkoli že vam gre najbolj na živce.
andraš
# 28.01.2018 ob 08:03
"Expat2015"
Kateri športnik pa ne osvaja medalj zase? Mi vsi jih pa pri tem podpiramo. Prenehajte gledat šport in namesto tega naredite nekaj zase...npr. začnite se ukvarjati s športom, ali pa z lopato na vašem vrtu...
Micesar
# 28.01.2018 ob 07:52
Žive naj vsi narodi... kako lep začetek naše himne
vzdev
# 28.01.2018 ob 07:46
Fak je Hrvat in se ima tudi sam za Hrvata. Sam je priznal, da je njegova himna Hrvaška, in da je upal, da bo lahko ostal na Hrvaškem. On tekmuje v Sloveniji samo zato, ker ima tukaj boljše pogoje. In zato tudi nebi bilo prav, da nosi zastavo, če pa imamo na drugi strani mnogo športnikov, ki bi z večjim ponosom nosili našo zastavo.

Druga stvar je, da je Fak že nosil zastavo na otvoritvi. Zakaj bi imel en športnik to čast, da bi lahko dvakrat nosil zastavo? Ni boljše, da jo nosi nekdo, ki jo še ni nikoli?

Zato je pa OKS- neumna, da ga je predlagala za to. Pa tudi če nebi bilo nobenega glasovanja nebi bilo razlike. Tudi če bi samo rekli, da bo on nosil zastavo bi se vsuli komentarji.
kralj matjaž
# 28.01.2018 ob 08:23
Dogajne okoli Faka je čudno.
Teh zlobnih, zapisov ni nikjer, do sedaj jih ni še nihče pokazal, tako da se poraja vprašanje, ali je v ozadju kaj drugega in je narodnost izkoriščena za prekrivanje političnih igric na OKS?
artoum
# 28.01.2018 ob 08:05
ma kaj pogrevate to staro župo, ki vsem samo škodi?
DR-STARE
# 28.01.2018 ob 07:24
Filip Flisar
Uomo Tigre
# 28.01.2018 ob 08:24
Bravo Slavko.

Oks in mediji totalno pogrnili. Vso veljavo so dali prgiscu zafrustrirancev. Mnenje vseh nas ostalih pa dali v nic.
rdečinavijač
# 28.01.2018 ob 08:24
Tole si je OKS sam "zakuhal", v bistvu pa splaniral. Pa vse bolj se mi zdi da je bilo to z njihove strani vse skrbno načrtovano za dvigovanje pozornosti. Najprej Jakova nominacija, za katero so vedelo, da bo nekaj negativnih mnenj, potem napihovanje kako je tega ogromno in kako močno žaljivi in negativni so (tega sploh ni bilo v taki meri), nato načrtovan "umik" Jakova in na koncu zgražanje medijev in tema št.1 za cel teden. Vse za "nabiranje klikov", kajne OKS?
Tetameta
# 28.01.2018 ob 08:21
Pravzaprav je to pismo in ta razlaga naredila dogodek, ki ga v bistvu (prej) ni (bilo). Od najave dogodka namreč nisem nikjer zasledil 'žal besede' zoper Jakova Faka.
No, bravo. Končno je nekdo povedal resnico.
Miš
# 28.01.2018 ob 08:18
RTVSLO, a bi nehali tak cirkus okoli Faka zganjat? Človek res rabi ravno zdaj pred olimpijado take stvari. Dajte mu mir, da se, tudi psihično, v miru pripravlja na najpomembnejše tekme v sezoni. Upam le, da je sam toliko pameten, da vsega tega ne bere.
Bo kasneje še dovolj časa za razprave o zaplankanosti Slovenceljnov.
sistema
# 28.01.2018 ob 08:11
Hihihi. Faknews. Bravo...
apollo11
# 28.01.2018 ob 08:31
Dajmo ponoviti. Izključni krivec za nastalo situacijo je OKS in njeni funkcionarji. Sramota kakšni amaterji so to. In zato bi moralo odstopiti celotno vodstvo OKS. Sramota kakšen cirkus so s svojo nesposobnostjo naredili.

Fak je super dečko, mene nič ne moti, če nosi zastavo. Mislim, kot da je to tako pomembno. Tistih neumnih trolov sploh ne jemljem resno, čez glavo imam pa na drugi strani tudi dežurnih pridigarjev in varuhov "morale", ki sedaj iz muhe delajo slona in vse počez zganjajo cirkus, kako smo Slovenci nacionalistični in rasistični narod. Podn.
RJSlo
# 28.01.2018 ob 08:27
Domovina je ena
nam vsem dodeljena
in eno življenje
in ena smrt.
-----------------------------------------------
No ja. Dober povzetek dogajanj okoli naše zastave. Kdor je spremljal dogodke okoli prihoda Jakova Faka v Slovenijo ve, da so mu polena metali na obeh straneh Kolpe. Javno in jasno je takrat povedal, da so pogoji za treniranje in za nadaljnje tekmovanje v Sloveniji boljši. Če se v to šteje, da mora vzeti tudi slovensko državljanstvo, je to pripravljen narediti. In ga je vzel.

Za primerjavo si poglejmo slovensko oziroma "slovenačko" nogometno reprezentanco. Direktor Olimpije, predsednik NZS, itd.

Za primerjavo si poglejmo še nekatere vodje sindikatov. Ali pa kulturo, nevladne organizacije, poslance, sodstvo, itd.

"Slavnostni" govornik ob dnevu spomina na žrtve holokavsta je bil Goran Vojnović.

Naj nadaljujem z naštevanjem? Koliko se oni počutijo Slovence in koliko ne? Koliko oseb, po večdesetletjih bivanja v Sloveniji, še vedno noče govoriti slovensko?

P. S. Jakov je povedal, da kljub slovenskemu državljanstvu ostaja Hrvat. Koliko oseb od naštetih upa javno povedati, da kljub državljanstvu ostajajo Srbi, Makedonci, Bosanci, Hercegovci, itd.? Domnevam, da bo Jakov ob koncu kariere vrnil slovensko državljanstvo in vzel nazaj hrvaškega. Toda on ni prišel zaradi politike. Prišel je zaradi športa. Če pri tem nosi slovenski dres, doseže kakšno medaljo bo v vseh analih in statistikah zapisano, da ima Slovenija medaljo v biatlonu in ne Hrvaška.

Ob vsem tem je Jakov tudi pameten fant, ki je vedel kaj ga čaka z obeh strani Kolpe pa se je vseeno odločil za šport, ponavljam. Odločil se je za šport.

Jakov častno zastopa slovenske barve na tekmovanjih. To je pa tudi vse, kar lahko zahtevamo od njega. Če bi nosil zastavo bi bila to, vsaj jaz to tako vidim, še dodatna spodbuda na tekmovanjih. Ker bi to pomenilo, da smo ga sprejeli medse.
drg
# 28.01.2018 ob 09:13
Mi je pa škoda, da niso tako občutljivi tudi naši poslanci. Če bi brali naše komentarje .. uff .. bi imeli že zdavnaj prazen parlament.
prizemljen
# 28.01.2018 ob 08:49
Hvala S. Jerič, da ste se potrudili in potrdili to, kar so mnogi že povdarjali, da OKS muti.

veza
Zastavo v Sarajevu je nosil Franko in ne Križaj. Križaj je izrekel ( in malo pozabil) prisego.
sistema
# 28.01.2018 ob 08:11
Potem naj jo pa Mijatoviç iz fuzbal zveze nosi. Znanje jezika ni pogoj.
Bivši uporabnik
# 28.01.2018 ob 09:31
Jakov Fak ne bo nastopal kot zastavonoša. Case closed. Kaj pravite? Končamo debato o tem za vselej in gremo naprej?
Benji
# 28.01.2018 ob 08:02
Faku je padla tekaška forma, tudi če ustreli 10/10 ali 20/20 na olimpijskih igrah verjetno ne bo veliko naredil, zdaj pa že išče izgovore. Naj raje trenira tek kot pa da bere spletne komentarje. Obstaja pa seveda možnost da so ga pritisnili kaki hrvaški vojni veterani, Bad Blue Boysi ali kaj podobnega.
Spet ponavljam, politiki in mediji ustvarjate sovraštvo med prijateljskima država, vse za rejtinge.
Dictamus
# 28.01.2018 ob 09:54
Gonja, ki je sploh ni. Res je.
Jaooo, ne morem verjeti, da se vsi mediji, zdaj še športniki, javno zgražajo nad 5% "negativnih" mnenj (ki so še bila jasno utemeljena zakaj naj ne bi Jakov nosil medalje). In nas imajo za kavčarje, ki v življenju niso nič dosegli (J. Košir na 24ur).
A tistih 95 % pa ne obstaja ali kako?
Če bi bili skakalci na otvoritvi OI, do tega sploh ne bi prišlo - ker bi zastavo nosil Peter Prevc - ki si to najbolj zasluži (če gledamo uspehe na prejšnjih OI in v letih po njih)!!
In dovolj je s tem! Ubadajte se raje s pomembnejšimi temami!
paver
# 28.01.2018 ob 08:43
Organiziranje glasa ljudstva je dobro premišljena provokacija v kateri bi Slovence prikazali kot nacionaliste, ksenofobe ali že kar nacifašiste. Organizator je namreč dobro vedel,da se bo našel kdo, ki bo objavil žaljiv komentar.Spomnite se žaljivih komentarjev Tini Maze in Masiju.
Ob medijski gonji kakšni nacionalisti da smo Slovenci me sploh ne čudi , da so nastavili mino.
nvk
# 28.01.2018 ob 08:29
isti medij je še izraziteje na ogenj nacionalizma črke
Na neki točki smo se najbrž že poenotili in strinjali o nevarnosti potenciala sovražnega govora.
Ves gnoj (žaljive, rasistične, lažne vsebine, ...) dobi pospešek in glasnost.

In kdo presoja kaj je žaljivo, kaj je sovražni govor, itd.? Najverjetneje isti idioti, pardon NOVINARJI, ki so ustvarili ves ta cirkus?
Bregas
# 28.01.2018 ob 12:05
Jaz že skoraj 20 let živim v tujini in niti slučajno ne bi vihtel zastave države, v kateri živim, na nobeni prireditvi. Če bi kjerkoli vihtel katerokoli, bi bila to slovenska. Če bi bil jaz Jakov, ne bi hotel vihteti slovenske zastave, ker ne bi bila moja. Pač živim in delam v tujini, bojujem se za njihove barve, če hočete, ampak ostajam samo in le Slovenec. Tako kot Jakov, kot tudi sam poudarja, kljub vsemu ostaja samo in le Hrvat. In tako je tudi prav.
POIVRE
# 28.01.2018 ob 09:29
Zadeve nisem spremljal in me zanima kdo je ta večkrat omenjena javnost, ki se je negativno odzvala na izbiro Faka za nosilca zastave?
veza
# 28.01.2018 ob 09:13
garmond
# 28.01.2018 ob 09:03

@apollo11
Imaš prav, Slovenci kot celota nismo nacionalistični in rasistični (sam k temu dodajam še ksenofobni) narod. Tam nekje okoli 15% pa jih je.


jaz ne bi tu razglabjlal o procentih in nacionalizmu, ker imamo za to različna merila, vsako drugačno mnenje še ni rasizem, "vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje".
Če je mene motilo, da so na Prešernovi proslavi brali Zdravljico (ali Zdravico) v tujih jezikih, ker po mojem to ni primerno za praznik naše umetnosti in našega jezika, smatram, da nisem nacionalist, ker sem tudi dodal, da bi to lahko predstavili v okviru kakšnega drugega dogodka, za mnoge sem pa postal zaplankanec in tako dalje.
To nošenje zastave so sedaj tako spolitizirali in zakomlicirali, da je joj, čimprej končat, jutri bodo določili in konec besed.
Bivši uporabnik
# 28.01.2018 ob 08:52
Freestar, ti pa nisi ravno podučen? Pametuješ o medaljah, zaslužnosti - pa povej, ajnštajn, kdo v slovenskhih športnikov, ki se odpravljajo na igre, ima več uspehov od Faka?
BTW, Jakov Fak je osvojil naslov svetovnega prvaka in ne 'samo brona na OI za Hrvaško in nekaj zmag, v svetovnem pokalu, kot si napisal.
nevihtnik
# 28.01.2018 ob 08:33
@Onkraj
Ko ekstremna levica zazna, da produkcija nacionalizma ni bila uspešna, proba šestmilijonovprocentno asimiliranega Jakova, njegovo luštno gorenjščino, rezultate, skratka same superlative, degradirat na raven sirskega brivca, ki se je prilagodil zgolj Rogovcem. Ne, nista enaka.
heron
# 28.01.2018 ob 11:23
Zakaj pa ni OKS glasoval preko FB kdo bo predsednik OKS? Zakaj ne glasujemo preko fb kakšne plače bi imeli,....?
veza
# 28.01.2018 ob 09:39
Breathe
maxbernie

Naj zastavo dosmrtno nosi Borut Pahor, pa bo nekaj časa mir.
DvcHD
# 28.01.2018 ob 09:29
Zakaj bi sloh kdo nosil SLO zastavo ? Slovenije itak ni več naša , Slovenija je od bankirjev ,ker smo tolk zadolženi ,če pride zdele v Slovenijo Rothschild pa reče "spraznte triglavski narodni park za 14 dni, ker si bom prišel noge namakat" ga boste spraznl .Zato raje noste zastavo od banke
Bivši uporabnik
# 28.01.2018 ob 09:28
Predlagam ustanovitev Ministrstva za nošenje zastav s podministrstvi za Letne OI, Zimske OI, svetovna prvenstva, evropska prvenstva, vaško ligo in nastope kar tako.
200 novih delvnih mest zagotovljeno.


Bravo, to ti pa stisnem velik + :)
Da pa bo res delovalo, mora priti pod jurisdikcijo precednika Borata. On bo določal velikost zastave in kola in naklon mahanja, ker v tem je res ekspert.
drg
# 28.01.2018 ob 09:24
"100" let levičarske oblasti .. zdaj celo z ustavno večino .. bojda pa smo Slovenci veliki nacionalisti, ksenofobi, rasisti, ... Ne gre skupaj, kaj?
veza
# 28.01.2018 ob 08:39
apollo11
# 28.01.2018 ob 08:31

bravo, jaz bi določil, naj jo vedno nosi najmlajša(i) športnica(k) in se ne bi nikoli več kregali.
Datum rojstva ja znamo prebrati.
veza
# 28.01.2018 ob 07:46
Osebno sem za to, da vedno nosi zastavo najmlajša ali najmlajši športnik oziroma športnica, da ne bi več prihajalo do takih komedij!
tedomedo
# 28.01.2018 ob 07:34
Zdaj bo tak cirkus nastal, da bo morda vsa ta olimpijada posvečena temu. Prav nič ni za komplicirati, saj imamo še koga, ki ima dovolj moči, da bo lahko nosil zastavo nekaj minut.
Janezski
# 28.01.2018 ob 11:41

kislec
# 28.01.2018 ob 11:03
Prijavi neprimerno vsebino
Tule je polno vseznalcev :
Prosim, potrudite se in izbrskajte kakšne take podobne primere, da je državno zastavo na otvoritvi vihtel "uvožen" športnik:

recimo da bi kakšno od evropskih zastav nosil pingponkaš iz Azije ali dolgoprogaš iz Kenije .

(PS V izogib nesporazumom: pod "uvožen" ne mislim takih, ki so gor zrasli pri nas (recimo Dragića), temveč (enako kot Jakov) Marley Ottey, Tonček Randolph, Ana Muzičuk...i


Se strinjam.
kislec
# 28.01.2018 ob 11:03
Tule je polno vseznalcev :
Prosim, potrudite se in izbrskajte kakšne take podobne primere, da je državno zastavo na otvoritvi vihtel "uvožen" športnik:

recimo da bi kakšno od evropskih zastav nosil pingponkaš iz Azije ali dolgoprogaš iz Kenije .

(PS V izogib nesporazumom: pod "uvožen" ne mislim takih, ki so gor zrasli pri nas (recimo Dragića), temveč (enako kot Jakov) Marley Ottey, Tonček Randolph, Ana Muzičuk...i
veza
# 28.01.2018 ob 09:46
kapljač
# 28.01.2018 ob 09:43
strinjam se z ugotovitvijo stanja, o vzrokih za to pa nekoliko manj ali sploh ne, to stanje obstaja po celem svetu, je pač stranski produkt globalizma in sodobni medijev, ne dogaja se to samo in zgolj v Sloveniji, kaj meniš?
Bivši uporabnik
# 28.01.2018 ob 09:45
Naj zastavo dosmrtno nosi Borut Pahor, pa bo nekaj časa mir.

Ne kliči hudiča :) :) :)
Breathe
# 28.01.2018 ob 09:14
Predlagam ustanovitev Ministrstva za nošenje zastav s podministrstvi za Letne OI, Zimske OI, svetovna prvenstva, evropska prvenstva, vaško ligo in nastope kar tako.
200 novih delvnih mest zagotovljeno.
Slavko Jerič
link
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Več novic ...
Kazalo