Igor Vidmar je kolumnist Studia City. Foto: BoBo
Igor Vidmar je kolumnist Studia City. Foto: BoBo

Telekomunikacije niso strateške, ampak Luka, železnica, skratka, nadaljeval bo politiko vlade, ki sta jo odnesli korupcija in vstaja, in nato še vlade, ki je nadaljevala isto smer razkroja in bila za to hudo volilno kaznovana. Premier pa bo uporabil veliko volilno podporo, ki jo je dobil za spremembo, za nadaljevanje te 'evrokvislinške' politike ne glede na strm padec podpore javnosti. Strinja se celo, da za razprodajo ni ekonomskih razlogov, a kaj bi to, če pa gre za verodostojnost.

Prosim? Le za koga je lahko verodostojno potrjevanje zablod in nesposobnosti prejšnjih vlad? To skrivnost je s tujko kredibilnost razkril predsednik državnega zbora vpričo dr. Mencingerja in množične peticije proti razprodaji. Ne gre za verodostojnost do lastnih državljanov, ampak za verodostojnost do neoliberalnega Berlina in Bruslja.

Oprostite, g. premier in gospoda iz kvaziopozicije, ki mu je vedno bliže, posebej SDS, ki se dela, da njen vodja nima nič z velikim skokom javnega dolga, z razprodajo Mercatorja itd.

Razprodaja ni očiščujoči izstop politike iz gospodarstva, pač pa je kapitulacija take politike pred lastno nesposobnostjo in koruptibilnostjo. Je opustitev odgovornosti za javno dobro, navzven pa podložnost, vazalstvo.

Spoštovani, če bomo dovolili, da gre tako naprej, kmalu ne bomo le podlaga tujčevi peti in dobri stari hlapci kot v rajnki Avstriji, ampak bomo hlapci hlapcev.

Lahko noč in srečno.