Kolumne
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.4 od 29 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

"Šašavi" Američani in prosvetljeni evropski vladalci

Kolumna Studia City
14. november 2016 ob 21:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

So pa res »šašavi« tile Američani, kajne?* A prosvetljeni evropski vladalci so zaskrbljeni: Trump, kot da je načel samoumevnost evro-atlantskega soglasja o demokraciji kot fasadi za vladavino bolj ali manj enih in istih elit v službi globalnih korporacij in bank.

Te, tudi liberalne, so odgovorne zanj; evropskih elit odziv na finančno in begunsko krizo, ki sta prizadeli cele države, regije, ne le Grčijo, pa je odgovoren za vzpon nacionalizmov. Ob odsotnosti pomeščanjene levice tako evropski Trumpi demagoško izkoriščajo velike deficite demokracije, solidarnosti, evra, begunske politike itn. Aktivirali so molčeči del javnosti, ki so jo desni in levi liberalci ignorirali, in tako je bil v ZDA izvoljen grozni Trump.

No, tudi mi imamo svoje Trumpe, enega smo izvolili za predsednika države. Novi ameriški red bo morda najbrž še slabši, bo pa bolj očiten: protesti so se takoj začeli, drugače od konsenzualne dvoličnosti evropskega socialnega neoliberalizma z 20 milijoni brezposelnih.

Tudi naši moderni sredinci so svojo naravo skrivali za moralizmi in pravnostjo, da smo jih izvolili, zdaj pa lagodnost, elitizem, privatizacije, malo skrbi za revne, bolnike, pa več tolerance za sistemsko korupcijo itd. Ampak zdaj je Slovenka v Beli hiši! Naši velmožje se bodo poleg krila g. Merklove lahko oprijeli tudi krila ameriške prve dame! Njen uspeh je zgodovinski tudi za Slovenijo, tako je sam premier v abotnosti tekmoval s prilizovanjem ministra Krjavlja in pop televizij.

Lahko noč in srečno.

*Prosto po Asterixu.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
PONOS
# 17.11.2016 ob 10:53
Pahor ni enako Trump bolj enako Obama.....
Velika moralna usta nič od zadaj....oziroma so od zadaj ko je bil premije ..sedaj je funkcija tako abotna da se lahko sprosti menim fa je služba predsednika države Slovenije najlepša služba na planetu...
fantasycamp
# 15.11.2016 ob 00:02
Dober pogled nato situacijo

mocco
# 17.11.2016 ob 14:03
barezi

# 16.11.2016 ob 12:02
Prijavi neprimerno vsebino Establishment (pri nas rdeča tovarišija) so zgodovina! Ljudje so željni starih krščanskih vrednost (ne kradi, ne laži, ne ubijaj...), etike in morale, nočemo več liberalnega bulshita.


Hahahah ta je pa dobra. Mislim da si ljudje predvsem želijo sprave, miru in poštenja. Napihovanje ene ali druge nategancije (kar socializem in RKC-na žalost tudi krščanstvo sta), na žalost narodu ne prinaša nič dobrega. Kdor hoče met tita na steni naj ga ima, kdor pa Kristusa pa tut. Ni pa potrebe na vsakem vogalu razpravljati, kdo je koga ubil 70 let nazaj, ter se nato na podlagi tega še ločevat....

pa lp
Hud Hren
# 18.11.2016 ob 18:48
Čeprav so stvari sila resne in usodne, popravek malce za šalo; Njihov je KRAMP naš le TRAP.
kroksi
# 15.11.2016 ob 11:22
Vidmas si lepo zapakiral, da se ne zameris nobeni strani. Od punkerja do politika
anny22
# 16.11.2016 ob 23:56
Pahor = Trump?!?
Huh, ravno ko misliš, da nižje ne more iti...
soultaker
# 18.11.2016 ob 11:05
Vidmar kdo plačuje tvoje brezvezno filozofiranje. RTV nas sili z naročnino, da ti lahko filozofiraš iz levičarskega brloga.

Začni najprej s'tem kako obirate tiste, ki ne gledajo RTV. Potem boš hitro nehal filozofirat. Ne boš več naš.
LosAlamos
# 16.11.2016 ob 09:30
Dobrodošel drug(ačen) pogled.
barezi
# 16.11.2016 ob 12:02
Establishment (pri nas rdeča tovarišija) so zgodovina! Ljudje so željni starih krščanskih vrednost (ne kradi, ne laži, ne ubijaj...), etike in morale, nočemo več liberalnega bulshita.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo