Slavko Jerič
Zlatko Zahovič
Slogan Maribora je "en klub, ena čast". Zadnja dejanja Zlatka Zahoviča so daleč od časti ... Foto: BoBo
VIDEO
Društvo športnih novinarj...
VIDEO
Odmevi po nesprejemljivem...

Dodaj v

Išče se: medsebojno spoštovanje

Kolumna Slavka Jeriča (191)
19. marec 2018 ob 08:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne.

Medsebojno spoštovanje.

Tokrat res ni bilo težko ugotoviti vsebine v tedenski kolumni. Ob (novi) aferi Zlatko Zahovič sem najprej nehote pomislil na Jamieja Carragherja, nekdanjega odličnega nogometaša Liverpoola, zdaj pa strokovnega komentatorja na Skyu. 40-letnik se je po angleškem derbiju vseh derbijev, v katerem je njegov Liverpool izgubil proti Manchester Unitedu (2:1), odpravljal iz Manchestra. Na prometni cesti je na drugem pasu ustavil (očitni) navijač rdečih vragov in ga podražil s končnim izidom. Carragherjev odziv? V očitni frustraciji je pljunil proti avtu in pri tem zadel 14-letno hčer voznika vozila.

Dogodka imata skupno eno samo stvar - odziv ob porazu. Ne, nihče ne uživa ob porazih. V resnici pa so ravno porazi največji preizkus in šola. Otoška afera se je (za zdaj) končala dokaj hitro. Carragher se je za svoje dejanje opravičil in ga opisal kot "trenutek blaznosti", njegova delodajalca Sky in Telegraph pa sta ga suspendirala do konca sezone.

Nazaj k slovenskemu primeru. Vodstvo Maribora se je sicer opravičilo za besede športnega direktorja, sam Zahovič pa za to ne vidi potrebnih razlogov. "Svojo družino, ki mi je več kot NK Maribor, bom vedno ščitil," je med drugim dejal najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in s tem očitno pokazal, kako hudo so ga zmotile kritike nekaterih novinarjev, ki že nekaj tednov poudarjajo slabo formo njegovega sina Luke Zahovića. Športni direktor je novinarske kritike očitno interpretiral kot napad na njegovo družino. In ironično, česar se očitno sploh ne zaveda, ko je začel obračunavati z novinarjem Dejanom Mitrovićem in omenjati nesrečno smrt njegovega očeta, je storil prav to, česar si sam ni želel - vpletal je družino in osebno tragedijo.

Zahovič omenja spoštovanje, a to je zgolj prazna beseda, če temu ne sledijo tudi dejanja. In za zdaj jih ni.

Zgodovina njegovih spornih dejanj je dolga, začenši s Srečkom Katancem in Šmarno goro, a tudi v vlogi športnega direktorja jih je nanizal precej, na čelu z afero Ibraimi. Da to ni osamljen primer, vedo povedati podrobnejši spremljevalci mariborskega nogometa, ki v ilustracijo ponujajo nenadne odhode nogometašev ali pa to, da so se znašli na mariborskem stranskem tiru.

Besedna zvezda medsebojno spoštovanje implicira, da spoštovanje ni potrebno le z ene strani, ampak vseh vpletenih strani.

Živimo v času, ko tako rekoč vsakdo lahko napiše ali izreče, kar se mu plete po glavi. Brez premisleka, brez spoštovanja, brez odgovornosti. Javni diskurz je poln nepremišljenih in žaljivih izjav. Vključno z novinarji, da ne bo pomote. Tudi ti s svojimi besedami in podpihovanji odpirajo to Pandorino skrinjico.

Zatorej, naj ne bo medsebojno spoštovanje le fraza.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako
Komentarji
skydrumm
# 19.03.2018 ob 08:31
Vsakič ko Zaho naredi tako pi*darijo, bolj spoštujem Katanca, ki se mu ni pustil hebat. Z egotom napihnjen, ko da je cel svet njegov.
henodarling
# 19.03.2018 ob 08:38
Hvala Jerič, dobro napisano!
Škoda, da marsikje (še vedno) ne bo razumljeno.

Pa menim, da tak dogodek ni odraz stanja v nogometu, temveč na sploh stanje duha v slovenski družbi.
Saj celo politik (?) lahko "naziva" novinarki s prostitutkama.
Micesar
# 19.03.2018 ob 08:33
Dobro povedano! Nekdo, ki igra nogomet, javno nastopa! Zato je deležen javnega mnenja... tisti, ki daje javno mnenje je lahko deležen nestrinjanja z njegovim mnenjem, nikakor pa ne osebnega žaljenja.
gstk
# 19.03.2018 ob 08:40
Če je NK Maribor res inštitucija, bo odpustil Zahoviča.
panter12
# 19.03.2018 ob 08:39
Zgodovina ekscesov je že kar dolga:
Olympiacos, Šmarna gora, Ibraimi, Zavrč, Fajić, Volaš, sedaj to ... verjetno vaeh niti ne poznam..
weylakuc
# 19.03.2018 ob 08:37
Dejanje ne bo imelo nobenih posledic. Kar je precej žalostno ampak tako je.
Seneca
# 19.03.2018 ob 08:50
Še zdaj niste objavili celotnega ZZ monologa s tiskovke, kjer se takoj po izustenju neumnosti opraviči in izrazi sožalje...

Tudi Carragher se je opravičil, pa je vseeno suspendiran! Tako to delajo resne institucije!
Kunguruj
# 19.03.2018 ob 09:11
@angryjoe
Tudi sam sem mariborčan in že od nekdaj navijam za Maribor. Pogledal sem si celotno novinarsko konferenco katero omenjaš. Na njej se je Zaho od začetka do konca obnašal arogantno do vseh novinarjev. Omenja se, da mu je izrekel sožalje. Jaz tega nisem niti slučajno tako videl. Če izrečeš komu sožalje to izrečeš na spoštljiv način, z načinom govora, s telesno in obrazno mimiko se lepo vidi kaj tudi sam občutiš do pokojnega in prizadetega. Zahotov način izražanja je bil le en napad in niti malo spoštovanja, ko je izrekel besedo sožalje. Kaj pomaga ena izrečena beseda sožalje, če nisi mislil tako in če že tvoja naslednja beseda poruši prej izgovorjeno.
zabavljac
# 19.03.2018 ob 09:06
Vsi, ki pišete, da Zahota ljubljanski lobi podi iz kluba. A ga je kdo slučajno silil, da ima izpad kot ga je imel? Ga je kdo prisilil, da je rekel kar je rekel? Je kdo namesto njega pošiljal smse Ibraimiju? Ga je kdo prisilil, da ima izpad v zavrcu?

Tudi, če je res in sedaj želi "lobi" (v kar dvomim) spraviti zahota iz kluba, jim je on enostavno sam dal več kot preveč municije za to. To ni gonja proti njemu, to je gonja proti načinu obnašanja, ki v naši družbi postaja del vsakdana in hkrati za to noben ne odgovarja. Razlika je, če bi zahovic rekel novinarju "j*** se" in potem rekel, ja pardon bilo je v afektu, nekaj pa je, če mu začneš pod nos metat umor očeta in zraven prikrito grozit, da se lahko zaradi provociranja kaj tage zgodi tudi tebi. In tisti, ki pisete, da se je Zahovic opravicil in izrekel sozalje... Če ti rečeš, pa poenostavljam, "Te ni nič izucilo, ko so ti ubili očeta? Sicer sožalje, ampak a te ni nc izucil?" To zame ni ne izrek sozalja, ne opravicilo.
Ilhan
# 19.03.2018 ob 08:49
Dajte komentirat še napade Ekipe in primitivizem njenih novinarjev. In današnjo naslovnico, kjer je Zahovič interpretiran kot na osmrtnici. To ni primitivizem? Seveda je to že vsaj stoti izpad in napad. Navijači Olimpije se bodo tudi spomnili napadov tega novinarja. Samo iščejo senzacije in klike. Sprovocirano, sedaj bodo to gonili do amena.. Ampak oni lahko. Oni lahko povzemajo samo tisto kar želijo povzeti.
In pa, kdo so oni, da napišejo da nekdo iz kluba mora iditi?
Janček
# 19.03.2018 ob 08:39
11. oktober 2010 ob 17:47,
zadnji poseg: 11. oktober 2010 ob 18:28
Ljubljana - MMC RTV SLO
Sin Zorana Jankovića Jure naj bi v nedeljo grozil novinarju Financ Jaki Elikanu - po pisanju časnika naj bi se mlajši Janković nagnil k prijatelju, pokazal na Elikana in dejal: "Daj, ubij tega."


Zahovičev izpad žal ni osamljen primer patološkega obnašanja znanih oseb v javnosti, pri nas si nekateri lahko očitno dovolijo prav vse.
Demosten18
# 19.03.2018 ob 08:58
Se opravičujem, ampak kaj je smisel, oz. sporočilo te kolumne? Najprej beremo, da se v "normalnem" svetu ljudje opravičijo in so celo odpuščeni, nato, da se ZZ ne bo. Nato beremo, da je ZZ konfliktna oseba, zaključimo pa s tem, da so tudi novinarji nespoštljivi in, da sami odpirajo Pandorino skrinjico s "svojimi besedami in podpihovanji".

Torej so krivi novinarji, je avtor želel povedati to? Torej, če nek funkcionar omenja osebno tragedijo nekoga, ki so mu pred kratkim umorili očeta in mu žuga, da ga pa to očitno nič ni izučilo sta kriva oba, je to sporočilo? Oz. celo več, kriv je novinar, kaj je pa začel s podpihovanji??

Če se navežem na besede iz uvoda...v Angliji NIHČE ni opravičeval pljunka JC s tem, da je pač kriv oče, ki se je med vzporedno vožnjo drl skozi okno in snemal s telefonom dokler JC ni počil film in ga je pljunil. Pri nas pa (očitno) takele nizkotne besede in dobesedno dno komunikacije opravičujemo s tem, da pač novinarji sami malo podpihujejo...
robnin9
# 19.03.2018 ob 08:35
Pavza je dobrodošla za NK MB. Bo pa zanimivo videti epilog tega.
ala-persk
# 19.03.2018 ob 08:34
Špalir. Stožice. 31.3.2018. Hvala.
sandiego1995
# 19.03.2018 ob 09:07
Naj se slisi se tako absurdno, je res. Se vecji problem od Zahovica je v MB vodstveni kader kluba, ki misli, da je clovek nezamenljiv. Klub je postal talec Zahovica in Milanica, zal to vidi cela SLO, le tisti, ki bi morali, ne.
Se to. Ce tip na novinarski mrtvo hladno prepricuje vse okoli sebe, da igra MB fantasticen nogomet, potem je jasno, da z Zahotom nekaj ni OK. In ta odvraten izpad je samo posledica tega.
odesnik
# 19.03.2018 ob 09:04
Zahovic po vsem tem nima kaj iskati v slovenskem nogometu.

Ekipa pa tudi upam, da propade. Pa sploh ne zaradi omenjenega novinarja, ampak ta casopis je res totalen poden. Ampak, ko je Obrez glavni kak drugega niti ne gre pricakovati.
Tao3
# 19.03.2018 ob 08:56
Vprašajte se kaj se šele zgodi v klubu, če kdo ateju pove resnico o igri sina. Si predstavljate, da on to vzame kot dobronamerno kritiko?
Bormio
# 19.03.2018 ob 09:18
Čutiti je hudo pomanjkanje kulture in morale. Na mnogih področjih, žal tudi pri t.i. javnih osebnostih.

In pozabljanje na bistvo športa.
braun
# 19.03.2018 ob 08:53
Primitivizem, prostaštvo, laži, pretiravanja, razpihovanje sovraštva, ...

vse zelo daleč od profesionalizma
bagat
# 19.03.2018 ob 08:39
Dokler je klub ali reprezentanca uspešna, lahko direktor ali selektor vsem vse po spisku, pa nikogar ne moti. Kadar pa ne gre, je treba biti pa bolj ponižen.
dark sun
# 19.03.2018 ob 09:01
Primitivizem je kot pluta, lahko jo še tako skrivaš na dnu morja, pa zanesljivo vedno znova priplava na površje.
odziv
# 19.03.2018 ob 09:12
... in še nekaj, v splošnem:
lahko bi zaradi mene zadel gol iz vesolja, skočil s palico 200m visoko ali na smuku vozil rikverc, pa bi ne spoštoval sebičneža, nasilneža, lakomneža ali povzpetneža.
mihael1
# 19.03.2018 ob 08:50
Niso vsi primerni za vsa mesta.
Igor E
# 19.03.2018 ob 10:05
V kolikor klub sam po tej svinjariji ne odstavi Zahovića, bo to zgolj še en dokaz, da gre v primeru nk Maribor za majhen, zelo majhen klub, saj to pomeni, da je klub dejansko "v lasti" g. Zahovića s podporo nekaj deset huliganov, ki grozijo upravi, novinarju po forumu, so pod njegovim vplivom ali celo na plačilni listi in katerih se tako imenovana uprava kluba dejansko boji. To pomeni, da ulica vodi klub, kar pa je na nivoju vaškega nogometa. NK Maribor tako ne predstavlja in ne more več predstavljati športnih, kaj šele občečloveških vrednot.

Gospod Zahović je očitno prevzel klub z njegovim prihodom leta 2007. V primeru, da ostane na mestu šD je jasno, da se lahko klub preimenuje v NK Zahović 07.
carlos_carlos
# 19.03.2018 ob 09:48
Tole bo za prepoved dela v nogometu. Vsaj za nekaj časa. Maribor in njegovo preteklo delo gor ali dol, ampak tako je.

Kar se Ekipe in njenih pisunov (ja pisunov, ker to novinarji niso) tiče,škod akomentarja. Ker so poden od podna. Žal se tudi tule vidi zahovičeva omejenost. Tip jim nasede in se spusti na njihov nivo. Jadnik.
angryjoe
# 19.03.2018 ob 09:11
Poglejte si današnjo naslovnico Ekipe in povejte kakšna dostojnost neki je to... Sedaj bodo vlogo žrtve jahali, dokler bodo lahko...
rdečinavijač
# 19.03.2018 ob 09:47
Pri vsem skupaj pa mi janbolj čudno to kako je lahko vprašanje o obisku na nogometnih tekmah, provokativno?
Saj se sami hvalijo da so nogomento mesto, zato je na mestu vprašanje kaj glede obiska če je tako porazno kot je bilo v soboto.
rokers
# 19.03.2018 ob 09:29
Trener Olimpije je rekel: glupi crnac in seveda so ga vrgli iz kluba, kar je NUJNO. Pa čeprav je ta trener rekel v afektu med tekmo, ko vemo da se ljudje pošiljajo v 3pm bolj pogosto kot pada slovenska vlada:). Zahovič ni rekel pm, ni rekel v afektu, ampak je določeno osebo užalil, ustrahoval, kar je res poden od podna. Nižje se ne da, le če bi mu grozil, no sej to se je dalo zaznat kot neko grožnjo.
Ja Sportivko, Zahović je bil verjetno najboljši slo nogometaš vseh časov, ampak sedaj je v neki drugi funkciji in del te funkcije je tudi korekten odnos do medijev, tudi nekakšen zgled za vedenje svojih nogometašev. Zahović bo za vedno car kot nogometaš, kot športni direktor in predstavnik najbolj uspešnega kluba v Sloveniji pa je šel že večkrat predaleč in prav bi bilo, da bi ga Maribor suspendiral, če ne bodo pokazali, da so majhen klub. Če je tak šd, potem ne se čudit, da bojo tudi navijači/ultrasi primitivni, nasilni in še ne vem kaj..
Spomnim se tudi navijanje Obreza na tekmi Slo:Ita v Stožicah, ko je kričal Trst je naš, kar zagotovo ne sodi na tako tekmo (če bi obratno izjavljal komentator v Italiji, bi vsi imeli Italijane za fašiste), ga naši mediji in NZS niso okrcali in mu prepovedali komentiranje na javnih pripreditvah. Pač Slovenci smo Balkanci in imamo nizke etične standarde - od premierja in predsednika navzdol (mojo miška,...)
pinkfranc
# 19.03.2018 ob 15:08
mah Zaho je v svojem svetu
polovico mu odpustim, ker vem da fura nehvaležen posel, ker vem da z uspehi (denarjem) vsakemu zrastejo krila in ker je del kluba z velikimi uspehi, za katerega držim pesti ...
drugo polovico mu pa ne, ker sam nisem pristaš takega pristopa oz. postaja vse skupaj že res neokusno in ne more bit vse samo slučaj ...
občutek imam, kot da imam prijatelja, ki je tudi mož moje sestre in je v bifeju enega na gobec za brezveze ... in ali je še ta človek moj prijatelj ali ne več? Pošljem ga v tri..., a moram mu tudi odpustit :(


se je pa spustil v bitko, ki je medijsko nikakor ne more dobit, ker

- na eni strani so rivali, ki jim to seveda še kako prija (številčna moč privržencev zelene barve je brez konkurence na forumih) in
- na drugi novinarji, katerim se je zameril, in prav ti imajo moč, kaj se napiše, kaj ne, se potencira in že to je več kot dovolj, niti ni treba lagat, da je lahko nek polresnični vtis v javnosti zažigosan!

Zaho out??? Mene bolj zanima dobrobit MBja po tekmovalni plati?
še vedno ne vidim osebe, ki bi ga lahko nadomestila, in bi MB v prihodnje še kdaj ponavljal uspehe, kot jih je pod njim??? S to svojo aroganco in trmo ter ljubeznijo do kluba je glih zagotovil stabilnost klubu, kot jo vsi drugi v našem prostoru samo sanjajo.
Je pa res, da prej ko slej bo napočil čas za spremembe???! Mogoče bi to bilo dobro tudi za same viole? In za ZZja? Tudi sam rabi pavzo?
Ponavadi se šele čez leta začne cenit pomembnost določenih oseb, ko teh ni več. Čez 5 let bi prosili Zahota po kolenih, če pride nazaj? Mogoče?
LUDWIG
# 19.03.2018 ob 14:46
Ekipo kupim 2-3 x letno in preberem vse kar je vredno branja v 10 minutah. Grozovita uporaba slovenščine, ne vem ali imajo lektorja... Vsebinsko prispevki komajda na meji da se splača kaj prebrat.
MITJAP
# 19.03.2018 ob 09:23
Nižje od dna - To ni samo ZZ, je tudi Ekipa. Naredili so afero zastavonoša, ob aferi Ibraimi so bili prav srečni zaradi ekskluziv, Mandariča režejo že celo leto, pred tem Katanca. Kot je zapisal Pižama: Dasiravno zveni drastično, menim, da bi slovenski športniki morali preprosto nehali dajati izjave temu greznično senzacionalističnemu izgovoru za medij. Drugo jih ne bo izučilo.
anny22
# 19.03.2018 ob 09:17
zasluži malo več spoštovanja

Spoštovanje se zasluži s trdim garanjem IN zdravim odnosom do družbe. Če z ritjo podiraš, kar gradiš z rokami, na koncu nimaš ničesar.
Conchis
# 19.03.2018 ob 08:40
A zdaj se boste pa novinarji posipali s pepelom? Posipajte se, ker ne opravljate svojega dela in zahita ze davno niste postavili pred dejstva. Carragher je bil odpuscen, nasi novinarji pa ne potegnejo s kolegi niti ob srhljivih in neokusnih groznjah. Od resnega novinarja, bi pricakoval kolumno, kjer se pricakuje zgolj ena in v dani situaciji edina sprejemljiva poteza: nepreklicni odstop.
Slovan65
# 19.03.2018 ob 11:30
Ah, dajte, preveč je moraliziranja in sprenevedanja.
To je vendar nogomet, igra nabita s čustvi, akterji pa nikoli in nikjer na svetu niso ravno marije terezije.
Popolnoma enake stvari sedogajajomna klubski ravni v Namečiji, Italiji, Franciji, Angliji...
Slovenska novinarska srenja mirno dopušča primitivnosti v politiki, gospodarstvu, tudi v znanosti in kulturi, sedaj si pa najdejo nogomet in Zahovića kjer bodo renirali svojo visoko moralnost...
Dajte mir.
sandiego1995
# 19.03.2018 ob 10:37
Za Zahovica bi bilo dalec najboljse, da castno odstopi, se za nekaj casa umakne od javnosti, predvsem pa poskrbi, da z obiskom primernih ustanov resi svoje taksne in drugacne tezave.
Potem bo lahko bolj bistro razmisljal in zagotovo lazje dojel, da bi se moral za tak odvraten izpad posuti s pepelom in se novinarju javno opraviciti. V zdajsnjem stanju, vec kot ocitno, Zlatko do te ugotovitve ne uspe priti.
zzob
# 19.03.2018 ob 10:27
Saj nista samo ZZ in Ekipa taka, "medsebojno nespoštljiva". Družba kot celota je postala taka. Danes si froc upa reči fotru, da je fu*njen, ali učitelju, naj se j*be, ustavljeni vozniki si upajo nahrulit policaja, med komentarji na spletu eni žalijo druge z bedaki ipd. samo zato, ker pač imajo drugačno mnenje, rumeni novinarji so postali moralni mrhovinarji itd. Redkokdo še danes na avtobusu odstopi sedež starejšemu občanu.
sportivko
# 19.03.2018 ob 09:53
Danes je lahko vsak "novinar", posebej na Ekipa24 in 24ur. Javno blatenje se očitno dobro prodaja.
mb128
# 19.03.2018 ob 09:46
Eh ta Zaho, še enkrat več mu je uspelo! On ni nič drugega kot slovenska verzija Mamiča. Kakorkoli že namesto, da bi se ukvarjali z nk Maribor se ukvarjamo z njim. Dejstvo je da bi lahko nk Maribor nastopal že kar v ligi seniorjev. Poglejte si samo starost nekaterih igralcev! Mislim le kako lahko pričakuješ, da se bo nek skoraj 40. letnik podil za nekom, ki je star 20, 25. let?! Skratka gre za molžo in nič drugega. Človek bi moral vložiti kar nekaj denarja, da bi nk Maribor postal zopet tisti pravi nk Maribor! Le kam je šel denar od Lp?! Tudi tega se ne sprašuje nihče! Tako kot se ne sprašuje še marsičesa drugega!
Kakorkoli Zaho vas je zopet nategnil če pa bo potrebno pa so tukaj zopet Viole. Jep, ni boga brez hudiča ni Maribora brez Zahoviča! A še pomnite?! Očitno ne! Če bi bi vedeli kam pes taco moli, vedeli bi da "starš" na tak način hoče zaščititi svojega "mladiča". Pa saj vam je lepo rekel. Zaščita "družine", pardon družine pa to. A ste slučajno sedeli na ušesih?!
rdečinavijač
# 19.03.2018 ob 09:21
Ko vidim Zahota na prvi sliki, si sploh ne morem predstavljati, da je bil vrhunski nogometaš.
Ilhan
# 19.03.2018 ob 12:24
Ekipa piše javno pismo mariboru, v katerem zahteva da se Zahoviču prepove bližlje od 700m od Ljudskega vrta.
Kaj tile so resnično bolani? In to je kao verodostojni medij? Pa iz principa bi moral Maribor sedaj podpret Zahoviča in javno objavit, da se Ekipi odpove gostoljublje kot novinarski hiši na tekmah Maribora. Neverjetno, kako nizko so padli kot časopis. Rumeni časopis, nič druga.
red_sea
# 19.03.2018 ob 10:25
bolkonsky
Zahović je temperamenten človek..

Aha, to je tista logika, kjer imaš pravico fizično obračunati s človekom, če ti verbalno občuje z mamo.

Btw, razlika je med biti temperamenten in biti primitivec.
Jazst2
# 19.03.2018 ob 09:48
Čeprav je njegov izpad neprimeren in popolnoma nesprejemljiv, pa zaradi objektivnosti velaj napisati še tisti del njegovega monologa na konferenci, ki ga mediji kar naenkrat (namerno?) izpuščajo. Zdi semi, da je kontekst vendarle nekoliko drugačen. Ampak še enkrat - človek zahteva spoštovanje, ni ga pa sam sposoben pokazati.

torej, ob tem, kar ves čas pišejo, je Zlatko v svojem monologu povedal tudi:

"Včasih se ti zgodi, da za nekaj nisi nič kriv, pa se ti zgodi, tako kot se je tvojemu očetu. Se zgodi, pa ne veš, zakaj," je pozneje nadaljeval Zahović in na novinarjevo opazko, da je nespoštljiv, odgovoril: "Se opravičujem, a nespoštljivo je oboje. Dovoli mi, da govorim. Sem malo starejši od tebe. Včasih nisi za nič kriv, pa ne veš, od kod. Se opravičujem. Sem ti tudi sožalje izrekel, ampak ker provociraš, boš naletel tudi na 'mangupe' … Premlad si. Hočem povedati, da včasih ne veš, od kod."

čisto zaradi objektivnosti...
Slo Kop
# 19.03.2018 ob 09:23
ROBI123 A potem bi mogli tud tavaresa suspendirat ko je skakal po šalu Olimpije? No sej on je verjetno šel k spovedi pa je blo vse uredu... Al pa ko ima klub kar uradno med parolami napisano zeleno je grdo? Seveda, vam je vse dovoljeno... Nikolić je bil odpuščen, pri vas verjetno nebi bil...
anny22
# 19.03.2018 ob 09:11
Zaho se je opravičil? Res? Iz njegovih besed tega ni razbrati. Kaj pa naslednjič? Se bo spet opravičil in spet, javnost pa bo veselo mižala? Se bo koga fizično lotil? Bo prinesel pištolo in grozil? Vseeno, kaj pravijo zagovorniki, tip ni gladek in nekoč bo naredil veliko piz*arijo. Ko mulec naredi neumnost v šoli, se ga ustavi, dobi opomin ali ukor, ne škodi niti, če ga fotr okrog kepe. Sicer mu zrase greben in lepega dne razbije pol razreda, ampak takrat je prepozno. ZZju se je predolgo gledalo čez prste.

Verjetno večina ni seznanjena z epilogom Predinovega napada na sodnika. Takoj po napadu se je opravičil. Kljub temu je stekel sodni postopek. Dobil je prepoved vstopa za dve leti na vse tekme evrolige, takoj pa je moral plačati globo v višini 600 evrov. Disciplinska komisija Uleba je poleg tega naložila kazen 25.000 evrov. Predin je plačal pol in Olimpija pol, ker niso zagotovili varnosti na tekmi. Nedavno je novi direktor Olimpije Predina po treh letih in pol sedenja pred televizorjem spet povabil na tekmo in Predin je kupil letno vstopnico. Mislim, da se je sedaj konkretno ohladil in bo petkrat premislil, če bo še kakšno podobno ukresal. Že do tu je bilo vzgojno, najhuje pa je bolelo zmerjanje po medijih in socialnih omrežjih.
cartekmedo
# 19.03.2018 ob 14:55
Kakšna drama! Hujša kot telenovela. Novinarji pa spet uboge >>žrtve<<.
VanDame
# 19.03.2018 ob 13:25
"Zlatko Zahović: Oprosti uzalo si me nisi Fajic al si ...
Zlatko Zahović: Picko
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: To sto si me pljuvao... Mi preko toga ne prolazimo. Znas ti to dobro
Agim Ibraimi: Ti meni majku?
Agim Ibraimi: A jas sam šiptar

Zlatko Zahović: Ko te napalijo Glupane
Zlatko Zahović: Ne mas mudA?
Zlatko Zahović: Javi se heroj
Zlatko Zahović: Sto spre to bolje
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: OK hvala ti za sve.

Zlatko Zahović: Ifi
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: Ti si me otjerao u to u vrvnoj formi
Agim Ibraimi: Sram te bilo

Zlatko Zahović: Govno
Zlatko Zahović: Imaj postovanja

Agim Ibraimi: Ne, ne. Brez pluca sam igarao za tebe. Ali znaj, ima BOGA. Vratit ce ti se to sve. Neces ni znati iz koje strane dolazi.

Zlatko Zahović: Ma nema problema ne znas de ti je mesto? GOVNO DOVEO SAM TE IZ GOVANA

Agim Ibraimi: Igraj sad sam. Hvala ti za sve jos jednom

Zlatko Zahović: Uf uplasijo sam se
Zlatko Zahović: Maribor je mnogo velik
Zlatko Zahović: Ti u Repki Ko paspalb
Zlatko Zahović: J

Agim Ibraimi: Maribor je uvek u mom srcu, ali ti nisi. I tako niko te voli. I molim te nemoj mi vise pisat i zvat jer si dosadan kad popijes.

Zlatko Zahović: Uf klanjaz ti se ! Samo nemam vremena za budale
Zlatko Zahović: Klanjam
Zlatko Zahović: Uf kako si me. Uvredio

Agim Ibraimi: Istina boli.

Zlatko Zahović: Da da i te be ! Uvredijo si me !
Zlatko Zahović: Pijan si ti kad se klanjas
Zlatko Zahović: Ali od budala
Zlatko Zahović: Zato ima mrtvih

Agim Ibraimi: Hvala sto si me nazvao tako...vredjas moju vjeru.

Zlatko Zahović: ne ti moju Veru To je Nogomet! Tvoja mera je Smrt
Zlatko Zahović: Volim te ko sina! Ali tako razocaranje? Boli
Zlatko Zahović: Nisam vise direktor sad si ti!
Zlatko Zahović: Menjas sve

Saturday 00:51
Zlatko Zahović: Pijana ti je bila Majka Govno

Saturday 20:45
Zlatko Zahović: Pridi jutri da resimo kao ljudi !"
pikam_dopust
# 19.03.2018 ob 10:51
Stvar se ne bo spremenila, ker vse ustreza sistem, ki ga imajo:
- ZZ je še naprej nedotakljiv in dela kar hoče (kot pobalin v OŠ),
- vodstvo MB se je opravičilo (kot mamica tega pobalina),
- novinarji vsakič znova derejo na tiskovke v upanju, da bo spet kaj sočnega padlo z mize (kot pasja drhal).

Če bi novinarji res mislili to, kar pišejo, bi dali "jajca na mizo" in jih na tiskovko preprosto več ne bi bilo. Enako to velja za navijače - ko bi videli ZZ na klopi, bi se obrnili in šli s stadiona. Enako kot so to enkrat naredili na Olimpiji z Zidarjem. Stvar bi se končala v enem dnevu.

Ampak v resnici vsem to paše, babe imajo spet kaj za čvekat ob kavi, dedci za šankom, itd. Pa se kolo vrti dalje.

Mitrović tu ni žrtev (ker bo naslednjič spet veselo sedel na tribuni in Ekipa bo še naprej veselo poročala o MB), ZZ pa ni povzročitelj. Ob sta preprosto zgolj igralca v cirkusu, ki ga vsi zelo radi gledajo in komaj čakajo nove predstave.
drf2006
# 19.03.2018 ob 10:15
Atene, Koreja, ibraimi, volas, fajic, mertelj je cudezno zginil iz vseh radarjev (se vedno je star samo 30), filipovic, vmes dervisevic, potokar, sedaj mitrovic,...
jacknicholson
# 19.03.2018 ob 10:13
Nevem zakaj nekateri veš čas pišejo, da naj si pogledamo celo tiskovno, ker naj bi se ZZ opravičil. Pogledal sem si celo, a Zlatko je v nadaljevanju le izrazil sožalje in nato takoj izjavil, da novinarju življenje še ni vsega vrnilo, torej hotel povedati, da tragedija kakor kaže še ni bila dovolj.
Ne razumem navijačev, ki ga branijo. Če ima klub res kaj časti naj to pokaže.
Bivši uporabnik
# 19.03.2018 ob 10:11
"Zahovića s podporo nekaj deset huliganov, ki grozijo upravi, "

A to so nasledniki neonazija Andreja Šiško in njegove kvazidomoljubne stranke? Pri nas so kar premalo pozornosti dajali temu, še več, ta nazi je bil vabljen na tv zaradi svoje ćez noč ustanovljene stranke...aja pa poskus umora ima na vesti tudi. Nekdanja viola...
Kazalo