Tanja Starič
slice
Minister, ki (ne) odhaja
Kolumna Tanje Starič, 14. november 2018 ob 07:49 Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.
83
Neznanke števila trinajst
65
14. september 2018 ob 06:18 Imenovanje trinajste slovenske vlade je v parlamentu minilo brez presenečenj.
Prevare, laži in bitka s časom
315
22. julij 2018 ob 09:01 V množici scenarijev o razpletu povolilnega vozla, ki ta hip krožijo po političnih kuloarjih, izstopata dva.
Prva stopnica
51
22. junij 2018 ob 17:27 Na prvi pogled je politični preobrat, ki se je zgodil na prvi povolilni seji v parlamentu, nesmiseln.
Komentar: (Ne)preslišana sporočila
116
4. junij 2018 ob 07:21 Pod črto nedeljskih volitev: zmagovalec je Janez Janša, ki je potrdil, da je politični veteran z več življenji. Tudi Alenka Bratušek, čeprav ni prišla v parlament.
Prave težave se bodo začele šele po volilni nedelji Prihodnji dnevi bodo torej odločilni, kandidati pa bodo skušali prepričati zlasti še neodločeno četrtino volivcev, naj jim v nedeljo namenijo svoj glas. Zdaj gre zares.
34
Spopad v Twin Peaksu V razvpiti knjigi Fire and Fury (Ogenj in bes) je eden najzanimivejših delov zagotovo opis zgodovinskega volilnega večera, ko je v nasprotju s pričakovanji slavil kontroverzni Donald Trump.
4
Komentar: Obrambni ukrep v predvolilni ofenzivi Če oluščimo presenetljivo ostre besede, s katerimi je odhajajoči predsednik slovenske vlade Miro Cerar sinoči dramatično pojasnil svoj odstop, je sporočilo jasno.
123
Volilno leto in skok v neznano Super volilno leto 2018, ki se bo v resnici končalo šele spomladi leto pozneje z izborom novih evropskih poslancev, bo zarisalo nov politični zemljevid za najmanj en, morda celo za več mandatov.
53
Krhko ravnotežje Borut Pahor je z zdaj že znamenito fotografijo, na kateri v predsedniški obleki prepričljivo lovi ravnotežje na supu, odprl letošnjo volilno tekmo.
19
Izgubljena karta iz rokava V slovenski politični zgodovini sta dva premierja zahtevala glasovanje o zaupnici in tako presekala vse nevarnejša razmerja med strankami vladne koalicije.
47
Neobičajen molk slovenske politike Slovenska politika je pred razglasitvijo sodbe arbitražnega sodišča neobičajno molčeča.
9
Alternative Odločitev SDS-a, da na kongresu ne bo predstavila svojega kandidata – kandidatke za predsedniške volitve, je potrdila, da je za Janeza Janšo Borut Pahor še vedno sprejemljiva rešitev.
49
Na vlaku strahov Če bi bila vodilna parlamentarna in vladna SMC tradicionalna stranka – kot sta še vedno SDS in SD, pred leti pa tudi LDS –, bi dan po glasovanju o zakonu o tujcih razpadla, z njo pa tudi koalicija ...
148

Kazalo