Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 139 glasov Ocenite to novico!
Donald Trump
Donald Trump trdi, da je na soočenju s Hillary Clinton zmagal on in da gre za novo zaroto liberalnih medijev proti njemu. Foto: Reuters
edvard žitnik, zitnik
Edvard Žitnik. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Trumpov "teden groze"

Kolumna Edvarda Žitnika
4. oktober 2016 ob 07:43
New York - MMC RTV SLO

Donald Trump se bo preteklega tedna do konca življenja najbrž spominjal kot najhujše more, od česar je lahko hujša samo še ena stvar: spoznanje, da ne gre za moro, ampak neizprosno resničnost. Začel se je v ponedeljek z njegovim soočenjem s Clintonovo pred televizijskimi kamerami, ki je po večinski oceni dramatično razgalilo njegovo "cesarjevo goloto".

Vsi, ki Trumpa spremljamo po službeni dolžnosti, vemo, da v ponedeljek iz oči v oči s Clintonovo ni bil nič drugačen, kot smo ga vajeni na njegovih volilnih zborovanjih. A v nasprotju z njegovimi monologi na odru pred gorečimi privrženci, ki mu ploskajo, ker jim govori tisto, kar hočejo slišati, je imel tokrat nasproti sebe Clintonovo: samozavestno, izvedbeno izpiljeno, vsebinsko domišljeno …

Znova smo bili priča, kako uničujoče politično orožje je lahko televizija: kamera ne laže, 80 milijonov Američanov v naslanjačih svojih dnevnih sob ni potrebovalo dodatnih analiz, kdo je bil zmagovalec: Trump na primer je Clintonovi v devetdesetih minutah skočil v besedo kar 55-krat; njegovi odgovori na povsem korektna in pričakovana novinarska vprašanja so bili površni, izmikajoči in ponavljajoči se, njegova govorica telesa je sporočala, da je v resnih težavah …

Trump še danes trdi, da je na ponedeljkovem soočenju s Clintonovo zmagal on in da gre za novo zaroto liberalnih medijev proti njemu. Dobil je sicer malce zadoščenja od komisije za predsedniška soočenja, ki je priznala, da je bilo v ponedeljek nekaj narobe z njegovim mikrofonom, zato naj bi se ga v dvorani ne slišalo dovolj … A to je nepomembna malenkost, ki je občinstvo v dvorani ni opazilo, še manj milijoni v dnevnih sobah pred televizorji.

Celo anketi Rasmussen in televizije Fox, ki zadnji dve desetletji tradicionalno dajeta več prednosti republikancem, sta pokazali, da je Clintonova Trumpu v ponedeljek zadala udarec, po katerem je sicer ostal na nogah, ki pa ga je nevarno zamajal. Kljub takojšnji medijski protiofenzivi Trumpovega tabora so se krivulje podpore Clintonovi obrnile navzgor, kar je dober mesec pred volitvami, ko ponekod že potekajo predhodne volitve, zanj vse prej kot dobra novica.

Da v Trumpovem taboru stvari milo rečeno ne gredo tako, kot bi morale, so najboljši dokaz njegova sporočila na Twiterju, zaradi katerih njegovi strategi težko prikrivajo grozo. Tudi njegovi dobronamerni svetovalci roteče prosijo nebo, ali bi si nekdo lahko drznil Trumpu v poznih nočnih urah nekako izmaknili iz rok mobilnik. Njegova sporočila na Twiterju spominjajo na pubertetnika, ki se čez dan še nekako ukloni disciplini volilne kampanje, a noč ima očitno svojo moč in skušnjava je zanj vedno znova premočna.

Začelo se je na soočenju, ko je Clintonova povedala, da je Trump nekdanjo miss Venezuele Alicio Machado, sicer ameriško državljanko, ker se je zredila, imenoval "miss prašička" in "miss sobaric". Trump je Machadovo v enem izmed svojih tvitov označil za odurno prevarantko in priporočil "pokvarjeni" Hillary, pridevnik, ki ga redko izpusti, naj si ogleda domnevne posnetke njenih spolnih odnosov na spletu.

Zgodba, ki bi sicer po dveh dneh izginila z naslovnic, je zaradi Trumpovih nočnih tvitov dobila krila. Machadova, ki živi v Kaliforniji, je postala čez noč zvezda televizijskih šovov, v katerih podrobno pripoveduje o domnevnem Trumpovem zakulisnem rasizmu in seksizmu. Danes skoraj ni Američana, ki ne bi vedel, kdo je Alicia Machado, in res ni treba veliko znanja o volitvah za ugotovitev, da Trumpa vsak njen nastop stane tisoče, morda desetine tisočev ženskih glasov.

Za demokrate je to seveda še en dokaz, da naj bi bil Trump neuravnovešen in značajsko neprimeren za predsednika, česar seveda Clintonova ne pozabi na nobenem zborovanju. V molk se je zavila tudi sama republikanska stranka. Njeni veljaki, ki so pred meseci s stisnjenimi zobmi podprli Trumpovo predsedniško kandidaturo, z njim že dolgo javno ne polemizirajo. Ne le, da bi bilo to voda na mlin Clintonove, bržkone z mislimi na čas po Trumpu zelo očitno dajejo vedeti, da vse, kar uprizarja Donald Trump, ni republikanska stranka.

Zgodbo Alicie Machado lahko sicer razumemo tudi kot "mojstrovino" volilnih strategov Clintonove, ki jo je med ponedeljkovim televizijskim soočenjem spretno vrgla kot vabo Trumpu, ta pa jo je naivno zgrabil in zdaj se je ne more in ne more otresti. Volitve so za ovinkom in vsak dan, ki ga Trump porabi za prerekanje z Machadovo in o Machadovi, je bil nepovratno izgubljen za vsebinsko kampanjo, za legitimna, potrebna, upravičena vprašanja o Clintonovi in njenem volilnem programu.

Slaba tolažba za Trumpa je, da je Alicia Machado danes že "včerajšnja novica", kajti z naslovnic jo je že izrinilo novo razkritje Trumpu vse prej kot naklonjenega New York Timesa. NYT je pridobil dokument, ki seveda ta čas ni prišel v javnost brez razloga, da Trump verjetno leta, morda celo desetletja ni plačal niti dolarja zveznih davkov, njegov nepremičninski imperij, o katerem govori s takim ponosom, pa naj bi samo leta 1995 pridelal več kot 900 milijonov dolarjev izgube …

V očeh navadnih državljanov in seveda volivcev, ki hočeš nočeš plačujejo davke, besede Trumpovih zagovornikov, da to le dokazuje njegovo finančno genialnost, vse prej kot impresionirajo! Informacija New York Timesa, ki je Trumpov štab ni demantiral, samo potrjuje znano tezo še enega ameriškega milijarderja Warrena Buffeta, sicer podpornika Hillary Clinton, da sistem omogoča, da on plačuje manjši odstotek davkov kot njegova tajnica. Če k temu dodamo, da Trump vztrajno zavrača objavo svojih davčnih napovedi, kar so doslej storili vsi predsedniški kandidati, seveda tudi Clintonova, potem je občutek, kjer je dim, je tudi ogenj, morda na mestu.

V resnih težavah, ko nujno potrebuje zasilni izhod in preusmeritev pozornosti tabora Clintonove in medijev, je Trump začel resno namigovati, da zna v naslednjem televizijskem soočenju prihodnjo nedeljo zvečer poseči po "atomskem orožju", zakonski nezvestobi Billa Clintona. Pri tem trikrat poročenega in po vse prej kot meniškem življenju znanega Trumpa podpirata, spodbujata in mu svetujeta nihče drug kot trikrat poročeni nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani ter nekdanji vodja predstavniškega doma, trenutno prav tako v tretjem zakonu Newt Gingrich.

Nemalo analitikov Trumpu svetuje, naj ne odpira Pandorine skrinjice, ki bi lahko Clintonovo tudi v očeh tistih, ki je ne marajo, "počlovečil" in bi prav lahko vzbudila val simpatij do prevarane ženske, ki je kljub bolečini tudi pred kamerami ostala z možem ... Dodajajo tudi, da gre že za neštetokrat prežvečeno zgodbo, ki se mlajše generacije, ki se morajo danes o Monici Lewinsky in Gennifer Flowers podučiti na Googlu, preprosto ne dotaknejo. Trump naj bi se torej spet igral z ognjem, a v položaju, ko mu nevarno zmanjkuje časa, je najbrž tveganje še ene zgrešene poteze neizbežno.

In čisto na koncu, peščica, a zdi se, da res samo peščica, je tudi tistih, ki opozarjajo, da se je volilni obračun Trump – Clinton spremenil v pravi resničnostni šov. Sprašujejo, ali ne bi bilo veliko bolj koristno, primerno, potrebno, nujno …, da bi v kampanji za prvega človeka Amerike govorili o čem drugem kot o skokih čez plot pred dvajsetimi leti nekdanjega predsednika z danes vsajenimi štirimi "bypassi", ki mu zdravniki odsvetujejo fizične napore … Levji delež odgovornosti za to bi morali nujno prevzeti tudi mediji, ki se tako radi potrkamo po prsih, da je v političnem procesu pomembna naša nadzorna funkcija!

Edvard Žitnik, RTV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
burnoutslo
# 04.10.2016 ob 07:51
Njegov "teden groze" pa očitno ni vplival na slovenske volilce:

TIGR
# 04.10.2016 ob 07:50
Pod Killary svet čakajo leta groze...
Vipavec
# 04.10.2016 ob 07:55
Edvarda je tisti prvi članek že lani poleti o tem kako bo Trump izpadel že v republikanskem predkrogu tako zamajal, da si do danes ni opomogel. Zato tudi ni bilo nobenega članka o njem.
Danes pa spet trosi "njegove težko strokovne ocene" kot da se ni nič zgodilo .
man_utd
# 04.10.2016 ob 08:01
Ne morem verjet, da plačujemo mesečno naročino za RTV in smo hkrati manipulirani s strani istega medija...

RTV novinarji, ne vem ali imate od zgoraj kakšne ''ukaze'' vendar to kaj v zadnjih dveh letih pišete je sramota za novinarstvo....
sharkyslo
# 04.10.2016 ob 08:03
MMC, neodvisni medij, tolče po Trumpu... Ponovno. Killary, ki ima na vesti veliko nedolžnih žrtev pa nič...
Celt
# 04.10.2016 ob 07:51
Če je na eni strani kmet na drugi pa nekdo v kravati in obleki, to pač še ne pomeni da je kmet "neumen" in kravatar "pameten". Trump je dosti bolj pristen, intelegenten in naraven kot Clintonova.

Navijanje MMC za demokrate pa je tako ali tako "iz aviona vidno".
el CARTEL
# 04.10.2016 ob 07:55
v bistvu tole o seksizmu trumpa in o davki je bilo majčkeno sporno,

majčkeno v primerjavi z zločinko hilary, za katero je prišlo na dan, da je hotela assangeja kar ubiti z dronom. "can't we just drone this guy?"

pač, mediji o tem ne govorijo.
vidi se da podpirajo hilary. v preteklosti sem menil,d a se gre le za medijski spin trumpa, češ kako je on neodvisen in "dober", sedaj pa vidimd a dejansko gospodarji nočejo trumpa na oblasti.
kromo-som
# 04.10.2016 ob 08:04
Ne razumem, kako nek wanna be objektiven medij lahko tako navijaško poroča. A bo Slovenija kaj profitirala, če zmaga globalistka Hillary? Globalisti delajo vse vojne na svetu in Hillary bo, če bo predsednica, naredila kako novo vojno. Morda bo tokrat na vrsti Iran ali in Severna Koreja. Trump je napovedal, da se bo pomiril z Rusijo, kitajsko in celo S. Korejo. OK, Trump je malce neotesan za politika. Pač nima izkušenj na političnem parketu. toda demoniziranje človeka zaradi nepomembnih spodrsljajev, ker ni član vladajočega ameriškega establišmenta, ki ga obvladujejo finančni lordi, je nekredibilno. Tako poročajo mediji v Severni Koreji.
SamoRes
# 04.10.2016 ob 08:03
je imel tokrat nasproti sebe Clintonovo: samozavestno, izvedbeno izpiljeno, vsebinsko domišljeno …

Omg
dunbar
# 04.10.2016 ob 08:02
Baje Wiki leaks pripravlja oktobrsko objavo dokumentov, ki bodo Hillary Clinton spravili na kolena....
Anzi23
# 04.10.2016 ob 08:04
Hillary je stokrat slabša od njega. Kaj imate RTV proti Trumpu? Vas bankirji plačujejo da navijate za Hillary? :)
severnik
# 04.10.2016 ob 07:59
Zdaj pa že nehajte. Ali vi veste, da mi nismo volilci, američanom je pa itak vseeno, kaj si svet misli o njihovih kandidatih.
Kekec99
# 04.10.2016 ob 08:05
Še vedno boljši kot Killary.
Rotty
# 04.10.2016 ob 08:11
Edvard, ti raje bodi tiho o Trumpu, glede na tvoje "poročanje" na samem začetku kompanije. Če bi jaz v službi tako zgrešil, bi se skril v mišjo luknjo, ne pa da bi spet pametoval!

In res iz srca upam, da zmaga, glede na vso gonjo proti njemu in upam, da ima Assange res kakšno obremenilno informacijo za Killary, ker ji tako vsi mediji lezete v rit.
sharkyslo
# 04.10.2016 ob 08:10
Gospod Edvard Žitnik. Tudi jaz vas plačujem. Vsi davkoplačevalci dajemo teh nepravični 12€ mesečno. Za ta denar bi pričakoval vsaj kanček objektivnega poročanja. Kakšno novico, ki bi kritizirala Clintonovo. Ona je le tista, ki je pobijala nedolžne...
rooster
# 04.10.2016 ob 08:07
kdaj torej kakšna kolumna s podobnim tonom o Clintonovi?

al MMC - Multi Media Clinton?
Roger Legend
# 04.10.2016 ob 08:25
Edvard Žitnik, predan demokratom, ki je najkasneje v obdobju letošnjega volilnega boja v ZDA izgubil vso kredibilnost, je kar pravi, da poskrbi za MMC-jevo "anti-Trump" rubriko. Edino povsem korektno v članku je tisto o nenaklonjenosti NYT-ja Trumpu. Potem zopet hvalospevi Clintonovi, omalovaževanje Trumpovrga imperija itd. Dvomim, da v Sloveniji ni nobenega kolumnista, ki bi bil naklonjen Trumpu, ampak jasno usmerjen MMC to ne zanima. Tudi Ferfila za nacionalko ni vec zanimiv (ceprav tudi on ni ne vem kaksen strokovnjak) odkar Trumpa vec ne postavlja na stran in na Planet tv hodi v Trump majici; pred tem, ko je o njem govoril kot o ekscesu pa vsak dan na Odmevih. Ne recem, dejstva so dejstva, ampak se lahko interpretirajo na razlicne nacine. Ne zahtevam resnice ala Nova 24 Tav, malce vec objektivnosti in mnj dezinformiranja pa ne bi skodilo. Konec koncev nacionalnka za drzavljane ni zastonj.

Pa se tale kontradikcija; ce Trumpov imperij tako ali tako ni vreden skoraj nic (samo cakam, kdaj ga bodo se umaknili lz liste miljarderjev) in ce je bil v devetdesetih v taki ozgubi(seveda pozabijo na uspesnost po tistem, ko so v drugi polovici devetdesetih, ko je bil nepremicninski in igralniski trg znova v porastu), potem ne vem, kako naj od njega pricakujemo toliko davkov. A to ni zapletaanje in cenena diskreditacija? Aja, to pravijo demokrati, toraj to ni vprasljivo.

Da mediji v ZDA sirijo antipropagando za Trumpa bi se nrkako razumel, ker konec koncev gre za njihovo drzavo, da pa je nacionalni medij v Sloveniji tako dezinformativen, pa ne vidim razloga. Denar z Wall Streeta verjetno za kaj takega ne prihaja, prej kaksna navodila od "zgoraj".
Olympic1
# 04.10.2016 ob 08:14
Vsi mediji lajajo v eno smer. Kot pri begunski krizi
bre53
# 04.10.2016 ob 08:30
pod komunizmom ni blo take propagande nikol
severnik
# 04.10.2016 ob 08:01
To kar pa obešajo trumpu glede davkov, je pa tako kot bi vam nekdo za 20 let nazaj rekel, da ste prejemali otroške doklade. Halo? Zakon to omogoča in to vsi izkoristijo. Res ne vidim težave.
krumpek
# 04.10.2016 ob 08:06
Romney je leta 2012 v prvi debati povozil Obamo, pa vseeno na koncu gladko izgubil.
Za Edvarda očitno nepomembno dejstvo.
Kikkoman
# 09.11.2016 ob 15:06
Žitnik si je s svojimi kolumnami in poročanji popolnoma porušil kredibilnost novinarske nepristranskosti. Sam to.
Dori
# 04.10.2016 ob 08:15
Včasih sem zjutraj z veseljem odprl rtvslo.si in prebral novice, zadnjih par let je, kot da berem (slabe) vice. Pa cedalje hujse je. Pocasi se poslavljam, tole je čist brezvezno.
KovacevaKobila
# 04.10.2016 ob 07:58
Njegov "teden groze" pa očitno ni vplival na slovenske volilce:

To mu je nedvomno v veliko tolažbo.
tinesi
# 04.10.2016 ob 08:29
No Edi, kaj boš pa napisal potem ko bo zmagal ?
Kekec99
# 04.10.2016 ob 08:13
Napišem da je Trump boljša izbira kot Hillary, kot dokaz podam izjavo Hillary glede Julliana Assanga ko vpraša; "Can't we just drone this guy"? In fašem minus, ja, nekdo me res sovraži.
kromo-som
# 04.10.2016 ob 08:13
Slovenija bo morala sodelovati z ZDA, če zmaga Trump ali Hillary. Če avtor članka tega ne ve, potem pač ni kos svoji službi. Očitno ne razume, da so ameriške volitve njihova notranja stvar, naš interes pa je, da imamo dobre odnose z ZDA ne glede na to, kdo je predsednik. Javni medij, ki ga tudi sam financiram, in piše tudi v mojem imenu, nima pravice, da dovoli nekomu, da se izživlja s pisanjem člankov, ki nam objektivno kot državi škodijo. Če bi šlo za dejstva, OK, ampak gre za osebno in pristransko mnenje nekoga, ki ga vsiljuje vsem drugim kot nekakšno objektivno resničnost. Ne, hvala!
JackAce
# 04.10.2016 ob 08:12
Trump je idiot, ampak je vsaj pristen. Pri njem vsaj veš kje si, ker pove tako kot misli. Hillary je pa zaradi svoje hinavščine precej bolj nevarna. Na zunaj se dobesedno naučeno smehlja, znotraj je pa težko psihopatska osebnost, ki ji ni ravno kaj preveč mar za "rajo".
V vsakem primeru ameri izbirajo med manj slabo od dveh zelo slabih možnosti.
ebdb
# 04.10.2016 ob 08:09
haha malce smeha za dobro jutro ... ampak Trump bo predsednik :)
brain2k
# 10.11.2016 ob 10:34
Trumpov teden groze ??? - Trump ga žura, hahahahahaha
polarisprox440
# 10.11.2016 ob 09:40
Objektivno poročanje, japajade... al pa res pojma nimate ;)
magjack
# 04.10.2016 ob 09:30
clanke se pise objektivno. Beres to Zitnikov pajac?
GORILA
# 04.10.2016 ob 08:43
@Dunbar
Baje Wiki leaks pripravlja oktobrsko objavo dokumentov, ki bodo Hillary Clinton spravili na kolena....
...Billu že stoji!
ST11
# 04.10.2016 ob 08:21
Ne razumem, kako veleumi se niso ugotovili, da taksno neprikrito navijastvo za enega ali drugega vselej povzroci obratno posledico glede na tisto, kar bi si populisti zeleli.
sumtb
# 10.11.2016 ob 11:58
Glede na to kako je bil Edvard včeraj bled bi rekel da ga je zadel bumerang.

Drugače pa sramota, ne samo pri njemu ampak pri vseh na rtv in mmc ki so zganjali propagandno namesto da bi opravljali svoje delo in podajali novice brez njihovih ideoloških umotvorov.
Dori
# 04.10.2016 ob 08:36
Tole povsem enostransko blejanje je kvecjemu kolumna in ne sodi na naslovnico.. Kr neki
SamoRes
# 04.10.2016 ob 08:10
Skratka, v zahodnem svetu je sprejemljiva hladnokrvna morilka, spomenik hinavščine, pohlepa, zla in razčlovečenja družbe.
Pri nas ni nič drugače, ljudje izvolijo pravnomočno obsojenega kriminalca, kam gre ta svet?
firtoh
# 04.10.2016 ob 09:11
Kdorkoli zmaga smo ga nasrkal.
Tole z Deutche Bank je samo focn za izjave o propadlem TIPP-u.
Izberejo lahko Pikachuja,niti vlecejo v ozadju korporacije.
Navijastvo za Trumpa ali Clintonovo je brezvezno.Se v sanjah ne bi dal glasu za nobenega od njiju.
Ce bi mi nekdo ponuddil amerisko drzavljanstvo in zivljenje v US and A, bi ga lepo zavrnil.Sem rajsi tle,kjer grem lahko ponoci pijan domov z rekreacije,ne da bi mi kdo tezil
Doge the Dog
# 04.10.2016 ob 08:36
Čakata še dve soočenji, naslednje je CNNovo, ki bo zagotovo spet naštimalo soočenje v prid Killary, vendar pozabljate, da ima zadnje soočenje Fox, ki je za razliko od ostalih dveh medijskih hiš nevtralen in bo do Killary dosti blj neprizanesljiv.
kromo-som
# 04.10.2016 ob 08:27
Skrivnost, zakaj vsi tako napadajo Trumpa, sploh ni skrivnost. Človek si je zadal nemogočo nalogo, namreč da podržavi Fed, Federal Reserve, zasebno banko, ki izdaja dolar. Lastniki Feda, ki so mimogrede lastniki ZDA, zdaj podkupujejo vse živo na vseh straneh, da bi kar se da umazali in diskreditirali Trumpa. Zadnji, ki je dregnil v osje gnezdo, imenovano Fed, je bil John. F. Kennedy. Končal je pod streli atentatorja. Vsi svetohlinski moralisti, ki napadajo Trumpa, češ da je nesposoben biti predsednik, v resnici to delajo samo zato, ker se priklanjajo finančnim lordom, ki vladajo Zahodu.
Kekec99
# 04.10.2016 ob 08:17
@Rotty
Če bi jaz v službi tako zgrešil, ...
---------------------------------------------
Bi dobil odpoved, kot vsak normalno zaposlen človek. A kaj ko to ne velja za novinarje in politike, oni lahko delajo tudi slabo ali pa sploh ne delajo, vse v imenu višjih ciljev.
Drncl
# 04.10.2016 ob 08:02
Vsak dan isto nabijanje, kot da so volitve pri nas. Sicer je pa vse že naprej pripravljeno, se vidi tudi po teh člankih. Isto kot za Busha. Tako da lahko kar nehate...
džeko
# 04.10.2016 ob 07:53
Go Trump GO, pozabljate, da to soočenje ni zadnje. Počakajte na zadnje, bomo potem videli.
Nikec3
# 04.10.2016 ob 08:07
V resnih težavah, ko nujno potrebuje zasilni izhod in preusmeritev pozornosti tabora Clintonove in medijev, je Trump začel resno namigovati, da zna v naslednjem televizijskem soočenju prihodnjo nedeljo zvečer poseči po "atomskem orožju", zakonski nezvestobi Billa Clintona. Pri tem trikrat poročenega in po vse prej kot meniškemu življenju znanega Trumpa podpirata, spodbujata in mu svetujeta nihče drug kot trikrat poročeni nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani ter nekdanji vodja predstavniškega doma, ta čas prav tako v tretjem zakonu Newt Gingrich.

Ok, tega pa ne razumem. Zakaj bi dejstvo kolikokrat je bil nekdo poročen vplivalo na njegovo verodostojnost komentiranja nezvestobe?
lonc
# 20.11.2016 ob 08:28
žitnik je prepričeval slovence koga naj volimo,pri tem pa pozabil da te pravice sploh nimamo,rtv naj počaka do naših volitev,oni so v tem strokovnjaki
sosman
# 09.11.2016 ob 12:46
In your face!
B in .
# 04.10.2016 ob 11:00
Clinton naj bi imel uradno več kot 10 prijav za posilstva v svoji karieri, brez da omenimo Moniko. Rešeno je bilo s poboti in podobno. Tipični humanist in dobrotnik nove dobe. Dobra žena, ga je seveda branila. Živel demonkratični napredni svet. :-)
lizing
# 04.10.2016 ob 09:09
Tov.Edvard Žitnik je prvi ,ki bi mu morali pokazat kaj je pisal o Trumpu kakšno leto nazaj
Follow Me
# 04.10.2016 ob 08:37
Trump poglej kaj jim delaš :D :D
AKidra
# 04.10.2016 ob 09:34
Me zanima, kaj pripravlja Assange! V kratken naj bi delil v javnost in to naj bi podrlo Clintonovo. Ajde, da vidimo!!!
Edvard Žitnik
link
Velika pričakovanja
45
21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
Več novic ...
Kazalo