Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 44 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar Foto: BoBo

Dodaj v

Vsi bi bili Prevc!?

Kolumna Studia City
21. marec 2016 ob 21:22
Ljubljana - MMC RTV SLO

Spet smo si zmetali v oči kup zlatega peska kolektivne udeleženosti v uspehu in vrhunstvu skakalcev! Vsi smo mahali z zastavami in skakali, vsi smo bili, bi bili Prevc!?

No, če bi kot državljani pokazali delček poguma, odločnosti in samodiscipline skakalcev, bi bilo v državi morda marsikaj drugače, in marsikdo, vključno s premierjem, ki se je brez zaslug šlepal na naše junake in celo oponašal ljubljanskega župana, češ "Imamo najboljše to, ono in tretje na svetu".

Ja, pod Poncami že, ne pa na Gregorčičevi. In ne v urgentnem zdravstvu, ne pri javnih naročilih, ne v delu gospodarstva, ki se mu še kar dogaja isto kot Peku in Alpini. In še vedno se dogaja suženjsko delo in brezpraven položaj delavcev in še marsikaj, kar bi bilo mogoče zdavnaj preprečiti.

A naj bom pravičen: te zasluge si premier deli s počivajočimi ministri in ministricami, pa z inšpekcijami in uradi, direkcijami, agencijami, na stotine jih je, vlada pa bi varčevala drugje. Vsi ti birokrati vse vedo, ko gre kaj narobe, vsaj za nazaj in pred kamerami, naredijo pa krepko manj ali celo škodo in seveda niso odgovorni niti, ko podarijo milijone javnega denarja tujcem, ki so slabo ukinjali sladkorno tovarno. 'Ni pravne podlage,' je večni izgovor. Ali res ni pravne podlage za skrb za javni denar in druge osnovne naloge države? Ni mogoče popraviti zakonov, jih bolje izvajati, strožje nadzirati? Za vse to ni odgovorna država nasploh, ampak birokrati in politiki z imeni in priimki. Pa nič, da le skačejo skupaj z nami. Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
esspero
# 21.03.2016 ob 21:53
Ni važen komentar , ker je pač levi ,al kaj? Če opozarjaš na krivice in zlorabo delavcev pa si že levi.? Ali kar tako ker je to pač Igor Vidmar?
watcher33
# 22.03.2016 ob 12:29
Kaj res ne razumete poante?
Ni mišljeno, da se ne bi smeli veseliti. Problem je v tem, da se naši politiki vedno silijo zraven, ko so naši športniki uspešni. Še posebej, ker politiki nimajo popolnoma nič s športnimi uspehi. Pa vendar se vsakokrat slinojo zraven.
Imajo svoje področje, kjer bi se lahko pohvalili, če bi pridno delali. Vendar raje delajko škodo celemu narodu. Če bi bili politiki pri svojem delu kot Prevc, potem bi cela Slovenija letela proti uspehu. Tako pa... gledamo Pahorja, ki poskuša biti v središču pozornosti tam, kjer nima nobenih zaslug.
mend055
# 22.03.2016 ob 09:44
Kar je zapisal, še prej pa rekel (morda), je čisto v redu. Kaj pa tem mislim manjka?
Ne glede ne levoročnost, desnoročnost, obojeročnost ali kaj drugega v tej državi, zasužnjeni s strani NATA in agenta D. Rupla, ki nas je tja vlačil pa še koga... (še bolj pa v koalicijo za napad na Irak), pa ja znamo prebrati kaj je I. Vidmar napisal. Problem je, če tega kar beremo razumemo ali pa slednjega ne ''smemo'' zaradi neke strankarske pripadnosti, pardon, omejenosti.
Pri tem mislim na katerikoli strankarsko zaplankanost, ne samo na tisto na katero morda kdo misli, da mislim.
mihael1
# 21.03.2016 ob 22:30
Kruha in iger , kot povsod po svetu.

Seveda se do onemoglosti pretirava - mediji pa pač veselo sodelujejo pri tem .
apatija
# 22.03.2016 ob 10:59
narod je v globoki iluziji
kand el aber
# 27.03.2016 ob 18:33
ne bi bil prevc, hvala lepa, da bi se moral spustiti brez zavor čez skakalnico... hvala lepa
miro789
# 31.03.2016 ob 12:18
Ena pametna od g. Vidmarja!
Jocipros
# 28.03.2016 ob 08:52
Vsi bi bili Prevc!? Ohoho, jaz že ne!
CTM
# 26.03.2016 ob 08:50
ffffff... ti greš pa že spat z mislijo, da se boš zjutraj zbudil in šel na živce sam sebi, tako kot veliki JJ, ki že zjutraj sovraži sam sebe, popoldan vse okrog sebe, zvečer pa že cel svet...
galoper
# 24.03.2016 ob 17:36
Obratno kot naslov! Bi vsi radi dokazali, da nismo sposobni kot Prevc?
kroksi
# 22.03.2016 ob 10:30
Vidmar, zato je pa toliko večje veselje bilo pod poncami, ker je vse v malori. Čeprav imaš v bistvu problema prav, a nikjer na svetu se ne sprašujejo, akj je z njimi narobe da so se sveselili na uspehu njihovih športnikov.
ivod
# 22.03.2016 ob 12:04
od tega gospoda bi pričakoval kaj več ..
... tako pa zgleda, da tolče po mrtvem kljusetu ...
samo jamra ... niti ne poskuša izvabiti prdca iz mrtvega konja ... morda pa ni čisto mrtev ??
... piše, kot da je za vse kriv zdajšnji predsednik vlade ... zdajšnja vladna ekipa ... in pravi da je pravičen ... pozablja al se dela butastega ... namreč ...prav vse vladne ekipe našega zadnjega osvobojenega obdobja ... so sprejemale zakone ... o vrednosti le teh ... pa je škoda izgubljati besed ...
vnk
# 21.03.2016 ob 22:38
No ja, Studio City :D
ffffff
# 21.03.2016 ob 21:33
V Sloveniji je vsak k zbijane posluša in je levo usmerjen kompetenten komentator.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kazalo