Boris Vasev
Kričanje glede Trumpa še bolj poudarja nerodno tišino glede Obame
Predstavlja Trump prelom ali nadaljevanje?, 22. november 2016 ob 06:23 Čim glasnejše je zgražanje ljudi in medijev po svetu ob izvolitvi Donalda Trumpa za ameriškega predsednika, tem bolj je poudarjena tišina večine Trumpovih kritikov glede politik Baracka Obame.
40
Odnos do beguncev: nadaljevanje politike z istimi sredstvi
24. februar 2016 ob 08:25 Kar je za del javnosti šokanten porast rasističnega in skrajnodesničarskega diskurza in delovanja, je pravzaprav le nov simptom večdesetletnega stanja slovenske družbe.
Bodimo besni, ampak naj bo ta bes malo razpršen
16
17. november 2015 ob 11:48 Če kdaj, potem je zdaj, v času kolektivnega šoka, pravi trenutek, da se vprašamo, na koga vse naj bomo besni. Seznam pa je precej daljši od Islamske države. Da je napad t. i.
Kotiček za tveganje in (samo)kritiko
10. september 2015 ob 09:14 Koliko svobode kot novinarji zares imamo, ko trči dolžnost do ohranjanja novinarske integritete ob strah pred izgubo službe in strah vodstva medija pred kritiko od znotraj? Naj pojasnim kar v uvodu.
Kaj je pravica do svobode govora brez dolžnosti samorefleksije?
147
15. januar 2015 ob 06:15 V zadevi Charlie Hebdo ne gre toliko za pravico do svobode govora kot za pravico do svobode govora proti "našim sovražnikom", v odzivih pa za legitimizacijo "naše" politike. Ne pustimo se preslepiti.
Kaj je "napad na smeh" v primerjavi s samoprepričevanjem, da gre za napad na smeh?
44
9. januar 2015 ob 10:47 Koliko sprenevedanja in rasizma se skriva v šokiranih odzivih javnosti in - še bolj problematično - medijev na nedavni napad na pariški tednik Charlie Hebdo?
Ob priznanju Palestine nujno potrebna tudi redefinicija odnosov z Izraelom
67
28. november 2014 ob 08:06 Slovenija se vse bolj nagiba k priznanju neodvisne Palestine, a če to ne bo le eden v vrsti ukrepov zoper izraelsko okupacijo, bo imela odločitev spet zadah pragmatičnosti.
"Arabcem ne bomo nikoli oprostili za to, v kar so nas prisilili, da smo jim storili" Ob več kot 1.400 smrtnih žrtvah izraelske invazije na Gazo in 8.000 ranjenih Izrael vztraja, da je žrtev pravzaprav on. Njegovo najmočnejše orožje pa ni vojska, temveč diskurz.
121
Lahko volimo in vseeno ohranimo politično moč? Se da zavračanje predstavniškega sistema preseči oziroma nanj gledati zgolj kot na enega od terenov politične participacije? Se da torej voliti in ohraniti lastno politično moč?
21
Atene, Sofija, Maribor, Tuzla: isti jezik, isto sporočilo Protesti, ki so se začeli v Tuzli, ne sporočajo ničesar novega. Navsezadnje so nam isto govorili Madrid, Atene, Sofija, Maribor.
39
Kazalo