Jure Brankovič
Drugorazredna tema
Kolumna Jureta Brankovič, 9. april 2015 ob 22:22 Bliskavice v državnem zboru bodo spremljale še zadnji korak sage o ničemer.
29
Od osmih let do osmih tednov
163
2. april 2015 ob 09:33 "Po volitvah smo vsi verjeli, da bo Miro Cerar vodil Slovenijo naslednjih osem let. Zdaj se sprašujemo, ali jo bo še naslednjih osem tednov," so besede enega tujih veleposlanikov v Sloveniji.
Bi pustili menedžerju, da se vas loti s skalpelom?
8
29. januar 2015 ob 11:51 "V zdravstvu smo prišli do roba," ugotavljajo v Kliničnem centru, kjer zaradi gripe bolniki ležijo na hodnikih.
Drznite si vedeti več
3
24. december 2014 ob 15:22 “Ta oddaja in tista pred pol leta sta verjetno bolj zmanjšali porabo sladkorja kot pa ta zakon,” je ob padcu davka na sladke pijače v oddaji Tarča dejal agrarni ekonom dr. Aleš Kuhar.
Razdrobljeni in potopljeni
5
13. november 2014 ob 10:03 Ne glede na organizacijo so gasilci kljub temu tudi tokrat opravili svoje delo. Butičnim društvom z denimo eno samo črpalko srčno priskočijo na pomoč sosedje, ki jim posodijo opremo in ljudi.
(Pre)kratka klop
29
17. oktober 2014 ob 22:50 Ko je Miro Cerar pred mesecem kot rezervo za gospodarskega ministra izbral Jožefa Petroviča, je ta nogometno dejal: "Po navadi rezervnega kandidata dajo v drugi polovici noter, da gole daje."
Če želiš mir, skrbi za pravico
14
9. oktober 2014 ob 09:46 Izboljšali smo pregon, pospešili postopke na sodišču in se specializirali za pregon tistih, ki so nam z izčrpavanjem države in njenih podjetij najbolj spodkopali temelje življenja.
Triumf obupa, sramu in slabega spomina Prepričljiva zmaga pričakovanih zmagovalcev? Morebiti na papirju. Izidi kažejo, da je veliko ljudi preveč obupanih, da bi odšli na volišča.
85
Vsiljena izbira med poštenostjo in učinkovitostjo Plebiscitarno smo Slovenci zavrnili slogan "Pošteno", s katerim nas je skušala prepričati vsaj na papirju najmočnejša stranka Pozitivna Slovenija.
36
"Iz občinske imovine naj ne izmolzejo vsega dobička" "Županska oblast je že od nekdaj med Slovenci najbolj poljudna in uglednejša. Kolikor so imeli naši predniki raznovrstnih oblastnikov v stoletjih, so se vendar župani najbolj med ljudstvom udomačili."
8
A gde je pečat?!* Lahko takšna banalnost, kot je napačno označen poštni žig, ustavi 200 tisoč evrov vreden evropski projekt?
9
Jan-Jan kot slovenski jin in jang Ljubljana je pred osmimi leti hlepela po odrešeniku. Desnica po simbolu, ki bi ga lahko sovražila. Brezkompromisni in temperamentni Zoran Janković je v obeh primerih upravičil pričakovanja.
34
Več kot le lokalni vrtički Manj kot sto dni po zadnjem političnem obračunu bomo znova poprijeli za volilne lističe.
1
Večni fantje, ki služijo Ne glede na izid bi morali večinoma fantje, ki zadnjih dvajset let živijo od vladanja, v nedeljo spoznati, da gre pri vsem skupaj za služenje narodu, ne sebi. To spoznanje sicer ne bi končalo krize.
18
Čas za nestrastne in barvno slepe "Katero žičko prerežete najprej, rdečo ali zeleno?" je nad seboj navdušen novinar vprašal vodjo protibombne enote policije.
23
Kreativno strankarsko kadrovanje Strankarski prisesanci že vse od napovedi novih predčasnih volitev ne spijo najbolje. Sprejeli so tveganje in se zaposlili po kabinetih funkcionarjev. Vezani so na mandate.
37
Fantje z vseh vetrov Izredne razmere. Tako nekako je čutiti življenje v novonastajajočih strankah zadnjih nekaj ur pred rokom za oddajo kandidatnih list za volitve v državni zbor.
47
Kazalo