Slavko Jerič
Ne jezi, ne slabi volji, da uvedbi moderne tehnologije
Kolumna Slavka Jeriča (162), 24. april 2017 ob 11:44 Zadnji el clasico v letošnji sezoni je postregel z vsem, kar lahko ponudi: z veliko goli, dih jemajočimi obrambami, preobratom, rdečim kartonom in zelo kakovostnim nogometom. Poseben draž
94
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju
63
20. marec 2017 ob 08:37 Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake
44
17. marec 2017 ob 10:29 Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa
59
6. marec 2017 ob 08:48 Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice?
28
28. februar 2017 ob 09:40 Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance
38
20. februar 2017 ob 07:38 Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
Ko športni bogovi zapustijo svoja svetišča
19
13. februar 2017 ob 12:28 Ob vojni v Sarajevu smo leta pozneje pogosto videli žalostne podobe porušenih prizorišč olimpijskih iger. Usoda iger v Sarajevu
Nenasitna motivacija, ki Federerja žene k iskanju napredka Teniški turnir v Melbournu je zavrtel kolo časa, ne samo desetletje nazaj, ko sta Roger Federer in Rafael Nadal začela zmagovalni niz, ampak še v čas pred njunimi zmagami. V New York 2002.
32
V ozadju širitve mundiala je tudi denar, a širitev je smiselna Za eno odmevnejših nogometnih novic na začetku leta je brez dvoma poskrbela Mednarodna nogometna zveza, ki je razširila število udeleženk na 48. Seveda si ne delam utvar, da je eno od glavnih gibal ...
29
Korak naprej v karieri Petra Prevca se ne skriva v točkah Zmage v svetovnem pokalu se včasih zdijo samoumevne. A zgodovina kaže, kako redke so sezone, ko se športniku vse izide po sanjskem scenariju.
78
100 športnih dogodkov leta 2016 Olimpijske igre, evropsko prvenstvo v nogometu in seveda uspehi Petra Prevca - to je le nekaj športnih poudarkov leta, ki se izteka.
9
Ronaldova zlata žoga številka 4: novinarji štejejo lovorike Četrta zlata žoga v rokah Cristiana Ronalda ni nikakršno presenečenje, ampak zgolj nov dokaz, da novinarji pri odločilnem merilu odličnosti najbolj cenijo uspeh.
64
Tehtnico premaknil en sam dim za Hamiltonovim motorjem Glede na to, da je bilo že skoraj dva meseca jasno, da bo Nico Rosberg skoraj zagotovo postal svetovni prvak v formuli ena, je bila sezona 2016 vendarle napeta vse do zadnjega zavoja.
69
Murrayjeva prednost se lahko kmalu še precej poviša Andy Murray številka ena svetovnega tenisa? Ta misel je pred pol leta prebivala zgolj v domišljiji Škotovih najzvestejših navijačev.
59
666 tednov pozneje je trojka le razbita - čas za Andyja Murrayja To teniško stoletje je obdobje, v katerem vladajo Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray.
61
Pogovoriti se moramo o Kevinu. Predvsem pa o komunikaciji. Pogovoriti se moramo o Kevinu je pretresljiv roman, ki spremlja turbulentno odraščanje mladega fanta, ki se odtuji od družine in klavrno konča.
103
Recept: dober trener, denar, naložbe in predvsem ... čas 20 let je dolga doba. Na klopi enega uspešnega nogometnega kluba pa je tako redka, da jo lahko primerjamo z astronomsko redkimi pojavi.
34
Kje je Mourinho izgubil zmagovalno auro? Komaj dober mesec je za nogometaši v angleški Premier League, prva razmerja pa so že lepo postavljena. Sezona 2016/2017 je nedvomno sezona trenerjev.
81
Nikoli ni dovolj dobro, da ne bi bilo še bolje Slovenski športniki so prvo septembrsko nedeljo nizali številne uspehe, ki se le redko ujamejo v en sam dan. Tim Gajser je postal najmlajši svetovni prvak
62
Črta pod Riom: V Sloveniji uspešni družinski projekti Več kot 11 tisoč športnikov se je v Riu potegovalo za več kot 300 kompletov medalj. Kaj je prinesel 16-dnevni športni praznik? Geslo olimpijskih iger je bilo um mundo novo , novi svet.
41
Kazalo