Slavko Jerič
Išče se: medsebojno spoštovanje
Kolumna Slavka Jeriča (191), 19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
208
Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?
373
5. marec 2018 ob 09:30 Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
Medalji sta prinesli pozitivno oceno, a tudi številna opozorila
17
26. februar 2018 ob 14:29 Slovenska vrhunca olimpijskih iger sta bila nedvomno medalji Jakova Faka in Žana Koširja, s tem pa se nabor slovenskih presežkov skorajda konča.
Mož, ki zna pozabiti neprijetnosti. In osvojiti olimpijsko medaljo.
12
19. februar 2018 ob 08:09 Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je le še en teden dogajanja, največji oder na svetu je že postregel s številnimi zanimivimi zgodbami.
Federer v Melbournu spet točil solze, tenis bo nekoč jokal za njim
172
29. januar 2018 ob 08:52 Trije člani velike teniške četverice se še vedno ubadajo s poškodbami, tisti zdravi pa zmaguje. Tisti zdravi je od vseh starejši za pet let.
Primer Fak: Obsojeni smo na vrtenje v kazenskem krogu
100
28. januar 2018 ob 06:45 Ameriška vojska se je ob koncu 40. let prejšnjega stoletja znašla v hudih težavah, saj se je vse več pilotov v testnih preletih poškodovalo ali celo umrlo.
Problem ni le v sodnikih, ampak še bolj v rokometu samem
118
17. januar 2018 ob 08:34 V uvodu evropskega prvenstva v rokometu je bilo precej črk natipkanih o slabih sodnikih, ki so zaznamovali obe slovenski tekmi.
Guardiola zapravlja milijone, ki pa so očitno zagotovilo za uspeh Sezona brez lovorike v premožnem Manchester Cityju bi večino trenerjev najbrž stala dela, a to ne velja za Pepa Guardiola; zaupanje letos žanje uspehe. Lanska sezona sploh ni bila slaba.
66
Hamilton z zanesljivim materialom do naslova številka 4 Lewis Hamilton je s četrtim naslovom svetovnega prvaka v formuli ena stopil ob bok Sebastianu Vettlu in Alainu Prostu. Več naslovov imata le Michael Schumacher (7) in Juan Manuel Fangio (5).
17
Po koncu teniške sezone: ogromno vprašanj za leto 2018 Sezona, ki je na teniški prestol vrnila Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, je na zadnjem dejanju ponudila predogled imen, ki bodo čez pet let vladala temu športu.
22
Štirje pogledi na doping Doping kot v valovih prihaja in odhaja s piedestala najbolj pomembne športne teme. Zaradi Teje Gregorin je v Sloveniji zdaj brez dvoma obdobje plime.
46
"Ne" pritoževanju, iskanju izgovorov in bežanju pred cilji Konec kvalifikacij za svetovno prvenstvo je pustil občutek zamujene priložnosti. Slovenski nogometaši na velikem tekmovanju ne bodo igrali že najmanj deset let.
102
Rojstvo Laverjevega pokala napoveduje uspešnico Laverjev pokal se je napovedoval kot zabaven eksperiment, nihče ni natančno vedel, kaj pričakovati, a dogodek v Pragi se je na koncu izkazal za velikansko uspešnico.
16
Cilj reprezentance izpolnjen: več od vsote posameznih delov Ob zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev me spomin hitro vrne v Carigrad, v isto dvorano Sinan Erdem, kjer je Slovenija svojo pot na svetovnem prvenstvu leta 2010 končala v četrtfinalu.
79
Boj za teniški prestol podoben razmerjem v Buckinghamski palači Leta 2010 sta Roger Federer in Rafael Nadal zadnjič v istem letu osvojila prav vse grand slame. Zgodovino sta ponovila sedem let pozneje, ko oba korakata že proti svojemu četrtemu desetletju.
46
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
23
Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.
97
Neymar ni eksces, je le logično nadaljevanje trga Športni dogodek prvega avgustovskega tedna je bil brez dvoma zaključek poletne sage po imenu Neymar, ki se je končala s številko 222 milijonov.
68
Zmagovalna simfonija: Simfonija za Rogerja Federerja Se spomnite LA Lakersov v sezoni 2015/2016? Sloviti klub je bil brez možnosti za preboj v končnico, vseeno pa je ogromno pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant.
81
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
37
Kazalo