Slavko Jerič
Zmagovalna simfonija: Simfonija za Rogerja Federerja
Kolumna Slavka Jeriča (172), 17. julij 2017 ob 08:23 Se spomnite LA Lakersov v sezoni 2015/2016? Sloviti klub je bil brez možnosti za preboj v končnico, vseeno pa je ogromno pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant.
81
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum
37
30. junij 2017 ob 09:15 En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
LeBron James: tragični junak, ki tudi sam nosi delež krivde
65
14. junij 2017 ob 07:30 Nekaj ur pred začetkom finalne serije Lige NBA sem pobaral TV-komentatorja Luko Štucina, za koga bo (zunaj etra) stiskal pesti. " Za nikogar ," mi je odvrnil v rahli jezi.
Nadalova zgodba X: V Parizu igra z odprtimi kartami, in to le z asi
53
12. junij 2017 ob 08:36 V obdobju teniških superjunakov ni nič nenavadnega, če vsaj en grand slam v letu osvoji Roger Federer, enega pa Rafael Nadal. Malce nenavadno je le, da govorimo o letu 2017, in ne več 2005.
Realov trojček: Ronaldo, Zidane in sredina igrišča
92
5. junij 2017 ob 08:36 Real vse od Pariza 2000 v finalu Lige prvakov ni tako zlahka strl svojega tekmeca in se dokopal do najprestižnejše nogometne lovorike na stari celini. Prvi polčas v Cardiffu
Športi z menjavo pravil iščejo televizijo, a tenis tega ne potrebuje
25
29. maj 2017 ob 10:27 Najboljši teniški igralci sveta so v Parizu začeli drugi grand slam sezone, karavana pa je še vedno prežeta z napovedjo uvedbe novih pravil.
Mourinho raje kuje lovorike kot pa pesniške stihe
58
25. maj 2017 ob 09:05 Jose Mourinho je s prvo sezono na klopi Manchester Uniteda spet potrdil znano dejstvo, da je predvsem pragmatik. Pragmatik, ki prinaša lovorike.
Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
39
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
61
Messi in Ronaldo zajemata iz vodnjaka brez dna Nekajkrat v letošnji sezoni se je že zazdelo, da so nogometni prevladi Lionel Messi - Cristiano Ronaldo šteti dnevi. Mediji so se letos kar nekajkrat razpisali o tej temi.
88
Ne jezi, ne slabi volji, da uvedbi moderne tehnologije Zadnji el clasico v letošnji sezoni je postregel z vsem, kar lahko ponudi: z veliko goli, dih jemajočimi obrambami, preobratom, rdečim kartonom in zelo kakovostnim nogometom. Poseben draž
94
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
63
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
44
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
59
Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice? Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
28
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
38
Ko športni bogovi zapustijo svoja svetišča Ob vojni v Sarajevu smo leta pozneje pogosto videli žalostne podobe porušenih prizorišč olimpijskih iger. Usoda iger v Sarajevu
19
Nenasitna motivacija, ki Federerja žene k iskanju napredka Teniški turnir v Melbournu je zavrtel kolo časa, ne samo desetletje nazaj, ko sta Roger Federer in Rafael Nadal začela zmagovalni niz, ampak še v čas pred njunimi zmagami. V New York 2002.
32
V ozadju širitve mundiala je tudi denar, a širitev je smiselna Za eno odmevnejših nogometnih novic na začetku leta je brez dvoma poskrbela Mednarodna nogometna zveza, ki je razširila število udeleženk na 48. Seveda si ne delam utvar, da je eno od glavnih gibal ...
29
Korak naprej v karieri Petra Prevca se ne skriva v točkah Zmage v svetovnem pokalu se včasih zdijo samoumevne. A zgodovina kaže, kako redke so sezone, ko se športniku vse izide po sanjskem scenariju.
78
Kazalo