Slavko Jerič
Športi z menjavo pravil iščejo televizijo, a tenis tega ne potrebuje
Kolumna Slavka Jeriča (167), 29. maj 2017 ob 10:27 Najboljši teniški igralci sveta so v Parizu začeli drugi grand slam sezone, karavana pa je še vedno prežeta z napovedjo uvedbe novih pravil.
24
Mourinho raje kuje lovorike kot pa pesniške stihe
58
25. maj 2017 ob 09:05 Jose Mourinho je s prvo sezono na klopi Manchester Uniteda spet potrdil znano dejstvo, da je predvsem pragmatik. Pragmatik, ki prinaša lovorike.
Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP
39
21. maj 2017 ob 10:23 Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
Vloga dvigala je ta hip realni domet risov
61
15. maj 2017 ob 08:51 Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
Messi in Ronaldo zajemata iz vodnjaka brez dna
88
5. maj 2017 ob 10:00 Nekajkrat v letošnji sezoni se je že zazdelo, da so nogometni prevladi Lionel Messi - Cristiano Ronaldo šteti dnevi. Mediji so se letos kar nekajkrat razpisali o tej temi.
Ne jezi, ne slabi volji, da uvedbi moderne tehnologije
94
24. april 2017 ob 11:44 Zadnji el clasico v letošnji sezoni je postregel z vsem, kar lahko ponudi: z veliko goli, dih jemajočimi obrambami, preobratom, rdečim kartonom in zelo kakovostnim nogometom. Poseben draž
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju
63
20. marec 2017 ob 08:37 Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
44
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
59
Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice? Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
28
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
38
Ko športni bogovi zapustijo svoja svetišča Ob vojni v Sarajevu smo leta pozneje pogosto videli žalostne podobe porušenih prizorišč olimpijskih iger. Usoda iger v Sarajevu
19
Nenasitna motivacija, ki Federerja žene k iskanju napredka Teniški turnir v Melbournu je zavrtel kolo časa, ne samo desetletje nazaj, ko sta Roger Federer in Rafael Nadal začela zmagovalni niz, ampak še v čas pred njunimi zmagami. V New York 2002.
32
V ozadju širitve mundiala je tudi denar, a širitev je smiselna Za eno odmevnejših nogometnih novic na začetku leta je brez dvoma poskrbela Mednarodna nogometna zveza, ki je razširila število udeleženk na 48. Seveda si ne delam utvar, da je eno od glavnih gibal ...
29
Korak naprej v karieri Petra Prevca se ne skriva v točkah Zmage v svetovnem pokalu se včasih zdijo samoumevne. A zgodovina kaže, kako redke so sezone, ko se športniku vse izide po sanjskem scenariju.
78
100 športnih dogodkov leta 2016 Olimpijske igre, evropsko prvenstvo v nogometu in seveda uspehi Petra Prevca - to je le nekaj športnih poudarkov leta, ki se izteka.
9
Ronaldova zlata žoga številka 4: novinarji štejejo lovorike Četrta zlata žoga v rokah Cristiana Ronalda ni nikakršno presenečenje, ampak zgolj nov dokaz, da novinarji pri odločilnem merilu odličnosti najbolj cenijo uspeh.
64
Tehtnico premaknil en sam dim za Hamiltonovim motorjem Glede na to, da je bilo že skoraj dva meseca jasno, da bo Nico Rosberg skoraj zagotovo postal svetovni prvak v formuli ena, je bila sezona 2016 vendarle napeta vse do zadnjega zavoja.
69
Murrayjeva prednost se lahko kmalu še precej poviša Andy Murray številka ena svetovnega tenisa? Ta misel je pred pol leta prebivala zgolj v domišljiji Škotovih najzvestejših navijačev.
59
666 tednov pozneje je trojka le razbita - čas za Andyja Murrayja To teniško stoletje je obdobje, v katerem vladajo Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray.
61
Kazalo