Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Paul Auster "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Pasivni pritisk na Boba Dylana: izteka se čas za finančni del Nobelove nagrade " V zadnjih mesecih nismo imeli telefonskega pogovora z Bobom Dylanom. Dylan se kljub temu zaveda, da mora Nobelovo predavanje izvesti najkasneje 10. junija, če želi prejeti denar, " je opozorila ...
Nov uspeh komedije Pr' Hostar: osvojeni še dve zlati roli Film Pr' Hostar se z dozdajšnjimi 200.347 gledalci in šestimi zlatimi rolami uvršča na drugo mesto najbolj gledanih slovenskih celovečernih filmov, kar ga umešča takoj za mladinski film Mihe ...
Kam so jo mahnili dolgoprstneži s 100-kilogramskim zlatnikom "v žepu"? V noči z nedelje na ponedeljek je iz berlinskega muzeja Bode izginil 100 kilogramov težek zlatnik, ki velja za enega izmed največjih na svetu, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 3,8 milijona evrov.
Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo " To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
Križevniška cerkev odromala nazaj v roke križniškega redu Ministrstvo za kulturo je križevniško cerkev, ki spada v kompleks ljubljanskih Križank, vrnilo v last in posest križniškemu redu.
Slovo filmskega ustvarjalca Aleša Šege V starosti 55 let je umrl Aleš Šega, direktor fotografije, snemalec in režiser ter dolgoletni stalni zunanji sodelavec TV Slovenija.
Proletariat na poti v raj: kruta resničnost srbske tranzicije V Zrenjaninu, nekoč enem najpomembnejših industrijskih središč Jugoslavije, živi okrog 80.000 prebivalcev, od tega jih je 20.000 brezposelnih.
Aj Vejvej bo z ogromnimi kletkami "zavzel" veliko jabolko Kitajski umetnik in aktivist Aj Vejvej bo jeseni v sklopu projekta Good Fences Make Good Neighbors po New Yorku postavil več kot 100 instalacij, med katerimi bo okoli deset ogromnih kletk.
Foto: Prva retrospektiva Damjana Galeta, arhitekta svetlobe Če je Janez Kališnik pionir arhitekturne fotografije pri nas, je Damjan Gale tisti fotograf, ki je omogočil teoretska razmišljanja o arhitekturni fotografiji kot žanru, in to področje temeljno ...
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Muzej druge svetovne vojne v Gdansku: v središču poljska izkušnja Največji zgodovinski muzej na Poljskem stoji nedaleč od starega mestnega jedra Gdanska, blizu katerega se je 1. septembra 1939 začela invazija Nemčije.
Jean-Baptiste Thiaudière de Boissy "Čim širši je um, tem bolj trpi zaradi svojih meja."
Knjiga portretov predsednika Busha je uspešnica Zbirke portretov, ki jo je v obliki knjige izdal nekdanji predsednik George W. Bush, ne more prehvaliti eden od vodilnih likovnih kritikov.
Filmska recenzija: Lepotica in zver Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
Liga pravičnih: prvi prizori Batmanove čete v akciji Dobili smo prvi uradni napovednik za težko pričakovani spektakel Liga pravičnih ( Justice League).
Piranske cerkve razkrijejo svoje skrivnosti Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija je ob pomoči piranske občine in župnije izdalo vodnik Sakralna dediščina Pirana. Na 22 straneh so predstavili 13 cerkva in drugih sakralnih objektov.
Vsa ta panika: Kaj se v resnici dogaja v glavah najstnic? "Nočem se postarati. To je najstrašnejša stvar na vsem svetu," v nekem trenutku reče Ginger Leigh Ryan, ena izmed deklet iz dokumentarca All This Panic.
Dve nagradi za slovenski kratki film na tujih festivalih V Utrechtu je slavil kratki animirani film Nočna ptica režiserke Špele Čadež, na Dunaju pa je Selitev Žige Virca prejela posebno omembo žirije.
Nagrada Nadje Maganja pisateljici Berti Golob Pisateljica, pesnica in pedagoška delavka Berta Golob, nekdanja lektorica dnevnoinformativnega programa na Radiu Slovenija, je letošnja dobitnica nagrade Nadje Maganja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Paul Auster
28. marec 2017 ob 20:59 "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Več novic ...
Izbor
Kazalo