Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Fernando Botero Umetnost mora biti oaza: zatočišče pred trpkostjo življenja.
Iz pariške galerije neopaženo odnesli Boterov kip Iz Galerije Bartoux v Parizu so sredi belega dne odnesli kipec priznanega kolumbijskega kiparja Fernanda Botera, katerega vrednost ocenjujejo na 425.000 evrov.
Državni zbor soglasno podprl zakon o Slovenski matici Državni zbor je s 65 glasovi za in nobenim proti potrdil zakon o Slovenski matici, s katerim vlada ureja pravni in finančni status tega pomembnega kulturnega in znanstvenega društva ter obenem ...
O prihodnosti slikanice: "Budno bomo morali paziti, da ne zmaga logika 'kaj se bolj splača'." Tradicija slikanic sega več kot dve stoletji v zgodovino, slovenski bralci pa so prvo dobili natanko pred stoletjem.
Umrl je ruski baritonist Dmitrij Hvorostovski V starosti 55 let je bitko s hudo boleznijo danes v Londonu izgubil ruski baritonist Dmitrij Hvorostovski.
Elena Ferrante: O novem priimku Genialna prijateljica , prvi del neapeljske tetralogije Elene Ferrante, je popisovala otroštvo in zgodnjo puberteto prijateljic in tekmic, prvoosebne pripovedovalke Elene ter samovoljne in ...
Marko Bulc v novem soloprojektu premišlja altruizem “Če v letalu pade pritisk, najprej nataknite kisikovo masko sebi, nato pomagajte drugim.” Je lajna, ki jo večno poslušamo na letalih, primer razumnega vedenja ali pa ilustracija nealtruistične družbe?
Janis Varufakis med najboljšimi mladinskimi pisci Slovenskega knjižnega sejma Na Slovenskem knjižnem sejmu so nagradili najboljše mladinske knjige iz leta 2016.
Tudi v svetu animacije ni pravljično: "podaljšan dopust" za prvega moža Pixarja Eden ključnih izvršnih producentov studia Disney in soustanovitelj hiše Pixar, animator in režiser John Lasseter, je najavil šestmesečno odsotnost od dela.
O ekspresu al' espressu, Trinidadovcih in Tobagovcih in drugih slovničnih zagatah v MMC-jevi klepetalnici V MMC-jevi spletni klepetalnici smo gostili "jezikovna spletovalca" Nadjo Horvat in Andreja Salobirja iz prevajalske agencije Leemeta.
Opera Deseti brat prinaša večno sporočilo o ljubezni, ki premaga vse ovire Drevi bodo v Novem mestu premierno uprizorili novo opero Deseti brat po motivih istoimenskega romana Josipa Jurčiča, za katero je glasbo napisal skladatelj Aleš Makovac.
Jezikovni spletovalec: Trenerka ali trenirka? "Če ne govorim pravilno, to še ne pomeni, da ne vem, kako se pravilno reče." Pogosto se v našem jezikovnem spominu utrdi neustrezna oblika besede, čeprav teoretično sicer vemo, da je napačna.
Victor Hugo Knjiga je v celoti pot od zlega k dobremu, od krivice k pravici, od napačnega k resničnemu, od noči k dnevu.
Sveži portreti enega najpomembnejših britanskih umetnikov 20. stoletja Po l etošnji retrospektivi v londonski galeriji Tate Britain, s katero so se poklonili 80-letnici Davida Hockneyja, je v Guggenheimovem muzeju v Bilbau razstava njegovih portretov, ki ponuja ...
O čem so razpravljali ministri za kulturo na zasedanju v Bruslju V Bruslju so se sešli ministri za kulturo iz držav Evropske unije, zasedanja se je udeležil tudi Tone Peršak, ki je med drugim pozdravil pobudo Evropske komisije proti oviram za mobilnost umetnikov ...
Vatikan in Kitajska do izboljšanja skaljenih odnosov prek izmenjave umetnin Vatikan in Kitajska sta se dogovorila za medsebojno izmenjavo slik, vaz in skulptur - za "umetnostno diplomacijo" sta se ta miniaturna in ogromna država odločili v duhu prizadevanj zgladitve pogosto ...
Plečnikov stadion: ministrstvo odpravilo okoljevarstveno soglasje Ministrstvo za okolje in prostor je odpravilo okoljevarstveno soglasje za gradnjo bežigrajskega športnega parka in zadevo vrnilo Agenciji RS za okolje (Arso) v ponovno odločanje.
Malijka Rokia Traoré s širokim naborom ne zgolj tradicionalnih godb Rokia Traoré, ena najuspešnejših glasbenic Malija in tudi zahodne Afrike, v Slovenijo prihaja s petimi instrumentalisti in šestimi pevkami, s katerimi bo na koncertu izvedla glasbeni del večžanrske ...
Evropska nagrada za producenta Čedomirja Kolarja Evropska filmska akademija (EFA) nagrado na področju koprodukcijskega sodelovanja, Prix Eurimages, podeljuje filmskemu producentu Čedomirju Kolarju.
Britanci iščejo kupca, ki bi doma zadržal Dalíjevo slavno zofo Britanska vlada je sprejela začasno prepoved izvoza umetniškega izdelka velikega kulturnega pomena za enega najbolj znanih kosov nadrealističnega oblikovnega pohištva.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Fernando Botero
22. november 2017 ob 21:31 Umetnost mora biti oaza: zatočišče pred trpkostjo življenja.
Več novic ...
Izbor
Kazalo