Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Znova podaljšali rok za prijavo na razpis za obnovo Cukrarne MOL je znova podaljšal rok za prijavo na razpis, s katerim išče izvajalca prenove nekdanje tovarne sladkorja Cukrarne. Najugodnejšega gradbinca na ljubljanski občini zdaj iščejo do 14. marca.
David Michael Hasselhoff Vseeno mi je, zakaj me imajo radi, važno je, da me imajo. Mislim, da me ljudje spoštujejo, ker imajo občutek, da sem takšen kot božič. Vrnem se vsako leto.
Cenzura v Madridu: Umaknili instalacijo o zagovornikih neodvisne Katalonije Na mednarodnem umetnostnem sejmu ARCO v Madridu so s prizorišča umaknili instalacijo o zaprtih zagovornikih katalonske neodvisnosti kontroverznega španskega umetnika Santiaga Sierre.
Ilustracije podob iz zgodovine kot navdih in izziv sodobnemu času V Miheličevi galeriji na Ptuju bodo drevi odprli skupinsko razstavo sekcije ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), posvečeno zgodovinskim podobam preteklosti, a kot ...
Fabula: Od "v potrtih prsih up budi" do "opustite vsako upanje, vi, ki vstopate" Ljubljanski festival literatur sveta Fabula bo v središče pozornosti postavil upanje, s tem pa se bodo spomnili na leto 1968, ko je bilo prav upanje gonilo političnih sprememb.
Nagradna igra: vabljeni na romsko slavje z Imerjem Trajo Brizanijem Ljubitelje romske glasbe 3. marca čaka prava poslastica: koncert, na katerem se bo romska godba znašla v džezovski preobleki. Z malo sreče lahko za koncert dobite brezplačne vstopnice.
Korejščina in hangul: najtežji jezik in najlažja pisava na svetu Korejščina je uradni jezik v obeh Korejah, tako v Severni kot Južni. Je tudi eden od dveh uradnih jezikov v Korejski avtonomni prefekturi Janbian na Kitajskem.
Filmska recenzija: Fantomska nit Naj vas ne preslepi to, da je Daniel Day-Lewis v Fantomski niti videti kot starejša različica Newlanda Archerja, nežnega džentelmena, ki je v Času nedolžnosti koprnel za nedosegljivo ljubeznijo.
Od nasvetov tete Justi do Vesele šole: 70 let znamenitega Pila Teta Justi, Vesela šola, Blazno resno o seksu ... besede, ki cele generacije Slovencev vrnejo daleč nazaj, vse do osnovnošolskih klopi.
Frankensteinovih 200 let: rokopis razkriva nove podrobnosti Marca bo minilo 200 let od prve objave znamenitega znanstvenofantastičnega romana Frankenstein, ki ga je na obali Ženevskega jezera snovala britanska pisateljica Mary Shelley.
Sarajevčani umaknili vabilo: Orhan Pamuk ne bo častni meščan Sarajevo je odstopilo od svoje namere, da Nobelovemu nagrajencu za literaturo Orhanu Pamuku, ki bo spomladi v državo prišel pisat scenarij za film o vojni v BiH-u, podeli naziv častnega meščana.
Začelo se je s "protirusko" predstavo in končalo z "lovom na čarovnice" Ozračje je bilo sicer že nekaj časa dovolj napeto, a tista prelomna iskra, ki je leta 1968 zanetila protestno vrenje na Poljskem, se je vnela v gledališču.
Udo Kier Ker sem Nemec, mi je v filmih vedno ime Hans.
Dragoceni kitajski glineni vojščak ob palec zaradi brezobzirnega Američana Vojščaka, sicer simbol borilne moči, izdelanega iz žgane gline in zakopanega za več kot 2.000 let s prvim kitajskim cesarjem - z namenom zagotavljanja cesarjeve varnosti v posmrtnem življenju -, je ...
Drzen program Jazz festivala Ljubljana ovenčan z nagrado Evropske jazz mreže " Nagrado Europe Jazz Network 2018 za drzen program smo soglasno podelili Jazz festivalu Ljubljana za progresivno selekcijo, ki zaobjema celotno umetniško zvrst s poudarkom na evropskem jazzu ter ...
Zaplenjenih 41 tisoč artefaktov v operacijah proti nezakoniti trgovini s kulturnimi dobrinami V dveh sicer ločenih operacijah, a s skupnim ciljem proti nezakoniti trgovini s kulturnimi dobrinami so Svetovna carinska organizacija, Europol in Interpol v 81 državah zasegli več kot 41 tisoč ...
Video: O Pohujšanju v nepohujšljivih časih z Marcelom Štefančičem, jr. in Mileno Zupančič Na tretjem v nizu pogovornih večerov ob uprizoritvi Pohujšanja v dolini šentflorjanski se je filmski kritik, televizijski voditelj in publicist Marcel Štefančič, jr.
Nemška filmska klasika Podmornica še kot nadaljevanka S koncem leta prihaja televizijska nadaljevanka Podmornica (Das Boot), ki bo tako kot film iz leta 1981 temeljila na romaneskni predlogi Lotharja-Güntherja Buchheima in bo v središče postavila ...
Slavje slovenskih tolkalcev v Luksemburgu Na mednarodnem tekmovanju tolkalnih duov, ki je te dni potekalo v Luksemburgu, sta zmagala mlada slovenska tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec.
Po študentskih demonstracijah sta se znašla v kazenskem postopku dva študenta Goranka Kreačič je bila v letih, ko je bilo študentsko gibanje v Ljubljani najmočnejše, študentka Filozofske fakultete.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
David Michael Hasselhoff
2
22. februar 2018 ob 21:10 Vseeno mi je, zakaj me imajo radi, važno je, da me imajo. Mislim, da me ljudje spoštujejo, ker imajo občutek, da sem takšen kot božič. Vrnem se vsako leto.
Več novic ...
Izbor
Kazalo