Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Posthumna nagrada za Gašperja Tiča Nagrado za najboljši umetniški dosežek v MGL-ju za preteklo sezono bodo posthumno podelili Gašperju Tiču za vlogo svetovalca Poldeta v uprizoritvi Svetovalec - Katalog burlesknih dialogov.
Ivanka Mežan V življenju se mi je večkrat zgodilo, da sem pri filmu stopila v malce prevelike čevlje.
Kolektivna plesna telesa: plesno pleme, organizem, skupnost Prve predstave letošnjega CoFestivala, mednarodnega festivala sodobnega plesa, so v ospredje postavile različne oblike plesne skupnosti oziroma kolektivnih plesnih teles.
Rahmaninov in Čajkovski za uvod nove sezone Filharmonije Orkester Slovenske filharmonije je s prvim od dveh koncertov pod taktirko Aleksandra Markovića in deli Rahmaninova in Čajkovskega odprl novo sezono Modrega abonmaja. Solist bo pianist Simon Trpčeski.
Pariz in London bosta gostila bogato bero Picassovega čudežnega leta Pariški Musée National-Picasso in londonski Tate Modern bosta gostila veliko razstavo Picassovih del, ki so nastala leta 1932.
Po poteh neutrudne popotnice Alme M. Karlin Alma M. Karlin je bila neustrašna popotnica, njeno osemletno popotovanje okoli sveta pa je središčna tema razstave Kolumbova hči Alma M. Karlin.
Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče” Na razstavi političnih karikatur iz obdobja nekdanje države se mi je v spomin utrla le ena.
Glasbeni poklon žrtvam prve svetovne vojne: Pesem kot upanje v prihodnosti brez vojn Tam, kjer so pred stoletjem odzvanjale eksplozije in streli, bo v teh dneh zadonela pesem.
Likovna jesen na Dunaju: Prihajata Rafael in Rubens, prostor tudi za sodobno umetnost Risbe nizozemskega renesančnega mojstra Pietra Bruegla se še ne bodo poslovile s sten Albertine, ko bodo v dunajski galeriji na ogled postavili dela ene ključnih figur italijanske renesanse.
Muzikal Rent: Raztrgano najemniško življenje Življenje brez prebite pare, prebijanje iz dneva v dan, življenje v mrzlih stanovanjih sredi newyorških ledenih zim, življenje, polno vneme, zagona in vere v boljši jutri ter lastno ustvarjalnost - ...
Ljubljana gosti Evropsko jazz konferenco: o vlogi glasbe v svetu in migracijah glasbenikov Vprašanje vloge glasbe kot sredstva za poglabljanje v neznano in razmišljanje o tem, kako migracije glasbenikov vplivajo na oblikovanje lokalnega prizorišča, sta dve od osrednjih tem, ki se jim ...
Sto let od "čudeža" pri Kobaridu, ki mu je pomagala megla Gosta megla je poskrbela za presenečenje in ključno pripomogla k čudežu oz. polomu Italijanov pri Kobaridu, ki je Avstro-Ogrski z nemško pomočjo prinesel dokončno zmago na soški fronti.
Auguste Rodin "Z izogibanjem kazni ljudem ne naredimo usluge."
Ana Frank kot glavna protagonistka risoromana Dnevnik Ane Frank je še ena izmed knjig, ki bo izšla v "obogateni" različici, saj prihaja risoroman, avtorja katerega sta režiser in scenarist Ari Folman ter ilustrator David Polonsky, ki načrtujeta ...
Monumentalen kip Kalašnikova bedi nad središčem Moskve V ruski prestolnici so te dni slovesno odkrili devet metrov visok kip izumitelja legendarne jurišne puške AK-47 Mihaila Kalašnikova, tako rekoč " ruske kulturne blagovne znamke ".
Elfriede Jelinek nagrajena s faustom za življenjsko delo " Ne želim imeti občutka, da pišem tako rekoč za večnost, " je o svojem ustvarjanju nekoč izjavila avstrijska pisateljica in nobelovka Elfriede Jelinek, ki je letošnja prejemnica najpomembnejše ...
New Order in nekoč njihov Peter Hook končno dosegli poravnavo Po več letih pravdanja je manchestrska zasedba New Order sporočila, da se je končno zaključila grenka pravna bitka z njihovim nekdanjim basistom Petrom Hookom.
Ob "čudežu pri Kobaridu" se poraja vprašanje, kaj čudežnega je v vojni Pred stotimi leti se je s prebojem v Kobaridu frontna črta na območju Bovca, Kobarida in Tolmina premaknila z reke Soče na reko Piavo, s čimer se je ta mali kraj zapisal v spomin in zgodovino kot ...
Eden izmed 500 izvodov prve knjige o Harryju Potterju vreden več kot 67.000 evrov Na dražbi v ZDA so redko izdajo knjige Harry Potter in kamen modrosti prodali za 81.250 dolarjev (več kot 67.000 evrov), s čimer je postala najdražje prodano nepodpisano fantazijsko delo v zadnjih ...
Praznik evropske arhitekture: Arhitektura danes in jutri Dvoletni program Future Architecture se sklepa z istoimenskim festivalom, v okviru katerega bodo razstave, predavanja, razprave, simpozija, projekcije in pop-up dogodki, predstavljen pa bo tudi ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Ivanka Mežan
21. september 2017 ob 21:48 V življenju se mi je večkrat zgodilo, da sem pri filmu stopila v malce prevelike čevlje.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo