Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Ikonični portret Cheja Guevare, ki si ga je prisvojil kapitalizem Petdeset let je že, odkar je grafični oblikovalec Jim Fitzpatrick ustvaril ikonični portret Cheja Guevare, ki še danes kot poster krasi zidove študentskih domov in rdeče majice.
Ivan in Rudar slavila na festivalu v Leskovcu Na mednarodnem festivalu filmske režije v Leskovcu, na katerem so se pomerili filmi iz držav nekdanje Jugoslavije, je drugo nagrado, poimenovano po srbskem režiserju Živojinu Žiki Pavloviću, prejel ...
Sonica na presečišču podobe in zvoka o (pre)občutljivosti Z otvoritvenim koncertom v Cankarjevem domu se danes v Ljubljani začenja 10. festival Sonica. Pod imenom Pre/Občutljivost na več lokacijah po mestu ponuja šest večerov na presečišču podobe in zvoka.
Disney nas ne bo več bombardiral z novo Vojno zvezd vsako leto Po (relativnem) neuspehu Sola je celo gigant Disney pripravljen priznati, da so nas v prekratkem času "napadli" s preveč filmi, ki so bili tako ali drugače povezani z Vojno zvezd.
Filmska recenzija: Gajin svet Film Gajin svet se uvršča v tradicijo slovenskega mladinskega filma, v katerem so predpubertetni otroci tisti, ki so iznajdljivejši, dojemljivejši in bolj bistri od svojih pubertetniških bratov ali ...
Ingmar Bergman Upam, da se nikoli ne bom tako postaral, da bi postal veren.
Lahko bi plenila pred peklom in se vrnila brez praske. Restavratorji očistili Brueglovo Griet. Prihodnje leto bo minilo 450 let od smrti enega največjih in najbolj vplivnih mojstrov severne renesanse, Pietra Bruegla st.
Festival Lutke 2018: preplet žanrov, raziskovanje, vpliv tehnologije Festival Lutke poudarja inovativne prakse sodobne lutkovne umetnosti, ki raziskuje nove materiale in objekte ter klasično lutkovno animacijo vse bolj združuje z vizualnim, plesnim, digitalnim.
V Keniji začasno umaknili prepoved filma o ljubezni med dvema dekletoma Kenijsko sodišče je za teden dni umaknilo prepoved predvajanja filma Rafiki o ljubezni med dvema dekletoma, da ga država lahko prijavi za nominacijo za tujejezičnega oskarja.
Ljubljanska Opera ob vstopu v novo sezono v ospredje postavlja orkester Po spomladanski počastitvi stoletnice profesionalnega baletnega ansambla bodo v SNG-ju Opera in balet Ljubljana z nocojšnjim vstopom v novo sezono proslavili še enak jubilej orkestra.
Iz zakladnice arhivov: notna izdaja skladbe Na svoji zemlji "Kdor rano vstaja, mu kruha ostaja," pravi stari slovenski pregovor. Kdor rano vstaja, pa lahko že nekaj let svoj delavnik začne tudi s posebno popotnico.
Odmevanje oseminšestdesetega V tistih dneh smo pripovedovali anekdoto, ki se je znašla celo v New Left Review in so z njo označili posebnost jugoslovanskih razmer.
Berlin zavrnil gradnjo replike berlinskega zidu Kot kaže, so se z napovedjo gradnje replike berlinskega zidu ob obletnici njegovega padca v nemški prestolnici prenaglili. Ambicioznemu umetniškemu objektu mestne oblasti niso dale zelene luči.
"Negotovost Evrope je v tem, da bodisi ne vidi prihodnosti ali pa se zdi ta zelo mračna" Letošnji nagrajenec Vilenice, nemški pisatelj bolgarskega rodu Ilija Trojanow, je šestleten s starši iz komunistične Bolgarije prek tedanje Jugoslavije prebežal v zahodno Evropo.
Nagradi za mednarodne dosežke slovenskih muzejev V sklopu kongresa slovenskih muzealcev so v Brežicah podelili nagrade Mednarodnega muzejskega sveta (ICOM).
Kako dediščino uporabiti, da bo življenje v prihodnje boljše? "Pomembno je, da našo dediščino shranimo v naša srca in zavest, saj je to naš kulturni genski zapis, ki ga moramo negovati in varovati, sicer bomo izgubili lastno svojstvo," je pred začetkom 28.
Ljubljanska Drama začenja s Tatovi, predstavo o ljudeh, ki si zatiskajo oči pred resnico Ljubljanska Drama letošnjo sezono v središče postavlja posameznika in njegovo intimno doživljanje sveta, kar zasleduje tudi igra Tatovi nemške avtorice Dee Loher.
Najbolj kulturna šola leta je Osnovna šola Mokronog Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je tudi letos izbral najbolj kulturno šolo.
"S prvim profesionalnim inštrumentom sem razprla krila in se vpisala na Berklee" Glasba je zelo pomembna v šamanskih obredih, zlasti improvizacija.
Betonska, a konkretna utopija Jugoslavije v newyorški MoMI Razstava o arhitekturnem modernizmu države, obstoječe zgolj še v časovni dimenziji, je vzbujala zanimanje ameriških medijev, še preden so si jo v newyorškem Muzeju moderne umetnosti lahko ogledali ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Ingmar Bergman
23. september 2018 ob 18:10 Upam, da se nikoli ne bom tako postaral, da bi postal veren.
Več novic ...
Izbor
Kazalo