Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Mrtvi diktatorji kot rekvizit za odličen selfi? Truplo Mao Cetunga, nekdanjega voditelja Ljudske republike Kitajske, ki je v deželi vpeljal komunizem, počiva na kraju, kjer ga najbrž nihče ne bi iskal: v Hongkongu.
Noctiferia v Drami? Ne bodo se tresle šipe. Prvaki domače metalske scene, zasedba Noctiferia, so lani s svojim prvim akustičnim albumom Transnatura dokazali, da njihova glasba svoj čar ohrani tudi brez "težkih" ritmov.
Usoda Trayvona Martina se seli na film Raperski mogul Jay-Z bo v sodelovanju s podjetjem Weinstein Company pomagal razviti dokumentarec in igrani film, ki bosta tematizirala življenje in smrt Trayvona Martina, neoboroženega temnopoltega ...
Ceausescujev jedrski bunker: poslednja skrivnost romunskega diktatorja Poslednja skrivnost romunskega diktatorja Nikolaja Ceausescuja je pokopana pod njegovo razkošno palačo, natrpano z umetninami. Za težkimi jeklenimi vrati se skriva jedrski bunker.
Kronična podhranjenost mariborskih lutkarjev Lutkovno gledališče Maribor ima sicer v zadnjih letih nove, sodobne prostore v nekdanjem minoritskem samostanu na Lentu, nima pa temu ustreznega števila zaposlenih in programskih sredstev.
Amy Schumer le ne bo filmska barbika Lani je vest, da bo komičarka Amy Schumer v prvem igranem filmu o Barbie, dvignila nemalo prahu in, bizarno, celo ogorčenja.
Arturo Toscanini: življenje in mit "maestra assoluta" Danes mineva 150 let od rojstva enega največjih glasbenikov poznega 19. in prve polovice 20. stoletja, italijanskega dirigenta Artura Toscaninija.
Lara Paukovič: "Slovenci smo tak narod, da težko sprejmemo druge" Zdi se mi, da smo Slovenci tak narod, da zelo težko sprejmemo druge, ker se nam vedno zdi, da nam kakšen priseljenec odžira kaj, kar nam po naravi pripada, pravi mlada pisateljica Lara Paukovič.
Filmska recenzija: Mirni zaliv Kdor se je na projekcijo filma Mirni zaliv Bruna Dumonta odpravil s še živim spominom na njegovi prvi dve celovečerni deli, ki sta Dumonta tako silovito izstrelili med največja imena sodobnega ...
Michael Caine Osnovno pravilo človeške narave je, da vplivni ljudje govorijo počasi, uslužni pa hitro, saj jih v nasprotnem primeru ne bi nihče poslušal.
Med otipljivostjo in izmikanjem: ko starodavni bogovi postanejo mali ljudje Filozof Jean Baudrillard je to formuliral kot "simulacija nečesa, kar se v resnici nikoli ni zgodilo".
"Ključno je, da se otroci umetnosti ne učijo, ampak jo doživljajo" "Kultura in umetnost imata pomembno vlogo pri socializaciji otrok. Otroci v stiku z umetnostjo spoznavajo različne vzorce vedenja in mišljenja," je na seji Nacionalnega sveta za kulturo (NSK) med ...
Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
Hollywoodski mogul o tem, kaj zares ubija filmsko industrijo Zbirna spletna stran Rotten Tomatoes je za ogromno število (potencialnih) kinoobiskovalcev prvi naslov, ko se odločajo, kateri film je vreden njihovega trdo prisluženega denarja.
Ministrstvo izreklo zaupnico direktorju koprskega pokrajinskega muzeja Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa naše zaupanje, je po več kot dvournem sestanku z vsemi deležniki povedala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik.
Mladi vizualni umetniki v ožjem izboru za nagrado OHO Znani so letošnji nominiranci za nagrado skupine OHO: to so Simon Hudolin - Salči, Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom.
Disney načrtuje še 15 let Vojne zvezd Prizori, ki jih je pokojna Carrie Fisher posnela za naslednji film v franšizi Vojna zvezd, bodo ostali "nespremenjeni".
Petki na TVS v znamenju klasične filmske melodrame O melodramah pogosto zviška govorimo kot o stvaritvah manjše umetniške vrednosti.
Isabelle Huppert: tudi brez oskarja v evropski igralski eliti Na Slovaškem v teh dneh poteka 4. teden francoskega filma, ki so ga zgovorno naslovili Crème de la crème.
Biser andaluzijske arhitekture je tudi "filmski zaklad" Evropska filmska akademija je Plazi de España (Španskemu trgu) v Sevilli podelila naziv zaklada evropske filmske kulture.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Michael Caine
24. marec 2017 ob 20:33 Osnovno pravilo človeške narave je, da vplivni ljudje govorijo počasi, uslužni pa hitro, saj jih v nasprotnem primeru ne bi nihče poslušal.
Več novic ...
Videonovice
Knjižni sejem v Leipzigu 00:01:50, 25.03.2017
Tržaška palača Lloyd 00:01:58, 24.03.2017
Kultura bivanja: Formafantasma 00:02:22, 24.03.2017
Novi album Depeche Mode 00:01:41, 24.03.2017
O samoupravljanju v kulturi 00:01:07, 24.03.2017
Tolstoj in utopija 00:02:20, 24.03.2017
Kajenje na gledališkem odru 00:03:15, 24.03.2017
Zgodovina posmrtnih mask pri nas 00:04:52, 24.03.2017
Izbor
Kazalo