Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
"Res ne vem, zakaj bi bila Bridget Jones antifeministka" Helen Fielding, ki si je svoje mesto v zgodovini popkulture izborila z dnevniškimi romani Bridget Jones, s kalorijami in zmenkarijami obsedene 30-letnice, zameri "plehkim" kritikom, ki v njenem ...
Četrt stoletja slovenskega članstva v Unescu Pred 25 leti na današnji dan je Slovenija postala članica Organizacije združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo — Unesco.
"Če Srbi v tem prostoru ne bi nastopali s puškami, temveč s kulturo, bi imeli Slovenci boljše mnenje o nas" Narodnostna opredelitev ne daje vrednosti gledališču. Ne morete reči Zagreb, Beograd ..., ampak Jugoslovensko dramsko pozorište, Atelje 212, ZKM, pravi režiser Dušan Jovanović.
Petdeset let od objave Stotih let samote Gabriela Garcíe Márqueza Letos mineva pol toliko let, kot jih nosi v svojem naslovu roman Sto let samote , ki velja za osrednje delo nobelovca Gabriela Garcíe Márqueza, enega najžlahtnejših predstavnikov literarne smeri ...
Nagrada OHO Simonu Hudolinu - Salčiju, polovici dvojca Small But Dangers Simon Hudolin - Salči je letošnji prejemnik nagrade skupine OHO, ki je osrednja državna nagrada za vizualno umetnost, namenjena mladim umetnikom.
Filmska recenzija: Retrospektiva Puriše Đorđevića Ko smo v devetdesetih hodili na mednarodne filmske festivale, smo Slovenci veljali za najboljše poznavalce nekdanjega jugoslovanskega filma in kinematografij, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje ...
Analiza aktualne - tudi slovenske - realnosti skozi oči Renate Salecl " Moja knjiga je na nek način začetek prespraševanja sprememb, ki jih živimo danes, " pravi Renata Salecl o svoji nedavno izdani knjigi Tek na mestu , v kateri je zbrala kolumne, ki jih je v zadnjih ...
Opera pod zvezdami: arije se bodo razlegale čez mariborski Mestni park Promenada Mestnega parka v Mariboru je ponovno prizorišče Operne noči s koncertom najlepših opernih arij v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor in solistov mariborske Opere.
Kopjenosci prekmurskega ustvarjanja na skupni razstavi V Galerijo Murska Sobota vabita razstavi del skupine DHLM in slik Dareta Birse. Dela skupine DHLM bodo kmalu stara pol stoletja, a so kljub temu še vedno živa in sveža.
Eric Emmanuel Schmitt: "V gledališču se človek uči biti človek" "V gledališču sem srečen, kadar gledam na odru svojo igro in je tako dobro inscenirana, da pozabim, da sem jaz to napisal," duhovito pripomni vsestranski literat Eric Emmanuel Schmitt, ki je svojo ...
V Glasgowu vabijo na razstavo, ki je ne bo V Galeriji Moderne umetnosti v Glasgowu danes vrata odpira razstava nizozemske umetnice Marlie Mul.
LGBT-skupnost spet nevidna v sezoni poletnih blockbusterjev? Že res, da je letos oskarja za najboljši film dobila Mesečina , drama o fantu, ki se mora spoprijeti s svojo istospolno usmerjenostjo - a novo letno poročilo kaže, da boste v velikih hollywoodskih ...
Intervju: Klemen Janežič, do popolnosti okužen s "plesom smrti" Danes se zdi, kot da smo na skrajnih polih popolne obsedenosti s telesom in odmaknjenosti v virtualni prostor, kjer telesnosti v tem smislu ni.
Bambi: prva Disneyjeva animacija, ki otrokom ni kazala "pocukrane" resničnosti Letos mineva 75 let od izida Disneyjeve kultne animacije o srnjačku Bambiju.
Desetnica za roman, ki mlade uči, da imamo pravico biti drugačni Desetnico, nagrado za najboljše otroško ali mladinsko delo, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev, letos prejme Vinko Möderndorfer. Žirijo je prepričal z mladinskim romanom Kit na plaži.
Vladimir Rukavina Festival Lent je družinski dogodek, in dokler smo še vedno največji v Sloveniji in dovolj inovativni, ne bomo eden od mnogih.
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
Racija moskovskega gledališča kot ustrahovanje "neprijetnega" direktorja? Številni ugledni ruski umetniki so kategorično obsodili racijo, ki so jo v torek zaradi domnevne goljufije izvedli preiskovalci v priznanem moskovskem gledališču Gogolj in na domu umetniškega ...
Primorska gledališča za življenjsko delo nagradijo Mirando Caharija Nagrado tantadruj, skupno priznanje treh primorskih gledališč za življenjsko delo, letos prejme tržaška igralka Miranda Caharija.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Vladimir Rukavina
25. maj 2017 ob 19:54 Festival Lent je družinski dogodek, in dokler smo še vedno največji v Sloveniji in dovolj inovativni, ne bomo eden od mnogih.
Več novic ...
Videonovice
Evropska platforma Humana mesta 00:02:20, 26.05.2017
Okvir: Drevo miru 00:00:25, 26.05.2017
Druga godba gode naprej 00:01:43, 26.05.2017
Dr. Laurent Hassid 00:24:45, 26.05.2017
22. Jazz Cerno 00:05:28, 26.05.2017
O prevodu zadnje biografije o Titu 00:06:32, 26.05.2017
O festivalu v Cannesu 00:05:36, 26.05.2017
Drama festival za zaključek sezon 00:01:16, 25.05.2017
Obrazi Afganistana v SEM 00:01:44, 25.05.2017
Soley na odru Kina Šiška 00:01:31, 25.05.2017
Začela se je Druga godba 00:01:44, 25.05.2017
Izbor
Kazalo