Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Pojoči in plešoči Butalci: večno aktualna zgodba o neskončnosti človeške neumnosti Prek razmisleka, da je dobrodošlo, če se gledalec lahko z zgodbo poistoveti že pred ogledom - govorimo torej o poznani tematiki - sva [z mentorjem Markom Naberšnikom] prišla na idejo, da bi bile ...
Mateji Koležnik avstrijska gledališka nagrada za najboljšo predstavo na ravni zveznih dežel Mateji Koležnik je režija predstave Ivanov , ki jo je postavila v Mestnem gledališču Celovec (Stadttheater Klagenfurt), prinesla nagrado nestroy za najboljšo predstavo na ravni zveznih dežel.
Federico Fellini Lažje je biti zvest restavraciji kot ženski.
Mišek Miki, najslavnejši Disneyjev lik in hkrati simbol pogoltnosti korporacije Mišek Miki velja za dobrega in poštenega ter potrpežljivega junaka, čeprav je mogoče, predvsem prek videoiger, spoznavati tudi njegovo bolj nagajivo in trmasto plat.
Liffe: Marguerite Duras: Spomini na vojno Veliko je kandidatov za prvi film, ki je bil kdaj posnet. Prav tako je veliko kandidatov za prvi film, ki je bil posnet po literarni predlogi.
Vodomec letošnjega Liffa je poletel v zavetje "zelene" islandske Bojevnice Film Bojevnica Benedikta Erlingssona, ki spremlja pogumno žensko v boju za ohranitev islandske narave, je prejemnica glavne nagrade tokratnega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.
Drevi na TVS: dokumentarec o Jane Goodall, ki je življenje posvetila raziskovanju šimpanzov Jane je naslov celovečernega dokumentarnega filma, ki prinaša biografijo in prvoosebno izpoved znamenite britanske primatologinje Jane Goodall, ki je večino življenja posvetila raziskovanju ...
Komu so lovorike prinesli letošnji Piranski dnevi arhitekture? Na letošnjih Piranskih dnevih arhitekture je mednarodno nagrado piranesi 2018 prejela Galerie n09 - z33 v belgijskem mestu Hasselt, mednarodni priznanji sta prejela projekt Workshop Garage v ...
Odkrili starodavni portret mladega kratkolasega in golobradega Jezusa Na steni zapuščene bizantinske cerkve v izraelski puščavi Negev so odkrili tisočletje in pol star portret mladega Jezusa.
"Fascinira me otroško pripovedovanje zgodbe, v katerem laž soustvarja resničnost" " Fascinacija nad žanrom filma ceste izvira predvsem iz fascinacije nad filmom o pripovedovanju, " je izpostavil v Ljubljani rojeni - vendar v Pragi živeči in ustvarjajoči - režiser Olmo Omerzu, s ...
Umrla je sopranistka Tatjana Kralj, nekdanja članica ljubljanske operne hiše Poslovila se je sopranistka Tatjana Kralj, ki je bila od leta 1972 do upokojitve leta 1988 članica ljubljanske operne hiše, pred tem pa se je nekaj časa posvečala mednarodni karieri.
Dragan Velikić: Ne moremo se vrniti v nekdanje življenje Najpomembneje je, da priseljenec v novem okolju sprejme njegov kod: za urejeno družbo –in v tako se ljudje navadno selijo, pomembna sta jezik in komunikacija, pa tudi to, da lahko izražate svojo ...
Liffe: Stotnik Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.
Umrl muzikolog Borut Loparnik V 84. letu starosti je umrl letošnji Mantuanijev nagrajenec Borut Loparnik.
Maja Delak: Ko sprejmemo odločitev, se moramo pogajati "Preizpraševanje jezika, časa, vztrajanja temelji na tem, da počakaš in pustiš, da so stvari izrečene, narejene, na neki način podarjene; da so, soočene z drugim in drugimi. In šele nato se lahko ...
Urša Menart Zakaj bi morali vedno iskati potrditev zunaj, se uresničevati drugje? Slovenija je kot kolonija držav na severu Evrope, ki na ta način pridobivajo poceni visoko izobraženo delovno silo.
Kiki de Montparnasse: telo je osebna last in akt je obleka Dekadenca Pariza prvih desetletij 20. stoletja, sami slikarji, kiparji, pisatelji, fotografi ... in Kiki de Montaparnasse – nenavadna lepotica s sproščenim odnosom do lastnega telesa.
Cervantes urugvajski pesnici Idi Vitale, zadnji živeči iz Generacije 45 Urugvajska pesnica Ida Vitale je letošnja prejemnica Cervantesove nagrade, najprestižnejšega priznanja za literaturo v španskem jeziku.
Režiserka Urša Menart: Hlapčevska miselnost mi ni ravno blizu "Malo konflikta z okoljem naj bi bilo zdravo za ustvarjanje. Tako s Slovenijo kot Ljubljano imam malce ambivalenten odnos in to zna biti spodbudno. Je pa v Sloveniji delati filme res težko."
Noč in dan s Cankarjem: "Analogno druženje v digitalnem svetu" V Slovanski knjižnici bo od petka zvečer do sobote zvečer potekalo neprekinjeno branje iz del Ivana Cankarja, ki bo ponudilo presek avtorjevega umetniškega in nazorskega razvoja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Federico Fellini
18. november 2018 ob 10:24 Lažje je biti zvest restavraciji kot ženski.
Več novic ...
Izbor
Kazalo