Citat
(3)
V okviru svetovne turneje in ob izidu romana Macbeth se v Sloveniji mudi norveški pisatelj Jo Nesbo. Eden najboljših piscev kriminalk na svetu je uspeh dosegel z romani o detektivu Harryju Holu, tokrat je glavni junak inšpektor Macbeth. Istoimensko Shakespearovo dramo je Nesbo označil kot zgodbo o ljudeh, ki se spopadajo z moralnimi dilemami. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Dodaj v

Jo Nesbo

(1960)
11. maj 2018 ob 20:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kriminalni roman je v svojem bistvu konservativen. Protagonistova, torej detektivova naloga je, da vzpostavi zakon in red, da družba vrne v stare tirnice, v stanje pred umorom. Oblika kot taka ni odprta za spremembe, za upor. Če torej pišeš o umorih v družbi, ki je izjemno urejena in ukalupljena, je morilčevo početje na neki način bolj smiselno.

Prijavi napako
Komentarji
cene vols
# 12.05.2018 ob 12:11
detektivova naloga je, da vzpostavi zakon in red, da družba vrne v stare tirnice, v stanje pred umorom.
In kako to naredi, truplo oživi in spravi nazaj v življenje? Neumna izjava.
tsinamuh0
# 20.05.2018 ob 06:24
Zakaj sploh kogarkoli to preseneča, da ta tip nima kaj za povedati? Kdo je sploh ta Nesbo, nek ekonomist, ki menda piše neke kriminalke po formuli, precej simptomatsko je to... neka ničla v bistvu. To je pač nekdo, ki so ga pripravili za široke množice... pač nekaj takega kot CNN, popteve, Big brother,... neki krimič-romani brez prave kvalitete. Zakaj ga vse ovce tako promovirajo? Zakaj so te precej brezvezne knjige vsepovsod na prvih policah?
Ima pa tip tudi precej temačne skrivnosti. Že nekateri njegovi naslovi so VEČ KOT ČUDNI. Recimo trilogija o prdpraških dr. Proktorja vsebujejo res nenavadno koincidenco...
da se tako ujemajo z imenom enega največjih mislecev našega časa, in sicer pravilno prof. Proctorjem. Zraven pa v naslovu nekakšni PRDOPRAŠKI.
HMMMMM!???? Je to res naključje, da s prdopraški silijo med mlade, da se jih s takim poflom dobesedno posiljuje? To je z wikipedie:
Doktor Proktors prompepulver (2007) (English: Doctor Proctor's Fart Powder 2008)
Doktor Proktors tidsbadekaret (2008) (English: Doctor Proctor's Fart Powder: Bubble in the Bathtub) Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje (2010) (English: Doctor Proctor's Fart Powder: Who Cut the Cheese? also known as Doctor Proctor's Fart Powder: The End of the World. Maybe) Doktor Proktor og det store gullrøveriet (2012) (English: Doctor Proctor's Fart Powder: The Great Gold Robbery) Kan Doktor Proktor redde jula? (2017) (English: Doctor Proctor's fart powder: Can Doctor Proctor Save Christmas?)
Berite knjige, ljudje božji, a PRAVE knjige! Če ne bomo brali, nas bo pobralo.
To vse bi moralo pri mislečem človeku sprožiti močno željo po preverjanju teh podatkov, a bojim se, da smo že mnogo preveč zabredli v popolno poneumljenje...
iboregua
# 11.05.2018 ob 23:48
Kje pa bo ta Nesbø? Je kaj za javnost ali je zaprto?
Citat
link
Polona Vetrih
1
18. oktober 2018 ob 19:37 Če bi se ljudje v Londonu tako nefer obnašali drug do drugega kot Ljubljančani, bi se pobili. Zato je v velemestu lažje živeti, ne glede na hrup, da je drago, da je slab zrak.
Več novic ...
Kazalo