Slavni režiser zanika, da bi kadar koli spolno zlorabil katerega izmed svojih posvojencev. Foto: EPA
Slavni režiser zanika, da bi kadar koli spolno zlorabil katerega izmed svojih posvojencev. Foto: EPA

Allen se je na pismo, objavljeno v New York Timesu (NYT), za zdaj odzval prek svojega tiskovnega predstavnika Lesleeja Darta, ki je napovedal, da se bo režiser v kratkem sam odzval na pisanje Farrowove, poroča BBC. Kot je poudaril Dart, je bila v času, ko so se na začetku 90. letih prejšnjega stoletja prvič pojavile obtožbe o spolni zlorabi takrat 7-letne Dylan Farrow, izvedena temeljita preiskava.

"Strokovnjaki so takrat ugotovili, da ni verodostojnih dokazov zlorabe, da Dylan ne razlikuje med resničnostjo in domišljijo ter da obstaja možnost, da je nanjo vplivala njena mati Mia Farrow," je dejal Dart.

Po medijsko odmevnem razhodu z Mio Farrow leta 1992 je Allen večkrat obtožil svojo nekdanjo ženo, da spodbuja govorice o spolni zlorabi. Slavni režiser ves čas ostro zanika krivdo.

Primer je postal kontroverzen, ko je tožilec pozneje dejal, da je obstajal "utemeljen sum" za obtožbo Allena, vendar se je odločil, da obtožnice ne bo vložil, da bi tako zaščitil Dylan.

Dylan Farrow je pismo, objavljeno na blogu kolumnista NYT-ja, začela z besedami: "Kateri je vaš najljubši film Woodyja Allena? Preden odgovorite, morate vedeti: ko sem imela sedem let, me je Woody Allen prijel za roko in me odpeljal na temno podstrešje v drugem nadstropju našega doma. Rekel mi je, naj ležem na trebuh in se igram z bratovim električnim vlakcem. Potem me je spolno zlorabil." Avtorica zapisa zdaj živi na Floridi pod drugačnim imenom in pravi, da se je zaradi zlorabe v otroštvu spopadala z motnjami hranjenja, tudi poškodovala je samo sebe. "Da moj napadalec nikoli ni bil kaznovan za to, kar mi je storil, me je preganjalo med odraščanjem," piše in dodaja, da je prepričana, da se je Allen kazni izmuznil, ker je bil vpliven.