Drugo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Drugo - Arhiv
Zakaj uspešnega feminističnega boja ni brez razumevanja, kaj se je zgodilo v 16. stoletju Zakaj so več sto družinam na Reunionu odvzeli otroke, kaj so izzivi sodobnega feminizma, kaj pomeni rivalstvo med tradicionalnim in sodobnim patriarhatom … O teh temah smo govorili s Françoise, ...
Boris Cizej o 1968: "To je ta kreativnost, ki jo imamo Slovenci. Nič ni bilo kopirano. Bilo je naše." Boris Cizej se rad spominja dogodkov poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih let, ko je bil v duhu in po videzu predstavnik hipijevske generacije, ki se je takrat dvignila na noge in se podala ...
Filmska pot Zalle Zarana – kako je Hollywood odkril Rozalijo Sršen iz Dolenjske? Več kot devet desetletij je minilo od tedaj, kar so v velikem hollywoodskem studiu družbe Universal nekega večera snemali prizor za film Butterflies In the Rain (Metuljčki v dežju).
Dan Kobariškega muzeja posvečen padlim v prvi svetovni vojni Pri italijanski kostnici v Kobaridu so počastili spomin na padle v prvi svetovni vojni, sobota pa je tudi dan Kobariškega muzeja. Prav danes namreč mineva 28 let od njegove ustanovitve.
Dediščina, kreativnost, turizem: "Maribor ni samo Stara trta, je mnogo več" "Tradicionalno se je kulturna dediščina v Sloveniji in Mariboru vezala na narodne mite ali pa na regionalne etnografske raznoličnosti. Izhodišče našega posveta je, da je dediščin v Mariboru in ...
"Za uspešen EPK so nujni trdni finančni temelji in avtonomija umetniškega direktorja" V Hiši EU je dopoldne potekal pogovor s predstavniki štirih slovenskih mest, ki so napovedala kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture (EPK) 2025 – Kranja, Lendave, Ljubljane in Nove Gorice.
Odkritje, ki "na novo napiše" zgodbo o izbruhu Vezuva Napis, ki so ga odkrili v arheološkem parku Pompeji, priča o tem, da je izbruh Vezuva mesto uničil po 17. oktobru leta 79, in ne 24. avgusta, kot je veljalo doslej.
Poštna ulica oživlja Maribor: majhno, a zelo elegantno stanovanje z umetninami Nekaj modrega, novega in starega bi lahko rekli za to malo stanovanje v Mariboru, ki prepleta duh časa v slogu art decoja z odprto, popolnoma črno kuhinjo.
Ministrstvo za kulturo je umetniško zbirko NLB-ja uvrstilo v nacionalno bogastvo Minister za kulturo Dejan Prešiček se je odločil, da umetniško zbirko v lasti Nove Ljubljanske banke uvrsti v nacionalno bogastvo ter jo tako zaščiti med postopkom prodaje NLB-ja.
Po več kot enoletnem hišnem priporu se je začel sodni proces proti Serebrenikovu Gledališki in filmski režiser Kiril Serebrenikov je danes stopil pred moskovsko sodišče, in sicer več kot eno leto po aretaciji. Enfant terrible ruskega gledališča je obtožen utaje.
Ivanu Nemaniču Aškerčeva nagrada za življenjsko delo Aškerčevo nagrado za življenjsko delo, ki jo podeljuje Arhivsko društvo Slovenije, letos prejme Ivan Nemanič, priznanji pa gresta v roke Marije Čipić Rehar in Dejana Zadravca.
Šestnajsti Mesec oblikovanja z razstavo, forumom, sejmom in konferencami V Mestu oblikovanja na Dunajski cesti 123 se s podelitvijo nagrad nocoj začenja 16. festival Mesec oblikovanja, ki bo med drugim ponudil razstavo, konference, gospodarsko-arhitekturni in ...
Norveški arheologi odkrili ostanke vikinške ladje, grobišč in domovanj Norveški arheologi so v okrožju Østfold na jugovzhodu države v neposredni bližini že znanega arheološkega najdišča Jellestad, kjer je vikinško grobišče, odkrili ostanke velike vikinške ladje ter ...
Foto: Tajvan se po novem ponaša z največjim centrom uprizoritvenih umetnosti na svetu Po 15 letih gradnje so v mestu Kaohsiung na Tajvanu odprli največji center uprizoritvenih umetnosti na svetu, ki se razteza na površini desetih hektarov znotraj subtropskega parka.
"Praznik slovenske besede je danes … Prvič je razpela krila, da poleti iz Ljubljane" Radio Slovenija praznuje 90 let in ob častitljivem jubileju bo v goste povabil nekdanje voditeljice, se spomnil predvojnega radia in s pričevanji ter arhivskimi posnetki popeljal k svojim začetkom.
Nova ruska katedrala kot primer simbioze med Cerkvijo in vojaškim patriotizmom Rusk i pr edsednik Vladimir Putin in patriarh Ruske pravoslavne cerkve Kiril I. sta v preteklem mesecu položila temeljni kamen katedrale, ki bo zgrajena v rusko-bizantinskem slogu, njene stene pa ...
Argentinski stadion La Bombonera, ki je slovenskemu arhitektu prinesel slavo Buenosaireški stadion Alberto J. Armando, ki se ga je zaradi štirikotne oblike prijel naziv La Bombonera , torej bombonjera, so začeli graditi pred natanko 80 leti in še vedno ima prvotno obliko.
Sklepno dejanje popotovanja nadangela Mihaela: kip znova bdi nad Piranom Vsaka ekskurzija ima svoj konec in tako se je kip nadangela Mihaela po restavratorskih posegih vrnil na vrh piranskega zvonika, kamor so ga dvignili s helikopterjem Slovenske vojske , kakor so ga na ...
Družbenokulturni konteksti študentskega gibanja; kaj pa študentke? Časi študentskih gibanj so bili tudi za nas študentke, ki smo v tistih časih začele bolj številčno vstopati v univerzitetni študij in smo sodelovale v teh dogodkih, pomembno obdobje.
V Pompejih odkrili hišno svetišče s sijajno ohranjenimi freskami Eden izmed nepogrešljivih delov rimskih hiš so bili tudi larariji, svetišča božanstev, ki jih je imela tako rekoč vsaka hiša, od premoženja lastnika pa je bilo odvisno, kako razkošna so bila.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Kristen Bell
20. oktober 2018 ob 19:25 Pogledam svoji hčerki in ju vprašam: 'Se vama ne zdi čudno, da Sneguljčica ni vprašala čarovnice, zakaj mora pojesti jabolko?
Več novic ...
Videonovice
Zlata rola za Gajin svet 00:00:52, 22.10.2018
Kino Fokus 00:10:07, 20.10.2018
Kultura bivanja: Mesec oblikovanja 00:01:45, 19.10.2018
Karpo Godina v newyorški MoMI 00:00:51, 19.10.2018
Projekt Živeti z vodo 00:02:16, 19.10.2018
Začenja se Borštnikovo srečanje 00:02:58, 19.10.2018
Ólafur Arnalds v Cankarjevem domu 00:03:44, 19.10.2018
Gost v studiu: Aleš Novak 00:06:02, 19.10.2018
Izbor
Kazalo