V štirinajstih dneh se bo na Kamfestu zvrstilo več kot 40 izvajalcev z glasbenim in gledališkim programom ter programom za otroke. Foto: www.kamfest.org
V štirinajstih dneh se bo na Kamfestu zvrstilo več kot 40 izvajalcev z glasbenim in gledališkim programom ter programom za otroke. Foto: www.kamfest.org
Neca Falk
Odprtje festivala Kamfest so zaupali brezčasnim pesmim Kajetana Koviča o mačku Muriju, ki jih že od leta 1984 prepeva Nece Falk. Foto: Mestni muzej Ljubljana
Muca Copatarica
Tudi najmlajši obiskovalci bodo prišli na svoj račun, med drugim z lutkovnimi predstavami, kot je zgodba Ele Peroci o muci Copatarici (14. 8. Park Evropa). Foto: Kamfest

Festivalsko dogajanje bo Kamnik popestrilo z nastopi več kot 40 izvajalcev, ki se bodo zvrstili do 21. avgusta, obeta pa se tudi nekaj novosti, kot sta plesišče za mestno kavarno Veronika in pripovedovalski variete.
Vsak večer na drugo glasbo
Organizatorji so znova pripravili kopico otroških prireditev, glasbenih nastopov, gledaliških in komedijantskih večerov, razstav, ognjenih spektaklov, obiskovalci pa se bodo lahko tudi zavrteli ob glasbi. Prav to je novost letošnjega festivala – plesišče, ki bo šest festivalskih večerov gostovalo za mestno kavarno Veronika in bo vsak večer namenjeno drugi glasbeno-plesni zvrsti.
Za vsak okus nekaj
Neca Falk je nastopila ob 20.00, nato pa bodo vsak večer ob isti uri na glavnem odru na Malem gradu sledili glasbeni večeri. Najprej z brazilsko-francosko skupino Emashie, nato še hrvaškim Kriesom, francoskim Letečim orkestrom, TangoApassionadom Vesne Zornik, nagrajenim glasbeno-gledališkim projektom Krizantema na klavirju, Dalaj Eegolom, sopranistko Ireno Predo, MAKfestom, skupino The Bambi Molesters, duom Slon in Sadež ter skupino Terrafolk.

Celoten program festivala najdete tukaj.

Odrske deske in smeh
Gledališče ima rezerviran termin ob 22.00 na Večernem odru v Parku Evropa. V nedeljo bo Kulturno društvo Tuhinj nastopilo s predstavo Še tat ne more več pošteno krasti, sledili pa bodo stand up večer, srbska Multietnička atrakcija, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Tom Muir in Lawrence Tulloch, Koriandr, ŠKM banda, Eva Hren in Sladcore ter nadaljevanje Patty Diphusa.
Pripovedovalski variete po škotsko
V četrtek ob 22.00 bosta škotska pripovedovalca Tom Muir in Lawrence Tulloch na Večernem odru nastopila v Pripovedovalskem varieteju. Predstavila bosta nekaj ljudskih zgodb, pripovedovanih na način, ki ga že stoletja gojijo na Škotskem in tudi drugod po svetu.
Ustvarjalni Kamfest
Kamfest prinaša tudi štiri kreativne delavnice. V okviru mednarodne arhitekturne delavnice Festivalsko mesto študenti urejajo festivalska prizorišča po obstoječi mestni arhitekturi in urbanistični ureditvi. Gledališko delavnico bosta vodila režiser Mare Bulc in kipar Miha Erman, pripovedovalsko Tom Muir in Lawrence Tulloch, glasbeno z imenom Godalkanje pa pripravlja prva violina skupine Terrafolk Bojan Cvetrežnik.