Program EPK je potrjen in predstavljen javnosti. Življenje na dotik, programski sklop, ki skrbi za prenos programa in dogajanja projekta na globalno raven, osrednje sklope projekta predstavlja preko spletnih videev. Foto:
Program EPK je potrjen in predstavljen javnosti. Življenje na dotik, programski sklop, ki skrbi za prenos programa in dogajanja projekta na globalno raven, osrednje sklope projekta predstavlja preko spletnih videev. Foto:

Po dolgem obdobju snovanja in oblikovanja programa so v zadnjih dneh tega potrdili različni sveti in pristojni organi, v končni stopnji tudi Svet zavoda Maribor 2012. Ekipa je tako dobila zeleno luč, da program, katerega dogodki bodo v prihodnjem letu postali glavni akterji kulturnega dogajanja v Mariboru in v partnerskih mestih (Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Novem mestu, na Ptuju in v Velenju) predstavijo javnosti.


Ekipa programskega sklopa Življenje na dotik je ob tem pripravila video predstavitve vseh štirih programskih sklopov. Prispevke lahko najdete v rubriki Video kotiček in v rubriki Programski sklopi. V slednji se nahaja tudi izbor dogodkov, ki predstavljajo nosilne stebre posameznih programskih entitet in pogovor z Mitjo Čandrom.
Programski sklop Življenje na dotik prenaša program in dogajanje v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 prek spleta na globalno raven. Del spletnega mesta Maribor 2012 organizatorji opisujejo tudi kot prostor eksperimenta, ki mreži in zbira vsebine, vezane na EPK iz drugih medijev.
Projekt Urbane brazde se osredotoča na ozaveščanje javnosti in razvoj konkretnih primerov dobrih praks alternativne in avtonomne produkcije, ki so predpogoj za strpno, vzajemno in ustvarjalno družbo.
S Ključi mesta želijo oživiti mestno jedro in povišati mestni utrip s programskimi , arhitekturnimi in vsebinskimi posegi. V kulturno dogajanje mesta želijo vključiti tudi njegove prebivalce. Ključi odpirajo tako vrata prihodnosti, kot tudi prenavljajo pozabljene mestne spomine.
Terminal 12 povezuje različne umetniške zvrsti, program pa bo ponudil tudi vsebinsko nadgradnjo obstoječih programov posameznih gledališč, galerij, kinodvoran, koncertnih prostorov in drugih umetniških institucij. V Mariboru bodo gostovale svetovno profilirane produkcije, vodilne osebnosti, spoznali pa bomo lahko tudi vrsto ambicioznih domačih produkcij.