Bodo umetniki, ki bodo ustvarjali letošnjo proslavo ob dnevu državnosti, pripravljeni to narediti brezplačno? Foto: BoBo
Bodo umetniki, ki bodo ustvarjali letošnjo proslavo ob dnevu državnosti, pripravljeni to narediti brezplačno? Foto: BoBo

Pri uradu vlade za komuniciranje (UKOM) so v vabilu zapisali, da so zaželene vsebine, ki bodo predstavljale regionalno pristnost ter kulturne navade in običaje.

Sodelovanje umetnikom omogoča promocijo
Obe proslavi bosta v Ljubljani, državna proslava ob dnevu državnosti bo potekala junija na prostem, državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti pa decembra v Cankarjevem domu. Praznika zaznamujeta dva najpomembnejša dogodka v zgodovini samostojne Slovenije, zato so v koordinacijskem odboru prepričani, da sodelovanje na njih za umetnike predstavlja posebno čast in izziv ter hkrati omogoča tudi svojevrstno promocijo, so še zapisali na uradu za komuniciranje.

Ob prijavi morajo ustvarjalci opredeliti svojo vlogo pri snovanju državne proslave oziroma področje, na katerem bi želeli sodelovati: sooblikovanje scenarija, oblikovanje scenografije ali kostumografije, odrski nastop, vodenje prireditve, odrska režija. Zainteresirani ustvarjalci lahko vse potrebne podatke za prijavo za sodelovanje najdejo v uradnem vabilu, rok za oddajo pa je 18. maj. Koordinacijski odbor bo prispele prijave obravnaval v sedmih dneh po prejetju prijav, o svoji izbiri pa bo ustvarjalce pisno obvestil v 14 dneh po razpisanem roku, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.