Mladi bodo lahko v okviru abonmaja prisluhnili koncertu zasedbe Borghesia. Foto: Andraž Muljavec
Mladi bodo lahko v okviru abonmaja prisluhnili koncertu zasedbe Borghesia. Foto: Andraž Muljavec
Kamenje v mojih žepih
V Kinodvoru bo na ogled Kamenje v mojih žepih. Foto: Animateka

Omenjeni dogodki, za katere bodo mladi odšteli skupno 23 evrov, se bodo zvrstili v celotnem šolskem letu, in sicer po različnih prizoriščih. V projektu letos sodelujejo Kinodvor, Kino Šiška, Lutkovno gledališče Ljubljana, Mestno gledališče Ljubljana (MGL), Moderna galerija, Muzej in galerije mesta Ljubljane, Slovenska filharmonija, Mednarodni grafični likovni center, Slovensko mladinsko gledališče (SMG) ter zavod Maska.

Abonenti si bodo lahko v MGL-ju ogledali črno komedijo Mariusa von Mayenburga Kos plastike v režiji Primoža Ekarta, v LGL-ju mladinsko glasbeno predstavo Lutza Hübnerja Neli ni več režiserja Jaše Kocelija in lutkovno kinotečno simfonijo po motivih Virgine Woolf K svetilniku Braneta Vižintina.

SMG bo ponudil koprodukcijo z Masko z naslovom Zraka! avtorjev Janeza Janše, Boštjana Narata, Irene Preda in Irene Tomažin ter režiserja Janeza Janše. Na ogled bo tudi predstava Butnskala Emila Filipčiča in Marka Derganca v režiji Vita Tauferja, ki je nastala v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

V Kinodvoru si bo mogoče ogledati ameriško-latvijski film Kamenje v mojih žepih, v katerem Signe Baumane, scenaristka, režiserka in montažerka, gledalcem pripoveduje osebno zgodbo o družinski depresiji. Drugi film za zdaj ostaja še skrivnost, so sporočili iz LGL-ja.

V abonma so vključili tudi koncerta. Kino Šiška bo gostil zasedbo Borghesia, v Cankarjevem domu pa se obeta koncert Orkestra Slovenske filharmonije, ob katerem bo nastopila mlada obetavna flavtistka Eva-Nina Kozmus.

V sklopu abonmaja si bo mogoče v Mestnem muzeju Ljubljana ogledati razstavo Voda, v Mestni galeriji razstavo ilustracij Zvonka Čoha, v Moderni galeriji postavitev Bogoslava Kalaša, obiskati bo mogoče Grafični bienale v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, na voljo pa bo tudi voden ogled po prenovljeni Plečnikovi hiši.