Skupina Bad Rabbits iz Litve med predstavo Vzpon in padec demokracije. Foto: BoBo
Skupina Bad Rabbits iz Litve med predstavo Vzpon in padec demokracije. Foto: BoBo
Predstava Vzpon in padec demokracije v izvedbi uličnega litovskega gledališča Bad Rabbits
Mali ogledni festival uličnega gledališča (MOFUG) je zasedel Mestni trg, Stritarjevo ulico, ploščad pred Cankarjevim domom, Trg francoske revolucije in Vegovo ulico, končal pa se bo pred KUD-om France Prešeren. Foto: BoBo

Sprva je bil načrtovan dvodnevni festival, vendar so se organizatorji zaradi slabega sredinega vremena odločili, da strnejo dogajanje na en dan, tako da je četrtek prinesel kar 12 dogodkov.

Zvrstilo se je več predstav uličnega gledališča, ki so nastale v Sloveniji in so primerne za gostovanja doma in v tujini, celodnevno dogajanje pa je odprla predstava Mati Korajža. Festival je namenjen predvsem domačim in tujim selektorjem uličnega gledališča ter drugim organizatorjem festivalov in prireditev, ki jim želijo predstaviti vse iz sfere uličnega gledališča.

Interaktivnemu spektaklu Mati Korajža mednarodne zasedbe GAM & Ljud &..., ki je potekal na več prizoriščih - na Prešernovem trgu, Stritarjevi in Mestnem trgu -, je na Stritarjevi ulici sledila predstava s papirnatimi lutkami in živo glasbo Papir 'n' muzika v izvedbi slovenske skupine Papelito & Brencl banda.

Pozneje si je bilo mogoče v galeriji na prostem med Trgom francoske revolucije in Vegovo ulico ogledati predstavo KUD LJUD z naslovom Pocestnica, potem pa še na Mestnem trgu predstavo uličnega litovskega gledališča Bad Rabbits, naslovljeno Vzpon in padec demokracije.

Ognjeni konec ekstravagantnega dogajanja
Sledili so še predstava mednarodnega uličnega gledališča 123! Pot v Tadam (Stritarjeva ulica), uprizoritev uličnega čarodeja Sama Sebastiana One man Magic Show, predstava Riba v izvedbi Tater Polpet, Deklica z vžigalicami v izvedbi uličnega gledališča GAM, predstava mednarodnega senčnega gledališča AllaTea Spomini in t. i. vertikalni ples v izvedbi mednarodne zasedbe Vertigo.

Končna postaja Malega oglednega festivala je pred KUD-om France Prešeren, kjer ga končujeta spektakel z ognjem, naslovljen Sodrga, v izvedbi KDPM & Čupakabre in ognjena predstava Čupakabre, ki so jo naslovili Šola za zmaje.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov s predstave Vzpon in padec demokracije v izvedbi uličnega litovskega gledališča Bad Rabbits.