Predstavitev v Londonu je po besedah Suzane Žilič Fišer izjemna priložnost za promocijo Maribora in EPK. Foto: EPA
Predstavitev v Londonu je po besedah Suzane Žilič Fišer izjemna priložnost za promocijo Maribora in EPK. Foto: EPA
Idrijska čipka
Vrhunec četrtkove promocije v nakupovalnem središču Partridges bo Modni spektakel idrijske čipke. Foto: Mestni muzej Idrija

Program Evropske prestolnice kulture in dosežke prvega leta v Mariboru je generalna direktorica zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer predstavila britanskemu ministru za turizem, poslancem, lordski zbornici in drugim gostom.
Na predstavitvi, ki jo organizirata slovensko veleposlaništvo v Londonu in zavod Maribor 2012, so goste nagovorili še britanski minister za turizem in kulturno dediščino John Penrose, predsednik parlamentarnega odbora za sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo Neil Parish ter slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Jarc.
"To je priložnost, ko lahko predstavimo vizije, ki jih želimo uresničiti tako v mestu kot v državi. Zadovoljni smo, da se je ta priložnost ponudila in da bomo tako izbrani javnosti lahko predstavili svoje ideje in mnoge učinke projekta, ki se danes že vidijo," je pred odhodom v britansko prestolnico povedala Žilič Fišerjeva.
Modni spektakel idrijske čipke
Slovenska ekipa bo Maribor in partnerska mesta v četrtek predstavljala tudi na promocijskem dogodku v londonskem nakupovalnem središču Partridges, kjer bodo pripravili degustacijo štajerskih vin in kulinarike, dogajanje pa bo zvečer sklenila modna revija idrijske čipke, ki je bila v Mariboru na ogled marca v okviru Festivala glasbe, vina in mode. Za projekt z naslovom Modni spektakel idrijske čipke je 13 slovenskih modnih ustvarjalcev ustvarilo 32 svečanih večernih oblek s čipko.