Svetniki so poleg pereče problematike Lenta preskočili tudi vprašanje delovnega časa nekaterih mariborskih gostinskih lokalov. Foto: BoBo
Svetniki so poleg pereče problematike Lenta preskočili tudi vprašanje delovnega časa nekaterih mariborskih gostinskih lokalov. Foto: BoBo

Po podatkih iz gradiva za sejo jim po navedbah direktorja Narodnega doma Maribor v letošnjih načrtih manjka 335.000 evrov.

"Z razpravo na mestnem svetu sem želel, da bi se jasneje začela črtati vizija Festivala Lent v težkih gospodarskih in družbenih pogojih," je pojasnil župan Andrej Fištravec. "Mestni svetniki večinsko niso želeli razpravljati o tem. To pomeni, da razprava o festivalu ni preprosta in da se je nekateri bojijo."

"Zdaj je spet vse vrnjeno županu, naj sam ureja to problematiko," je dodal.

Po njegovih besedah bodo rešitev zdaj poskušali najti v krogu njegove ekipe in sveta Narodnega doma Maribor. Sam meni, da se je treba prilagoditi trenutnim okoliščinam, kaj naj bi veljalo tudi za Festival Lent. "Vedeti pa moramo, da organizma, ki je nastajal 20 let, ni mogoče spremeniti čez noč," je pojasnil.

Prav tako je bila z dnevnega reda današnje seje mestnega sveta umaknjena točka o podaljšanem delovnem času nekaterih mariborskih gostinskih lokalov do 5. ure zjutraj. Župan je točko umaknil, potem ko je od stanovalcev na Lentu prejel peticijo proti takšnemu ukrepu. "Ocenil sem, da je treba o tej ideji opraviti še javno razpravo in se še pogovarjati z meščani," je pojasnil.