Drugo
(4)
Osrednji objekt je koncentrične oblike in omogoča poglede tako na skakalni kot tekaški del. Foto: Miran Kambič

Dodaj v

Nagrada Maksa Fabianija za Nordijski center Planica

Podelitev nagrad bo pospremila razstava prispelih del
13. november 2017 ob 12:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Šesto bienalno nagrado Maksa Fabianija za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja je žirija podelila projektu Nordijski center Planica, pod katerega se podpisujejo Matej Blenkuš, Miloš Florjančič, Ana Kučan, Luka Javornik, Marko Smrekar in Aleš Vodopivec oziroma projektni biroji Studio ABIRO, Studio AKKA in Biro STVAR.

Priznanje Maksa Fabianija prejme Urbanistični terminološki slovar, delo Urbanističnega Inštituta RS v sodelovanju z Inštitutom za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, študentsko priznanje Maksa Fabianija v obliki svečane listine pa delo z naslovom Oblikovanje obvodnega prostora Gradaščice avtorice krajinske arhitektke magistre Vlaste Damjanovič.

Vsa prispela dela so bila kakovostna, inovativna in so dokazovala širino ter raznovrstnost delovanja slovenskih urbanistov in prostorskih planerjev tako pri načrtih in njihovih realizacijah kot tudi pri študijskih delih in publicistiki, so zapisali člani žirije Mojca Šašek Divjak, Jelka Hudoklin, Peter Bassin in Andrej Pogačnik. Tokrat so se za nagrade potegovala dela s področij urbane regeneracije, športno-rekreativnih objektov, parkovnih in prometnih ureditev.

Nagrado in priznanji, ki jih podeljuje Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS) skupaj z Ustanovo Maks Fabiani, ministrstvom za kulturo ter ministrstvom za okolje in prostor, bodo podelili v soboto na gradu v Štanjelu, kjer bo na ogled tudi razstava vseh prispelih del.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
pan
# 13.11.2017 ob 13:57
Najbrž ne bom napisal nič novega, če povzamem, da gre za izjemen objekt športne kulture pri nas, ki nam ga lahko marsikje zavidajo.
Pa tudi tople vode ne bom odkrival s trditvijo, oz. željo, da bi naj bil ta center kar se da izkoriščen (in tržen) čez vso leto.
Vsakič, ko pridem obstanem in resnično uživam (pa tudi kaj zapravim).
Bivši uporabnik
# 19.01.2018 ob 03:04
ne morem vrjet, da je vsaj en bil dejansko sposoben izrečt hvalo (iscer bolj objektu samemu, kot avtorjem arhitkture ipd) in da je dejansko govoril o članku, ne o čem čisto drugem..
mihael1
# 14.11.2017 ob 16:52
Sem vesel tega centra.
A zdi se , da je drzavni denar uspaval ljudi, ki naj bi skrbeli, da center deluje.
Vetrovnik na primer deluje en dan v tednu in to tudi v casu novoletnih pocitnic.
Upam , da bo letos drugace.
politik kritik
# 14.11.2017 ob 10:19
Bolj kot lepoti bi moral objekt služiti svojemu namenu. Skratka dodaten denar ki so ga namenili lišpanju bi porabili za to, da bi objekt bil sposoben prinest svetovni rekord v poletih.

Sedaj tega ni sposoben in kdor trdi, da je bila Planiška letalnica v začetku narejena za kaj drugega kot za podiranje rekordov nima treh čistih....

Bral sem tudi, da je še marsikaj drugega narobe, kot je npr. popolnoma nestandardne mere telovadnice, da ni mogoče igrati tudi normalne košarke, itd.

Skratka delalo in porabljalo se je EU denar zato da se je delalo in zato da so zaslužili "naši", ne pa zato, da bi se kaj naredilo. Glavni je bil Gros, ki še vedno pametuje in opravičuje svoje neumnosti. Rekorda pa ni in ga ne bo in to je dejstvo. Pa me sploh ne zanima kako ugodnejše pogoje ima Vikersund. Bi pa v Planici naredili na črno malo višjo mizo.
Kazalo