O svojem delu sta spregovorila igralca Jurij Zrnec in Bojan Emeršič, oba člana ansambla ljubljanske Drame. Foto: BoBo
O svojem delu sta spregovorila igralca Jurij Zrnec in Bojan Emeršič, oba člana ansambla ljubljanske Drame. Foto: BoBo
Triada akademij - Umetnost na ulici, Jurij Zrnec, Bojan Emeršič
Za otroke so pripravili številne delavnice. Foto: BoBo

Na trgu v središču Ljubljane je pod naslovom Triada akademij - Umetnost na ulici pestro že od jutranjih ur in bo tako ostalo vse do polnoči. Dogajanje so odprli študenti AGRFT-ja z izvedbo projekta Butalci, čez dan so se zvrstili številni pogovori, med drugim z igralcema Jurijem Zrncem in Bojanom Emeršičem ter s krajinskim arhitektom Davorinom Gazvodo. Pripravili so projekcije filmov in koncerte, za najmlajše obiskovalce pa različne ustvarjalne delavnice.
Prireditev je sklepni del tradicionalnega srečanja vseh treh umetniških akademij - Triade in predstavitev umetniškega dela Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), Akademije za glasbo (AG) in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Vključuje pa tudi pester nabor dogodkov, ki jih sooblikujejo fakultete v Ljubljani - Biotehniška fakulteta, Fakulteta za arhitekturo in Filozofska fakulteta, so sporočili organizatorji.
Od likovnih stvaritev do koncertov
Študenti akademije za glasbo sodelujejo s pestrim glasbenim programom, v katerem bo med drugim koncertiral Big Band Akademije s solistkama Nuško Drašček in Evo Černec. Študenti arhitekture so predstavili projekt gradnje Nordijskega centra Planica, likovniki pa postregli z vizualnimi doživetji in v posebnem šotoru pripravili razstavo vseh oddelkov in smeri ALUO-ja.
Na trg so postavili tudi Kino šotor, v katerem predvajajo študentske televizijske drame ter dokumentarne in igrane filme, nastale v režiji študentov AGRFT-ja.