Sejem v Milanu velja za največji oblikovalski dogodek na svetu. Foto: RTV SLO
Sejem v Milanu velja za največji oblikovalski dogodek na svetu. Foto: RTV SLO
Na največjem oblikovalskem dogodku sveta

Na nekdanjem industrijskem območju Labrate na severovzhodu Milana se nahaja oblikovalsko središče Ventura Lambrate. Gre za enega najpomembnejših epicentrov mladih in že uveljavljenih oblikovalcev, ki v času sejma lahko tu razstavljajo svoja dela že tretje leto.

"Ne vem, ali lahko presojava, kaj je dobro oblikovanje, znava pa odkriti zanimivo oblikovanje. Kakovostno oblikovanje za nas ni tisto, ki se dobro prodaja. Je pa lahko dobro oblikovanje mnogo bolj povezano z umetniškim svetom. Ima lahko močan koncept in čudovito zgodbo," pojasnjujeta Margriet Vollenberg In Margo Konings, ustanoviteljici Ventura Lambrate.

Več o oblikovalskih dosežkih, predstavljenih v Milanu, v četrtkovem Osmem dnevu. Ob 23.05 na TVS 1.

Oblikovalec Phillipe Stark pravi, da ne ve, ali je imela katera generacija v zgodovini toliko velikih, bistvenih in nujnih izzivov v oblikovanju kot zdajšnja, to velja zlasti za mlade predstavnike. "To pomeni, da moramo vse znova iznajti," razmišlja.
Med 1.300 razstavljavci sta bili tudi Slovenki; oblikovalka Nika Zupanc in arhitektka Tina Rugelj, ter podjetje Stilles. Več o sejmu pa v četrtkovem Osmem dnevu.
Nataša Globočnik

Na največjem oblikovalskem dogodku sveta