Kot posebno atrakcijo napovedujejo delavnico repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, in sicer predstave Vertical Road iz leta 2010. Foto: VIBRA
Kot posebno atrakcijo napovedujejo delavnico repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, in sicer predstave Vertical Road iz leta 2010. Foto: VIBRA
Magdalena Reiter
Poleg Magdalene Reiter bodo svoja znanja delili še Eulalia Ayguade Farro, Lukas Zuschlag, Kjara Starič Wurst, Dušan Teropšič, Nina Fajdiga, Saša Lončar, Katra Kodela, Andreja Kopač in Rok Vevar. Foto: Luka Kaše

Posebna atrakcija letošnjih mednarodnih plesnih delavnic VIBRA bo tista iz repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, predstave Vertical Road iz leta 2010, ki ga bo poučevala dolgoletna sodelavka in plesalka njegove plesne družbe Eulalia Ayguade Farro. Organizatorji kot novost napovedujejo brezplačne delavnice teorije in plesne analize, ki bodo potekale v sodelovanju s festivalom Mladi levi.
Po dobro sprejeti prvi izdaji delavnic so letos razširili program. Na voljo bodo delavnice baleta, modernega, sodobnega plesa, repertoarja, partneringa, pilatesa, franklina in joge ter otroške ustvarjalne delavnice.
Poleg priznane plesne pedagoginje, koreografinje in umetniške direktorice VIBRE Magdalene Reiter, bodo svoja znanja delili še Lukas Zuschlag, Kjara Starič Wurst, Dušan Teropšič, Nina Fajdiga, Saša Lončar, Katra Kodela, Andreja Kopač in Rok Vevar.
Delavnice so v nasprotju z lanskim letom razvrščene v več različnih težavnostnih stopenj in namenjene tako ljubiteljem kot profesionalcem. "Skrbna izbira vrhunskih pedagogov in plesnih zvezd so zagotovilo kakovosti in razlog, zaradi katerega verjamemo, da bodo udeleženci do maksimuma izrazili svoje ustvarjalne potenciale na področju plesa," je poudarila umetniška direktorica VIBRE, Magdalena Reiter.
Letošnja VIBRA – potekala bo med 24. in 30. avgustom - se seli v večje prostore, in sicer v Plesni Teater Ljubljana ter dvorani Baobab in Vitkar. Niz delavnic se bo sklenil z zaključno prireditvijo, kjer bodo udeleženci pokazali pridobljeno znanje in veščine.