Drugo
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 9 glasov Ocenite to novico!
Igor Samobor
Naslednji Samoborjev mandat bo zaznamovala dolgo načrtovana obnova zgradbe ljubljanske Drame. Foto: MMC/Sandi Fišer

Dodaj v

Še en mandat na čelu Drame za Igorja Samoborja

Ravnatelj osrednje gledališke hiše bo najmanj še do leta 2023
25. september 2017 ob 16:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Minister za kulturo Tone Peršak je za ravnatelja SNG-ja Drama Ljubljana imenoval Igorja Samoborja, in sicer za mandatno dobo petih let, od 1. maja 2018 do vključno 30. aprila 2023, z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili z ministrstva za kulturo.

To bo za Samoborja drugi mandat na čelu ljubljanske Drame.

Igor Samobor, ki vodi javni zavod tudi v aktualnem mandatu, je najceloviteje in najbolj prepričljivo predstavil svoj pogled na mesto direktorja v javnem zavodu SNG Drama Ljubljana. Njegova programska vizija je primerna, saj se opira na uresničevanje strateškega načrta, ki temelji na odpiranju Drame navzven ob hkratnem sledenju vsem repertoarnim postavkam, ki so zapisane v aktu o ustanovitvi. Hkrati je predstavil tudi ustrezne predloge rešitev za normalno delovanje javnega zavoda v sezonah, ko bo potekala prenova matične hiše, so zapisali na ministrstvu.


Na razpis za delovno mesto ravnatelja ljubljanske Drame so se sicer prijavili trije kandidati, ki so vsi izpolnjevali pogoj. Poleg Samoborja sta se prijavila še režiser Sebastijan Horvat in član igralskega ansambla Boris Mihalj.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
evaevi
# 25.09.2017 ob 17:04
Škoda, oba bi bila ustreznejša.
Samobor je že imel možnost , pa raje igra, kar je tudi čisto ok...
tsinamuh0
# 25.09.2017 ob 20:29
Samobor, Samobor... ja dober igralec je bil, kot ravnatelj je oživil kavarno, to že, je pa vse desetkratno pokvaril, ko sili igralce in gledalce v vdihavanje kancerogenih plinov, ker si drugače ''ne zna predstavljati gledališča''. In vključil je bedasti pamflet Prekleti kadilci, kakšno naključje..?
Je bil (resnični) vzrok za to tisto, kar so izumili Feničani? Ali pa preprosto ne razume, ne šteka, kaj s tem povzroča v družbi?
V vsakem primeru bi bil katerikoli drug kandidat bolj primeren.
KovacevaKobila
# 25.09.2017 ob 18:12
Očitno Petrovo načelo še vedno deluje.
Kazalo