Utrinek iz likovne kolonije pred  tremi leti. Foto: Siniša Rančov
Utrinek iz likovne kolonije pred tremi leti. Foto: Siniša Rančov

Letošnja častna gostja bo Jelka Reichman, udeležencem kolonije pa se bodo pridružili tudi strokovni sodelavci, udeleženci lanske kolonije in likovni ustvarjalci, ki želijo podariti svoje delo. Med slovenskimi udeleženci kolonije so Lojze Čemažar, Barbara Demšar, Črtomir Frelih, Lara Likar, Adel Seyoun, Karmen Smodiš, Lucija Stramec in Veljko Toman. Iz tujine prihajajo Italijanka Marija Efremova, Avstrijka Brigitte Kollegge in Makedonka Tanja Tanevska.

Letošnjo kolonijo so posvetili spominu na pokojnega sodelavca Karitas, psihologa in psihoterapevta Bogdana Žorža, v čigar spomin so iz njegove duhovne oporoke vzeli tudi geslo kolonije - Veselite se življenja. Izkupiček od prodanih del bo šel v Sklad Bogdana Žorža za pomoč otrokom.

Projekt Umetniki za karitas je sestavljen iz treh delov: mednarodne likovne kolonije, potujoče razstave in prodaje likovnih del v dobrodelne namene. V 20 kolonijah je nastalo več kot 200 likovnih del, od katerih so jih več kot dve tretjini že prodali. Osrednja prireditev bo dan odprtih vrat 20. avgusta, ko bodo predstavili nastala umetniška dela.