Fotografijo povečate s klikom nanjo. Foto: Matej Lančič
Fotografijo povečate s klikom nanjo. Foto: Matej Lančič

Fotografija speče krave z naslovom Mirni trenutek (Peaceful moment) kandidira v kategoriji Spontani trenutki. Ob fotografiji je zapisal: "Hodil sem po ulicah Varanasija in nenadoma zagledal spečo sveto kravo. Bil je zelo miren trenutek."

Glavna nagrada: odprava na Galapagos
Natečaj, že 25. po vrsti, se bo končal 30. junija, ko bodo znani zmagovalci posameznih kategorij: Portreti s potovanj, Prizori zunaj, Občutek prostora in Spontani trenutki. Prva nagrada je udeležba na desetdnevni odpravi na otočje Galapagos.

Ljudje Dharavija
Na natečaj je Lančič prijavil fotografije, ki jih je posnel na potovanju po Indiji, v Varanasiju in Dharaviju, fotografije z Dharavija pa so bile v začetku leta na razstavi Ljudje Dharavija razstavljene tudi v univerzitetni knjižnici Maribor. Te je Lančič posnel v nekdanji ribiški vasi, iz katere je zraslo eno največjih barakarskih naselij na svetu. Leži v osrčju največjega indijskega mesta Mumbaj. Na vsega treh kvadratnih kilometrih nudi dom in delo več kot milijonu prebivalcev, strpanih v labirintu temnih ulic in barak.