Nina Šušnjara, Matevž Faganel in Sanja Grcić pišejo novo modno zgodbo. Foto: Ana Hribar/Fensišmensi
Nina Šušnjara, Matevž Faganel in Sanja Grcić pišejo novo modno zgodbo. Foto: Ana Hribar/Fensišmensi
Sanja Grcić zavzema stališče sproščene, delno športne, drzne ulične mode, prepojeno s kolektivnim spominom na preteklost. Foto: MMC RTV SLO
Faganelova spomladanska ženska je oblečena v močne barve. Foto: MMC RTV SLO
Šušnjara tudi letošnjo pomlad in poletje ostaja rokerica. Foto: MMC RTV SLO
Modne sanje Koda 386

Ime novega butika se spogleduje z vstopno klicno kodo za Slovenijo in želi postati sinonim za kakovostno slovensko oblikovanje. Matevž Faganel, Sanja Grcić in Nina Šušnjara ponujajo, kot sami pravijo, modne sanje z metropolitanskim in svobodomiselnim podtonom.

Gotovo so prednosti na novo odprte trgovine Koda 386 različna konceptualna izhodišča. Vsi trije s svojo oblikovalsko estetiko in govorico, prinašajo raznovrstne stilske možnosti in tako dosegajo najširši krog kupcev.

Vsi trije oblikovalci iz Kode 386 bodo svoje kolekcije za jesen 2012 predstavili na prihajajočem Fashion Weeku. Do zelo zaželenih vstopnic za FW vam lahko pomaga MMC.

Koda 386 je slavospev domačemu oblikovalskemu in obrtniškemu znanju. Javnost želi ozavestiti pomen lokalne kakovosti. Prepogosto se namreč odločamo za nakup izdelkov globalne množične proizvodnje, ki nižajo oblačilno kulturo pri nas, je ugotavljala Nataša Globočnik v prispevku v oddaji Ars 360, ki si ga lahko ogledate v pripetem videu.

Sanja Grcić z drzno ulično modo
Sanja Grcić
, modna oblikovalka, ki ustvarja pod blagovno znamko Firma by Sanja, je pred kamero TV Slovenija povedala: "Upamo na to, da bo Koda 386 neodvisna rezidenca tudi za tuje, neodvisne oblikovalce, in da se bomo sčasoma kot Koda 386 začeli vsi trije predstavljati tudi v tujini. Koncept je, da se tri neodvisne blagovne znamke predstavljajo pod isto streho, celovito, kar ni ravno v navadi pri nas in upamo, da bo ta koncept uspešen."

Kakšni so torej modni trendi za letošnjo pomlad in poletje? Grcićeva zavzema stališče sproščene, delno športne, drzne ulične mode, prepojeno s kolektivnim spominom na preteklost. V živahnih, pink, rumenih, zelenih in rožnatih odtenkih obuja nekoč priljubljene delovne čevlje Borosan, ki jih je opremila z digitalnimi tiski Milanke Fabjančič. Pomladno, poletno kolekcijo razširja z dodatki kot so mali risalni bloki, naglavni obroči in značke.

Faganelova ženska v močnih barvah
Matevž Faganel
, ki se podpisuje pod znamko m* faganel, dodaja: "Tukaj gre za to, da se lahko ženska obleče za karkšnokoli priložnost: od tega, da si kupi malo lepšo majčko za na kavo, za takrat, ko gre na tržnico, ali pa za v službo, za na večerjo, v opero, za na večerno zabavo ... gledali smo širok spekter. Tukaj se mi zdi, da z Nino in Sanjo pokrivamo to področje z oblekami, dodatki, čevlji."

Faganelova spomladanska ženska je oblečena v močne barve. Prevladujejo barve fuksije in vijolične v kombinaciji s peščeno in črno. Njegova izbranka je feminilna, na prvi pogled celo klasična. Natančno izdelani kroji poudarjajo ženstvene linije, poseben poudarek pa gre tudi detajlom in materialom.

Nina Šušnjara ostaja rockerica
Nina Šušnjara
pa zaključi: "Sem zelo ponosna na vse nas, da smo se odločili za to zgodbo in je to v naši karieri definitivno en velik korak naprej. Vsi smo prav čutili, da se je potrebno premaknit iz mesta, ker imamo toliko modnih revij in smo sproducirali toliko oblek, da jih nimamo kje prodajati, zato smo se mogli sami znajti."

Šušnjara tudi letošnjo pomlad in poletje ostaja rokerica. Igrivo prepleta ulično in visoko modo v barvah smetane, kakija, pudrastih in sivozelenih tonih.

Fotografije v galeriji je posnela Ana Hribar (Fensišmensi).

Modne sanje Koda 386